Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гавра с клиенти във Варна

Featured Replies

Уважаеми съфорумци,

Считам за необходимо да ви информирам за опасните места във Варна,където ще ди дадете парите напразно.Този път визирам заведение "Магнолия"в кв."Владислав Варненчик", до хипермаркет "Пикадили".Случаят е потресаващ,и ще ви го опиша най-подробно.
След ужасяващо тежък,18 часов работен ден,отидой да вечерям там.Сервитиорката беше достатъчно несъобразителна,за да не ми даде меню,и да ме гледа на кръв.Докато чаках,звъннах на приятел,и го поканих да дойде.След това той забеляза двама свои приятели,и седнахме при тях.Под честна дума единият ми подшушна,че едната сервитиорка много ме харесала,и искала да я изпратя.След вечерята изпратих единия познат,и се върнах.Влизайки,се ужасих-барманката,отвратително предизвикателна,червенокоса,говореше на висок глас,клекнала до въпросните познати.Седнах при тях,и тя настояваше да си поръчам бира,аз не пия.Тя ми държа сметка какъв мъж съм бил,и каза,че дори и още една ще си поръчам.Аз се опитах да се измъкна с шега,че съм образцов гражданин-"не пуша,не пия,не ходя по жени".Тя ме погледна ужасно рязако и злобно процеди на висок глас "Само по мъже!!!",което повтори още поне 3 пъти,през кратки интервали.В крайна сметка,заради приятелите,поръчах.Червенокосата донесе бирата,и не ми я наля.Погледнах я 3 пъти,докато се сети,и я наля,както си бе клекнала,опирайки гърлото на бутилката в чашата (кански непрофесионално).Леко я посъветвах за това,а тя подскочи-"вместо да кажеш мерси....ти....".Сякаш тя ме черпи,а и крещи на клиент...По време на вечерта ми правеше язвителни забележки,не по-малко от 7 на брой,както и лоши погледи,и то- през 5 минути.Пуснах една тиха песничка на GSM-а си,за да я чуе един познат,тя ме изгледа на кръв,и от личния си GSM наду някаква чалга,щракайки с пръсти.Каза на единия-мръдни се малко,и почти му седна в скута,а нямат право да сядат така,докато са на работа.Единият познат си я сваляше с пълна сила,и говореха на такива долни теми,че щях да върна бирата обратно в бутилката.Други клиенти на етажа (заведението е двуетажно) вече нямаше,и тя започна да удря на шега,но не леко,единия познат,да фамилиарничи като истинска уличница.Той се пошегува,че тя няма право да бие клиенти,а тя настоя,че в извънработно време й е позволено.Обсъждаха на висок глас кой коя плющял,тя се намесваше гръмко във всеки от разговорите,и беше достойна за магистралка,с това поведение.На всяко нейно изречение ми се повдигаше,цялостната картина ставаше същински ужас,като килиен тормоз,и се наканих да си тръгвам оттам.Запитах се дали шефовете й знаят за това,и дали го одобряват,и ми стана отвратително....Носенето на чашите,обслужването й беше под всякаква критика (аз съм бил в кетъринг компания на олимпиадата в Гърция,и знам кое как е).Седя си аз,и си мълча,и тя няколко пъти ми светна с лазерно фенерче в очите.Последвалите укорителни погледи от моя страна не дадоха резултат.Без да се унижавам да й правя забележка,защото вече бях видял,ч е безполезно,аз й показах среден пръст.Тя каза "Я пак",а аз й казах "Е,стига,не съм невъзпитан,усети се най-накрая" В този момент тя на висок глас,и,говорейки на "ТИ" ми се сопна "Напусни заведението",ама и старшина не е толкова злобен.Аз направо се смаях от това жалко безочие,и не очаквах уличници да работят в това добре спретнато,двуетажно заведение,и не можах думица да й кажа дори.Приятелите се опитаха да ме спрат,и й направиха забележка как може да ме обижда,а тя се развика "Алооооууууууу,нали ти казах да напуснеш заведението">Не зная как уталожих гнева си,и изхвърчах оттам с високо вдигнат среден пръст.Обадих се на единия познат,и го попитах как определя това,предвид,че сам човек,който не консумира алкохол,остави 18 лв сметка,а манджите са по 3,50 лв.Той каза "Странно...."

