Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът се рестартира вместо да се изключи

Featured Replies

• Автор
Не се старая много да пиша.

Идеята за прайма не е лоша.

А до колкото за преинстала, трябва да е програмист за да си въстанови системата на 100%.

С преинстал може да го направи за 1 час.

заповядай prime95

URL=http://img337.imageshack.us/my.php?image=10761072109010951080108bf4.pn

Ето ви шота за датчика.Относно драйверите и при двата се получи същото както предишния-не могат да се инсталират.Така,Windows-a съм го преинсталирала 3 пъти точно поради забавено зареждане на програмите и затваряне на програмите,с който работя без причина.Но така и не се реши проблема с изключването.Преди Нова година се беше заразил с вирус(така ми каза техника,при който го занесох)въобще не се включваше и оттогава как го поправи не знам,но започна да се рестартира,а не да се изключва.Позвъних му да го питам защо е така и той ми каза,че нямам проблем щом мога да го изключвам от копчето.Затова стигнах и до вас след 2-3 месеца търсения на решения.Добре,какво да направя в Safe mode с Prime95?Забравих да спомена,че изчетох всичко във форума за кирилизацията на пс-то,защото махнах Flex type и сега си използвам тази на Windows-a+2 файла на инженера за фонетична клавиатура.Бях сложила по погрешка сръбски език в една от настройките вместо български.Но отново ми помагаш Night Raven и с това между другото.

Редактирано от САЛ (преглед на промените)

• Отговори 107
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Това ли изкаше да кажеш?

Лошото е че е трайал версия и го няма 12 волта но изглежда добре .

Пробвай тест-а да изкючим проблем по компонентите .

Дръж го поне 4-5 часа за да има реален разултат .

Пусни го преди да си легнеш и го спри утре сутрин ,ако не е направил грешка до тогава.

Ако има грешки ги пусни тук (оцветени са в червено)(след грешка би трябвало да спре сам за да не повреди компонента който е проблемен).

Инсталираш програмката и отиваш на тест -торчър тест и го стартираш с стандартните настройки .

Успех!

Една друга идея е иде кабела на харда да прави проблеми и да не вкаран добре в самия хард и в дъното (с това мога да си обясня бавното зареждане на програмите и проблемите с старт на операционната система.

Друг проблем може да е отиващо си захранване (което да предизвиква безпричинните рестарти) въпреки че напеженията изглеждат добре (освен това на 12 волтовата линия което не е показано и то най често е извън нормите )

Да те попитам какво ти е захранването, ако можеш да видиш ще е от голяма полза .

Друг проблем който е вероятен са прословутите електролитни кондензатори които сдават багажа при тези дъна на гигабайт.

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Друго, което можеш да направиш между другото: oтвори празен документ на Notepad, пестни следния текст вътре:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]

"DisablePagingExecutive"=dword:00000000

после File -> Save as... и го запазваш някъде с някакво име, като добавяш .reg към името. Стартираш файла, кликаш Yes и после OK.

• Автор
Това ли изкаше да кажеш?

Лошото е че е трайал версия и го няма 12 волта но изглежда добре .

Пробвай тест-а да изкючим проблем по компонентите .

Дръж го поне 4-5 часа за да има реален разултат .

Пусни го преди да си легнеш и го спри утре сутрин ,ако не е направил грешка до тогава.

Ако има грешки ги пусни тук (оцветени са в червено)(след грешка би трябвало да спре сам за да не повреди компонента който е проблемен).

Инсталираш програмката и отиваш на тест -торчър тест и го стартираш с стандартните настройки .

Успех!

Една друга идея е иде кабела на харда да прави проблеми и да не вкаран добре в самия хард и в дъното (с това мога да си обясня бавното зареждане на програмите и проблемите с старт на операционната система.

Друг проблем може да е отиващо си захранване (което да предизвиква безпричинните рестарти) въпреки че напеженията изглеждат добре (освен това на 12 волтовата линия което не е показано и то най често е извън нормите )

Да те попитам какво ти е захранването, ако можеш да видиш ще е от голяма полза .

Друг проблем който е вероятен са прословутите електролитни кондензатори които сдават багажа при тези дъна на гигабайт.

Да не би да съм объркала шота?Ако ти трябва друга информация кажи къде да я търся?А, в Safe mode ли да стартирам програмата?Сега се сещам,че кабела,който се свързва към компютъра не е стабилен и при най-леко преместване на кутията прекъсва захранването!!!Как да разбера какво ми е захранването?Какво имаш впредвит?Тези кондензатори могат ли да се сменят?Много въпроси ти зададох,но няма как.Благодаря.

