Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скриптове - връзки, въпроси, проблеми

Featured Replies

радвам се за твоята любознателност бест :yanim:

• Отговори 339
  • Прегледи 86,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ей бест, аз съм на тринайсе, осми клас съм и също сега уча РНР.Ако искаш да се опитаме да направим нещо заедно.Аз сега се мъча с лесни стъпки с РНР и има резултат :)

И аз бях така направих си тракер , след това форум ( нямаше никаква тематика ) след това други глупости това в рамките на 10 дена и накрая се осъзнах какво трябва да правя :). Това което умея най-много :wors: Моя подпис ! Митака е напълно прав!

Добър вечер!Искам да попитам като пише версия 1.0 не означава ли че сорса е готов?? Публикувано изображение

Не. Означава, че това е версия 1.0 на собствения им скрипт...

Съединих три-четири теми относно уеб скриптовете и направих тази главна, моля вече въпросите за както ги наричате сорсове да се задават тук (специално се отнася за bestlap, който досега е задал значително количество въпроси по темата).

Редактирано от Митака (преглед на промените)

Ам не мога ли да намеря някъде готов сорс подобен на този ?Нещо по така да е дори да не е преведен аз ще си го преведа бих дал и пари за него но ми трябва подобен сорс ?

Ам не мога ли да намеря някъде готов сорс подобен на този ?Нещо по така да е дори да не е преведен аз ще си го преведа бих дал и пари за него но ми трябва подобен сорс ?

Абе, момче, чудя се вече дали мислиш от време на време. Първо не знам какво разбираш под "сорс", но Snimka.bg е нещо подобно на галерия за изображения, т.е. скрипт за уеб галерия. А толкова ли не знаеш какво е Google.com, та да напишеш една проста комбинацийка от думи на английски и да получиш това доволно количество резултати със скриптове...?!

Не всичко в живота се получава наготово, ама то и на човек му писва да гледа въпроси като "какво е това", "кАде да го намерЪ" и т.н. Поне Google ползвайте.

Мдам.

Ето например калдата форума е ИПБ ,но няма нищо общо с новоинсталиран форум. Имам в предвид ,че е модифициран до краи. Има блог система , самия калдата.com си е много добре направен предполагам джумла , но темплеита си е на калдата и така.

Ти можеш да вземеш CMS за снимки и да направиш собствена тема и тнт. да добавиш модове и др. Т.е. сайта ти да стане както ти го искаш а не както е бил обикновенния CMS или сорс както ти го наричаш ;)

А ето също още една добра книга мисля ,че с нея трябва да се започне.

Мдам.

Ето например калдата форума е ИПБ ,но няма нищо общо с новоинсталиран форум. Имам в предвид ,че е модифициран до краи. Има блог система , самия калдата.com си е много добре направен предполагам джумла , но темплеита си е на калдата и така.

Ти можеш да вземеш CMS за снимки и да направиш собствена тема и тнт. да добавиш модове и др. Т.е. сайта ти да стане както ти го искаш а не както е бил обикновенния CMS или сорс както ти го наричаш :rolleyes:

А ето също още една добра книга мисля ,че с нея трябва да се започне.

То за книги аз вече съм му дал доволно количество, ама кой да чете...

някой би ли ми дал линк или скрипт за мини чат подобен на този http://cs.opti-lan.com от страни дет е няма значение дали иска MySQL

И един скрипт за вицове с хубав дизайн или лесно да мога да го променя дизайна някой знае ли нещо подобно на това http://haus.freehostia.com/ddf/index.php самоче да мога лесно да му променя дизайна че на дози мн ме обърква Публикувано изображение;)

Редактирано от half_life (преглед на промените)

@half_life

Системата за вицове може да стане с нормална CMS система като PHP-Fusion. Кустомизира се лесно, дори има голямо количество от безплатни скинове тук, там, и фъррр ето тука. Във втория и третия линк със скинове се изисква регистрация в портала.

Добра система за чат е PHPOpenChat. Но ако искаш външен чат (качен на друг сървър, просто вземаш HTML кода), то ти препоръчвам Cbox (Chat Box).

