Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ефективен ли е този въздушен поток

Featured Replies

Ще модвам кутията та кажете ефективен ли е и какви вентове да използвам на местата където пише или , на предния панел има място само аза една 80-ка sad.gif

002251041-big.jpg

Принципно е правилен потокът. Ако имаш възможност обаче, добави един вентилатор на стената да вкарва. Kато размер се поставя това, което ти предлага кутията (освен, ако не се намесиш с бормашината).

Това което казва iovi е много вярно, но е много зависимо от вида и разположението на охладителя на кутията. Ако вентилатора на този охладител има струя, насочена към дъното, поставянето на описаният от колегата вентилатор би понижило температурата на процесора, иначе няма смисъл от него, защото вертикалните охладители са с таван, непозволяващ проникването на въздуха надолу.

Колкото до вертикалните вентилатори на входа на кутията - с преходници можеш да ги направиш 120 минлиметрови. За подробности - прегледай поста ми в тази тема, и линковете, които съм посочил. Успех.

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

И каква е идеята в това вентилатора на предния панел да издухва навън, а през задния панел да влиза охладен въздух?

Моето скромно мнение е, че винаги през фронталния панел трбва да влиза охладен въздух. Защо ли? Ами най- малко, защото по този начин ще стига по- хладен въздух, вследствие по- късия път от вентилатора до процесора. Така мисля.

Редактирано от Castigado Pantockrator (преглед на промените)

И каква е идеята в това вентилатора на предния панел да издухва навън, а през задния панел да влиза охладен въздух?

Моето скромно мнение е, че винаги през фронталния панел трбва да влиза неохладен въздух. Защо ли? Ами най- малко, защото по този начин ще стига по- хладен въздух, вследствие по- късия път от вентилатора до процесора. Така мисля.

Аз не разбрах точно написаното, но на скицата ясно е показано, че отпред и отдолу влиза студеният, а отзад и отгоре излиза топлият въздух. Логиката е, че влизащият отпред въздух минава покрай хард диска, охлажда го, след което минава през по-топлите процесор и графична карта, загрява се, вследствие на което от само себе си се качва нагоре (поради по-високата му температура), където вентилаторите (на захранването или кутията) го изкарват.

Прав си. В първия момент помислих (незнайно защо) , че топлият въздух излиза отпред, а влиза през задния панел. Заблудих се защото пиша през клавиатура на десктопа и от старание да пиша правилно се получи така ;)

• 2 месеца по-късно...

Моят комп е стар, с подобно охлаждане. Отпред съм му сложил един 120 мм - мислех, че е такъв, оказа се, че трябвало да е 80 мм. Лесно се оправи работата, с малко силикон (от тоя, дето се нагрява) лепнах вентилатора в кутията и не е мръднал. Проблемът е, че 80 мм вентилатор на захранването ми яко бръмчи и малкият на процесора също - явно е време за смяна.

бих добавил отвор на капак над процесора

и с тези 30мм отзад какво точно възнамеряваш да правиш шум ли ?

за този отдолу трябва кутията да е на 15мм от основата на която е кутията

а и от там само прах ще вкарваш

препоръчвам кутията на PLESIO 12см вент отпред 9 отзад има страничен над процесора

и отвор над PCI портовете

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.