Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси относно охлаждане на процесор и флаш на BIOS

Featured Replies

Здравеите искам да ми разясните някои неща.

-Искам да попитам как да си сваля охлаждането на процесора(знам че се дърпа едно палче самоче като издърпам пак не мога да го махна а пък и нз дали няма да повреда процесора ако приложа малко повече сила)Намерих в търсачката една тема самоче препратите в нея не ми се отварят sad.gif

-Пвочетох почти всички теми свързани с овърклок и горедолу ми стана ясно но БИОС-а ми е стар и нещо не е както трябва и искам да го флашна (маи че така се казваше :)) защото е много разбъркан и липсват много функции.ако някои може да ми поясни как?

-И още нещо не ми стана ясно ако клоквам само процесора другите неща влиаят ли се от това?Защото пробвах със сегашниат ми биос да клокна процесора клокнах го със 100Мхз (смешно а?)И като го тествам ми излиза един син прозорец че има опасност за видеокартата и се рестартира компа.

Надявам се да ми помогнете а не както в някои други форуми да се присмивате.Всепак всеки трябва да почне от някаде все пак всеки се нуждае от практика :wors:

Редактирано от stanley56
Непълно заглавие (преглед на промените)

Поздрави и Добре Дошъл в нашия форум !

Преди да получиш някакъв отговор трябва да дадеш подробна информация за хардуера ти. Иначе трябва да гадаем.

И като го тествам ми излиза един син прозорец че има опасност за видеокартата и се рестартира компа
Това се получава вероятно ,защото не си заключил AGP шината.

Колкото до това как се сваля процесора - пак трябва инфо за дъното,за сокета на процесора и т.н.

Дай подробно описание на конфигурацията си като за начало. Направи, ако можеш, снимка на процесора (така, че да се вижда ясно охладителят и начинът му на закрепване) защото има няколко различни метода на закрепване.

Мисля, че тук никой няма да ти се присмива cool.gif

P.S. kokomil ме изпревари, ама не се повтаряме съвсем biggrin.gif

• Автор

Мале отнесох се и забравих да напиша конфигурацията:

Дъно: Syntax V266A

Процесор: AMD Athlon XP 1900+ (12х136)

RAM: 1x256-166 MHz

1x512-200 MHz

Чипсет: VIA VT8366A Apollo KT266A

Видео: nVIDIA GeForce FX 5200 128MB

А относно заключването него намерих никаде в БИОС-а затова исках да сложа по нова версия.

Ако има още нещо питаите а за снимки може утре на светло да направя :rolleyes:

Редактирано от martinchoo (преглед на промените)

Ако мислиш да го "клокваш" само с тези 100hz не му виждам смисъл, но както и да е.

Колкото до охлаждането. Махаш вентилатора и радиатора сам си пада. Не става обаче с дърпане, а с чалъм. Не че е голяма философия огледай го от всякъде и ще се види как е закрепен. Едва ли има подробно описание на този сложен мисловен процес в упътването на дъното защото е субер безсмислено.

А какво разбираш под : БИОС-а ми е стар и нещо не е както трябва и искам да го флашна.

Мисля си, че ако нещо не му е както трябва няма дори да ти го зареди. Щом ти работи системата какъв е проблема.

П.П А да... Каква ти е крайната цел :clap:.

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Старичка е системата - s.A

Ето ти инфо за това как се монтира (сваля) процесора и охладителя .Изтегли си PDF файла и го разгледай,показано е с картинки как става и то най-подробно.

Ако искаш да го клокнеш постави Рам паметта на настройки By SPD (това го имаш в Биос), след това постави шината направо на 166 (в момента ти е на 133 -по подразбиране).Биос-а няма заключване на AGP/PCI шините и затова се използват готовите делители , които са на 133 , 166 и 200.

Ако тръгне на 166 -пускай тестовете за стабилност-ако компа е стабилен можеш да пробваш и на 200 (съмнявам се обаче да тръгне,защото не можеш да подадеш повече ток на процесора -няма опция в Биос ).

При шина 166 компа ти ще работи на 1992 MHz (ако не ме лъжат сметките).

• Автор

Ми попринцип целта не ми е 100МХз но само до толкова съм стигал а краината цел ми е колкото може повече :clap:

А БИОС-а преди време още когато си взех компа и нему разбирах един програмист идва до нас и ми като видя БИОС-а много се учуди че не е виждал такъв бил много странен.

Mи пробвах това което каза kokomil и значи над 139 не става но мисля че знам от какво е и утре ще преинстална уина и пак ше пробвам пак.

П.п Мисля че всичко е в драиварите на видеото ше пробвам да ги смена пък ще видиме какво ше стане :P

kokomil май снощи като си писал ти се е спало и не си обърнал внимание на дъното а? Чипсет VIA KT266A - демек подържа официално само 100 и 133MHz FSB, та овърклока с това дъно е мишън импосибъл. А и доброто старо Паломино бая грее и работи едва ли не на ръба на възможностите си. Е, имаше едни бройки 1600+ дето правеха чудеса на онова време ама точно този не е от тях. Та martinchoo, единствения вариан за клок е да направиш мод за отключване на множитела и да пробваш например на 13х133. Palomino unlock

kokomil май снощи като си писал ти се е спало и не си обърнал внимание на дъното а? Чипсет VIA KT266A
Прав си :rolleyes: Писах по инерция за nForce 2 :ph34r: (кой знае накъде съм се отплеснал angry.gif )
  • Автор

Значи искам да кажа че дъното подържа FSB мин 133 макс 165 а множитела го четох как се отключва и ще пробвам пък ще видиме какво ще стане :)

Но колкото и да опитвам немога да го свала тва охлаждане Ето снимка

Можеби неправя нещо както трябва sad.gif

Но колкото и да опитвам немога да го свала тва охлаждане Ето снимка

Можеби неправя нещо както трябва sad.gif

Скоро свалях такъв. Откачаш го първо от едната страна, след това избутваш пластината в противоположна посока на откачената и я откачаш и от другата страна. Обикновено трябва да се натисне и леко към дъното. В моя случай проблемът беше, че термопастата беше изсъхнала и беше слепила процесора с охладителя. Падна голямо дърпане, докато ги разделих.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.