Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за задачи на C/C++ (merged)

Featured Replies

Да! Знам ги! Ако не бях опитвал доста пъти да направя нещо - нямаше да питам. Разбирам, че не искаш да ми помогнеш - ок. Кавко да направя, че се обърках ептен и не знам по какъв начин да я направя ... Аз не съм, като хората, който чакат на готово!

Не мога да повярвам че ти си написал това по-горе и при все това не можеш да направиш мъничко повече. Ако не исках да ти помагам - нямаше да пиша. Но наготово програма няма да ти напиша - ако имаш конкретни въпроси с удоволствие ще ти отговоря.
  • Отговори 941
  • Прегледи 234,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

#include <iostream.h> // biblioteka za vhod i izhod na dannite.
#include <fstream.h> // biblioteka za rabota s failove.
#include <stdlib.h> // biblioteka za funkciqta system("pause") v kompilator Borland C++.

int main()
{
	  stoka cena;
   fstream fenix;
   fenix.open("D:/saraphino.dat", ios::out);
	for(i=0;i<5;i++)
   {
	cout << "Vuvedete produkt: ";
	cin >> stokal;
	cout << "Vuvedete cena na produkta: n";
	cin >> cena;
   }
   system("paue");
	return 0;
}

Пробвай да използваш обекта fenix за четене от файла. В момента с cin C++ очаква да въведеш данните от конзолата.

Благодаря, а в цикъла имам ли грешка, че в компилатора ми показва 5 грешки, но въпросът е дали тази програма, която съм направил ще бъде това, което се изисква в условието.

Не мога да повярвам че ти си написал това по-горе и при все това не можеш да направиш мъничко повече. Ако не исках да ти помагам - нямаше да пиша. Но наготово програма няма да ти напиша - ако имаш конкретни въпроси с удоволствие ще ти отговоря.

Кое не можеш да повярваш ? Не съм го копирал от някой сайт, ако това имаш предвид. Ок, сам ще се спасявам. Благодаря, на хората, който опитаха да ми помогнат.

Flare, а това тук на прав път ли съм към решението на задачата ?

//zadacha. zadacha 2;
#include <iostream.h> // bibliotaka zavhodnite i izhodni danni.
#include <stdlib.h>   // biblioteka za razpoznavane na system("pause")
int main()
{
    char name[20]; // broi simvoli za imeto
   double kachestvo, cena; //deklarirane na promenliva kachestvo i cena.
       ofstream ImeNaFaila; // ime na faila
	  ImeNaFaila.open("C:/fenix.dat", ios::out);  //put na faila, v koito ste se zapisvat dannite.
   for (int i = 0; i<1; i++){ //broqch za broi povtarqniq na cikala.
       cout<<"Ime na stokata: "; //izkarvane na ekrana ime na stokata.
        cin>>name; // operator za vuvejdane na dumata NAME.
         cout <<"Kachestvo na stokata: "; //Izkarvane na ekrana duumata kachestvo na stokata.
	  cin>>kachestvo; //operator za vuvejdane na YEARS.
	  cout >>"Cena: ";
	  ImeNaFaila<<kachestvo<<" "; //
		    ImeNaFaila<<cena<<'n'; //
   }
          ImeNaFaila.close(); //funkciq close, za zatvarqne na zapisa.
       system ("pause");
  return 0; //IZPULNENA USPESHNO!
}

Flare, а това тук на прав път ли съм към решението на задачата ?

Ами направил си я наобратно.

Трябва да четеш от файл и да извеждаш на стандартния изход а ти четеш от стандартния вход и пишеш във файл. Размени реда, т.е декларирай си обекта да е ifstream, чети от него със >> и извеждай на cout.

