Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сатанинска секта иска официална регистрация

Featured Replies

Да,нали Антихриста трябва да се регистрира навсякъде

А пък хората кога ще си отворят "третото" око :eek:

-то какво ли питам,те и с другите толкова малко виждат - за съжаление

:(

Те хората не желаят да си отворят двете очи, а ти искаш да си отворят третото... :speak:

Поста ти е от 2007 година, но и до ден днешен нищо не се е променило, освен броя на регистрираните секти - нарастнал е. :(

• 4 седмици по-късно...

:dog19: Aми-ето на-ти съвсем разпалено вярваш,че няма бог (или богове).Доказателства за това-нямаш.както няма доказателство и са съществуването му (им).Щом като няма доказателства,а ти твърдиш,че няма богове-това си е чиста ВЯРА.IИ то-"сляпа",както се израяваш ти,и подобние на теб.

Следователно-ти си "вярващ" в безбожието човек. :D Q.I.D.

Ако беше способен да четеш това, което цитираш може би щеше да забележиш че не отричам съществуването на бог/ове/. Ако имаше поне малко обща култура можеше да се опиташ да докажеш че съм агностик, а не атеист. Ако беше способен и да осмисляш получаваната информация щеше да видиш че това, което оспорвам е самата вяра (която по същество се явява преотстъпване на правото на избор в полза на трети лица), а не конкретните и обекти във всеки отделен случай. Уви - нивото на реакцията ти е на "прост тенекиджия" (както се пееше в една популярна песен).

За сведение - считам спор относно съществуването на бог/ове/, базиран на всичко, което страните не занаят и не разбират по въпроса за идиотска загуба на време (да, знам че безхаберието и колективната безотговорност са двете основни морални ценности на демократичното общество, но не умея да вярвам в тях). Някой, който има нужните познания и умения за да осъзнава същности от такова ниво пък сам по себе си би бил прекалено далеч от това, което определяме като нормален човек за да може подобен спор да е адекватен.

Както вече казах отричам вярата, а не съществуването или отсъствието на бог/ове/. Ако се сблъскам с еднозначно божествена същност тя може да спечели уважението или отвращението ми с действията си, или дори да заслужи доверието ми. От свободата си на избор обаче няма да се откажа - решенията ми, действията ми и отговорността за тях ще са мои, пък били те и изкривени през призмата на текущите ми знания и умения, и на ограничените ми (в сравнение примерно с божествените) възприятия. Тоест ще остана безбожник, атеист.

И преди някой добър християнин да ми заяви че самоуважението дори пред лицето на бог е гордост, а гордостта е смъртен грях нека се замисли коя гордост е по-опасна. На атеиста, или на този, който благодарение на собствената си ограниченост е повярвал че е способен да обхване необятното? Само тази самозаблуда позволява да откриеш в други (или дори в себе си) Единствените Извънредни и Пълномощни Посланици на Господ Бог, Истината, Справедливостта, Народа... (ненужното се зачертава, пропуснатото се добавя), на които да започнеш да вярваш. В полза на които да се откажеш от правото си на избор.

Няма по-опасно чудовище от вярващия човек, защото отричайки се от правото си на избор той отрича че носи отговорност за действията си. Този, който събира информация, преценява действията си и упражнява правото си на избор, вместо да вярва в Истини е по-неприятен на разните организирани структури (били те човешки или други), защото не е толкова лесно управляем, но определено е много по-малко вреден за околните и себе си. Такъв човек обаче е именно атеист, дори и да се самоубеждава че е вярващ, защото същността на атеизма е именно в нежеланието да се отричаш от свободата си на избор, а не в това смяташ ли че има бог.

Друг е въпроса дали общоприетата концепция на вярата е божествена по произход или е измислена от хора - бог, който създава същества, способни на свободен избор, а след това изисква от тях да се отрекат от него в нечия полза под заплаха от наказания според мен би бил достоен за съжаление.

Съветвам те да влагаш по-малко емоции в действията си и да отделяш известно време за да ги осмислиш - това ще ти позволи да виждаш какво те кара да реагираш и ще ти помогне да не ставаш смешен.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Съветвам те да влагаш по-малко емоции в действията си и да отделяш известно време за да ги осмислиш - това ще ти позволи да виждаш какво те кара да реагираш и ще ти помогне да не ставаш смешен.

Мхм.

Я да попълним една празнина в образованието ти , че очевидно 4 години не са ти стигнали за добър отговор :

Ad hominem ("ад хоминем", от латински "към човека", "относно човека"), съкратено от "argumentum ad hominem" (аргумент към / за човека) е реторически аргумент към личността, тоест това е опит да се отговори в дадена дискусия на друг аргумент, но не конкретно, по същността на темата, и не по отношение на обективните факти или чрез логически разсъждения по дадената тема, а чрез насочването на дискусията към личността на този, който е използвал първоначалния аргумент, обикновено в негативен план. Този аргумент е известен още като опит да се заобиколи верността на дадено твърдение чрез оповестяване или, когато става в текст или писмена форма - публикуването, на негативни факти или твърдения, тоест на отрицателен коментар по отношение на човека, който е изказал оспорваното твърдение.

Известни са няколко вида: ad personam ("към личността") — личностни нападки, състоящи се в критика или оскърбление на опонента, ad hominem circumstantiae — обяснение на гледната точка на опонента чрез заобикалящи го обстоятелства, ad hominem tu quoque ("ти също") — насочване на вниманието към това, че опонентът е жертва на своя собствен аргумент.

.....

"И безумният ре4е няма Бог..."Това е един стих от Библията,съгласна съм 4е сатана отдаааавна е бита карта-още преди 2000 години Исус Христос смаза "старовременната змия",като умря за греховете ни.Но за съжаление Библията трябва да се изпълни до последната си запетая и то4ка -иии там пише 4е сатана не само ще се регистрира но и ,4е ще дойде и на власт. Но не се плашете има и радостна новина на хоризонта-той (уф 4ак не ми се пише и името му),ще доиде за да заблуди мнозина в своя път,но тези които 4акат Агнето ще устоят до край!!!И на тях ще се даде венеца на правдата!!! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.