Друго, което можеш да направиш между другото: oтвори празен документ на Notepad, пестни следния текст вътре:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]

"DisablePagingExecutive"=dword:00000000

после File -> Save as... и го запазваш някъде с някакво име, като добавяш .reg към името. Стартираш файла, кликаш Yes и после OK.

Да,направих го.Ще поправи нещо в регистъра на system 32,нали?

Да не би да съм объркала шота?

Не, точен е.

А, в Safe mode ли да стартирам програмата?

Най-добре, за да се разбере дали проблемът е хардуерен или не.

Сега се сещам,че кабела,който се свързва към компютъра не е стабилен и при най-леко преместване на кутията прекъсва захранването!!!

Ами не би трябвало да е проблем, то или ще има ток, или няма да има.

Как да разбера какво ми е захранването?

Отваряш кутията и гледаш какво пише на самото захранване.

Тези кондензатори могат ли да се сменят?

По принцип да, но е много деликатен процес и човек трябва да знае какво прави, така че реално погледнато се мисли за ново дъно.

Да,направих го.Ще поправи нещо в регистъра на system 32,нали?

Не, активира използването на виртуална памет, в случай, че е била изключена по някаква причина. Забравих да добавя да рестартираш компютъра.

Още нещо:

Кликни с десния бутон върху My Computer -> Properties -> Advanced -> първия бутон Settings -> Advanced -> бутон Change. Направи шот и на него прозорец.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор
Не, точен е.

Най-добре, за да се разбере дали проблемът е хардуерен или не.

Ами не би трябвало да е проблем, то или ще има ток, или няма да има.

Отваряш кутията и гледаш какво пише на самото захранване.

По принцип да, но е много деликатен процес и човек трябва да знае какво прави, така че реално погледнато се мисли за ново дъно.

Не, активира използването на виртуална памет, в случай, че е била изключена по някаква причина. Забравих да добавя да рестартираш компютъра.

Още нещо:

Кликни с десния бутон върху My Computer -> Properties -> Advanced -> първия бутон Settings -> Advanced -> бутон Change. Направи шот и на него прозорец.

URL=http://img114.imageshack.us/my.php?image=virtualmemorymd1.png]%7Boption%7Dhttp

Утре сутрин ще опитам да отворя кутията,че си забравих отверките :-).А,към каква марка дънна платка да се ориентирам?

А,към каква марка дънна платка да се ориентирам?

Не бързай още, може да не е проблемът в дъното. Опитай да инсталираш драйверите ръчно. Вместо да стартираш Setup.exe, отвори папката viamach и после driver. Там кликни върху VIAMACH.INF и избери Install. Това трябва да инсталира драйвера ръчно. Ако е успещна операцията, повтори я и с файла VIAAGP1.INF, който се намира в папка viaagp\DRIVER\WinXP (започвайки от началната, където е Setup.exe). Ако поиска диск с Windows, го постави. Ако поиска някой файл на VIA, го посочи ръчно в някоя от папките на разархивирания драйвер. Накрая рестартирай компютъра.

• Автор
Не бързай още, може да не е проблемът в дъното. Опитай да инсталираш драйверите ръчно. Вместо да стартираш Setup.exe, отвори папката viamach и после driver. Там кликни върху VIAMACH.INF и избери Install. Това трябва да инсталира драйвера ръчно. Ако е успещна операцията, повтори я и с файла VIAAGP1.INF, който се намира в папка viaagp\DRIVER\WinXP (започвайки от началната, където е Setup.exe). Ако поиска диск с Windows, го постави. Ако поиска някой файл на VIA, го посочи ръчно в някоя от папките на разархивирания драйвер. Накрая рестартирай компютъра.

URL=http://img164.imageshack.us/my.php?image=driver2ez6.png]'>http://img164.imageshack.us/my.php?image=driver2ez6.png]%7Boption%7Dhttp://img16

Не можах да открия такъв файл.Ето това се вижда вътре в папката.

Говорех за 5.10А версията на драйверите.

• Автор
Говорех за 5.10А версията на драйверите.

5.09 и 5.11А ми даде ти да кача.

Всъщност няма значение. И трите трябва да имат тези папки, след като ги разархивираш. Ето:

viaad5.th.png

• Автор
5.09 и 5.11А ми даде ти да кача.

Добре,намерих ги в нета и сега ги свалям.

Добре,намерих ги в нета и сега си свалям.

Ясно,но при мен липсват тези папки.22 компонента са,а при теб 28

С коя програма разархивираш?

• Автор
С коя програма разархивираш?

IZArc

Ами би трябвало след като кликнеш върху файла с десния бутон, избереш IZArc -> Extract Here да се създаде папка и вътре да са файловете и папките, които съм показал на шота. Сигурна ли си, че си с най-новата версия на IZArc?