Само чакам сутринта,няма да си легна от яд,за да я разоблича доста добре пред шефа й,който познавам бегло.Толкова много ми дойде,че помня едва няколко процента от провиненията й за толкова кратко време....Значи тъй,а,унижаваме клиента докрай,какво ти обслужване,внимание и усмивка,като няма да се оставяш да те унижаваме-ще те изгоним кат бъхливо псе :clap:;) Тя няма това право,не е шеф,нито е supervisor.В момента,в който посмее да заговори клиент излишно (не да му крещи)-тя трябва да лети оттам не по-зле от PEGASUS.В престижните заведения,дори в бюфетите,хората ги гонят само защото не се усмихнали веднъж,или стъпили накриво....Всеки сам да реши за себе си дали да стъпи там. :wub::P:nono::huh:

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

След вечерята изпратих единия познат,и се върнах.Влизайки,се ужасих-барманката,отвратително предизвикателна,червенокоса,говореше на висок глас,клекнала до въпросните познати....

Аз пък да те питам аджеба защо си се върнал?

Ами като не ти харесва плащаш и си отиваш, защо се разправяш за глупости!? Не може всичко да е като на олимпияда по кетъринг тва е България все пак. Не че искам да казвам нищо, имаме добро обслужване но не навсякъде ... Пък и в по-крайни заведения както във Владиславово е нормално да има не много ценен и приятен обслужващ персонал. Там не все би работил нали?

Аз лично съм ходила в Магнолия, това е "квартален бар" (да го нарека), никога не бих седнала да вечерям там:nono:

Голяма глъчка е, адски задимено е, не съм попадала на тази барманка, просто не ми бяха много лицеприятни сервитьорките, но всичко си беше о.к :yanim:

Редактирано от varvarinata (преглед на промените)

Не те разбирам! Първо, като ти четях поста се зачудих на колко години си. Второ, каква Олимпиада в Гърция?? Ти нали знаеш разликата между местата: Владиславово - Гърция? Трето, не вярвам да си бил закопчан с белезници за масата и си можел още в първата минута, когато не ти е приятно.. да си тръгнеш! Изборът да останеш и да си скъсаш нервите е бил твой! Описаното поведение да "мацката" няма да коментирам. :yanim: Успех!

• Автор

Не те разбирам!

Първо, като ти четях поста се зачудих на колко години си.

Второ, каква Олимпиада в Гърция?? Ти нали знаеш разликата между местата: Владиславово - Гърция?

Трето, не вярвам да си бил закопчан с белезници за масата и си можел още в първата минута, когато не ти е приятно.. да си тръгнеш! Изборът да останеш и да си скъсаш нервите е бил твой!

Описаното поведение да "мацката" няма да коментирам. :wors:

Успех!

Да носиш чашите за бира (празни),прегърнал ги като бебе,обърнати надолу-това нормално ли е?Да наливаш бирата изпод ъгъл,допирайки бутилката,това също ли е нормлано?Трябва ли да бъдем на олимпиада,за да спазваме най-елементарните и прости правила?А вие подкрепяте ли отношението й?!На въпроса защо съм се върнал-единият позната маистима беше ужасно изморен,и го съпроводих до дома му-беше преуморен,не бих искал да го мисля по пътя.Постарах се да не пренебрегна никого,това лошо ли е?За кетъринга ни най-малко не целях да се похваля,това беше преди 3 години,сега кой знае какъв "дървар" съм станал.А седнах да вечерям там,защото ми беше близо,а любимото ми заведение е доста далеч от Владиславово.Работният ден продължи от дома,така че не исках да губя излишно време,а бях пребит от умора,че да си сготвя сам."Зачудих се на колко години си"-това как да го разбирам,защо не говориш направо,макар и остро?

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Съгласен съм с Destiny !!! Друг коментар няма да правя защото е против правилата на форума!!!

