Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

предложение

Featured Replies

Дарк, а нима обсъждането на инетересна тема и спора, който се води по нея е спам. Значи хумора не е спам, а спора е. Нещо не се връзва.

Мога ли да ви дам един съвет по организацията:

1. Софтуер

- ОС

- Програми

- Защита

- Мултимедия

- Игри

2. Хардуер

- Компоненти

- Периферия

3. Мрежи

- Мрежов хардуер

- Мрежов софтуер

4. Интернет

5. Постижения на членве на калдата.

Все пак всеки може да изказва предложения за подобряване на форума.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

nickfox, спам са теми като "Познай за следващия"... но щом хората се забавляват с това - нека си ги има такива ;) Спора не е спам - в спора се ражда истината.

А за какво ни е раздел "Постижения на членове на калдата"?!

...

Иначе според мен нещата започват да стават доста "тегави" и свободата на изразяване доста се ограничава с тази система. Не е нормално човек непрестанно да мисли какво ще стане с него или дали някой няма да му дава отрицателни оценки, само защото не е съгласен с неговото мнение! Хората трябва свободно и без страх да си пишат, а не да се съобразяват прекалено много!

...

<{POST_SNAPBACK}>

В какво се изразява ограничаването на свободата на изказване ? Ето аз не съм съгласен с твоето мнение. Това означава ли , че ще ми дадеш отрицателна оценка. Или понеже съм на противно мнение от твоето аз ще ти дам на теб минусче. Не , не е така. Поне аз мисля така. И няма да гласувам против теб например. Както и против всеки, който има различно мнение от моето. Стига това мнение да е подкрепено с някакви аргументи и поста да се придържа към добрия тон.

Иначе според мен нещата започват да стават доста "тегави" и свободата на изразяване доста се ограничава с тази система. Не е нормално,човек непрестанно да мисли какво ще стане с него или дали някой няма да му дава отрицателни оценки, само защото не е съгласен с неговото мнение! Хората трябва свободно и без страх да си пишат, а не да се съобразяват прекалено много! Мисля, че оценката ми към системата клони към отрицателна! Виждам известно притеснение особено от по- новите потребители.... Възможна е и хипотеза даден потребител да не се изказва малко по- продължително време, което не виждам да е основание за наказание, защото рейтинга ще му е нула.

<{POST_SNAPBACK}>

phantom,немога да се съглася с теб,че свободата на изразяване доста се ограничава с тази система.Съвсем нормално е "човек непрестанно да мисли какво ще стане с него или дали някой няма да му дава отрицателни оценки",както в живота,така и във форума.Наистина,хората трябва да пишат свободно,но някой хора бъркат свободата със свободия.А това че някои,не би се съгласил с тяхното мнение,и би гласувал отрицателно,въобще не трябва да е пречка за свободно изразяване.Хората когато държат на мнението си,са се изправяли пред много по сериозни заплахи,от едно минусче!

Съвсем нормално е "човек непрестанно да мисли какво ще стане с него или дали някой няма да му дава отрицателни оценки",както в живота,така и във форума.Наистина,хората трябва да пишат свободно,но някой хора бъркат свободата със свободия.

<{POST_SNAPBACK}>

Съгласна съм.Не е нужно да се стига до паранои по системата за репутация..Всъщност репутацията е за хоратата който наистина има за какво да се страхуват и да "мислят какво ще стане и дали няма да получат отрицателни оценки"

Редактирано от Romantichkata (преглед на промените)

Искам да кажа на всички, че в живота ми няма ама абсолютно никакво значение каква репутация ще имам в този форум! Разсъжденията ми бяха принципни и държа на тях. Просто по никакъв начин няма да участвам в тази система и на никого няма да дам отрицателна оценка, дори и косвено да ми нанесе обида тук(като хипотеза)! По- скоро бих се защитил с аргументи или бих замълчал без да се впускам в спор. Според мен системата ограничава и това е моето мнение!!! А що се отнася до системата, от гледна точка на оценяването, обръщам се към chichomitko, не изпитвам никакъв страх от оценяване, заемам такава длъжност, която ежемесечно се оценява, но става по точни и ясни критерии и съм свикнал, но субективния елемент е сведен до нула, нещо което тук не може да се гарантира! А по отношение на lordjohn, ами ако съм на противно от твоето мнение без да мога добре да се аргументирам, значи ли че ще гласуваш против мен, чисто хипотетично? Искам да кажа, че нещата не са толкова прости, колкото изглеждат! Дори да имаш мнение без да се аргументираш е пак някакъв избор, който ни бива да се пренебрегва!

