Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скриптове - връзки, въпроси, проблеми

Featured Replies

http://userstyles.or...ebook-by-wicker

имам въпрос: какво трябва да променя в този код, за да може последната част: /***** 6) ODDZIELENIE IKON KONTAKTÓW I CIEŃ POD ICH MINIATURAMI *****/

да си работи само във Facebook - в момента е глобална?

с другите части нямам проблем, но сянката ми се появява дори тук във форума а не съм толкова навътре в материята

и дано съм уцелил темата

Добави най-отгоре след зелените коментари следното :

if(window.location.hostname == "facebook.com")
{

И най-отдолу добави още една затваряща скоба - } !

• Отговори 339
  • Прегледи 87,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

благодаря (малко късно) лошото е че това пък забрани сенките също глобално все пак проблема беше решен кардинално с премахването на целия скрипт, а и не ми се разделяше на части

• 5 месеца по-късно...

Я, моля, някой знаещ да ме светне за разликата между това:

JSON.stringify(parseFloat("0.04"))

и това:

JSON.stringify(parseFloat(0.04))

Въпросът е там, че под Opera 12.01 първият вариант ми връща "0.04", но вторият - "0.0". Под Opera 11.64 и двата израза връщат "0.04".

Не помня защо конкретно стигнах до parseFloat(), но ми трябва число с точност до една стотна (0.01), което да превърна в низ и да запазя в localStorage, от където пък да мога да го достъпя и да го превърна пак в число - и се чудех дали моят подход е грешен с нещо или се касае за бъг в новата версия на браузъра.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Я, моля, някой знаещ да ме светне за разликата между това:

JSON.stringify(parseFloat("0.04"))

и това:

JSON.stringify(parseFloat(0.04))

Въпросът е там, че под Opera 12.01 първият вариант ми връща "0.04", но вторият - "0.0". Под Opera 11.64 и двата израза връщат "0.04".

Не помня защо конкретно стигнах до parseFloat(), но ми трябва число с точност до една стотна (0.01), което да превърна в низ и да запазя в localStorage, от където пък да мога да го достъпя и да го превърна пак в число - и се чудех дали моят подход е грешен с нещо или се касае за бъг в новата версия на браузъра.

Поредната тъпа моя грешка - тя функцията parseFloat() по начало изисквала низ като аргумент...

Иначе май ще смятам с умножение и деление на 100, така няма да ми бягат чисълцата след запетайката.

• 1 година по-късно...

Здравейте, искам през HTML страница с тектови полета и бутон да въвеждам информация в MySQL БД. За целта използвам PHP скрипт. В него се свързвам с БД и изпращам информацията, обаче имам два проблема. Първият е на този ред:

$sqlquery = "INSERT into client_product VALUES ( '$Name', '$Address','$Phone')";

Аз хубаво пращам информацията към тези полета в БД, но как PHP разбира от кое текстове поле да ги вземе? Мисля, че бъркам тук.

Вторият ми проблем е къде точно да мушна скрипта в кода. Не мога да се ориентирам кое е част от кода на бутона. Извинявам се за малоумните въпроси, но за пръв път правя нещо такова. Благодаря предварително на отзовалите се.

Едит: Разбрах, че трябва да направя PHP файла отделно. До тук добре, обаче все още не мога да взема данните от формите. Как да присвоя стойността от текстовото поле на променлива, която да използвам в PHP файла. Също така имам и един List. Как да присвоя избора от него в променлива?

Редактирано от ACCESS DENIED (преглед на промените)

Здравейте, искам през HTML страница с тектови полета и бутон да въвеждам информация в MySQL БД. За целта използвам PHP скрипт. В него се свързвам с БД и изпращам информацията, обаче имам два проблема. Първият е на този ред:

$sqlquery = "INSERT into client_product VALUES ( '$Name', '$Address','$Phone')";

Аз хубаво пращам информацията към тези полета в БД, но как PHP разбира от кое текстове поле да ги вземе? Мисля, че бъркам тук.

Вторият ми проблем е къде точно да мушна скрипта в кода. Не мога да се ориентирам кое е част от кода на бутона. Извинявам се за малоумните въпроси, но за пръв път правя нещо такова. Благодаря предварително на отзовалите се.

