Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с РС с дъно GB 965P-DS3

Featured Replies

Компютъра ми постоянно се рестартира не може да стигне изобщо до Win 2 , аз си мисля че е от дъното. Конфигурацията е следната GB 965P-DS3 /965P/775,Cоnroe E6300,2х512MB DDR II 800 A-DATA, 250GB WD SATA2/7200/8M и видео SAPPHIRE X1650PRO 256 DDR3/PCI. Захранването е 400W Blustorm.Моля за някакви предположения за проблема.

Пробвай всяка пръчка рам по отделно (самостоятелно). Виж в биоса дали таймингите са разпознати правилно, защото напоследък имах разправии с един DQ6, който си слагаше някви негови тайминги и водеше до последователни рестарти.

Компютъра ми постоянно се рестартира не може да стигне изобщо до Win 2 , аз си мисля че е от дъното. Конфигурацията е следната GB 965P-DS3 /965P/775,Cоnroe E6300,2х512MB DDR II 800 A-DATA, 250GB WD SATA2/7200/8M и видео SAPPHIRE X1650PRO 256 DDR3/PCI. Захранването е 400W Blustorm.Моля за някакви предположения за проблема.

В какъв смисъл рестартира? Изведнъж докато работите без предупреждение или се появява син екран със съобщение за грешка и windows отказва въобще да работи. Че не "стига изобщо win" ще рече, че ос не зарежда или стига до boot screen и после не тръгва.

Добавено- това дъно очевиндо има проблеми с някои видове памети. С коя версия на BIOS е то, защото при F1 or F2 са най- често срещаните проблеми (BIOS versions) при версия F5 вече са изчистени някои грешки с паметите, а един флаш на биоса в момента няма да е никак зле. (както и един ъпдейт на чипсета)(след като провериш дали всичко е наред със самите памети)

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Действително е възможно паметта да прави проблем . Някои памети изискват 2.0V за да буутнат , а напрежението на дъното е VDimm 1.8V . Отделно ,че някои дъна имат и проблеми с D9 памети .

Направи каквото iovi ти е казал и ако пак не иска -носи го в сервиза , ще ти го оправят .Като гледам ,машинката е нова ,така че няма да имаш проблем (вероятно не е и клоквана ).

А може да е софтуерен проблема , преинсталация на Wina примерно може и драйверите да правят беля . Истината е някаде там .

...а един флаш на биоса в момента няма да е никак зле. (както и един ъпдейт на чипсета)

Абе май не е желателно точно в тази ситуация да се пробва дали ще стане флашването, защото има вероятност и на него да "забие" паметта (ако е от нея) и тогава вече проблема ще е наистина сериозен... Така че, chani, ако съветите на iovi не помогнат, по-добре направо го носи на сервиз, както каза и kokomil... Иначе, ако имаш под ръка някое boot-cd (още по-добре някоя live-дистрибуция) можеш да пробваш дали ще зареди от него, за да е сигурно, че проблема не е в ОС-а...

Ето го и бат`ви Fixt00l,който отново работи без прекъсване!Слагаш си последния BIOS,който отстранява необяснимите проблеми при това дъно (моето е същото).Виж с CPU-Z коя ревизия ти е дъното,и тогава изтегли новия BIOS оттук.И не забравяй после да зададеш Optimized Defaults.Можеш да обновиш BIOS с тази програмка,без дори да слагаш дискета.Също така,както вече те посъветваха,пробвай всяка "пръчка" RAM,и сложи първата от тях в slot-а,който е до процесора,и после в съответния slot за двуканален режим.

Ето го и бат`ви Fixt00l,който отново работи без прекъсване!Слагаш си последния BIOS,който отстранява необяснимите проблеми при това дъно (моето е същото).Виж с CPU-Z коя ревизия ти е дъното,и тогава изтегли новия BIOS оттук.И не забравяй после да зададеш Optimized Defaults.Можеш да обновиш BIOS с тази програмка,без дори да слагаш дискета.Също така,както вече те посъветваха,пробвай всяка "пръчка" RAM,и сложи първата от тях в slot-а,който е до процесора,и после в съответния slot за двуканален режим.

