Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът се рестартира вместо да се изключи

Featured Replies

• Автор
Говорим за външна камера, такава с която записваш на касетки или дискове, не за уеб камерка.

Да,на тази камера кабелът за връзка между нея и компютъра е постоянно включен в порта,но я използвам само като прехвърлям записи-не много често.

• Отговори 107
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
Възможно и от това да е (бил) проблема.

Добре.Благодаря.По-късно като изключа пс-то ще видим как ще се държи.Лека вечер!

• Автор

Здравейте,момчета!

Съжалявам,че отново трябва да Ви намеся в решаването на този проблем,защото снощи пс-то не се изключи,а рестартира(тези програмисти от MIcrosoft да не би да са объркали копчетата?). :)

Заради многото грешки в лога свързани с 1394 адаптера засега ще тъсим в него причината, погледни 1394 NIC дали още е disabled, също пак в device manager направи disabled и IEEE1394 Host Controller. Ако и оттам не стане с двете неща декативирани за последно ще го спрем по- късно и от БИОС за пробата.

• Автор
Заради многото грешки в лога свързани с 1394 адаптера засега ще тъсим в него причината, погледни 1394 NIC дали още е disabled, също пак в device manager направи disabled и IEEE1394 Host Controller. Ако и оттам не стане с двете неща декативирани за последно ще го спрем по- късно и от БИОС за пробата.

И двата адаптера са disable пише код 22.Сега да го изключа ли компютъра?

Работи си нормално на него, ако нямаш работа го изключи няколко пъти за проба, все пак ако не се рестартира е добре няколко дни да тестваш да се увериш че е наред. Ако се рестартира веднага, тогава ще забраним адаптера от БИОС.

Редактирано от newb (преглед на промените)

• Автор
Работи си нормално на него, ако нямаш работа го изключи няколко пъти за проба, все пак ако не се рестартира е добре няколко дни да тестваш да се увериш че е наред. Ако се рестартира веднага, тогава ще забраним адаптера от БИОС.

OK.Периодично ще го изключвам за проверка.А как могат да се поправят тези адаптори?

Редактирано от САЛ (преглед на промените)

Не знам дали има смисъл да се поправя ако наистина е развален самият адаптер, може и драйверите за него да се повредени или неподходящи/стари. Нека видим какъв е резултата от декативирането първо.

• Автор
Не знам дали има смисъл да се поправя ако наистина е развален самият адаптер, може и драйверите за него да се повредени или неподходящи/стари. Нека видим какъв е резултата от декативирането първо.

Добре, ще изчакаме.За днес 2 пъти го спрях успешно.

• Автор
Добре, ще изчакаме.За днес 2 пъти го спрях успешно.

Привет!

Още 2 пъти спрях компютъра и о,чудо! Той наистина се изключи :rolleyes:! Струва ми се,че въпросът се реши.Остава да попитам откъде да се закупят или сменят тези адаптери и драйверите за тях (а и някакъв линк за сваляне на по-нови версии)?

Night Raven ми даде driver VIA Hyperion Pro 5.10A-подходящ ли е за тази цел или е нещо съвсем различно?

И да не забравя да благодаря на Night Raven,Newb,Tzavti и всички останали,който се отзоваха на моя апел.Знам колко труд и усилие са вложени за изясняването на този проблем.

Пак в device manager натисни десен бутон върху IEEE1394 Host Controller->десен бутон->properties, иди на графата drivers и кажи дали там пише driver provider : Microsoft, също и каква е версията на драйвера.

Също изводите за 1394 на отделна платка ли са, или са интегрирани на дъното? Ако е второто тогава не знам как да те насоча кой да го оправи, предполагам в свестен сервиз за електроника ще се справят, но опира до цената, дали няма да е по- евтино ново, подобно дъно, ремонта на старото или допълнителна платка с 1394 контролер и деактивиране на вградената. Отделно ако наистина се окаже че е хардуерен проблема, има вероятност предвид годинките на дъното полека лека и нещо друго да започне да прави номера, обикновенно изсъхнали или повредени кондензатори, които не е задължително да бъдат с надути капачки или протекли.

• Автор
Привет!

Още 2 пъти спрях компютъра и о,чудо! Той наистина се изключи :speak:! Струва ми се,че въпросът се реши.Остава да попитам откъде да се закупят или сменят тези адаптери и драйверите за тях (а и някакъв линк за сваляне на по-нови версии)?

Night Raven ми даде driver VIA Hyperion Pro 5.10A-подходящ ли е за тази цел или е нещо съвсем различно?

И да не забравя да благодаря на Night Raven,Newb,Tzavti и всички останали,който се отзоваха на моя апел.Знам колко труд и усилие са вложени за изясняването на този проблем.

