Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Mobile или Symbian?

Featured Replies

Виж по-горе в поста ми - О2 Флейм ТУК или ТУК.

Поздрави!

Мисля че разликите между WM и обикновения Windows не са кой знае колко големи

По мое скромно мнение грешиш и то кардинално. ТОва са две РАЗЛИЧНИ операционни системи, само дето името им е едно и също. Те (освен името си) нямат нищо общо, поне що се отнася до ядро и програми около него

• Автор

@ivo23, телевизор си имам и никъде не съм писал че искам да гледам ТВ. Искам телефон с изход за телевизор. Не смятам че има много общо м/у Windows за телефони и Windows за компютри, така че не намирам сравнението за уместно. Ако са им малки разликите защо не подкараш да кажем Total Commander на телефона? Бих бил благодарен, ако споделиш кои са споменатите от теб плюсове пред Symbian. Все пак за това е темата, а не за предпочитанията ми в марките телефони или възможностите им. След като знаеш че има такива, изброи ги, за да ги разберем всички. Изказвания от типа "Opera rulezz" или "FireFox is the best" някакси не са аргументирани.

@ivo23, телевизор си имам и никъде не съм писал че искам да гледам ТВ. Искам телефон с изход за телевизор. Не смятам че има много общо м/у Windows за телефони и Windows за компютри, така че не намирам сравнението за уместно. Ако са им малки разликите защо не подкараш да кажем Total Commander на телефона? Бих бил благодарен, ако споделиш кои са споменатите от теб плюсове пред Symbian. Все пак за това е темата, а не за предпочитанията ми в марките телефони или възможностите им. След като знаеш че има такива, изброи ги, за да ги разберем всички. Изказвания от типа "Opera rulezz" или "FireFox is the best" някакси не са аргументирани.

Човека по-горе ти беше дал линк да четеш форума за PDA телефоните и техните операционни системи.Можеш да погледнеш и софтуера който можеш да използваш.

Всичко на този свят има "+" и "-"!!!

Зависи ти какво очакваш и какво искаш да правиш със съответният телефон и неговата ОС.Първо трябва да си наясно за какво ще го ползваш и какви приложения искаш да имаш и хардуерно и софтуерно.Някак си въпросът ти коя от двете ОС да избере е меко казано странен.

Не взимаш ли предвид,че Windows е доста по-разпространена като ОС и има за нея много повече приложения,отколкото за Симбиан?

За мен е по-добрия вариант при всички случаи.Плюсовете на WM са доста повече от тези на Симбиан.Поне за мен спор няма кой вариант да е.

Нещо си в сериозна грашка , при смартфоновете Симбиан е доста по-разпространената ОС.

Моля те изброй ноколко конкретни примера с какво е по-добър WM!

• Автор

@ivo23, смятам да ползвам почти постоянно Wi-Fi; видео (за това и искам изход за ТВ); Word и Excel; камера инцидентно, но колкото по-добра, толкова по-добре ;-) ; обичам да пробвам всевъзможни програми на комп-а, което ще важи и за телефона. Сега като знаеш как ще го ползвам, можеш ли да дадеш конкретни плюсове на WM пред Symbian?

@board, телефон мога и сам да си избера :-) Въпроса е че нямам впечатления от нито една ОС. За това исках да чуя потребители и на двете ОС. Рових из форуми, но никакво впечатление не може да придобие човек. Та за това и зададох конкретен въпрос - Symbian или WM? Относно N95, страхотен е и има всичко което искам, но е за около 1300 лв. За 1600 мога да взема перфектен лаптоп :-) Та нека не обсъждаме телефоните, а операционните им системи :-)

Кoнкретно говорих за Н95 ,защото в пръвия си пост си писал ,че си се насочил към него.

Колкото до избора на ОС , не искам да изказвам мнемия ,защото не съм достатъчно запознат с нещата. Аз ползвам Симбиан , а наблюденията ми върху WM се свеждат до поразглеждане телефоните на прятели. За това не искам просто да кажа еди кое си е по-добро.

Иначе самия аз съм пускал същата тема в друг форум и честно казано не получих конкретен отговор коя ОС е по-добра , което ме навежда на мисълта , че разликата не е толкова голяма. И може би не трябва да е основния фактор по който да избереш телефона си.

По-скоро прецени дали искаш да ползваш тъчскрин или не.

Прецени за какво като цяло мислиш да ползваш телефона.

Спри се на конкретни устройства с двете ОС и тогава прецени кое повече пасва на нуждите ти.

Редактирано от board (преглед на промените)

• Автор

@board, не очаквам някой да каже коя е по-добра, а предимства на едната пред другата. Т.е. неща с които някой се е сблъсквал и в едната ОС са му харесали повече отколкото в другата. Спорове и анкети от типа "Кой е по-, по-, най-" без бате Енчо не са по вкуса ми :-) Със сигурност ОС не е основния фактор за избора ми на телефон, но искам да разбера дали трябва да бъде основен или е незначителен фактор. Относно тъчскрийна бих приел и коментари за него. Много ли улеснява работата присъствието на такъв? Четох че ако се надраска, можеш да си изхвърлиш телефона...

Какво стана , никой ли не може да изброи разликите м/у двете ОС?

Какво стана , никой ли не може да изброи разликите м/у двете ОС?

Може би никой не е използвал двете операционни системи достатъчно дълго, за да се чувства сигурен да изкаже мниение. Пък по принцип при такива спорове тип "това или това" когато някой има едното казва "аз го имам, това е най-доброто, защото аз го имам."