• Автор
Ами би трябвало след като кликнеш върху файла с десния бутон, избереш IZArc -> Extract Here да се създаде папка и вътре да са файловете и папките, които съм показал на шота. Сигурна ли си, че си с най-новата версия на IZArc?

Версията е 3.7 Не знам дали е нова.Екстрактвам ги така както казваш и това се получава.Хайде да продължим утре,ако нямаш нищо против?Най-новата е.

• Автор
Версията е 3.7 Не знам дали е нова.Екстрактвам ги така както казваш и това се получава.Хайде да продължим утре,ако нямаш нищо против?Най-новата е.

Привет отново с отпочинала глава!

Ето какво намерих под кутията като текст(тъкмо си почистих и компютъра от праха):

AC I/P 115/230V 6/4A 60/50Hz

DC O/P +3.3V+5-23A +12V -12V -5V +5VSB

16A 12A 0,8A 0,3A 2A

+5V&+3.3V Combined load 140W;+5V&+3.3V&+12V Combined load 215W и допълнителна информ.SEAGATE,Barracuda 7200.7,80Gbytes,mod-ST38001/A,+5V 0.72A +12V 0.35A,S/N 5JV 4RL 45,P/N 9W2003-314,HDA P/N 100278288,Config.D5C-02.

А,също и резултата от 10 часовия stress test(пише,че няма грешки):URL=http://img402.imageshack.us/my.php?image=testok5.png]'>http://img402.imageshack.us/my.php?image=testok5.png]%7Boption%7Dhttp://img402.i

Е,благодаря отново!

Като си отворила кутията и си чистила от прах разгледа ли дъното за подути кондензатори ?

Захранването до колкото разбрах е 230 вата ,което е много малко за тази машина.

Изглежда ми че е безмарково ,което хич не е добре .

Пробвай с захранване от приятел ,по-мощно за да разберем дали това е проблема преди да ти пусна мухата да си взимаш ново (което е препоръчително).

Аз не видях такава информация.

• Автор
Като си отворила кутията и си чистила от прах разгледа ли дъното за подути кондензатори ?

Изглежда ми че е безмарково ,което хич не е добре .

Пробвай с захранване от приятел ,по-мощно за да разберем дали това е проблема преди да ти пусна мухата да си взимаш ново (което е препоръчително).

Няма как да позная кондензаторите,след като никога не съм ги виждала.Имам бегла представа,че приличат на малки квадратчета с крачета,с който се прикрепят към платките.А,това със захранването на този етап не мога да го направя.Като замина в провинцията за 10 дни имам познати с компютри и ще ги помоля за тази услуга.Тук,в София,уви не познавам никого.Благодаря отново.

Аз не видях такава информация.

Какво да правя с драйверите?

Ето примерна снимка на кондензатор, за всеки случай:

capacitor.jpg

Ето тук ти качвам саморазархивиращ се архив с папките. Настроил съм го да ги разархивира автоматично в папка C:\VIA. Да се надяваме, че всичко ще е както трябва. Направи това, което ти описах по-горе. Като за начало не бързай да инсталираш драйвера, който се намира в папката VIAStor.

• Автор
Ето примерна снимка на кондензатор, за всеки случай:

capacitor.jpg

Ето тук ти качвам саморазархивиращ се архив с папките. Настроил съм го да ги разархивира автоматично в папка C:\VIA. Да се надяваме, че всичко ще е както трябва. Направи това, което ти описах по-горе. Като за начало не бързай да инсталираш драйвера, който се намира в папката VIAStor.

Така стана,сами се разархивираха.И къде отидоха,кой знае? Довечера като изключа компа ще потърся кондензаторчето.Да го извадя ли за да го видя?

И къде отидоха,кой знае?

Май четеш през редовете. Аз съм го написал:

Настроил съм го да ги разархивира автоматично в папка C:\VIA.

Довечера като изключа компа ще потърся кондензаторчето.

Кондензаторът не е само един, а повече. Потърси дали има подути такива.

Да го извадя ли за да го видя?

Без поялник не можеш да ги извадиш без да съсипеш дъното. С поялник можеш, но само ако наистина имаш доста опит и знаеш какво правиш. Казано накратко: само огледай дали има подути и не пипай нищо.

• Автор

Без поялник не можеш да ги извадиш без да съсипеш дъното. С поялник можеш, но само ако наистина имаш доста опит и знаеш какво правиш. Казано накратко: само огледай дали има подути и не пипай нищо.

Съжалявам!Чета много внимателно всичко.Търсих в C-то,но мислех,че са в Program files,а те с големи букви пред очите ми.Ей сега ще действам!

Добре,готово.Сега какво следва?

Добре,готово.Сега какво следва?

Ами щом си инсталирала драйверите успешно, рестартирай и виж дали ще има промяна.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.