Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руските или Американските филми?

Featured Replies

Да спорим за "добро" руско и холивудско кино, е все едно да спорим за съветската ЧАЙКА и КАДИЛАК - въпрос на гледна точка. (ето я и Чайката:)

http://www.museum.ru/imgB.asp?7647

Лично според мен добро руско кино е "9 рота"

Но да отдадем дължимото и на холивуд - "Американски прелести"

• Отговори 61
  • Прегледи 17k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има само един руски филм който ми харесва и той е "Бригада".Американските комедий са ми на първо място , особено тинейджърските.Любима комедия за сега ми е Американско Пай "Голата Миля" Публикувано изображение

SVEeN и на мен това ми е един от любимите американски филми, имам цялата поредица от американски пайове и тоя последния ми харесвай на много (The naked mille) има и още един филм разбирасе американска тъпотия, но ме радва много казва се "от глупав по-глупав" от сърцему се смея на този филм, както и на останлите филми с Джим Кери.И все пак американското кино повече ми допада от руското.

"Разни хора, разни идеали" както е казал бате Алеко. Мисля, че повечето хора трябва да свикнат да разграничават "видовете" американско кино. Демек 10-те процента качествени продукции на фона на 90-те процента пълни простотии с млади пъпчасали тийнейджъри...абе курсовите работи на студентите по кинорежисура дет се вика.

Има понятие "американска боза" Имаше и понятие "филма хубав ли ще е или руски?" Понеже филми от типа на "КОМАНДО" или "КЪРВАВ СПОРТ" ни впечатляваха доста в соц. времената. Сиромах човек-жив Дявол! Искам само да кажа, че нахъсани пост социалистически студия създадоха шедьоври с мимален бюджет (визирам полският филм КОЛЯ) за сметка на смело налятите с бюджет американски простотии!

• 2 години по-късно...

американските не ми харесват-говоря за игрални да речем еди мърфи като почне да се превзема :laughing5: аз обичам руски френски и английски-сиреч от Великобритания :P

Аз пък обичам да гледам европейски филми - не американски, не руски, а европейски. Някой гледал ли е филми на Svankmajer?

Навремето когато ни заливаха с СЪВЕТСКИ филми имаше израз " хубав ли е или е съветски"

и имаше основание - западните филми се появяваха след внимателен подбор, цензура и до нас достигаха само качествени!!!

но и сред съветските се появяваха хубави. 'Ирония на съдбата, Гара за двама, "31 юни"( уви той бе забранен), 'Москва не вярва на сълзи", комедиите напр. 'Диамантената ръка'.... . но те бяха капка в морето на посредствени, фалшиви идеологизирани "черно-бели" филми с умни и честни партсекретари, или такива за войната или за така наречената "октомврийка революция" (всъщност преврат, довел до касапница и система от която след много мъки сами се отказаха!) в които историята се пренаписваше и променяше - 'червените' се идеализираха! впрочем фалшив и тенденциозен е и "Бялото слънце на пустинята" което някой тук похвали, ДА по добре е направен, но е далече от историческата истина за събитията. И супермен е измислен, но всички знаем това и го гледаме като приказка. докато фалшивите съветски филми с фалшиви герои претендираха че са 'реализъм'!!!

сега аналогично има много американски филми и не всички са на ниво! но и сред тях си има шедьоври!

след рухването на системата и разпадането на СССР в Русия имаше две тенденции :

1.- започнаха да се появяват доста интересни, освободени от цензурата руски филми, а също и сериали по руска класика,

2.- появиха се руски екшъни, най често епигонстваши американските такива!

за съжаление, с идването на путин там отново има цензура и първата тенденция заглъхна?

Спокойно - след 20 години ще има филми за другаря Путин и (insert_name_here)-ската революция.

Бих казал, че френското кино е едно от най-добрите, с добри традиции и школи. Ама да се прави сравнение между руското и американското е все едно Ферари да сравнявам с Москвич.

Имам любими руски филми, както и американски, както и бразилски и френски и всякакви. Има хубави филми има и бози, няма значение от коя школа са.

