Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мишката прекъсва

Featured Replies

Здравейте,

много е дразнещо когато си купиш нещо ново, а то неще да бачка. Аз съм карък и това ми се случва постоянно.

Вчера си взех чисто нов компот, дъното е AM2NF6G-VSTA с проц Athlon 3200 и 1GB RAM на 667MHz. На компютъра е инсталиран "чист" Windows XP SP2 със драйверите.

Проблема е че като закача USB мишка към който и да е от 4 USB конектора тя не работи както трябва. Мишката "сече", горе долу през 2 сек, засича за 1 сек, което автоматически прави работата с нея почти невъзможна. Интересното е че все пак докато е замръзнала на екрана компота все пак изчислява новите и координати и след части от секундата курсора се позиционира на тези координати. Мишката е ОК, работела е без проблем на стария ми компютър на същата ОС, работи и сега без проблем на лаптопа ми, който също с такава ОС.

Ресетвах БИОСА, променях настройки в него свързани с USB портовете, махах драйвери, слагах драйвери - нищо.

Единственото, което мисля още да опитам е следното:

1. Да опитам с преходник към PS2 (даже и да проработи така, проблема с USB портовете остава май)

2. Да преинсталирам всичко на ново (макар, че мяй няма смисъл)

3. Да се обърна към фирмата от която го купих..

Моля дайте насоки, вариант 3 е краен....

Понякога се случва ако повърхността по която движиш мишката не е едноцветна.

Може и мишката да не е в ред. (провери я на друг буркан, оп компот, компютър де)

Може и друго да е.

• Автор
Понякога се случва ако повърхността по която движиш мишката не е едноцветна.

Може и мишката да не е в ред. (провери я на друг буркан, оп компот, компютър де)

Може и друго да е.

Да така е, но в случая е друго, мерси все пак..

• Автор
Това означава ли, че си открил решението на проблема ?

Не, не съм открил - нали написах:"в случая е друго..".

Не, не съм открил - нали написах:"в случая е друго..".

Щом е друго, значи проблема не е в мишката а в компота, и би трябвало това "замръзване" да го имаш и при превъртане на документи например с клавишите.

Погледни дали процесора ти не е натоварен от някой процес.

• Автор
Щом е друго, значи проблема не е в мишката а в компота, и би трябвало това "замръзване" да го имаш и при превъртане на документи например с клавишите.

Погледни дали процесора ти не е натоварен от някой процес.

Има логика, ще опитам днес по-късно да скрулирам текст с клавишите.

Относно натоварването на процесора правих следния експеримент:

отварям Windows task manager, оставям компютъра в пълен покой и следя графиката. през определен интервал от време, към 5-6 сек. графиката изчертава еднакви по големина пикове с височина окола 1 квадратче, цифрата за натоваренност в проценти не успява да реагира и да се промени.

Ако същия експеримент го направя с лаптопа примерно, който има сумати и резидентни програми, при него линията е идеално права...

• Автор

Значи ситуацията е следната:

взех друга мишка с идеята, че може чисто хардуерно моята мишка да не се харесва с новия ми компот. Включих я и се оказа, че и тя прави същия проблем, но сякаш през по-големи интервали от време.

Взех преходник от USB към PS2 и проблема изчезна, демек на PS2 порта всичко е ОК. Сега ще работя така, но ме гложди, че има май-някакъв проблем с USB портовете.

Как мога да ги проверя дали функционират правилно?

Някакъв софтуер за проверка?

Или по някакъв друг начин?

Дайте идеи....

И аз имам подобен проблем.Когато PC-ми се натовари малко повече и мишката почва да ми забива сече ми и особено като играя нещо и сичко се проваля.Преди нямах такива проблеми на скоро се появиха.Дайте съвет какво да правя.Имам две мишки и като ги сменяма и PC пак като се натовари малко повече пак съшата работа(така че си мисля че проблема не е от мишката ами от някаде другаде).

И аз имам подобен проблем.Когато PC-ми се натовари малко повече и мишката почва да ми забива сече ми и особено като играя нещо и сичко се проваля.Преди нямах такива проблеми на скоро се появиха.Дайте съвет какво да правя.Имам две мишки и като ги сменяма и PC пак като се натовари малко повече пак съшата работа(така че си мисля че проблема не е от мишката ами от някаде другаде).

