Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нормална ли е температура от 77 градуса на Aux?

Featured Replies

Нормална ли е посочената температура на снимката?

auxxmf5.jpg

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ненормално висока е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Трябва да има някаква причина ? При мен е 30-35 ! Другите две стойности са нормални !!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Автор

И аз така си мисля,че тези температура е доста големичка,но възможно ли е тя да е грешно отчетена и какво е това АUX и как мога да му сваля температурата като пц ми е гаранционо и не мога да го отварям?

Това е диода на графичния процесор. Ако си играл игрички преди това... Но въпреки всичко температурата спада много бързо след спиране на играта. Това е температура, нормална при игри. Моята след половин час игра стига до 79 градуса на максимален клок. Разбира се зависи и от видеото ти. А може и грешка да е. Тук да се намесват специалистите вече :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

И аз така си мисля,че тези температура е доста големичка,но възможно ли е тя да е грешно отчетена и какво е това АUX и как мога да му сваля температурата като пц ми е гаранционо и не мога да го отварям?

При мен е 35-36. И аз се чудя какво означава. По-добре виж как е в БИОС-а.

Намерих малко инфо за AUX-a:

There is no standard for sensor registers layout, so the "Aux" temperature could show the temperature of the CPU or the motherboard, or might be a non-connected wire of the sensor chip, and so it could show a bogus value.

Според мен показва или температурата на северния мост на дъното или по-скоро, както е предположил bildera_, сензорът да мери температурата на графичния процесор, защото тези градуси много приличат на такава :)

Има и вероятност да е фалшива тревога, ако системата ти е стабилна при дълго натоварване и няма сривове ... , все пак провери и чипсета на дъното дали пари много :)

Редактирано от myd (преглед на промените)

А какво ти е видеото? Може и да е нормална, а може и да не е... зависи що за дзвер притежаваш..

Тази температура след натоварване (игра) ли я отчиташ?

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

• Автор
А какво ти е видеото? Може и да е нормална, а може и да не е... зависи що за дзвер притежаваш..

Тази температура след натоварване (игра) ли я отчиташ?

Температурата е измерена точно след стартирането на машината,пробвах и с други програми но и те показват същите температури.

видеото-IT GECUBE R9550 128/128BIT AGP

дъно- ECS NFORCE3-A /NF3 250/S754

проц.-AMD SEMPRON 2800+/64B/S754/BOX интересно,че ЕВЕРЕСТ го зачита като

14232616ca9.jpg

Редактирано от Gad_Man (преглед на промените)

Процесорът е овърклокнат, затова и Performance рейтингът му се е качил в случая на 3200+ :whist:

• Автор
Процесорът е овърклокнат, затова и Performance рейтингът му се е качил в случая на 3200+ :clap:

Значе съм успял да го клокна малко :yanim:

А колкото до температурата на AUX и след 3 часа NFSC тя все си стои 77-78 градуса(не се влияае от игрите явно).

Нормална ли е тази температура за моята конфигорация?

Свали си следващата версия на Еверест 3... и ще разбереш ;) Тук има някаква грешка. Освен това гледам, че и видеокартата ти се засича като Radeon 9600.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор
Свали си следващата версия на Еверест 3... и ще разбереш ;) Тук има някаква грешка. Освен това гледам, че и видеокартата ти се засича като Radeon 9600.

Пробвах с aida32 с по новия Еверест със speedfan но все същата работа едни и същи градуси а видеокартата в драивера я зачита като 9600 и изобщо на всякаде е 9600 а в гаранционата карта я пише като 9550..."кво са ми зглобили тия" ;)

Значи АUX-а може да са много неща по принцип. В случая според мен няма място за притеснение:

А колкото до температурата на AUX и след 3 часа NFSC тя все си стои 77-78 градуса(не се влияае от игрите явно).

На моето дъно AUX-a е един датчик за Case Fan..., който отчита постоянна температура 70 градуса и обороти на вентилатора 5980 (такъв вентилатор практически няма свързан) т.е. AUX-a си отчита някакви стойности без да има свързано устройство към датчика. От както съм сглобил машината си е все така, проблеми няма! ;)

За видеокартата, значи разпознава се като 9600, защото 9550 ползва същото ядро, само дето е с намалени работни честоти на паметта и графичния процесор.

Спокойно! Мисля, че няма място за притеснение..

Температурата е просто далеч от реалността... няма как да е вярна, особено за това видео... Ако беше дори близка до вярната, карбон щеше да играеш 3 часа ама на куково лято... :)

Лошото в случая е, че не може да си отвориш кутията и с пръстомера да разбереш поне каква е реалната, но пак казвам.. щом нямаш проблеми с игри и т.н. няма за какво да се притесняваш...

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

• Автор
Спокойно! Мисля, че няма място за притеснение..

E щом е така.....и благодаря на всичкиви за изчерпателните отговори които ми дадохте

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.