Ето каква инф.прочетох оттам:Driver date 01.07.2001,port 1394,Version5.1.2535.0,details:PCI/VEN_1106&DEV_3044&SUS SYS-FFFFFFFF&REV_80|3&13C0BOC5&0&58 Location-PCI SLOT3(PCI bus 0,device 11,function o),VersionXPSP-SP2rtm040803-2158 C\Windows\system32,1394bus.sys,C\Windows\system1394arp,enum,nic,ohci.Не знам какво означават тези кодове и затова ги преписах.В тях намира ли се информацията за местоположението на драйверите? Иначе разбрах,че ще трябва нова дънна платка.Благодаря.

Това си е майкрософтският драйвер за 1394 и е последната версия така че не е от него, да е повреден файла и оттам да е правило проблемите силно се съмнявам, за мен най- вероятно е проблема да е в контролера. Не каза дали е вграден или е външен. Ако е външен се сменя и е евтин. Ако е вграден оставаш на варианта disable на адаптера когато не ти трябва докато издържи дъното, месец, шест или няколко години. Пък после вече зависи от теб, дали ново дъно или нов компютър.

• Автор
Това си е майкрософтският драйвер за 1394 и е последната версия така че не е от него, да е повреден файла и оттам да е правило проблемите силно се съмнявам, за мен най- вероятно е проблема да е в контролера. Не каза дали е вграден или е външен. Ако е външен се сменя и е евтин. Ако е вграден оставаш на варианта disable на адаптера когато не ти трябва докато издържи дъното, месец, шест или няколко години. Пък после вече зависи от теб, дали ново дъно или нов компютър.

Здравей,Newb!

Поставяш ме в неудобна ситуация.Поради незнанието ми не съм в състояние да ти отговоря на този въпрос.Ако точно и ясно ми обясниш как да проверя или го пише някъде веднага ще ти съдействам.И последно питане имам.За какво се използва този контролер?Благодаря отново.

P.S. Всъщност от това,което прочетох в нета за контролерите(а те са много видове-за памет,часовник,мишка,клавиатура,мрежов,звукова карта и т.н.),разбрах,както и ти каза,че е свързан с използването на камера.Но не и как да проверя дали е външен или вътрешен.

Просто отвори кутията и виж дали порта, в който си свързваш камерата е на платка, която се вади от PCI слот, или е свързан чрез кабел директно към самата ти дънна платка.

• Автор
Просто отвори кутията и виж дали порта, в който си свързваш камерата е на платка, която се вади от PCI слот, или е свързан чрез кабел директно към самата ти дънна платка.

Проверих.Порта е свързан към платка(стори ми се подвижна и може да се извади),която е монтирана към дъното,което е добра новина,защото само това трябва да подменя,нали?

Точно така :-)

Само да не е метална планка, на която има 1-2 кабела, свързани за дъното, или със сигурност е отделна платка?

Редактирано от newb (преглед на промените)

• Автор
Точно така :-)

Само да не е метална планка, на която има 1-2 кабела, свързани за дъното, или със сигурност е отделна платка?

Няма кабели със сигурност.Влиза в едни пластмасови бели отворчета,който са закрепени за дъното.

• Автор
Taка ли изглежда платката (или подобно т.е.) ?

Да,точно така.

Бижу си тогава, ако решиш сменяш платката- евтини са, или действаш с disable в device manager когато не ти трябва.

Toва е по-добрият вариант, макар че тези адаптери струват горе-долу, колкото едно дъно (нови). Следващият момент е, знаеш ли при закупуването на тази платка, дали са вървяли някакви дискове (дискети) с драйвери към нея? Друг вариант е да я извадиш, почистиш хубаво онези малки пластинки, чрез които контактува с PCI порта и да я върнеш обратно, като се увериш, че приляга стегнато навсякъде и няма луфтове... и още нещо, тези платки имат нужда от ток, виж дали имаш кабел на захранването (с накрайник 4 крачета) , който да е свързан с нея. Може пък проблемът да е в това, че няма такъв.

ПП За останалото newb те е посъветвал достатъчно

Редактирано от pit (преглед на промените)

• Автор
Toва е по-добрият вариант, макар че тези адаптери струват горе-долу, колкото едно дъно (нови). Следващият момент е, знаеш ли при закупуването на тази платка, дали са вървяли някакви дискове (дискети) с драйвери към нея?

Друг вариант е да я извадиш, почистиш хубаво онези малки пластинки, чрез които контактува с PCI порта и да я върнеш обратно, като се увериш, че приляга стегнато навсякъде и няма луфтове... и още нещо, тези платки имат нужда от ток, виж дали имаш кабел на захранването (с накрайник 4 крачета) , който да е свързан с нея. Може пък проблемът да е в това, че няма такъв.

ПП За останалото newb те е посъветвал достатъчно

Ще попитам баща ми.Ако е имало какво да правя?

Ще проверя и захранването.Ако не са с 4 крачета ще трябва да ги сменя,сигурно.

Благодаря още един път и на двама ви. :)

В първият сайт, който отворих JarComputers.com беше 17.70лв. с ДДС, останалото pit го е казал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.