Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дойде краят на брака ни с МВФ

Featured Replies

Бракът ни с Международния валутен фонд стигна до своя естествен край. Късно в петък бордът на МВФ успешно приключи прегледа на споразумението с българското правителство от 6 август 2004 г. Ново няма да има. МВФ само ще продължи да прави годишни прегледи на икономиката ни, както и на всички европейски страни. В последните си препоръки към страната МВФ обръща внимание на разрастващия се дефицит във външната търговия. Фондът препоръчва разходите в бюджета да се прогнозират по-точно. Освен това от МВФ искат в бюджета да се записва точният размер на бюджетния излишък, а не той да зависи от дефицита във външната търговия.

Източник: Стандарт

Да,трябваше да се отървем защото плащахме прекалени висока цена за това.Дано не ни трябват услугите им повече.

Крайно време беше да спрем връзките си с тази организация !

Развод ни дай,развод ни дай,и повече не ни мъчи :clap:

Значи край на чудото Валутен борд :clap:

Дано ни е на късмет раздялата и да ни върви на стабилен свободен лев :)

Между другото пак на власт са тия при които се разменяха 3000 лева за долар.

Никъде в статията не прочетох,че ще махат валутния борд.

И аз това си мислех, дали не се радваме прибързано :speak:

И май е така, защото според добрия стар Уики, ето за какво става въпрос. Т.е. - край на споразуменията означава край на финансирането и отчетите, но не значи край на валутния борд.

Доколкото знам, няма и конкретен механизъм или критерий, според който се определя коя страна вече е достатъчно икономически силна, за да излезе от режима на валутен борд. Така че - има да чакаме и да се надяваме ...

До 2007 г. всички финансови тежести ,които се прехвърляха на българския данъкоплатец , се оправдаваха с МВФ.

Сега, още преди да се финализира споразумението, виновен е и ще бъде виновен ЕС.

Валутния борд е = колкото получаваш, толкова харчиш. Ако премахнат тая юзда на управляващите ще се повтори февруари 1997 г. т.е 1 евро =100 лв за няколко години.

До 2007 г. всички финансови тежести ,които се прехвърляха на българския данъкоплатец , се оправдаваха с МВФ.

Сега, още преди да се финализира споразумението, виновен е и ще бъде виновен ЕС.

Валутния борд е = колкото получаваш, толкова харчиш. Ако премахнат тая юзда на управляващите ще се повтори февруари 1997 г. т.е 1 евро =100 лв за няколко години.

Тук не си много прав. Според мен реалността и сега е такава 1 евро= 100 лева!( не е точно, само образно говоря) Къде забравихте деноминацията на лева? Реално ли беше 1997-1998 година 1 марка=1000 лева? Според мен не и там МВФ ни подпряха яко в развитието ни! Затова и досега сърбаме попарата, която си надробихме с МВФ. Борда е хубаво нещо, стига да защитава обикновения работещ или пенсионер, а не акулите, които спечелиха милиони в ония тъмни времена само от тая деноминация на лева! Аз реално загубих по мои груби сметки за 1 вложен лев 50 !

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Тук не си много прав. Според мен реалността и сега е такава 1 евро= 100 лева!( не е точно, само образно говоря) Къде забравихте деноминацията на лева? Реално ли беше 1997-1998 година 1 лев=1000 марки? Според мен не и там МВФ ни подпряха яко в развитието ни! Затова и досега сърбаме попарата, която си надробихме с МВФ. Борда е хубаво нещо, стига да защитава обикновения работещ или пенсионер, а не акулите, които спечелиха милиони в ония тъмни времена само от тая деноминация на лева! Аз реално загубих по мои груби сметки за 1 вложен лев 50 !

Това беше начина да се вземат спестяванията на хората, тогава, а те не бяха малко. Както казваш на 1вложен лев губиш 50 представи си някой, който е спестявал за апартамент примерни, как е изгорял...

Това беше начина да се вземат спестяванията на хората, тогава, а те не бяха малко. Както казваш на 1вложен лев губиш 50 представи си някой, който е спестявал за апартамент примерни, как е изгорял...

Да, много изгоряха. Лично аз имах няколко застраховки по 1000 стари лева, още от комунизма. Накрая взех 36 лева за 1000 лева и то без лихвите, които би трябвало да ми се начисляват за 7 години! Това бяха пари за сватбата ми! Я кажете, как да направя сватба за 36 лева? Това са 3 каси бира, които щеха да стигнат само на мен и кръстника sad.gif А дядо ми и не само той е отделял всеки месец от заплатта си по 5-6 лева в продължение на 18 години!( това са около 700 каси бира!, защо ли не си ги е изпил човечеца, бог да го прости?) Как тогава да съм на страната на ГДБОП?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Просто трябваше Събраните пари да се преразпределят. И беше хитро измислено, а после ни натресоха и МВФ с което още повече ни размазаха... Долу ГДБОП :wors:

Да, много изгоряха. Лично аз имах няколко застраховки по 1000 стари лева, още от комунизма. Накрая взех 36 лева за 1000 лева и то без лихвите, които би трябвало да ми се начисляват за 7 години! Това бяха пари за сватбата ми! Я кажете, как да направя сватба за 36 лева? Това са 3 каси бира, които щеха да стигнат само на мен и кръстника sad.gif А дядо ми и не само той е отделял всеки месец от заплатта си по 5-6 лева в продължение на 18 години!( това са около 700 каси бира!, защо ли не си ги е изпил човечеца, бог да го прости?) Как тогава да съм на страната на ГДБОП?
Същата работа и при мен. Събират и заделят за сватбата на внучката си (еле я), а накрая от ДСК излезе, че лихвата е по-голяма от главницата. Казват ми: "Имате 30 лева" и ме питат: "Ще ги теглите ли?" Баба ми едва не получи удар горката.

Мда същата е била като дядо ми - събирал оня , събирал и спестявания за 40 000 лева в банката имал - за 2-3 апартамента пари , и познайте след деноминация и глупости на 0 бяхме. Ма и той беше виновен че не взе поне едно жилище sad.gif

• 4 седмици по-късно...

Червените им откраднали паричките.А вие какво очаквахте, да ви ги умножат ли?Докато има андрешковци ,като тези дето им повярваха, че ще живеят от лихви - ще има и червени крадци.Плакалници, торбата с комунистически лъжи още не е свършила.След бълг., "лондонски" и турски комунисти, ще ви яхнат и пожарникарят, и болният.Право да протестира има само,който не ги е избирал.Като гледам колко млади са болни от сибирска червена треска - няма светлина в тунела.

Червените им откраднали паричките.А вие какво очаквахте, да ви ги умножат ли?Докато има андрешковци ,като тези дето им повярваха, че ще живеят от лихви - ще има и червени крадци.Плакалници, торбата с комунистически лъжи още не е свършила.След бълг., "лондонски" и турски комунисти, ще ви яхнат и пожарникарят, и болният.Право да протестира има само,който не ги е избирал.Като гледам колко млади са болни от сибирска червена треска - няма светлина в тунела.

...Като частници от края на 1990, от 2-3 месеца усещаме донякъде същите симптоми, както през 1994-1996. И гадни червени мравки лазят по гърбовете ни... angry.gif Голям процент от нацията (по-точно - племето българско, защото нещо май не приличаме на нация) страда изглежда от садо- маздо-синдрома. И пак ще си ги избира и преизбира, за да го лъжат и да му е густо. И да мразят всичко и всички. До кога :help:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.