колега той не може да зареди ос ти изкаш под нея да флашва биос

точно сега да флашва не е вобще подходящо . Системата е много нестабилна!!!!

идеята на йови не е лоша

според мен остани с само една пръчкка рам и дай хлабави тайминги

да видим какво ще зареди

ако тръгне пробвай да флашнеш

успех

@кокомил еи ти хубавите дъна на гигадрув дс3 и тнт...............................

• Автор

Благодаря на всички за съветите. Днес реших въпроса радикално -в фирмата ми смениха дъното с ASUS P5B-E /P965/без да доплащам и даже ми направиха подарък "блутуд" с много извинения за неудобството. Засега всичко е ок. :questions:

Абе май не е желателно точно в тази ситуация да се пробва дали ще стане флашването, защото има вероятност и на него да "забие" паметта (ако е от нея) и тогава вече проблема ще е наистина сериозен... Така че, chani, ако съветите на iovi не помогнат, по-добре направо го носи на сервиз, както каза и kokomil... Иначе, ако имаш под ръка някое boot-cd (още по-добре някоя live-дистрибуция) можеш да пробваш дали ще зареди от него, за да е сигурно, че проблема не е в ОС-а...

Поразрови се малко и ще видиш, че в повечето случай грешката идва от самия БИОС. Аз не напразно питах за подобности по рестартирването на системата, както и нежеланието и да стартира :questions:

Благодаря на всички за съветите. Днес реших въпроса радикално -в фирмата ми смениха дъното с ASUS P5B-E /P965/без да доплащам и даже ми направиха подарък "блутуд" с много извинения за неудобството. Засега всичко е ок. :)

Голяма грешка.Огромна.

колега той не може да зареди ос ти изкаш под нея да флашва биос

точно сега да флашва не е вобще подходящо . Системата е много нестабилна!!!!

идеята на йови не е лоша

според мен остани с само една пръчкка рам и дай хлабави тайминги

да видим какво ще зареди

ако тръгне пробвай да флашнеш

успех

@кокомил еи ти хубавите дъна на гигадрув дс3 и тнт...............................

Горкичкият,я си прочети таястатия...Ти помирисвал ли си такова дъно,че даваш мнение,ще ме прощаваш,бате...Само да те информирам,че само Gigabyte имат solid-capacitor desing...А ASUS P5B са такава боза,хората се скъсаха да се оплакват от нестабилност и странни проблеми,особено по форумите за rendering.

fikstool неща и да го помирисвам това дъно

мерси

а доколкото изказването ми имал съм 2 платки на гигабайт и двете дефектираха и 5 на асус работят и до днес .първата е на 5 години ,а последната е сегашната ми на 3 месеца

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

fikstool неща и да го помирисвам това дъно

мерси

а доколкото изказването ми имал съм 2 платки на гигабайт и двете дефектираха и 5 на асус работят и до днес .първата е на 5 години ,а последната е сегашната ми на 3 месеца

;) Като си смениш сегашният процесор с Конро ще си говорим пак cool.gif Когато сегашното ти най-скъпо дъно Асус стигне 400 шина ще удряш шапка - в същото време всеки Гигабайт,който е наполовина на цената на твоето ,ще те отнесе с 500 шина . :):yanim:

:yanim: Като си смениш сегашният процесор с Конро ще си говорим пак cool.gif Когато сегашното ти най-скъпо дъно Асус стигне 400 шина ще удряш шапка - в същото време всеки Гигабайт,който е наполовина на цената на твоето ,ще те отнесе с 500 шина . :):speak:

офтопик

една дума stress test

офтопик

P.S. в биос мога да пипам шината до 550

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

офтопик

една дума stress test

офтопик

P.S. в биос мога да пипам шината до 550

Ти в Биос-а можеш да я пипаш и до 600 - обаче .... не се надявай на повече от 420 стабилни :rolleyes:

Кажи му го,че да разбере,щом едни от най-вманиачените overclockers е с такова,значи има защо.

И аз да потопя в течен азот някое (ново) дъно, и аз ще съм доволен :speak: ...

P.S.: Иначе наистина Asus изостават с кондензаторите напоследък...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.