Ами много в едно :offtopic_s: както каза митака фужън . много приятен и много лесен за работа и не трябва да разпираш кой знае колко от пхп. Според мен по-добро от пхп-фужън и по лесно няма. Джумла ,но тя е трудна за работа. а за е107 мога да кажа ,че е същото като пхп-фужън . Това е от мен за CMSто а за вицотеве тоя сайт според мен си е правен на рака.

И един скрипт за вицове с хубав дизайн или лесно да мога да го променя дизайна някой знае ли нещо подобно на това http://haus.freehostia.com/ddf/index.php самоче да мога лесно да му променя дизайна че на дози мн ме обърква Публикувано изображение:)

Имам решение за въпроса с вицовете.

Наскоро с един мой приятел решихме да пуснем такъв сайт.Всичко беше готово(хост,желание,материали),но стигнахме до въпроса за сорса.Решението беше много просто,ала късно се сетихме.За това ти давам само идея и тя е :

1.Взимаш си Джумла на Български език

2.Създаваш категория Вицове като гледаш от категория Новини (има значение как е направена,защото всички потребители трябва да могат да качват)или просто преименуваш категорията на новините на Вицове, ако искаш сайта да няма новини(все пак има много такива сайтове)

3.Прочистваш всичко не нужно на Джумлата тоест другите категории(важни новини и т.н.)

4.Правиш си реклама насам натам и чакаш юзерите да качват вицовете си

Дано ти бях полезен с този съвет ! :)

Добър вечер!Искам да ви попитам как мога да си направя нещо подобно на това http://picozilla.com/ или пък ако някои може да ми го направи и да ми каже горе долу колко пари ще ми струва ?!?Приятна вечер !Мерси предварително :):wors:

За n-ти път ти се казва, че такова нещо като "сорс" няма. За n-ти път ти се казва и че можеш и сам да се справих. hotscripts.com да ти говори нещо? За кой път ти го подмятаме този линк. Отделяш 10-15 минути да си намериш подходящия скрипт, ъплоадваш го някъде и почваш да си го костюмизираш по твое усмотрение!

За n-ти път ти се казва, че такова нещо като "сорс" няма. За n-ти път ти се казва и че можеш и сам да се справих.

hotscripts.com да ти говори нещо? За кой път ти го подмятаме този линк. Отделяш 10-15 минути да си намериш подходящия скрипт, ъплоадваш го някъде и почваш да си го костюмизираш по твое усмотрение!

Еми добре знам за hotscripts.... но не знам кои е подходящ :) и затова моля за помощ!? а сорс как ще да няма примерно една готова система примерно е107 как се нарича ?

Еми добре знам за hotscripts.... но не знам кои е подходящ :) и затова моля за помощ!? а сорс как ще да няма примерно една готова система примерно е107 как се нарича ?

И ние не знаем, просто предлагаме. Най-подходящата система е собствената, ама като гледам ти едва ли ще можеш да направиш такава в близките 4-5 години.

А готова система като e107 не се нарича сорс, а CMS - демек "система за управление на съдържанието", или "content management system" на английски. Няма "сорсове" в интернет, а има СКРИПТОВЕ.

Редактирано от Митака (преглед на промените)

Еми ок объркал съм за "сорс" ами аз и питам колко пари ще ми земете да ми напишете нещо подобно ?

Ами искам да направя нещо като калдата да давам програми за сваляне но понеже нямам място на хоста как мога така да направя че да се качват на сървар или нещо такова?

Ами искам да направя нещо като калдата да давам програми за сваляне но понеже нямам място на хоста как мога така да направя че да се качват на сървар или нещо такова?

Ти какво ли не искаш да направиш... хостинг на изображения, онлайн игра, компютърен портал, download портал... Я вземи прочети тея книги за PHP дето ти бях дал като толкова имаш кеф да се занимаваш с интернет приложения, пък после действай.

Добър ден!Искам да попитам някои знае ли скрипт които да превежда от бг на ЕН и обратното че ми трябва!?

Виж в сайта на gbg там има онлайн преводач на WebTrance ползвай го него върши  доста добра работа  ;)  

Редактирано от yuks (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.