Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет относно покупката на някои компоненти

Featured Replies

Имам възможност да си поръчам някои компоненти от

http://www.newegg.com

засега съм се спрял на следното, ( използвал за помощ следния сайт - http://www23.tomshardware.com/graphics.html

и http://www23.tomshardware.com/cpu.html ):

ASUS M2N-E Socket AM2 NVIDIA nForce 570 Ultra MCP ATX AMD - 94.99$

AMD Athlon 64 X2 3800+(65W) Windsor 2.0GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 - 119$ box

2 х G.SKILL 1GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Desktop Memory - CL4 -114.99$

eVGA 256-P2-N516-RX GeForce 7800GT 256MB 256-bit GDDR3 VIVO PCI Express x16 - 135.99$

SAMSUNG 731BF Black 17" 2 ms (GTG) DVI LCD Monitor 300 cd/m2 2000:1 -184.99$

компютъра е за игри с не голям оверклок

Ако някой смята , че нещо от http://www.newegg.com , в тези ценови категории ( или общо за около 770 $) е по-добро,

нека сподели.

Редактирано от magicman (преглед на промените)

Имам възможност да си поръчам някои компоненти от

http://www.newegg.com

засега съм се спрял на следното, ( използвал за помощ следния сайт - http://www23.tomshardware.com/graphics.html

и http://www23.tomshardware.com/cpu.html ):

ASUS M2N-E Socket AM2 NVIDIA nForce 570 Ultra MCP ATX AMD - 94.99$

AMD Athlon 64 X2 3800+(65W) Windsor 2.0GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 - 119$ box

2 х G.SKILL 1GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Desktop Memory - CL4 -114.99$

eVGA 256-P2-N516-RX GeForce 7800GT 256MB 256-bit GDDR3 VIVO PCI Express x16 - 135.99$

SAMSUNG 731BF Black 17" 2 ms (GTG) DVI LCD Monitor 300 cd/m2 2000:1 -184.99$

компютъра е за игри с не голям оверклок

Ако някой смята , че нещо от http://www.newegg.com , в тези ценови категории ( или общо за около 770 $) е по-добро,

нека сподели.

Процесорът да е с 1МВ L2 Cashe, към това само имам забележка!!!

Системата ти е идеална за игри(без Dx10-чудовищата от тази година).За тези пари трудно може нещо по-добро да се събере с монитора.Добави това и това,захрани го с това и си перфекно оборудван за игри. cool.gif

Да ти е честита машината.

И какво като е с 2х512 ?

П.п. Според мен за тези пари 770$ машината е много добра. Този процесор никак не е лош за овърклок. Лесно може да се постигнат задоволяващи резултати. Единственото, което не видях и за него искам да попитам е захранването.

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

Athlon 64 X2 3800+ AM2 е с 1 MB L2 cache,като всяко от двете ядра има по 512 KB L2 cache,както е показано на табилицата ;)

Но ако имаш в предвид 1 MB за всяко ядро, т.е. с 2 MB L2 cache потребителя трябва да се ориентира към по-скъпите модели :nono:

x2_table.jpg

По-малко кеш-по-висока тактова честота.На AMD чак много кеш не им трябва,само си искат овърклока и всичко е добре.

• Автор

не сам писал за някои неща като захранване, клавиатура мишка и т.н. защото тях смятам да ги взвма от тук

Тъи като има доста голям избор не мога да преценя всичко.

Затова ме интересува следното

Видеото дали да остане 7800GT или да бъде 7600GT

Монитора ето напр. още два в същата ценова категория

SCEPTRE X9g-Naga V Black 19" 8ms DVI LCD Monitor 300 cd/m2 800:1 - 179.99$

LG L1752TX Black 17" 8ms DVI LCD Monitor 300 cd/m2 1400:1 - 179.99$

и още нещо ако някой има по-добро предложение за дъно нека сподели

Видеото дали да остане 7800GT или да бъде 7600GT

Монитора ето напр. още два в същата ценова категория

SCEPTRE X9g-Naga V Black 19" 8ms DVI LCD Monitor 300 cd/m2 800:1 - 179.99$

LG L1752TX Black 17" 8ms DVI LCD Monitor 300 cd/m2 1400:1 - 179.99$

и още нещо ако някой има по-добро предложение за дъно нека сподели

7800GT е по-бърза, то си личи и от номерацията, 7600GT е в по-нисък клас.

За монитора, много не трябва да се обръща внимание на характеристиките, производителите пишат какот си искат.

Треа да се гледа на място и това LG за под 300 лева с 1400:1 контраст и лошата TN матрица, значи разни скъпи монитори със S-PVA и S-IPS матрици ряпа да ядат biggrin.gif

Ето и тоз SAMSUNG 731BF 2000:1, реалният е 600:1 и сигурно ще е и по-нисък, ако се измери експериментално.

И те съветвам да вземеш мониторец с гаранция за 0 дефектни пиксела, че да нямаш после главоболия с боклуци и бройки с дефектни матрици.

Въобще, ако не внимаваш с покупката на LCD-то, евтиното може да ти излезе скъпо :down:

Дъното от първия ти пост е добро, можеш да го оставиш и таз 7800GT много евтина била 140$, тука по наште фирми не я срещам много, иначе продават разни дърва с напомпана цена :)

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор
7800GT е по-бърза, то си личи и от номерацията, 7600GT е в по-нисък клас.

За монитора, много не трябва да се обръща внимание на характеристиките, производителите пишат какот си искат.

Треа да се гледа на място и това LG за под 300 лева с 1400:1 контраст и лошата TN матрица, значи разни скъпи монитори със S-PVA и S-IPS матрици ряпа да ядат biggrin.gif

Ето и тоз SAMSUNG 731BF 2000:1, реалният е 600:1 и сигурно ще е и по-нисък, ако се измери експериментално.

