Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте HDD 250GB

Featured Replies

Имам проблеми с HDD Seagate 250 S-ATA II.... диска е с добри показатели, но просто на мен ми създава доста проблеми дори и след подмяна и искама да си взема друг.... бихте ли ми препоръчали други марки и модели със същия капацитет? Споделете лични мнения и наблюдения.

Редактирано от noexit514 (преглед на промените)

• Автор

Дам.... досега се рових из сайтовете и се спрях на следните предложения:

320GB, Barracuda 7200 Plus, 16MB, 7200rpm; (SG)

250GB, Barracuda 7200, ATA100, 16MB, 7200rpm; (SG)

320GB WD Caviar, WD3200YS, SATA2, RAID, 16MB, 7200rpm

Ако трябваше вие да купувате на кое бихте се спрели?

Гледах да не е SATAII понеже и без това дъното ми не е ново (ASUS PX478S) и не го поддържа и подозирам, че от идва проблема с харда... (джъмперите са си на място, няма лоши сектори, но си ми прави проблеми, а от сервиза не можаха да ми помогнат :wors: ), но явно всички по-нови модели масово залагат на SATAII.

Щом не си доволен от Seagate(вече и Maxtor) , вземи си Hitachi или Western Digital , последните им модели работят добре .

Моето лично мнение обаче е Seagate.

Направил съм доста сървъри с тях (от 200гб и нагоре са хардовете), работят 24ч\7дни , нонстоп(сървъри на нет доставчик), и не съм имал досега проблеми , за повече от 2год. нямам спрял или проблемен хард (от ок 45-50 харда).

Избора си е твой ,успех .

p.s. на домашния комп съм с 2x ST3320620AS , вече почти година :

http://img74.imageshack.us/my.php?image=test1ti0.jpg

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

И моите сървъри са със Seagate, само че PATA. Компютъра ми също. Какви точно проблеми ти създават?

Търси друга причина.

• Автор

Забива, понякога не разпознава харда при стартиране и се налага да го разкача и да дам Default Settings от BIOS-а, за да имам шанс да го подкарам... проблемите ми се появиха след като сложих новия хард, с Maxtor-a за 2 години не съм имал никакъв проблем... (не съм казвал, че не съм доволен от Maxtor, даже напротив, но просто го продадох след като си взех новия диск). Занесох го в сервиз, където след тестове по натоварване и т.н. просто ми го върнаха с думите, че работи нормално и нищо му няма.... и все пак като се прибрах в нас си даваше същите проблеми.... и на мен ми се струва доста страно, но такива са фактите просто.... Усъмних се в харда и след като един познат, който си взе същия хард от същата партида дискове се оказа, че има абсолютно същия проблем.... работи няколко дни видимо без дефект и по някое време започват същите и подобни на моя проблеми един след друг.... А по принцип имам доверие на тази марка.... и затова и следващият ми диск мисля да е SG и просто стария ще го използвам само за data storage, а на новя ще ми е windos-a.... за друго решение май не се сещам в момента... sad.gif

С какво захранване си? Погледни му напреженията дали дават големи отклонения. Най-сигурно е да се измери с мултицет, но ако не си "жичкар", можеш да ги погледнеш с Everest. Информацията от него може да не е 100% достоверна, но е достатъчна за ориентация.

Ако си с по-старо дъно или биос , пусни си харда като sata1 , ако има такъв джъмпер на него.

Някой по-стари дъна изобщо не го разпознават , ако е пуснат като sata 2.

Ако знаеш как се прави , свали си последния биос за твоето дъно и го флашни.

Успех .

Moят нов хард навъртя 362 часа.Той е WD 250GB/16MB cache SATA II.Сравнително тих е.Има принудително охлаждане и при интензивна работа държи 29'С, a в стаята е 22'С.Дразнещото е, че програмата HD Tune ми показа в самото начало непознат параметър и го оцвети в червено.Тествах с подобни програми и няма прични за безпокойство.Дали не си внушавам, но залагах по-големи очаквания за този диск като скорост, трансфер.Диск като диск.

Програмата "еверест" показа на моя компот, че 12 волтовата линия е 13,1.Замерих го с мултицет с клас на точност 2.5, който показа 12.3.Ако показанието бе същото, като на евереста, щях да добавя силнотоков Si диод 1N4001 да речем, който да погаси върху себе си излишното напрежение.Това е евтин трик за пазене на хардове.Едно JNC захранване подава 13.4В, но два последователни диода свързани в захранващата 12 волтова верига пазят вече 6 година един макстор 30 гиги слим.Максторът се радва на добро здраве.Не грее, няма лоши, защото след диодите си получава нормалните 12 волта.

• Автор

Диска е с джъмпер да работи като SATA1, защото дъното е старо.... BIOS-а е флашнат, а захранването е 400W на по малко от 2 месеца.... Еверест-а показва стабилни и в рамките стойности.... :) Вярно е, че не разбирам много, но пък и от сервиза ме увериха, че си работи перфектно.... Учудих се защо само в нас ми прави проблеми постояно и при всяко стартиране и затова измерих напрежението на мрежата вкъщи... закова си го на 228V което си е в границите от 5% отклонение (11V)... Загадката продължава.... :) може би биотоковете в апартамента ми са много силни и в стаята ми се е настанил дух, който смущава компа.... biggrin.gif

Редактирано от noexit514 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.