Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е разликата между 7.1 и 5.1 канала аудио

Featured Replies

Каква разлика има между 5.1 и 7.1 каналния звук?

Що за въпрос - не можеш ли да се досетиш сам. Едното е 6 канален сигнал, другото 8. Реално 8-канални песни или няма или са голяма рядкост.

Що за въпрос - не можеш ли да се досетиш сам. Едното е 6 канален сигнал, другото 8. Реално 8-канални песни или няма или са голяма рядкост.

НЯМА... не се сещам и как точно ще разделят сигнала на 8 ленти... предполагам еднодвойно (почти) квадро... ама се съмнявам... може да са си поиграли с препокриване на звука и т.н. но се съмнявам... разликата е в говорителите... не е голяма, но я има... при единя случай (5.1 канала) върху говорителите има малко по-голямо натоварване, отколкото върху говорителите при сигнал от система 7.1... разбира се разликата е толкова малка, че на дали това е основната причина...

според мен основната причина е простотията на производителите да продават какво ли не... щом вече има стандарт 9.2 (два буфера... и аз паднах под масата...) значи наистина нещо не е наред с пазара...

НЯМА... не се сещам и как точно ще разделят сигнала на 8 ленти... предполагам еднодвойно (почти) квадро... ама се съмнявам... може да са си поиграли с препокриване на звука и т.н. но се съмнявам... разликата е в говорителите... не е голяма, но я има... при единя случай (5.1 канала) върху говорителите има малко по-голямо натоварване, отколкото върху говорителите при сигнал от система 7.1... разбира се разликата е толкова малка, че на дали това е основната причина...

според мен основната причина е простотията на производителите да продават какво ли не... щом вече има стандарт 9.2 (два буфера... и аз паднах под масата...) значи наистина нещо не е наред с пазара...

Mod.Edit by kokomil - на основание

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители ....
- мнението е изтрито

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Правила за използване на форума

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

По принцип 7.1 би трябвало да осигури по-добра локализация (определяне местото , от където идва определен звук) от 5.1 , но на практика разликата е минимална , а и мого малко от филмите са с 7.1 звук.

А има и един друг момент : човек има две уши , не 5.1 или повече , така че всичко от 2.1 нагоре не е нещо кардинално по-различно .

всичко от 2.1 нагоре не е нещо кардинално по-различно .

ами хем си прав, хем не точно... разликата между стерео и квадро или 5.1 е голяма, но не и разликата между 5.1 и 7.1... в смисъл 5.1 е някаква "златна среда"... докато 7.1 или даже "новото" 9.2 са някакви (поне според мене) изгъзици... нищо по-различно от 5.1 канала, само че слагат още 2 говорителя и взимат още 50 кинта от горе като цена... това е...

ПП. Специално за хората, които ще гледат да ме оплюят... това е лично мое мнение, аз го изразявам като електронен почти инженер и специалист радио и телевизионна техника и АУДИОМАНИАК... не карам никой да вярва сляпо в това, което казвам, но когато съм прав защитавам мнението си до края... това е, благодаря. :)

Това значи ли че при система 5.1 и звукова карта 7.1 тия 2 канала ще се компенсират някаде .. ?

Немога да схвана .. на характеристиката на звуковата карта пише 7.1 обаче системата ми е 5.1 тогава как ще работи на 5.1?Автоматично ли си разпределя каналите или софтуерно се настройва нещо?Също така има ли значение от песента (или формата може би) която слушам?Ако примерно слушам песен разделена 2.1 а системата ми е 5.1?Тогава какво става?

Това значи ли че при система 5.1 и звукова карта 7.1 тия 2 канала ще се компенсират някаде .. ?

Немога да схвана .. на характеристиката на звуковата карта пише 7.1 обаче системата ми е 5.1 тогава как ще работи на 5.1?Автоматично ли си разпределя каналите или софтуерно се настройва нещо?Също така има ли значение от песента (или формата може би) която слушам?Ако примерно слушам песен разделена 2.1 а системата ми е 5.1?Тогава какво става?

ами погледни на настройки... как мислиш... при стерео колонки и звукова карта 9.2 дали останалите 9 канала се губят някаде? ако си настроиш звуковата карта на 5.1 канала тя ще си бачка на 5,1 канала... ако я настроиш на 7.1 а включиш 5.1 тогава вече ще усетиш разликата... всичко е въпрос на настройки... :ph34r:

примерно ако монитора ти потдържа 1600х1200, а ти го държиш на 1024х768 не виждаш само част от картината, виждаш си я цялата, щото си си настроил монитора да върви на 1024х768...

Разликата е, че другият жак на 7.1 канала карта се ползва да си включиш микрофона на него, а не всеки път да разкачаш колони и да си играеш. Намираш в настройките каква да ти е конфигурацията на колоните, ръгаш 5.1 канала и си свиркаш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.