Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добра ли е температурата на Компонентите ми

Featured Replies

Хард Диск Samsung Sata 2/7200/250 GB 38 градуса

Графичен процесор GeForce 7300Gs около 56-60 градуса

Процесор Intel Celeron D от 16 до 25

Дънна платка ASUS около 40 Градуса

А какво Е AUX.благодаря ви предварително

Хард Диск Samsung Sata 2/7200/250 GB 38 градуса

Графичен процесор GeForce 7300Gs около 56-60 градуса

Дънна платка ASUS около 40 Градуса

А какво Е AUX.благодаря ви предварително

За процесора няма да се претисняваш,той направо е замръзнал ;) .Колкото до температурите на другите компоненти,ако си ги мерил след дълго натоварване-мисля няма проблем!

Редактирано от miXa (преглед на промените)

Процесорът е добре уж (не се знай дали температурата се отчита коректно).

Но по другите компоненти ясно си личи, че няма добър въздушен поток в кутията ти.

Виж дали има допълнителни места за вентилатори - примерно за вкарващи въздуха предни или странични и за изкарващи задни. Няма да е зле да сложиш няколко, а видеокартата ако е с пасивно охлаждане, е почти задължително да има въздушен поток наблизо.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Няма начин тоя Селерон да държи 25 градуса на лоуд. Или не ти отчита правилно датчика, или ти ги мериш температурите при стартиране ма компютъра cool.gif

Труно ми е да повярвам, че този процесор държи 16-25 градуса- измери наново след няколко часа работа. Може да направиш малко тестове, но нормалната температура за тези ядра е около 50-55 градуса :clap:

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Сравни с моите:

Хард Диск WD Sata 2/7200/250 GB-33 градуса

Графичен процесор GeForce 7600GТ-44 градуса

Процесор Е6300-1 ядро 48, 2-ро ядро 45 охлаждан от боксера

Дънна платка ASUS около 44 Градуса

Данните са взети от еверест и съответните програми.Имам електронен медицински термометър и утре ще смазвам задния духалник,че пили като самолет.Ако не забравя,ще премеря с него и ще дам иширет.

Нямам термометър в стаята,но сега съм по потник и джапанки.Пия сутришно кафе.Лек ден и наблягайте на репичките и марулите.

Доста са горещи тия процесори по принцип,с какво мериш температурата?

• Автор

На температурата на процесора пише Thermistor 16 до 25 градуса,Thermal Diode 26 градуса, Bipolar Diode 10 градуса.Мерил съм Ги със Everest и със NextSensor!!!!!!!

Редактирано от Mafiota 2222 (преглед на промените)

На температурата на процесора пише Thermistor 16 до 25 градуса,Thermal Diode 26 градуса, Bipolar Diode 10 градуса.Мерил съм Ги със Everest и със NextSensor!!!!!!!

Такива са темепературите в развален хладилник.Пръстомера или сонда на термометър.

• Автор

Правила за използване на форума

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение. Форумът е снабден с опция „Режим на клавиатурата“, която е налична под всеки прозорец за ново съобщение или нова тема във форума.

Mod.Edit by kokomil

Няма какво да се плашиш от тези показатели

За сравнение ще ти дам инфо от моята барака

Sensor Properties:

Sensor Type Winbond W83627DHG (ISA 290h)

GPU Sensor Type Driver (NV-DRV)

Chassis Intrusion Detected No

Temperatures:

Motherboard 47 °C (117 °F)

CPU 47 °C (117 °F)

Aux 39 °C (102 °F)

GPU 44 °C (111 °F)

Seagate ST340014AS 39 °C (102 °F)

Cooling Fans:

CPU 3068 RPM

Voltage Values:

CPU Core 1.26 V

Aux 3.23 V

+3.3 V 3.18 V

+5 V 5.38 V

+12 V 13.68 V

-12 V -14.01 V

-5 V -7.16 V

+5 V Standby 4.85 V

VBAT Battery 3.17 V

Debug Info F FF 37 FF FF FF

Debug Info T 47 47 39

Debug Info V 9E CA C7 C8 E1 0B 0B (03)

Единственното което ме притеснява при тебе е темперетурата на процесора,която е доста ниска .

Може да не се отчита правилно от сензора,но ако дадеш малко инфо за системата ще бъде по-добре.

Voltage Values:

CPU Core 1.26 V

Aux 3.23 V

+3.3 V 3.18 V

+5 V 5.38 V

+12 V 13.68 V

-12 V -14.01 V

-5 V -7.16 V

+5 V Standby 4.85 V

VBAT Battery 3.17 V

Ужасяващи напрежения баце, измери и с уред линиите 3.3, 5 и 12.

Voltage Values:

CPU Core 1.26 V

Aux 3.23 V

+3.3 V 3.18 V

+5 V 5.38 V

+12 V 13.68 V

-12 V -14.01 V

-5 V -7.16 V

+5 V Standby 4.85 V

плаче за ново захранване... май... аз ще проектирам захранване с по-точни стойност... тея гаражните верно не били много наред...?!