//zadacha. zadacha 2;
#include <iostream.h> // bibliotaka zavhodnite i izhodni danni.
#include <stdlib.h>   // biblioteka za razpoznavane na system("pause")
int main()
{
    char name[20]; // broi simvoli za imeto
   double kachestvo, cena; //deklarirane na promenliva kachestvo i cena.
       ifstream ImeNaFaila; // ime na faila
	  ImeNaFaila.open("C:/fenix.dat", ios::out);  //put na faila, v koito ste se zapisvat dannite.
   for (int i = 0; i<3; i++){ //broqch za broi povtarqniq na cikala.
       cout<<"Ime na stokata: "; //izkarvane na ekrana ime na stokata.
        cin>>name; // operator za vuvejdane na dumata NAME.
         cout <<"Kachestvo na stokata: "; //Izkarvane na ekrana duumata kachestvo na stokata.
	  cin>>kachestvo; //operator za vuvejdane na YEARS.
	  cout>>"Cena: ";
	  ImeNaFaila<<iname<<" "; //
		    ImeNaFaila<<cena<<" n"; //
   }
          ImeNaFaila.close(); //funkciq close, za zatvarqne na zapisa.
       system ("pause");
  return 0; //IZPULNENA USPESHNO!
}

Така ?

Не, нямаш нужда от друг код! Само трябва да промениш 2-3 неща.

Пример за четене на информация от файл.

C++

int x;
string str;
ifstream in;	// Create an input file stream.
in.open("data.txt");  // Use it to read from a file named data.txt.
in >> x;	// Read the first item from the file into an integer variable x.
in >> str;  // Read the next item from the file into a string variable str.

Редактирано от zerocool2 (преглед на промените)

Моля Ви за помощ относно тази задача: Да се състави програма за намиране на сумите на елементите с четен индекс по стълб в нечетните редове и произведението на елементите с нечетен индекс по стълб четните редове на двумерен масив от положителни числа, като резултатите се запазват в едномерни масиви. За въвеждане на данните и отпечатване на резултата да се използват функции. Благодаря Ви предварително.

Като за начало пробвай да си направиш горе-долу как мислиш да протече процеса. Ето един пример:

#include <cstdlib>

using namespace std;

int main(int argc, char** argv) {
    // Дефиниране на променливи (например едномерен и двумерен масив)
    // Четене да данни от потребителя
    // Намиране на сумата на елементите с четен индекс по стълб в нечетните редове
    // Намиране на произведението на елементите с нечетен индекс по стълб четните редове

return 0;
}
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте, Искам да ви попитам за една задачка на С++ която ме мъчи. В нея трябва да да напиша: n-селища n<20 Когато щъркелите прелитали над всяко едно селище те оставяли половината от носените бебета и половин бебе!!! :eek: :eek: :eek: Колко са били селищата? Колко бебета са оставине в n селища? Как да я направя???

Редактирано от veronika18 (преглед на промените)

Условието ти ми се струва непълно. Не може да не знаеш нито колко са бебетата, нито колко са селищата и да дадеш отговор на тази задача. Също в последото село всичките си бебета ли оставят?

Условието ти ми се струва непълно. Не може да не знаеш нито колко са бебетата, нито колко са селищата и да дадеш отговор на тази задача. Също в последото село всичките си бебета ли оставят?

такова условие ми бяха дали!!!Може бебетата да се направят с масив-bebeta[] и да в последното село се оставят всичкте бебета

Редактирано от veronika18 (преглед на промените)

разсъждавайте по следния начин: в последното село се оставя половината от бебетата и половин бебе и след това остава нула, значи n/2+1/2=n от кое следва че е оставено едно бебе. Значи в предишното село са оставени к/2+1/2 = к-1, което води до к=3, аналогично за предишните. и така получавате колко са били в момента в който селищата са някакво число.

П.П. Ех тези алгоритми....

Да, в последното село се оставят всичките (останали) :)

разсъждавайте по следния начин: в последното село се оставя половината от бебетата и половин бебе и след това остава нула, значи n/2+1/2=n от кое следва че е оставено едно бебе. Значи в предишното село са оставени к/2+1/2 = к-1, което води до к=3, аналогично за предишните. и така получавате колко са били в момента в който селищата са някакво число.

П.П. Ех тези алгоритми....

