Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за конвертиране от 2ch в 5.1ch

Featured Replies

има ли такава програма и ако е безплатна още по добре ако някои знае да помага моля

Ако искаш да конвертираш някакъв стерео формат в AC3 например, може, не е проблем. Файлът обаче няма да е 5.1 канален. По принцип има звукови карти и колони, които имат upmix функцията, която симулира 5.1 канален звук от стерео източник - на базата на алгоритми подава към различните канали различен аудио сигнал, което да наподобява 5.1. Програма, която прави това с файлове е V.I Stereo to 5.1 Converter Suite 1.1 (3.8MB).

Истински 5.1 канален звук от стерео файл обаче няма как да получиш. Невъзможно е.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

има ли такава програма и ако е безплатна още по добре ако някои знае да помага моля

Опитай с таэи censored.gif. Първо иэползваш някоя друга програма эа да ги конвертираш в формат wav и моно эвук. След конвертиране с SurCode DVDpro DTS , една песен става с големина от около 40-50мв.

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.
NR

• Автор

благодаря сега ще опитам да видя какво ще стане

задължително ли в моно звук

Конвертираните песни моето двд ги разпознава като DTS формат. Внимавай с усилванто на песните когато ги слушаш, да не ти иэпърдят колоните. :)

да

• Автор

компа мие с 8.1 канала и на него ще слушам песните и да ти кажа тва извади невероятен саунд егати направо падам

много ти благодаря РОКИ охааа сега ще падне конвертиране яко :):)

Истински 5.1 канален звук от стерео файл обаче няма как да получиш. Невъзможно е.

компа мие с 8.1 канала и на него ще слушам песните и да ти кажа тва извади невероятен саунд егати направо падам

много ти благодаря РОКИ охааа сега ще падне конвертиране яко :):)

Няма 8.1 канална звукова карта. Имаш предвид 7.1.

А от моно файл може ли ??? biggrin.gif

Ще те помоля да си уточниш термините. Това се отнася и за funny. Това, което сте направили не е истински 5.1 канален звук. Това, което сте постигнали, е копиране на един и същ деградиран сигнал в 5те канала на един многоканален файл. Да, 5.1 канален е файла, но не е истински 5.1 канален, защото такива са файлове/потоци със самостоятелна и различна информация за всеки канал, както е на филмите. Вашето е псевдо 5.1. Струва ми се глупаво да влошавате качеството на дадена песен, само и само за да я запишете на DVD, което да се пуска в домашно кино/плеър.

Странно тогава защо ДВД-то ми ги раэпознава като DTS формат, или то нещо се е объркало. А пък то не е от евтините..........253587.jpg

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Това, че е DTS, не значи че вътре има реално многоканален звук. AC3 също поддържа 5.1 каналност, но може да бъде и само стерео. Може и да са запълнени 5те канала на даден файл, но това не значи, че е истински 5 канален звук. Музиката винаги е била просто стерео.

Един въпрос за илюстрация: ако хванеш един неграмотен циганин/бездомник/селянин и го облечеш в скъп костюм, това означава ли че той вече е изискан джентълмен?

Предполагам това е направено с цел да се чува звук от всички колони, а не само от предните две. Да, решение е, но доколко е удачно и качествено, е съвсем отделен въпрос.

Това, че е DTS, не значи че вътре има реално многоканален звук. AC3 също е поддържа 5.1 каналност, но може да бъде и само стерео. Един въпрос за илюстрация: ако хванеш един неграмотен циганин/бездомник/селянин и го облечеш в скъп костюм, това означава ли че той вече е изискан джентълмен?

Добре няма да спорим, кажи ми как да направя една песен 5.1 эвук ? А и човека остана доволен нали !!! А относно циганина, не си ли гледал филма ГОСПОДИН ЭА ЕДИН ДЕН , хубав филм, гледай го! :)

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Добре няма да спорим, кажи ми как да направя една песен 5.1 эвук ? А и човека остана доволен нали !!! А относно циганина, не си ли гледал филма ГОСПОДИН ЭА ЕДИН ДЕН , хубав филм, гледай го! :)

Да, остана доволен. Щом му върши работа, нека си пилее дискове.

Не мисля, че сравнението е толкова уместно, но карай.

Кажи ми как да направя една песен 5.1 эвук ? Въпросът ми е съвсем сериоэен.

Започвам да се чудя дали има смисъл да обяснявам. Това, което ти си постигнал е псевдо 5.1 режим. Нека ти цитирам и чaст от определението на DTS-ES:

DTS-ES Discrete provides 6.1 discrete channels, with a discretely recorded (non-matrixed) center-surround channel; in home theater systems with a 7.1 configuration, the two rear-center speakers play in mono.

Сравни това, което ти си постигнал, доколко отговаря на изискването на истински многоканален режим.

Кажи ми как да направя една песен 5.1 эвук ?

Кажи ми как да направя една песен 5.1 эвук ?

Ако ще и 100 пъти да попиташ, това няма да превърне твоя файл в истинско 5.1 канално аудио. Технически файлът наистина съдържа 6 разделени и обособени аудио потока. Предполагам това искаш да прочетеш, но това не го прави истинско 5.1 канално аудио, отговарящо на стандартите. Разбира се зависи и какви са претенциите на потребителя. Аз на свой ред бих могъл да ти дам следния пример. Бих се записал да пея някоя произволна песен, Another Day In Paradise на Фил Колинс например, бих добавил после инстурментала със заглушен оригинален вокал и бих претендирал, че това е истинската песен. Когато ти кажеш, че не е тя, защото е ясно, че не пее Фил Колинс, а някой друг, аз ще започна да повтарям "ама текста и музиката са едни и същи, нали".

ЕХО Това е въпросът! :) Кажи ми как да направя една песен 5.1 эвук ?

ЕХО Това е въпросът! :) Кажи ми как да направя една песен 5.1 эвук ?

Не си заслужава да прахосвам още усилия да ограмотявам потребители като теб. Ако досега не си схванал идеята, няма да я схванеш въобще.

Свали си от торентите DTS 5.1 и готово. От стерео mp3-ка не можеш да постигнеш 6 канален звук, можеш само да го подкараш да свири на всички колони

Без коментар!!!!!!!!!!!!!!1 angry.gif

Свали си от торентите DTS 5.1 и готово. От стерео mp3-ка не можеш да постигнеш 6 канален звук, можеш само да го подкараш да свири на всички колони

Благодаря, въпроса ми е с коя програма може да се направи 5.1. За филмите коя програма се изполэва?

Без коментар!!!!!!!!!!!!!!1 angry.gif

Кое е без коментар? Че се опитах да ти обясня ситуацията, но ти просто имаш различна представа за понятията и отказваш да вникнеш в същността и аз се отказвам да обяснявам повече, защото е очевидно, че няма смисъл?

ЕХО Това е въпросът! :nono: Кажи ми как да направя една песен 5.1 эвук ?

Като я изсвириш/изпееш и я запишеш с 5 отделни микрофона ;)

Съжалявам, че аз не се сетих за подобен отговор. :nono:

Като я изсвириш/изпееш и я запишеш с 5 отделни микрофона :nono:

Това ме интересуваше, внинкна в въпроса ми веднага без да ми изнасяш лекций като някои други....

Това ме интересуваше, внинкна в въпроса ми веднага без да ми изнасяш лекций като някои други....

Това обаче не прави твоя файл 5.1 канален и потвърждава думите ми. Просто аз се опитах да го обясня по-подробно, но явно не е бил правилният подход.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.