Предпочитам американски, не съм гледал руски освен сериала Бригада и нямам желание да гледам. Относно европейското кино - харесват ми филмите с Луи Дьо Финес и един италиански филм - Палермо-Милано Публикувано изображение

Ако ви се гледа екшън или комедия - Американските, пък няква приказка или любовна история .. завладяваща .. руските са много добри!

• 2 седмици по-късно...

Какво значение има дали един филм е руски, американски, японски, български или сомалийски, ако става въпрос за киното като изкуство, а не киното само и единствено като бизнес и машина за постигане на комерсиални цели?! Факт е, че американците са доста по-напред с материала от която и да е друга държава като става въпрос за спецефекти, хонорари, бюджет и т.н. Има много хубави американски филми, има и много тъпи американски филми... Има много чувствени руски филми, има и пълни бози... Има невероятни корейски продукции, които многократно са по-добри от прочутите американски шедьоври. За европейското кино да кажа ли? Бих искала и в България всяка година да се правят повече филми - било то добри, било посредствени... Радвам се, че последните година-две се срещат сполучливи продукции и такива таланти като Явор Гърдев, чиято голяма фенка съм. Но това сравнение между две много, ама много различни култури не ми се нрави. Все пак киното е изкуство и като такова е пряко повлияно от историята, бита, културата и манталитета на хората, които го правят.

Зависи от съдържанието. Произхода е към опаковката. Със съжаление мога да отбележа, че качеството на американските филми пада стремглаво. И преди са правили крайно несполучлива продукция, но сега се засилва количествено и качествено. Дори ми е трудно да се зарадвам на малкото спец ефекти, направени с вкус. Колкото до останалите, успехът им е по-скоро епизодичен. Заслужават си, защото мислят оригинално и снимат различно.

Има много качествени американски филми, колкото и да им мразя културата, признавам го. Но има и ненадминати руски - особено комедиите. Който е гледал "Особености на руския национален риболов", знае :-)

• 2 месеца по-късно...
  • 1 година по-късно...

Не открих подобна тема, а филми от тези вече има доста. Наистина ли никой не гледа такива? Пишем си за филми от рода на "9-тая рота","Грозовые ворота", "Стреляющие горы","Охотники за караванами","Спецназ" - 1 и 2,"Офицеры","Десантура"..... post-188932-0-18446300-1307879864_thumb. post-188932-0-44201600-1307880203_thumb. post-188932-0-19486200-1307879672_thumb. post-188932-0-22057000-1307880387_thumb.post-188932-0-43897600-1307880591_thumb. post-188932-0-62003600-1307880463_thumb. post-188932-0-50602200-1307879682_thumb. post-188932-0-48586000-1307879724_thumb.

Не открих подобна тема, а филми от тези вече има доста. Наистина ли никой не гледа такива? Пишем си за филми от рода на "9-тая рота","Грозовые ворота", "Стреляющие горы","Охотники за караванами","Спецназ" - 1 и 2,"Офицеры","Десантура".....

post-188932-0-18446300-1307879864_thumb. post-188932-0-44201600-1307880203_thumb. post-188932-0-19486200-1307879672_thumb. post-188932-0-22057000-1307880387_thumb.post-188932-0-43897600-1307880591_thumb. post-188932-0-62003600-1307880463_thumb. post-188932-0-50602200-1307879682_thumb. post-188932-0-48586000-1307879724_thumb.

Разгледай тук: http://rutracker.org/forum/index.php

Не открих подобна тема, а филми от тези вече има доста. Наистина ли никой не гледа такива? Пишем си за филми от рода на "9-тая рота","Грозовые ворота", "Стреляющие горы","Охотники за караванами","Спецназ" - 1 и 2,"Офицеры","Десантура".....

Здравей, petra69.

Аз също се интересувам от такива филми. Много се радвам че те има. Сродни душа сме :cool:.

Гледал съм най-новите филми - "Баллада о бомбере" и "Брестская крепость".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.