Да, в последното село се оставят всичките (останали) :)

capnemo, стара задача е това и решението за бебета преди n-то село е 2n-1... А иначе не обичам да си правя допускания за условието на една задача - води до гафове понякога ;)

capnemo, стара задача е това и решението за бебета преди n-то село е 2n-1... А иначе не обичам да си правя допускания за условието на една задача - води до гафове понякога ;)

Честно казано получих първите няколко члена на реда 1, 3, 7 но не се замислих за формулата. А тя е наистина очевидна :)

Здравейте! Някои може ли да ми отговори на тези въпроси. 1. Какво представлява свързването на фактическите с формалните параметри? 2. Какви са разликите между автоматичните и външните променливи? 3. Каква е разликата между фактическите и формалните параметри на функцията? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Пише го в учебниците...

1. Какво представлява свързването на фактическите с формалните параметри?

Съпоставянето на всеки от фактическите параметри подадени при извикване на функция към съответният формален параметър от описанието ?.

2. Какви са разликите между автоматичните и външните променливи?

Автоматичните променливи се дефинират в блок (изключение - променливите дефинирани като static не са автоматични), съхраняват се в стека и не се инициализират автоматично. Време на живот и област на виждане - съответният блок.

Външните променливи се дефинират извън блок (в тялото на файла), съхраняват в специална секция за данни и се инициализират автоматично, по подразбиране с 0. Област на виждане - файла където са дефинирани (след декларацията) и други файлове където са декларирани като extern. Време на живот = това на цялата програма.

3. Каква е разликата между фактическите и формалните параметри на функцията?

Формалните параметри са променливите които се използват в описанието на една функция. Фактическите параметри са конкретните променливи, стойности или изрази, които се подават при извикване на функция.

Ако някой може да помогне: В двумерен масив въведете стойности.Разменете местата на първия с реда съдържащ максимума на елемент.Да се изведе новият масив. направена на http://www1.znam.bg/zmonres/edu/informatika%209/Informatika_9/lessons/sydyrjanie.swf (компиратор C++ горе вдясно 04.компиратор C++) Благодаря предварително!!!

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Да питам как става една задача: Да се създаде клас ученик, който да съдържа име , ЕГН, номер в класа и среден успех.Този клас да се въведе в стек , да се сортира по средния успех във възходящ или низходящ ред (няма значение) и това да се запише в опашка . Да се изведат елементите на опашката. МОЛЯ помогнете :sobbing:

Здравейте! Да питам как става една задача: Да се създаде клас ученик, който да съдържа име , ЕГН, номер в класа и среден успех.Този клас да се въведе в стек , да се сортира по средния успех във възходящ или низходящ ред (няма значение) и това да се запише в опашка . Да се изведат елементите на опашката. МОЛЯ помогнете :sobbing:

Опитай и ще помагаме. Наготово - няма.
  • 2 седмици по-късно...

Условие на задачата: В едномерен масив да се въведат положителни стойности за дължината на n на брой отсечки.Броят се въвежда от клавиатурата и е 5 < n < 20. Намерете най-дългата и на-късата отсечки и изведете стойностите и поредните им номера от масива.Разместете тези отсечки,като размените: минималната с първата от масива, а максималната-с тази на последно място.Отпечатайте масива с данни преди и след размените.Запишете в нов масив само отсечките без минималната и максималната,като внимавате дали има такива по няколко на брой.

ИЗИСКВАНИЯ:

Теоретична част:

-Кратко описание на задачата: обяснение на организацията на обработваните данни ; използваните алгоритмични и математически методи и формули за реализиране.

-Списък на използваните библиотеки и имената на функции,константи и променливи в програмата и кратко описание на предназначението им.

-Текст на програмата на C/C++.

-Тестов пример, илюстриращ работата на програмата: резултати от едно или повече изпълнения с добре подбрани конкретни данни от различните варианти на задачата.

Чертежи:

-Блок схема на алгоритъма с формат А4

-Файл, съдържащ текста(Сорс кода) на програмата C/C++ на дискета или CD

Връзка с мен на тел. 0988 300 238 или [email protected]

Срещу заплащане за този, който успее да я изпълни от-до :)

Милен

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.