Имам един въпрос към администрацията, ами ако спра да пиша съвсем във форума и нямам репутация и решите да ме баннете за 1 месец, за това че не съм се изказвал и се появи нещо, по което съм компетентен да го направя и не мога... не е ли ограничаване? Няма ли да загуби целият форум от това?

Редактирано от phantom (преглед на промените)

А по отношение на lordjohn, ами ако съм на противно от твоето мнение без да мога добре да се аргументирам, значи ли че ще гласуваш против мен, чисто хипотетично?

<{POST_SNAPBACK}>

Не става дума за добра аргументация, а за липсата и изобщо. Говоря за принципа - " не съм съгласен с теб - ама не знам защо"

Все пак е добре да подкрепиш аргументите си с един - два примера , цитата, поста или каквото и да е различно от "една жена каза".

А що се отнася до системата, от гледна точка на оценяването, обръщам се към chichomitko, не изпитвам никакъв страх от оценяване, заемам такава длъжност, която ежемесечно се оценява, но става по точни и ясни критерии и съм свикнал, но субективния елемент е сведен до нула, нещо което тук не може да се гарантира!

<{POST_SNAPBACK}>

phantom,въобще не съм имал предвид теб,казаното беше по пвод:

Виждам известно притеснение особено от по- новите потребители....
Защо мислиш,че системата ограничава,къде вижадаш ограничение?

phantom,въобще не съм имал предвид теб,казаното беше по пвод:

Защо мислиш,че системата ограничава,къде вижадаш ограничение?

<{POST_SNAPBACK}>

Извинявай, просто не ми се говори повече по темата! Няма да гласуваш против мен, за това че не ти отговарям нали?! cool.gif:)

Извинявай, просто не ми се говори повече по темата! Няма да гласуваш против мен, за това че не ти отговарям нали?!  cool.gif  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Не напротив,ще гласувам! Но ЗА теб cool.gif

• Администратор
Имам един въпрос към администрацията, ами ако спра да пиша съвсем във форума и нямам репутация и решите да ме баннете за 1 месец, за това че не съм се изказвал и се появи нещо, по което съм компетентен да го направя и не мога... не е ли ограничаване? Няма ли да загуби целият форум от това?

<{POST_SNAPBACK}>

Някой изобщо не е разбрал системата ...

1. не се банват тия, които нямат репутация а тия, които имат прекалено ниска такава. - така че и да не пишеш просто няма да имаш репутация - нищо повече.

2. гласува се не за личности и лични предубеждения (не че няма да има и такива), а за неспазване на правилата на форума ... а положително можете да си гласувате за каквото и когото искате .. но отрицателните гласове са за неспазване на правилата, спам и други подобни ..

Предлагам да има общ раздел - Програми. За мен няма смисъл да има нови програми и нова тема за всяка версия. Удобна е организацията като на ru-board, където за всяка програма има отделна тема. Пример: Outpost firewall

Не зная дали форумът поддържа т.нар. "шапка" - първият пост по темата се вижда най - отгоре на всяка страница и в него се доредактира новата информация, последната версия и т.н.

За "лекарства", варез и подобни нов раздел, до който нямат достъп нерегестрирани.

• Администратор

Отново надявам се за последно имаше малко разместване във форума.

1. Създаден е нов форум видим само за регистрирани - "Серийни номера и кракове (apps cracks)"

2. Имаше един форум в категория "Мултимедия" озаглавен "Дизайн" - той е обединен с форум "Програмиране" от категория "Софтуер" и новото му име е "Програмиране и Web Дизайн"

3. Категория "За kaldata.com" е изместена в дъното на форума защото е най - рядко използвана и като е в началото предизвиква единствено излишен scroll.

Темата която предложих

Постижения на членове на Калдата.

Може би не я формулирах както трябва. По-точно заглавието.

Идеята ми е за тема в която всеки от нас да може да сподели свои постижения, нещо в чиято реализация е участвал, което е било негова идея и е реализирано или пък интересна идея, която иска да сподели.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.