@ivo23, смятам да ползвам почти постоянно Wi-Fi; видео (за това и искам изход за ТВ); Word и Excel; камера инцидентно, но колкото по-добра, толкова по-добре ;-) ; обичам да пробвам всевъзможни програми на комп-а, което ще важи и за телефона. Сега като знаеш как ще го ползвам, можеш ли да дадеш конкретни плюсове на WM пред Symbian?

За тези неща кото ще ползваш,няма значение с каква ОС ще бъдеш.Така че каквото и да си вземеш все добре.

По-важно е какви програми ще си намериш повече и кой телефон повече те кефи като модел.

• Автор

Ясно. Изглежда и двете ОС на добро ниво. Тогава оставаме на Symbian, защото не си харесах нито един телефон с WM :-)

Ясно. Изглежда и двете ОС на добро ниво. Тогава оставаме на Symbian, защото не си харесах нито един телефон с WM :-)

На какъв телефон си се спрял,ако не е тайна?

За мен перфектния бизнес телефон е HTC P3300 Artemis.За това ти препоръчах WM ОС.Но ти няма да ползваш офис пакета,така,че късмет с устройството :)

• Автор

На N95, заради видео изхода и WiFi. Иначе GPS не ми трябва, супер камера като неговата също, но пустия видео изход го искам много. Бих се спрял и на E65, о няма видео изход :-( Иначе има всичко останало, което искам. Разглеждах HTC-тата, които предлага М-Тел. Мисля че и този го има. Нещо не ме привлекоха, а и нямат видео изход :-) Пък и никъде не намерих пълно ревю за тях, само сухи параметри и никакъв конкретен опит.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

http://www.all4smartphone.com/forum/index.php

Виж тука има ревюта на всички НТС със WM5.Определено е по-добрата ОС,има доста софтуер.Имал съм и Симбиан,но минеш ли на ВМ5 ще го забравиш.И не прави грешка да взимаш покет с процесор 200MHz,най-малко 400MHz и ще останеш очарован.Ако си работил с компютър,нямаш никви грижи всичко е почти 1 към 1.

Редактирано от vescherry (преглед на промените)

Виж тука има ревюта на всички НТС със WM5.Определено е по-добрата ОС,има доста софтуер.Имал съм и Симбиан,но минеш ли на ВМ5 ще го забравиш.И не прави грешка да взимаш покет с процесор 200MHz,най-малко 400MHz и ще останеш очарован.Ако си работил с компютър,нямаш никви грижи всичко е почти 1 към 1.

И все пак ще споделиш ли с какво WM e "oпределено е по-добрата ОС" ?

Новите покети с 200MHz-ви процесори са двуядрени,така че няма да е грешка :)

И все пак ще споделиш ли с какво WM e "oпределено е по-добрата ОС" ?

Не търси под вола теле,ако ще се ползва офис пакета и офис приложенията - по добре е да е WM.Те отдавна знаят как се прави това!

• Автор
Не търси под вола теле,ако ще се ползва офис пакета и офис приложенията - по добре е да е WM.Те отдавна знаят как се прави това!

Изглежда логично да може да каже малко повече от "По-добра е!" след като е ползвал и двете ОС. Все пак да каже на каква основа са му впечатленията. А относно офис пакета, пак има логика - все си е на MS. Аз пък да ви питам Вас, ползващите смартфони: Колко пъти сте създавали Excel-ски файл на вашите играчки без клавиатура, мишка и голям дисплей? Според мен в 90% от случаите, този офис пакет се ползва за четене и елементарни редакции. И един въпрос към ползващите WM: Колко често ви се налага да ползвате и двете си ръце за да работите с телефона? Има ли положение, в което да е неизбежна употребата и на двете ръце?

П.П. Чудех се коя ОС гълта повече ресурси? Да не се окаже като с настолните Linux и Windows. Все пак N95 работи под Symbian с 200МHz процесор, пък някои НТС-и са с 400MHz и WM.

Ако си работил с компютър,нямаш никви грижи...

Ако не съм, тази тема дали щеше да я има? :P

Изглежда логично да може да каже малко повече от "По-добра е!" след като е ползвал и двете ОС. Все пак да каже на каква основа са му впечатленията. А относно офис пакета, пак има логика - все си е на MS. Аз пък да ви питам Вас, ползващите смартфони: Колко пъти сте създавали Excel-ски файл на вашите играчки без клавиатура, мишка и голям дисплей? Според мен в 90% от случаите, този офис пакет се ползва за четене и елементарни редакции. И един въпрос към ползващите WM: Колко често ви се налага да ползвате и двете си ръце за да работите с телефона? Има ли положение, в което да е неизбежна употребата и на двете ръце?

П.П. Чудех се коя ОС гълта повече ресурси? Да не се окаже като с настолните Linux и Windows. Все пак N95 работи под Symbian с 200МHz процесор, пък някои НТС-и са с 400MHz и WM.

Moите лични наблюдения показват , точно това което казваш за офис пакета . В 90% процента от случаите само разглеждам документи, ценови листи , разписания .... ,а много рядко пиша нещо. Единствено имам една две excel-ски таблици в които си въвеждам някои стойности.

Иначе N95 не е с 200MHz процесор , а с доста сериозния Ti OMAP 2420 на 330Mhz и вграден 3D ускорител.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.