Захранването е в комплект със кутията ,но имам друго под ръка за да го заменя ( по-хубаво 500 W ,за разлика от това което е само 420W)

Наистина ми прави проблеми ,защото чат пат ми нагрява много процесора и дънното .И вентилатора започва да работи на 4000 + RPM.

И тогава до компа не се стой без тампони във ушите.

А конфигурацията е нова на 5 дена и все още е под тест

Захранването е в комплект със кутията

поне едно нещо знам... марковото захранване си е марково захранване... Fortron например... твойто казваш, че е 420, значи едно фортронско, например това би трябвало да ти свърши работа...

Не разбирам много от захранвания ,но знам че Fortron наистина е много добро ,а това което имам аз е в комплект с кутията .

Кутията е доста добра ,невярвам захранването да е лошо.

Кутията е със дигитален дисплей,има датчици да ти измерва температура на GPU,CPU и SYS. Има датчик котйто е за харда и Lan връзката ,но дъното не ми потдържа тези опций .Има регулатор на CPU вентилатора три степенен,часовници ,аларми и дата показва.

Немога да разбера каква марка е тази кутия ,защото на нея пише само това PLANET CASE.

Захранването е ESAC 400 W.а не 420 W както писах в предишният пост. Незнам дали е куче марка и дали е гаражно производство,но като го гледам на външен вид как изглежда въообще ни ми прилича на такова.Облепено е със лепенки и реклами.

Може пък да е някакъв дефкт.Имам захранване за да го заменя ,но ще отида до магазина за да взема същото.Защото кутията е само на 1 седмица.

И ако може малко не по темата някакво обяснение въпросните измененя във волтажа до какво водят ?

Защото забелязвам как отвреме на време вентилатора на CPU достига някакви скорости до 4000 RPM .А нормално работи на 2800-3000 RPM.Другото нещо което забелязвам е ,че дъното започва много да пече достига до 52 градуса и процесора до 62-64 (Pentium 4 640) .Но това при натоварване иначе в нормален режим работят на 45 процесора и 45 дъното.

Ето още един репорт от друго захранване Arctic Flame 450W

Резултатите са идентични както с другото захранване

Temperatures:

Motherboard 49 °C (120 °F)

CPU 44 °C (111 °F)

Aux 35 °C (95 °F)

GPU 45 °C (113 °F)

Seagate ST340014AS 38 °C (100 °F)

Cooling Fans:

CPU 3013 RPM

Voltage Values:

CPU Core 1.26 V

Aux 3.25 V

+3.3 V 3.26 V

+5 V 5.48 V

+12 V 13.74 V

-12 V -14.01 V

-5 V -7.16 V

+5 V Standby 4.95 V

VBAT Battery 3.23 V

Debug Info F FF 38 FF FF FF

Debug Info T 49 44 35

Debug Info V 9D CB CC CC E2 0B 0B (03)

Някакви идеи ?

ПС.

Съжалявам ,че обърнах темата в проблем със захранването ,но така се стекоха обстоятелствата

Най-добре с мултицед измери напреженията. Слагаш на DCV - 20V и мериш на свободен 4 пинов конектор. На пинове 1 и 2, после на 3 и 4, а за 3.3V линията трябва на 20 (24) пиновия конектор към дъното, там внимателно забиваш отгоре, трябва да натиснеш леко, само не помня на кои цветове беше, оранжев и светлозелен ли, червен и черен ли, нека някой помогне :rolleyes:

После слагаш на ACV - 750V и мериш напрежението в контакта.

Компонентите ти са проектирани за определени напрежения, позволено е най-много -/+ 5% отклонение, така че могат да хванат пътя, ако са изложени по-дълго време на такива високи стойности.

Това че кутията има гъзарийки и захранването е в лепенки и реклами, не означава че си върши добре работата, само че резултатите са почти същите и с другото захранване, възможно е Everestа да бърка, сложи последната му версия и няма да минеш без измерване с уред :)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Еверест е последната версия ,но не само той и AIDА и още там маса програми от Hirens CD дават тези реезултати.

Може сензора да е сдухан и да не отчита правилно. Имам гаранция за дъното и мисля да го заменя за да сам 100 % сигурен ,че няма да имам проблеми в бъдеще.

Еверест е последната версия ,но не само той и AIDА и още там маса програми от Hirens CD дават тези реезултати.

Може сензора да е сдухан и да не отчита правилно. Имам гаранция за дъното и мисля да го заменя за да сам 100 % сигурен ,че няма да имам проблеми в бъдеще.

Не гледай какво показва Everest, а измери както ти е казал Myd с мултицет. Еverest дава огромни отклонения при напреженията и може да се окаже фалшива аларма и всичко да е наред. Достатъчно е да видиш какво показват 12 и 5 волтовите линии, за да се ориентираш дали захранването е читаво.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.