Едит: Разбрах, че трябва да направя PHP файла отделно. До тук добре, обаче все още не мога да взема данните от формите. Как да присвоя стойността от текстовото поле на променлива, която да използвам в PHP файла. Също така имам и един List. Как да присвоя избора от него в променлива?

http://www.tizag.com/phpT/postget.php

Къде в HTML кода да вмъкна тези редове:

<form action="process.php" method="post"><select name="item">...<input name="quantity" type="text" />

За всяко поле ли трябва да викам скрипта? Как да извикам скрипта при натискане на бутона?

Къде в HTML кода да вмъкна тези редове:

<form action="process.php" method="post"><select name="item">...<input name="quantity" type="text" />

За всяко поле ли трябва да викам скрипта? Как да извикам скрипта при натискане на бутона?

За HTML кода виж как се правят форми.

За полето - всяко поле трябва да се викне като ключ в суперглобалния масив $_POST/$_GET, както е показано в дадения линк, за да се вземе неговата стойност.

Скриптът се извиква, като се изпише името му в "action" на формата.

За HTML кода виж как се правят форми.

За полето - всяко поле трябва да се викне като ключ в суперглобалния масив $_POST/$_GET, както е показано в дадения линк, за да се вземе неговата стойност.

Скриптът се извиква, като се изпише името му в "action" на формата.

Тоест общият синтаксис е нещо такова:

<form action="име на скрипта.разширение" method="post/get"><select name="коя форма да изпълнява скрипта">...<input name="име на форма от която взимаме стойността" type="text или нещо друго/например value за падащото меню" />

Тоест общият синтаксис е нещо такова:

<form action="име на скрипта.разширение" method="post/get"><select name="коя форма да изпълнява скрипта">...<input name="име на форма от която взимаме стойността" type="text или нещо друго/например value за падащото меню" />

Ако във формата има поле за въвеждане на телефон с атрибут name="phone", въведеният телефон в полето на формата ще се вземе от PHP чрез $_POST['phone']/$_GET['phone'].

Формата ти е с таг "form", а полетата са с тагове като "input", "select", "textarea" и останалите тагове за полета.

Ако във формата има поле за въвеждане на телефон с атрибут name="phone", въведеният телефон в полето на формата ще се вземе от PHP чрез $_POST['phone']/$_GET['phone'].

Формата ти е с таг "form", а полетата са с тагове като "input", "select", "textarea" и останалите тагове за полета.

Мисля, че започвам да се ориентирам. Благодаря отново! :)

Четох из форума, но не намирам отговор на проблема си. Написала съм скрипт, който трябва да ми праща данните от форма в БД, като преди това трябва да сравни дали две полета съвпадат. Когато тествам формата обаче ме препраща към празна страница и нищо не се случва. В БД няма нов запис. Задала съм, ако двете сравнявани полета са еднакви да ми изведе съобщение, но такова не излиза. Из форума намерих това и добавих тага <a> и понеже не съм качвала скрипта на сървър го зададох само поименно:

<a href="reg.php"></a>

Иначе съм го дабавила и като action на формата, но не се получава. Файлът на скрипта е в папката на сайта.

Четох из форума, но не намирам отговор на проблема си. Написала съм скрипт, който трябва да ми праща данните от форма в БД, като преди това трябва да сравни дали две полета съвпадат. Когато тествам формата обаче ме препраща към празна страница и нищо не се случва. В БД няма нов запис. Задала съм, ако двете сравнявани полета са еднакви да ми изведе съобщение, но такова не излиза. Из форума намерих това и добавих тага <a> и понеже не съм качвала скрипта на сървър го зададох само поименно:

<a href="reg.php"></a>

Иначе съм го дабавила и като action на формата, но не се получава. Файлът на скрипта е в папката на сайта.

Дайте целият код тук за да видим къде се дъни. :)

Дайте целият код тук за да видим къде се дъни. :)

HTML:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /><title>Untitled</title><style type="text/css"><!--body {    background-color: #999999;}.style1 {font-weight: bold}--></style></head><body><div align="center">  <form action="register.php" method="post" name="form1" class="style1" id="form1">    <label>Име	  <input type="text" name="name" id="name" />    </label>    <p>	  <label>Фамилия	  <input name="family_name" type="text" id="family_name" />	  </label>    </p>    <p>	  <label>Номер	  <input type="text" name="number" id="number" />	  </label>    </p>    <p>	  <label>Парола	  <input type="password" name="password" id="password" />	  </label>    </p>    <p>	  <label>Повтори парола	  <input type="password" name="password2" id="password2" />	  </label>    </p>    <p>	  <label>	  <input type="submit" name="button_reg" id="button_reg" value="Регистрация" /> <a href="register.php"></a>	  </label>    </p>  </form>  <p>&nbsp;</p></div></body></html>

