Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок на лаптоп Acer Aspire 5672 WLMI

Featured Replies

Незнам дали е тук мястото на моя проблем, но така и така сам тръгнал да пиша, да върви ... Проблема ми е следния - Купих си лаптоп Aser Aspire 5672 WLMI със следните параметри: Процесор: Mobile DualCore Intel Core Duo T2300E 1667 MHz (10x167), Дънна платка: Acer Aspire 5670 и с чипсет Mobile Intel Calistoga i945PM, типа на BIOS-a ми е Phoenix (07/11/06), Памет: 1024 MB DDR2-533, Видеокарта: ATI Mobility Radeon X1600 128/64 up to 512MB HyperMemory, 120 GB SATA HDD. Стигнах и до проблема ми - в BIOS неми е позволено да пипам нищо, а аз искам да си покача работата на процесора и паметта. Ако е възможно да ме светне някой как да се оправя с този BIOS. Мерси предварително.

Не ми стана ясно защо не можеш да пипаш по Биос - има парола или ...... ?

А виж , ако решиш да клокваш тоя дзвер ,дето ти е в подписа - ние сме насреща :angry:cool.gif

( Цъ-цъ-цъ ,к,во е т,ва чудо - и какви са хардовете - Raptor -и ли ..... ? ;) )

Aз не бих клоквал лаптоп през биоса. По-скоро бих го направил под Windows. За целта влез в темата от подписа ми, последният пост е колекция от програмки, свали си например RightMark CPU Clock Utility и виж какво може да се направи.

P.S. Проблемът ще ти дойде от повишаването на температурата. При лаптопите това е типично, поради лошото им охлаждане. Така че бъди внимателен и не прекалявай :angry:

• Автор

Отварям BIOS-а и там липсват Advanced BIOS/Chipset Features, Frequency/Voltage Control, Power Management Setup, да няма някое скрито меню за което да неподозирам. То по принцип температурата е м/у 64 и 70 градуса, но в упътването пише че може да работи и при 85 в което незнам дали да повярвам.

Иначе му е рано за клок на пс-то ми :sobbing: още немога да му се нарадвам, а хардовете са Raptor както си се досетил вече. Много се чудех дали тях или 300GB Fujitsu SCSI Ultra320, но от Жар ме посаветваха да сложа Raptor-ite.

Не се сещам защо не ти показва опции в Биос :) Да не би да има клавишна комбинация ,както при дъната на Гигабайт .Поразгледай книжката да видиш дали няма нещо подобно .

Много се чудех дали тях или 300GB Fujitsu SCSI Ultra320

Два Raptor-a вързани в Райд - мога да си представя за какво става въпрос ..... но , от друга страна - скъзи харддиск ( може и като бързина да дойдат еднакви ). BTW - има една тема във форума за сравняване на харддискове ( има доста постове в нея )- ще бъде интересно не само за мене ,а и за всички във форума да видим какви са Рапторите в Райд . Ето я темата -като имаш свободно време ,пусни един тест и качи шотчета . ( пак ше има да цъкаме като руски часовници ).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.