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

не се притеснявай, в БГ простотията е на почит явно обаче другите са на страната на барманката, което си е направо жалко в една "европейска " държава

• Автор

Не беше никаква "мацка"-отврат!Онези от вас,които са на нейна страна-замислете се какво мнение създаваре за самите себе си,и НАИСТИНА се поставете на мое място,та да разберете какво е,макар никому да не пожелавам такава гавра.Ех,че тая Публикувано изображение не е барман,че да видиш какво става тогава,майкоооо,какво щеше да стане,ако беше мъж....

Никой не е на ничия страна, просто стана голям въпрос за една случка, за нещо което те е вбесило, и това е нещото че ти си стоял и си търпял нечия простотия, САМ си си виновен. Има глупави хора и такива на които не се възхищавам И описаната барманка е от тях!

Но ще има такива хора - има глупави и умни, руси и чернокоси ....

И виновен в случая е не тя, а човека който я е наел ... така че той е най-големия глупак според мен :clap:

И честно да ти кажа случката за тебе си е мноого сериозна, но отстрани и то като четем не е нищо!? Хленчелък.

Не се коси чак толкова пий едно (какво пиеш ти ... не пиеш бира за друг алкохол не знам) пий един безалкохолен коктейл тогава за тяхно здраве ще си намерят майстора!

Защо им даваш да се гаврят с теб, защо изобщо стоиш там питам аз след като хората са под твоето ниво? :clap: И така интелигентно си показал среден пръст и какво много и дреме на нея :clap:

А приятелите или познатите ти или както и да ти се падат, те които поощтряват ку....то поведение на "мацката" те какво правят ... не са ли испростели?

П.С Ако искаш мога да ти кажа за други заведенийца близко до вас къдееето ще те обслужат със сигурност по добре и няма да попадаш на анти-индивиди, ще похапнеш и то вкусничко :) ама на ЛС щот да не става голям off topic

Редактирано от varvarinata (преглед на промените)

Супер гадно....

И моля Ви без обиди и нападки...Не сме тук, за да се нападаме все пак, мое мнение...

Само чакам сутринта,няма да си легна от яд,за да я разоблича доста добре пред шефа й,който познавам бегло.

По-добре си почини и не хаби излишна енергия, пък като искаш се накрещи пак на който трябва...То никъде нищо не е на ниво като обслужване така, че е излишно да си хабиш енергията за неща, който така или иначе са навсякъде и ежедневно около нас...

не се притеснявай, в БГ простотията е на почит

явно обаче другите са на страната на барманката, което си е направо жалко в една "европейска " държава

Явно или не четеш внимателно или не вникваш в смисъла на прочетеното.

Явно за теб всичко е само черно или само бяло.

Опитай се да усетиш някакви различни нюанси в изказванията и мненията на околните! Ще ти е от полза!

И по-спокойно с определения като "жалко" например, първо помисли малко!

Фикс, това, което си описал, се случва навсякъде. Пловдив, София, Варна, Бургас, Долно Нанагорнище и т.н. И все повече се убеждавам, че от класата на заведението не зависи ‘културата’ на персонала. Някак си тъпо ми е в някакво елитно заведение (не че се късам да ходя по такива, но предпочитам вместо 4 пъти месечно на смотана дискотечница, да ида 2 пъти, но в някое наистина хубаво заведение), сервитьорките да ми говорят на ТИ, да ми хвърлят менюто, да се правят на много важни и да ми тряскат чашите по масата и да ме карат да им се чувствам длъжна с нещо. Не съм била сервитьорка, но имам уважение към тая професия, знам какво блъскане, нерви и напрежение има, като при всяка ‘директна’ работа с хора, знам какво унижение понасят от някои самозабравили се клиенти и се старая да бъда супер коректна и добра с тях, ако имам възможност да оставя бакшо и т.н. Общо взето работата е –дръж се добре, за да се държат и с теб по същия начин”.. Идват намусени на масата, обаче видят ли едно добро отношение, усмивка, а не тежкареене, отвръщат подобаващо. Мисля, че затова никога не съм имала проблеми с хора, упражняващи тази професия, слушала съм и приказки от сорта на "ако всички клиенти бяха като вас...", но просто се опитвам да погледна и от другата страна.