Инсталирай си Everest и си виж с него температурите, най вече тези на процесора и графичната карта. При необходимост отвори компютъра, изчисти прахоляка и подмени термопастата. След като е само при натоварване и имаш този проблем от скоро, вероятно се дължи на високи температури.

Проблема с насичането възможно да не е хардуер,да се направят необходимите настройки....

Control Panel>Mouse>Mouse Properties>плъзгача-Speed:Slow/fast премести към fast.

Очевидно е от от USB-то. А пробвал ли си дали през всички портове до един го прави този проблем?

П.П. Научете се да четете внимателно!

Xan, опитай следното: десен бутон на My Computer -> Manage -> Device Manager -> намираш мишката, двойно щракване върху нея и търсиш раздел Advanced Settings. Опитай с увеличение на стойностите в полетата Sample Rate и Input Buffer Lenght, както и да изключиш опцията Fast Initialization. Прилагам снимка за по-голяма яснота, моята мишка е на PS/2.

mouseld1.png

Ако си с XP SP2 като за начало нулирай биоса (clear cmos джъмпера на дънната платка) , ако няма ефект , свали си нов биос и го флашни .

Ако и с него не стане , проблема е най-вероятно в дъното .

Пробвай други устройства usb дали работят коректно , ако е от дъното , и при тях ще покаже някакъв проблем най-вероятно.

Стига сте давали тъпи съвети. Този компютър не е ли в гаранция?

Пробвай мишката на друг компютър и друга мишка на твоя.

Най добре е да си вземеш преходника, който са ти го икономисали и да си включиш мишката на място - т.е. в PS2 порта. И да си го купиш, няма да ти е повече от лев.

Не съм допрочел всичко. Рабортспособността на USB провери като включиш друго устройство. Мишките трябва да работят на PS2, както вече си го направил.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за мненята. Сега по ред на номерата:

To: Valentino46-говорим за компютър, който не е натоварен...

To: Reminqton-в случая това няма нищо общо..

To: GFreeman-на всички портове е така (общо 6)

То: panevdd-този прозорец, който за по-нагледно си ми снимал при мишка включена на USB порт вобще не присъства в менютата, той е достъпен само при PS2 мишка...

То: thejoro-биоса го ресетвах. Колкото до нова версия - все още няма такава, нали казах че дъното е ново...

Явно трябва да включа някакъв друг USB дивайс че да видя как ще се държи, според мен би било хубаво да е камера, лошото е че нямам такава, а само за проба да си купя не мисля...

на мен отскоро също ми блокира мишката,даже се налага и да рестартирам

за да тръгне отново.антивирусната програма ми изписва че има конфликт

между някакви драйвъри и в сейф мод нещо си да преинсталирам или да махна,

но понеже не разбирам добре английски незнам точно как да разбера на коя програма

са тези драйвъри.

Както писах преди няколко дена(че мишката ми забива когато се натовари малко машината).Смених мишката с друга и пак имам същият проблем.Аз съм с driver-ри на "PS\2 Compatible Mouse" оригиналните на Windols.PC ми е доста старичко какви могат да бъдат проблемите (Софтуерни или Хардуерни).Като гледам от другите постове ми излежда че проблема е от дъното.Но не съм сигорен(дайте съвет)

CPU-Intel Pentium IIIE, 866 MHz (6.5 x 133).Температурата е нормална(CPU 33C)(дъна платка29C)

Може да направиш следното:

а) В RUN въведете командата regedit

б) Намерете [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse].

в) Целта са SmoothMouseXCurve и SmoothMouseYCurve, десен бутон Modify и променете внимателно следните hexidecimal стойности:

SmoothMouseXCurve:

00,00,00,00,00,00,00,00

00,a0,00,00,00,00,00,00

00,40,01,00,00,00,00,00

00,80,02,00,00,00,00,00

00,00,05,00,00,00,00,00

SmoothMouseYCurve:

00,00,00,00,00,00,00,00

66,a6,02,00,00,00,00,00

cd,4c,05,00,00,00,00,00

a0,99,0a,00,00,00,00,00

38,33,15,00,00,00,00,00

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.