Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Депутатите узакониха гласуването с чужди карти

Featured Replies

Квесторите няма да събират изоставените от народните избраници карти, за да не може с тях да гласуват колегите им. Това реши днес парламентът, като отхвърли предложението на председателя на НС Георги Пирински за ограничаване на вота на „мъртвите души”.

Предложението на Пирински гласеше, че депутатите при напускане на пленарната зала са задължени да взимат картите си за гласуване със себе си. С неприемането на това предложение, депутатите си оставиха "вратичка", тъй като няма да е незаконно да бъде оставена картата на пулта за гласуване, при излизане от пленарната зала.

Народните представители отхвърлиха и предложение на председателя за по-строги глоби при гласуване с чужди карти. Пирински предлагаше, ако бъде гласувано с карта на депутат, който не се намира в пленарната зала, той и човекът, който е гласувал вместо него, да бъдат гонени за един ден от заседанието на парламента и глобявани с дневната си надница. При повторно нарушение депутатите ги грозеше глоба от три дневни надници и отстраняване от работата на парламента за три дни. Това предложение бе подкрепено едиствено от БСП, ДСБ и Атака, а всички останали го отхвърлиха.

Приемането на този текст, означаваше, че ние постоянно трябва да бъдем надзиравани, коментира пред ЕКСПРЕС.БГ депутат от управляващото мнозинство в кулоарите на парламента. Тогава, ние, депутатите може би трябваше да поставим въпроса да получаваме извънредни премии, защото почти всеки ден работим след 18:00, заяви развълнуваният народен представител.

Това е проблем, с който аз се сблъсквах. Както знаете, водих пуническа война като председател на 39-тия парламент, заяви междувременно пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от НДСВ проф. Огнян Герджиков. Тогава се предадох, признах собственото си поражение, защото се оказах безсилен. Виждам, че и на г-н Пирински му е много трудно, каза още Герджиков.

Депутатите променят днес правилника си, промените са наложени от Четвъртата поправка в Конституцията. Според нея кворум от 121 народни представители ще се изисква само при началото на пленарното заседание и при гласуване. Гласуването пък ще се осъществява само в четвъртък и петък от 9.00 часа сутринта.

Източник: express.bg

Ами то ако можеше да се гласува с чужди карти,по добре да оставят по един депутат от група и останалите вкъщи,защо трябва да се плащат толкова заплати?

Мдааа, в Ъпсурдистан май живеем...

Като гледам новините имам чувството, че не дават новини, а някакъв филм на ъпсурдите. Как така тези, които трябва да бъдат наказвани сами избират как и с колко??? Имат председател, той да реши. Как така няма да бъдат наказвани, ако не са на работа??? Мен ме застрашава уволнение в такъв случай или най-малкото ще ми се отрази финансово. Как така ще гласуват с чужди карти??? В залата има пет маймуни, на които им викат народни избранници, а на таблото пише че са гласували 150! Не съм юрист, но все си мисля че подобно нещо нарушава повече от един закон! Оплакват се че ще бъдат постоянно надзиравани... Ами след като се държат като шайка безделници (или пък са си такива, всяко едно тяхно действие го показва), трябва и надзирател да имат. Все повече ме лови яд че живея в тая шибана държава, но за това само ние сме си виновни, защото ние им даваме власт.

... В залата има пет маймуни, на които им викат народни избранници...

:)

Не съм юрист, но все си мисля че подобно нещо нарушава повече от един закон!

Не само - Конституцията се нарушава, която трябва да се спазва най-ревностно. Гласуването е индивидуално, демек ако депутат остсъства, болен е или изобщо е въпрепядстван от присъствие в залата, НЕ МОЖЕ да бъде заместен. При това положение всеки закон, приет дори с един такъв глас с чужда карта, може да бъде обявен за невалиден. Може да се каже, че 99% от законите в последните 6-7 години са приети по тоя начин. Още една странност - Конституционният съд си мълчи, а неговата функция е точно такава - да следи дали всички закон съответстват на Конституцията.

Поздрави.

И после нямало закони ... Ами няма и да има като сме си избрали такива народни представители които гледат само собствените си интереси.........

Народните представители отхвърлиха и предложение на председателя за по-строги глоби при гласуване с чужди карти.

Приемането на този текст, означаваше, че ние постоянно трябва да бъдем надзиравани, коментира пред ЕКСПРЕС.БГ депутат от управляващото мнозинство в кулоарите на парламента. Тогава, ние, депутатите може би трябваше да поставим въпроса да получаваме извънредни премии, защото почти всеки ден работим след 18:00, заяви развълнуваният народен представител.

Не знам кой работодател не следи служителите си за тяхната работа?

Също така не се сещам, колко от работодателите плащат извънреден трид, а доста често техните служители работят извънредно?

Но разбира се, депутатите ни трябва да са осовободени от отговорност, защото са много претоварени с личните си бизнес дела

Е това е то. Чак не мога да намеря точните думи да обрисувам нашенския депутат.

Трябва да предложим, ние(простия народ) да им определяме заплатите и другите екстри. След като ние чрез изборите ги назначаваме, следователно сме им работодатели и те трябва да работят за нас. След като ние се явяваме работодатели, то ние трябва да решим какви пари да взема всеки един от тях. Е те тогава ще е честно.

Безсрамници!redout.gif

Чудесна идея, сега вече съвсем "законно" няма да ходят на работа, а ще използват цялото си време за решаване на поставените от избирателите си проблеми - добруването на народа е единствената им грижа angry.gif .

А ако аз утре не отида на работа, дали ще ми пишат надница :) ?

Е това е то. Чак не мога да намеря точните думи да обрисувам нашенския депутат.

Трябва да предложим, ние(простия народ) да им определяме заплатите и другите екстри. След като ние чрез изборите ги назначаваме, следователно сме им работодатели и те трябва да работят за нас. След като ние се явяваме работодатели, то ние трябва да решим какви пари да взема всеки един от тях. Е те тогава ще е честно.

Безсрамници!redout.gif

Еееее, париците им са им малко, както и да го погледнем. Те са зарязали доходния си бизнес и са отишли да работят за някакви си "мижави" 1000 лева :yanim: Абе я си представи, че се трепеха ден и нощ за минималната заплата :yanim: Тогава далаверата щеше да е страхотна ( не, че сега не е). Подкупи и така нататък. Мисля, че ще е хубаво да им вдигнем заплатите десетократно примерно, та белким се сетят, че нашите заплати са много по-нисли от техните, та вдигнат и нашите :yanim: Това ще е идеалния случай май ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.