Факт е, че сервитьорството си е талант, кой каквото и да ми говори, и не всеки е роден за тая работа. Но това не пречи някои дребни подробности (бавно обслужване, объркване на поръчката дори – в крайна сметка то си е за нейна сметка) да бъдат простени, ако го има отношението. Къса ми се сърцето като видя 16-годишни момичета, които работят като сервитьорки след училище, защото джобните не им стигат и после ходят с подути очички и отекли крачета на другия ден на І-ви час. Как да му се разсърдиш, че те обслужва бавно и не идва за сметката, като знаеш, че душата му плаче за сън?

Мисля, че сме доста изнервени и това рефлектира върху хората около нас, независимо дали са от обслужващата сфера (сервитьори, фризьорки, обущари и т.н.) или колеги, или познати. Вярно е, че лошо отношение по dеfault се среща, но мисля, че затова имат вина и двете страни. При такива ситуации, наистина както varvarinata съветва много правилно, според мен, просто прекратяваш посещенията в даденото заведение и толкова... Като видят, че олекват от към клиентела, ще си сменят персонала или последния ще получи 'забележка 'от управата - и ще, не ще, ще почне човешки да се държи.... Но не е работа да търсиш проблем там, където има избор защото проблеми лесно се намират, но скъсаните нерви не се оправят лесно...

Иначе за заведенията във Варна.... цял роман мога да напиша (но ще е силно положителен, не такъв).... :ph34r::)

Не ходи в заведения тип "кочина" и не се занимавай с пачаври.Аз ако съм на твое място няма да и дам още в първия момент да каже кое как да бъде и няма да и стъпя в кръчмата.И аз съм "простак" и си пия бирата от бутилката(сладко ми е бе хора ;)) ама на такива не им прощавам и не давам на разни да ми се качват по главата.

• 3 години по-късно...

Здравейте всички :) Нова съм тук, но ми се иска да изкажа мнение по коментирания въпрос. Ходя в "Магнолия" откакто го отвориха преди няколко години и никога не съм имала проблеми с персонала там - всички момичета са услужливи и си разбират от работата поне до някъде. Предполагам, впечатлението ми е такова, просто защото аз съм клиент и не ми е работа да общувам с барманките - това не е бар, да седнеш там и да си поръчаш направо на бармана. Това е кафене, заведение за хранене, сядаш си културно на маса, идва девойка и те обслужва. Меню не носят понякога, защото повечето им клиенти са редовни и просто не искат. Но ако си поискаш, ще ти донесат. Съгласна съм, че въпросната барманка е прекалила с поведението си, но, приятелю, ти какво правиш там, да говориш с нея? Нейната работа е зад бара, а не да събира чаши и да ти налива бирата. И определено не е човекът, който да ти казва какво да пиеш - ако искаш бира, ако искаш кафе - защо се поддаваш на провокации? И наистина, като не ти харесва, ставаш, плащаш и тръгваш - това е. На мен лично ми е приятно да ходя там и пак казвам, проблеми не съм имала. Но все пак не е единственото заведение във Владиславово, като не искаш, не ходи. Но повечето от момичетата там са симпатяги :) И по-весело гледай на нещата - тия нерви ще ти трябват! :)

Със сигурност не е там-

ама Фикса да каже,само че и той нещо го няма

:)

А може вече да е тук ;)

:cool::lol6:

п.с тия новите не четете ли датата на пускане на темата, доста често се случва вече (нищо де забавно се получава ако не друго)

Със сигурност не е там-

ама Фикса да каже,само че и той нещо го няма

:cool:

Няма и да се появи - перманентно го назначиха на нова длъжност - само чете форума и пляска плюсчета и минусчета.

:):lol6:

п.с тия новите не четете ли датата на пускане на темата, доста често се случва вече (нищо де забавно се получава ако не друго)

Ние новите, такива дреболии като ден, месец и година не признаваме.

На нас епохи ни дай :rolleyes:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.