И те съветвам да вземеш мониторец с гаранция за 0 дефектни пиксела, че да нямаш после главоболия с боклуци и бройки с дефектни матрици.

Въобще, ако не внимаваш с покупката на LCD-то, евтиното може да ти излезе скъпо :hush:

Дъното от първия ти пост е добро, можеш да го оставиш и таз 7800GT много евтина била 140$, тука по наште фирми не я срещам много, иначе продават разни дърва с напомпана цена :hush:

За монитора май си прав. Въпреки, че цените са по-ниски, няма как да разбера дали всичко е наред. Може би е по-добре да го взема оттук. А пък и по време на транспорта може да се случи нещо.

Тъй като в близко бъдеще не се очертава нов комп. кои от тези 3 процесора е най-подходящ.

AMD Athlon 64 X2 3800+ Windsor 2.0GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 - 119.00$ box

AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane 2.1GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 - 145$ box

Струва ли си 26$ повече за 4000+

AMD Athlon 64 X2 3800+ Windsor 2.0GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 - 119.00$ box

AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane 2.1GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 - 145$ box

Струва ли си 26$ повече за 4000+

Мнението ми е, че си заслужава разликата от 26 $ поради това, че ядрата от серията Brisbane са изработени в 65 nm технология. Windsor са по старата 90 nm-ова. Какво ще рече това? По-ниска консумация на ток, по-ниско топлоотделяне, по-висок потенцял за клок.

• Автор
Мнението ми е, че си заслужава разликата от 26 $ поради това, че ядрата от серията Brisbane са изработени в 65 nm технология. Windsor са по старата 90 nm-ова. Какво ще рече това? По-ниска консумация на ток, по-ниско топлоотделяне, по-висок потенцял за клок.

а това че единият процесор е 65W не означавали по-малък разход на енергия

а това че единият процесор е 65W не означавали по-малък разход на енергия

Трябва към наименованието му да има EE (Energy Efficient). Тези 65 W са така нареченото TDP „Thermal Design Power“ или казано по друг начин термичното отдаване на процесора. Въпреки това процесорът работи с 1.35 волта, докато по-бързият AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane работи само с 1.25 волта, като има същото TDP. Ако решиш да вземеш AMD Athlon 64 X2 3800+ Windsor, задължително да е ЕЕ.

• Автор
Трябва към наименованието му да има EE (Energy Efficient). Тези 65 W са така нареченото TDP „Thermal Design Power“ или казано по друг начин термичното отдаване на процесора. Въпреки това процесорът работи с 1.35 волта, докато по-бързият AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane работи само с 1.25 волта, като има същото TDP. Ако решиш да вземеш AMD Athlon 64 X2 3800+ Windsor, задължително да е ЕЕ.

как се познава дали е ЕЕ

как се познава дали е ЕЕ

ЕЕ е в името. Например AMD Athlon64 X2 3800+ EE Windsor 2x2.0GHz BOX.

• Автор
ЕЕ е в името. Например AMD Athlon64 X2 3800+ EE Windsor 2x2.0GHz BOX.

Разгледах целия сайт на АМD но никаде в името на процесорите не видях ЕЕ

Направи ми впечатление, че най-мощните процесори са с 90nm

това се вижда и от това което е писал по-горе conroe

Редактирано от magicman (преглед на промените)

Разгледах целия сайт на АМD но никаде в името на процесорите не видях ЕЕ

Направи ми впечатление, че най-мощните процесори са с 90nm

това се вижда и от това което е писал по-горе conroe

Погледни ги и тук.

• Автор
Погледни ги и тук.

Тук вече инфото е пълно :ph34r:

кой от двата 4000+ процесора ще препоръчаш Windsor + EE или Brisbane

и коя RAM от тези

http://www.newegg.com/Product/ProductList....SubCategory=147

Тук вече инфото е пълно :ph34r:

кой от двата 4000+ процесора ще препоръчаш Windsor + EE или Brisbane

и коя RAM от тези

http://www.newegg.com/Product/ProductList....SubCategory=147

По-горе ти казах мнението си за ядрата - 65 nm-овата технология е по-новата и по-добрата на AMD. Следователно и Brisabne е препоръката ми.

Разгледах само първата страница с паметите и фаворитът ми от нея е

G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F2-6400CL4D-2GBPK - Retail
  • Автор

Тези дни в www.newegg свалиха цените на АМД процесорите, е само с 5 $, но и това е нещо.

Затова се спрях на този процесор

AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane 2.1GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 - 139.99$ box

но около тзаи цена са тези два процесора на Интел:

Intel Pentium D 935 Presler 3.2GHz 2 x 2MB L2 Cache LGA 775 Processor -145.00$

Intel Pentium D 925 Presler 3.0GHz 2 x 2MB L2 Cache LGA 775 Processor - 125.00$

така че, имам два въпроса:

1. Смятате ли, че някой от тези два интела е по-добър от АМД-то

2. Има ли по-добро дъно за АМД - АМ2 от

ASUS M2N-E Socket AM2 NVIDIA nForce 570 Ultra MCP ATX AMD

в тази ценова ктегория (напр. някой EPOX, ABIT, MSI и т.н.)

Здравей,

Добре си се насочил към АМД. В този ценови диапазон това е най-доброто, което можеш да вземеш. Все пак процесора е на 65нм технология и отзивите са, че грее доста малко и следователно се клоква добре. Съветвам те да помислиш и за някакъв по-свестен охладител ако се решиш за нещо повече от лек клок.

Дъното е супер (имам лични впечатления от него), където и да погледнеш все го хвалят. С по-новите версии на БИОС позволява и доста приличен клок, така че давай смело напред.

И после да се похвалиш с компютъра ей cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.