Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Изгубиха" ми се близо 20 GB от харддиска

Featured Replies

"Изгубиха" ми се близо 20ГБ от харда, a не знам как и къде.

Имам 80 ГБ диск. Разделил съм го на 3 дяла. Като дам Properties на виртуалните дискове, ми изкарва:

C:\ Capacity: 33.5 GB (35 974 MBit)

Used space: 28.1 GB (30 223 MBit)

Free space: 5.35 GB ( 5 751 MBit)

D:\ Capacity: 34.1 GB (36 702 MBit)

Used space: 24.1 GB (25 881 MBit)

Free space: 10.0 GB (10 821 MBit)

E:\ Capacity: 6.82 GB (7 332 MBit) - recovery partitition

Used space: 6.27 GB (6 741 MBit)

Free space: 563 MB ( 590 MBit)

Дотук добре. Всичко изглежда наред. Но като маркирам всички файлове там ми изкарва:

С:\ Size: 15.4 GB (16 642 MBit)

D:\ Size: 23.7 GB (25 524 MBit)

E:\ Size: 6.27 GB ( 6 737 MBit)

Забележете, всички устройства освен С:\ показват еднаква запълненост при двата начина на отчитане.

При C:\, обаче, се губят 18-19 ГБ. Използвам C:\ само за служебна информация - Windows, инсталирани програми в Program files и нищо друго. Без игри, без филми, не работя на него. Той си ми е само системен. Няма как да съм (и не съм) го напълнил с 28 ГБ. При отчитането съм дал да са видими системните и скрити файлове.

Не знам тъпия Винбоз как се е сбъркал, но ми е скрил доста пространство и аз не съм съгласен на това.

Може ли някой да помогне?! И моля ви, без съвети от рода на "Format C:"!

Първо чрез селекция няма да ти даде точно информация особенно на дяла в които ти е инсталирана ОС в твоя случай С:

Има доста системни/скрити файлове - като PAGE FILE на Windows-a!

Пробвай следното: Windows Explorer -> Tools -> Folder Options -> View -> слагаш отметката на Show hiden files and folders!

И още: Махни отметката на -> Hide protected operating system files!

И тогава отново пробвай с селекция на файловете и им виж размера!

Но все пак 18GB разлика си е доста! :grimace:

Редактирано от Dark2 (преглед на промените)

@Dark2, човека е написал че са му видими системните и скритите файлове.

Аз мога да препоръчам само един Скандиск, а гледам че и Night Raven точи клавиши, ще каже нещо по-съществено ....

Съжалявам това съм го пропуснал! :grimace: Все пак да пробва с други програмки за отчитане на заетото място! Аз лично никакво доверие намам на Windows Explorer!

Аз мога да препоръчам само един Скандиск,

Което хич не е лоша идея.

Първо, според изчисленията ми се губят около 12-13GB (28,1GB - 15,4GB = 12,7GB)

Иначе:

1) Възможно е скритите файлове да са показани, но то има две опции за скрити файлове - Show hidden files and folders и Hide protected operating system files. За да се видят истински скритите файлове, трябва да се махне отметката на втората опция. В случая Dark2 е прав, защото whoare може да е показал само първите скрити. Така че реално pagefile.sys може въобще да не влиза в сметките на whoare. А той може да е обемен ако компютърът е оборудван с 1GB памет или повече, защото Windows заделя количеството RAM + 50% за начален размер на виртуалната памет, а горната граница е още по-висока.

2) Да не забравяме System Restore, която си приватизира 12% от пространството, което в случая е около 4GB запазено пространство.

3) Изтритите файлове от C:, които са в кошчето, заемат същото количество място, докато не бъдат изтрити и от кошчето. То това ще се разбере и при показване на всичките скрити файлове, де, но аз да си го кажа и отделно.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Според мен тези GB-йти са в system volume information, права за която няма дори administrator и не се дава информация за заетия обем при селекция.

1. Исключва се System Restore

2. Трябва да си осигурите достъп до System Volume Information и да се затрие информацията (наи лесно става ако сте с администраторски права и имате NTFS система с моднатата версия на TotalCommander "TC UP" Или по сложния начин в Сеиф Мод)

3. Едно добро дефрагментиране ще освободи още място

Редактирано от brada (преглед на промените)

3. Едно добро дефрагментиране ще освободи още място

Брех, това пък как ще стане?

Брех, това пък как ще стане?

;-) Освобождава Клъстери

1.Провери за временни файлове на някоя програма, най-вече за ISO,Image или ако обработваш филми.

2.Ако ползваш Skype, виж в MyDocuments всички папки свързани със него.

3.Някоя програма за запис в реално време на разговори,видео или действия на потребителя.

ПП:Аз имах такъв проблен със Skype record!

ПП2:Ако си правил "repair" на Windows може да е от това!

Редактирано от androns (преглед на промените)

;-) Освобождава Клъстери

Освободените килобайти направо ще решат проблема.

Може да се използва и тази програмка за да се види кое колко място изразходва: (SCANNER 2.8)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...&hl=scanner

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Нещо, което ми хрумна току-що. Възможно е и място да се заема от функцията за хибернация (Hibernation). За да се изключи: отваря се Control Panel, после Power Options -> страница Hibernate и се маха отметката на Enable hibernation.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Стават парадокси :)

• Автор

Благодаря на всички за отговорите!

System Restore ми заема точно 1 GB и очевидно не е от това.

hyberfile.sys e 1.5 GB, a pagefile.sys 1 GB. Но те се отчитат.

Съмнявам се, че PARTITITION MAGIC'a омаца работата, като разделях дяловете.

Опитах BACKUP да направя, след разделянето на харда, ама изпищя, че имало вече (Е: устройство е HP Recovery Partitition цялото) и не можело пак (стария бакъп пък е преди разделянето - абе, мазано стана). Иначе комп'а е лаптоп HP nx7400, 1GB RAM, Core Duo 1.83GHZ.

И DRIVE MAPPER съм му пускал, за да открие неактуални връзки между дяловете, ама не ще и не ще...

Hybernation'a ми е активен наистина, ама да гълта толкова ресурси не ми се вярва...

Използвам System Mechanic за оптимизация и чистене и... после малко ръчна работа. Абе, обичам хигиената да е на ниво.

Редактирано от whoare (преглед на промените)

Благодаря на всички за отговорите!

System Restore ми заема точно 1 GB и очевидно не е от това.

hyberfile.sys e 1.5 GB, a pagefile.sys 1 GB. Но те се отчитат.

Съмнявам се, че PARTITITION MAGIC'a омаца работата, като разделях дяловете.

Опитах BACKUP да направя, след разделянето на харда, ама изпищя, че имало вече (Е: устройство е HP Recovery Partitition цялото) и не можело пак (стария бакъп пък е преди разделянето - абе, мазано стана). Иначе комп'а е лаптоп HP nx7400, 1GB RAM, Core Duo 1.83GHZ.

И DRIVE MAPPER съм му пускал, за да открие неактуални връзки между дяловете, ама не ще и не ще...

Hybernation'a ми е активен наистина, ама да гълта толкова ресурси не ми се вярва...

Използвам System Mechanic за оптимизация и чистене и... после малко ръчна работа. Абе, обичам хигиената да е на ниво.

Десен бутон на MY COMPUTER, Manage, Disk managemant, цъкни върху който и да е дял с десен бутон, Properties. Открий разликите :speak:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.