PHP:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /><title>Untitled Document</title></head><body><?php$technician_id= $_POST['number'];$name=$_POST['name'];$family_name=$_POST['family_name'];$password=$_POST['password'];$password2=$_POST['password2'];$compare = strnatcmp($password, $password2);if($compare==0) {    echo "Паролите съвпадат.";} else {    die "Паролата не съвпада в двете полета. Опитайте отново.";}$connection = mysql_connect ("localhost/phpmyadmin", "root", "")or die ("Не може да се осъществи връзка със сървара");$result = mysql_select_db("enter_service")or die ("Не може да се изберете базата данни");$sqlquery = "INSERT into tecnician VALUES ('$technician_id', '$name', $family_name','$password')";queryresult = mysql_query ($sqlquery)or die ("Не може да се изпълни заявката");echo "Регистрацията е успешна. Техникът вече може да я използва.";?></body></html>

Инициализирането на контакт с базата ви данни е грешно.

$connection = mysql_connect ("localhost/phpmyadmin", "root", "")

Не е нужно да посочвате като target localhost/phpmyadmin. Phpmyadmin уеб базиран инструмент за манипулиране на MySQL база данни с цел улеснение. Няма нищо общо в случая. PHP е достатъчно умно да си открие MySQL сървъра с който да направи връзка само когато му посочите localhost.

Затова:

$connection = mysql_connect ("localhost", "root", "")

Проверете дали това е причаната, защото аз друга грешка не виждам в кода ви поне на пръв поглед, въпреки, че ако е от това, то би следвало да ви изплюе съобщението в die, но все пак проверете.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Инициализирането на контакт с базата ви данни е грешно.

$connection = mysql_connect ("localhost/phpmyadmin", "root", "")

Не е нужно да посочвате като target localhost/phpmyadmin. Phpmyadmin уеб базиран инструмент за манипулиране на MySQL база данни с цел улеснение. Няма нищо общо в случая. PHP е достатъчно умно да си открие MySQL сървъра с който да направи връзка само когато му посочите localhost.

Затова:

$connection = mysql_connect ("localhost", "root", "")

Проверете дали това е причаната, защото аз друга грешка не виждам в кода ви поне на пръв поглед.

Отново ме препраща в празна страница. Аз мисля, че изобщо не изпълнява скрипта, защото ако го изпълняваше щеше да изведе съобщение за паролите.

Пробвай това.

Ако не стане, дай грешката, която ти връща.

Изкарва ми кода на скрипта след като натисна бутона.

Във таговете style защо не премахваш знаците за коментар -   <---- и ------>.

Не съм им обърнала внимание. Вероятно без тях ще е по - четимо.

Изкарва ми кода на скрипта след като натисна бутона.

Дай снимка да видим какво пише.

Дай снимка да видим какво пише.

Parse error на if - а за сравняване на двете полета. Опитвам се да я открия тази грешка, но скобите са си наред - махах ги, махах само някои - само се сменя реда на грешката или дава unexpected if. Гледах синтаксиса и тук като в "С" за един оператор не ми държи на {}. Ще се помъча, докато не я намеря.

Едит: Искало скоби на echo и die.

Едит: Искало скоби на echo и die.

В това, което бях прикачил, бях добавил скоби на die. На echo скобите не са задължителни.

Имай обаче предвид, че скриптът в сегашния му вид може много лесно да изгърми от хакерска атака. ;)

В това, което бях прикачил, бях добавил скоби на die. На echo скобите не са задължителни.

Имай обаче предвид, че скриптът в сегашния му вид може много лесно да изгърми от хакерска атака. ;)

Това е само опит да го подкарам. После ще хеширам паролите и ще сложа защита от MySql injection.

Как в PHP скрипта да взема избраната стойност на падащо меню?

С GET заявка или още му се казва query string.

# в линка:http://somesite.com?id=10# в PHP:$id = $_GET['id']; # $id = 10

Може да използваш и mod_rewrite и линкът да изглежда така:

http://somesite.com/10

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.