Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Иконата на Internet Explorer я няма

Featured Replies

След куп мой наивни грешки,иконата на Internet Explorer изчезна.

Няма я нито в C:\Program Files\Internet Explorer ,нито в Start - All Programs - IE ,нито пък в търсачката намирам iexplorer.exe

Чудното е,че като отворя някой html файл,браузера го показва,а след това от Фаворити,мога да влизам навсякъде !

Надявам се на Вашата помощ !

Няма я нито в C:\Program Files\Internet Explorer ,нито в Start - All Programs - IE ,нито пък в търсачката намирам iexplorer.exe

Чудното е,че като отворя някой html файл,браузера го показва,а след това от Фаворити,мога да влизам навсякъде !

Може би грешката ти е че не си търсил каквото трябва.

Не IEXPLORER.EXE а IEXPLORE.EXE.

Но в C:\Program Files\Internet Explorer\ трябва да има файл iexplore.exe.

Сещам се за едно елементарно трикче... опитай от Taskbar and Start Menu Properties => Custamize => чекваш пред IE на Show on Start Menu

ПП: Ken е прав за правописната грешка!

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• Автор

Писменната грешка съм я допуснал тук.

Търсих IEXPLORE.EXE. ,а не както горе съм дал с R накрая.

yvsot,се оказа прав-това е бил проблема/отне ми повече от три часа :rolleyes: /.

Сега направих пряк път, браузера си работи нормално,но въпреки това в C:\Program Files\Internet Explorer,файла IEXPLORE.EXE. го няма.

В Search,отново не го намира ! Не,че е толкова от значение за мен,ама все пак .

Писменната грешка съм я допуснал тук.

Търсих IEXPLORE.EXE. ,а не както горе съм дал с R накрая.

yvsot,се оказа прав-това е бил проблема/отне ми повече от три часа :rolleyes: /.

Сега направих пряк път, браузера си работи нормално,но въпреки това в C:\Program Files\Internet Explorer,файла IEXPLORE.EXE. го няма.

В Search,отново не го намира ! Не,че е толкова от значение за мен,ама все пак .

И като погледнеш какво пише в характеристиките на прекия път ? Къде намира IEXPLORE.EXE, че ми стана интересно ?

• Автор

Location: C:\Documents and Settings\MITKO\Desktop , ако правилно съм те разбрал.

Shortcut-

Target-Internet а би трябвало да пише: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe.

Start in: празно

Shortcut key: None

Run: Normal window

Comment: празно

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Ако все пак икаш да разбереш къде ти е файла IEXPLORE.EXE, предполагам знаеш за програмата Process Explorer, която ще покаже детайлна информация за процесите в системата, а другия начин който е много елементарен е да отвориш DOS конзола, да отидеш в папката C:\Documents and Settings\MITKO\Desktop и да изпълниш командата :

COPY/B INTERNET.LNK CON

Напрви един DIR в папката, защото не съм сигурен как точно е името на шорткът-файла за отваряне на Internet Explorer-a, но е нещо подобно с тип .LNK. Използвай това име в горната команда. В резултат ще излязат разни символи, но сред тях ще е и пътя до IEXPLORE.EXE.

• Автор

Пише,че е в C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe ,но защо е невидим за мен...!

Вторият начин,не ми е известен и не съм го правил !

Влез в Program Access & Defaults и дай на Internet Explorer "Enable access to this program". Преди имаш същия проблем и така го управих.

Пробвай да го поправиш...

-IEFix (поправя браузъра Internet Explorer вместо да се ровичкате из настройките и да го правите ръчно)

iefIX.JPG

Download:

http://windowsxp.mvps.org/utils/IEFix.zip

Dial-a-fix v0.60.0.24 (поправя голям брой проблеми - просто слагате съответната отметка...)

Dial-a-fix-v60.png

Download:

http://djlizard.net/software/Dial-a-fix-v0.60.0.24.zip

Още два метода:

Method 1: Microsoft Internet Explorer 6.x Repair for Windows XP

From the Start menu, select Run.

In the Open field, type sfc /scannow (Note: There is a space between sfc and /scannow)

Select the OK button.

Follow the prompts throughout the System File Checker process.

Reboot the computer when System File Checker completes.

Method 2: Microsoft Internet Explorer 6.x Repair for Windows XP

From the Start menu, select Search, select All Files and Folders.

Select More Advanced Options and place a checkmark beside Search Hidden Files and Folders option.

Ensure that Search System Folders and Search Subfolders are also checked.

In the All or Part of the File Name box, type ie.inf

In the Look In drop-down menu, select C: or the letter of the hard drive that contains the Windows folder.

Click the Search button.

In the search results pane, find the ie.inf file located in Windows\Inf folder.

Right click the ie.inf file and click Install on the context menu.

Reboot the computer when the file copy process is complete.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

Направил съм голям пропуск,като не съм писал,че става въпрос за Internet Explorer 7 !

Програмите не действат за тази версия !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Направил съм голям пропуск,като не съм писал,че става въпрос за Internet Explorer 7 !

Програмите не действат за тази версия !

То-горе долу методите за поправка са едни и същи...Защо не де-инсталираш тогава 7-ма версия и не си я качиш наново...?

Ако имаш Autopatcher за ноември пълната версия и update-тите до месец февруари там също е включен инсталационния файл на 7-мицата...

А иконата може да пробваш да изкараш на десктопа така:

Desktop => Properties => Desktop => Customize Desktop => слагаш отметка пред Internet Explorer

• Автор

Опитвах се сутринта,но сега щом работи,само заради това,че iexplore.exe. ,го няма в C:\Program Files\Internet Explorer\ ,не виждам смисъл !

Самата процедура на преинсталиране,уж мина добре,но щом т.н. Фаворите не се изгубиха,значи нещо не съм направил както трябва !

Пише,че е в C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe ,но защо е невидим за мен...!

Вторият начин,не ми е известен и не съм го правил !

Щом пише, че е там, значи е там.

Ако по някаква незнайна причина му е зададен атрибут System или Hidden, няма да се вижда в Explorer-а.

Радвам се че поне иконата се е появила на десктопа...А иначе можеш да пробваш да възстановиш този iexplorer.exe с тази команда, която имаше в по-горния ми пост от цитата:

Start => Run => CMD => sfc /scannow (слагаш инсталационния диск на Windows-a в оптичното устройство и щом се появи диалогов прозорец натискаш RETRY) за да се върнат оригиналните и стабилни версии на файловете на Операционната Система...повечето са в директория i386 на инсталационния диск...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.