Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липсващи програми в Add/remove programs

Featured Replies

Така имам много странен проблем.

В add or remove programs не ми излизат програмите, а ми излизат някакви продукти и update на adobe, всъщност разполагам със скрийншот:

http://img503.imageshack.us/img503/9199/untitledfz4.jpg

Пробвах с Easy Uninstaller и други такива, обаче.........като програми ми изкарва само Skype и съответното Uninstall, с което работя.

Интересно ми е защо не изкарва и другите програми...ами искам и да uninstall Photoshop със всичките му bridge и глупости там, обаче няма за тях uninstall при add/remove, и в папката, в която са също няма Unwise, съответно и с Comand Prompt не става.

Разбирате ли просто нямам бутона remove изписва ми само used:съответно колко е използвана.И то не ми показва другите програми ами тези adobe....

Много моля, ако някой разбира какъв е проблемът да ми помогне, защото ще откача.

Редактирано от wertyusa (преглед на промените)

Опитай със Windows Installer CleanUp Utility. Работи без проблем с XP, Vista и и т.н. По този начин ще можеш да премахнеш тези досадни продукти на adobe от листата :)Използвай този туул само при ръчна деинсталация на фотошоп

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

• Автор

newb нищо не се получава

Conroe изкарва ми това, което и в add/remove programs, аз му давам Remove и ми изкарва следното:

http://img261.imageshack.us/img261/4796/untitledsn8.jpg

Не ги чисти.Обаче в интерес на истината тази програма ми излезе в add/removes и оттам я изтрих.Въпросът е къде са другите ми програми и някакво друго предложение да се изчистя от тези adobe и microsoft office боклуци.

Също не мога да намеря откъде да uninstall Photoshop и Microsoft Office 2007!

Не мога да си обясня какво е това нещо...много ми е неподредено така.

Моля за помощ.

Благодаря на newb и Conroe.

След използването на този туул може да погледнеш Manually Remove Photoshop CS3 за XP или Vista. Въпреки, че става на върпос за бета версията, мисля че за финалната важи почти същото.

Ето и същото, описано за Microsoft Office 2007. Дано ти свърши работа.. :P

@wertyusa- Аз от първият ти скрийшот разбрах че не ти излизат бутоните change/remove а явно не е така.

Повечето от тези програми, за които говориш използват windows installer и нямат отделни unwise и подобни. Ползвайки Windows Installer CleanUp Utility САМО триеш информацията при MSI за съответната програма и става по- зле. Т.е. веднъж ползвана тази програма windows installer не може да бъде ползван за да се премахне тази програма. Опитай да инсталираш програмата наново и при инсталациятя избери remove, обикновенно има опция. Ако не стане от първият път преинсталирай я и пак пусни инсталацията, този път вероятно ще се появи опцията remove. Зависи и как е направен инсталатора.

@Conroe- добре е като се дават съвети да сме абсолютно сигурни за какво става дума когато се ползват такива програми, в случая правиш голяма грешка, препоръчвайки Windows Installer CleanUp, който пак повтарям НЕ трие самата програма, само записите за нея към MSI. Ако те е послушал и изтрил всички записи към програмите (има и такъв бутон) после ти ходи да му ги махаш.

Ако искаш погледни този линк кое какво е:

http://support.microsoft.com/kb/290301

The Windows Installer CleanUp Utility does not perform the following functions:

• Remove Windows Installer

Remove files of any programs that are installed by Windows Installer, such as Microsoft Office 2003

-----------------------

The Windows Installer CleanUp Utility does perform the following functions:

• Provides a dialog box in which you can select one or more programs that were installed by Windows Installer

To do this, select the programs that you want in the Installed Products list in the Windows Installer CleanUp dialog box. After you make this selection, the utility removes only the Windows Installer configuration information that is related to those programs.

Removes the files and registry settings that make up the Windows Installer configuration information for programs that you select

Редактирано от newb (преглед на промените)

Опитай със Windows Installer CleanUp Utility. Работи без проблем с XP, Vista и и т.н. По този начин ще можеш да премахнеш тези досадни продукти на adobe от листата :cheers:

Че кой е казал, че трие самата програма :P Ако си прочел по-нагоре wertyusa не е в състояние да премахне продуктите на adobe (в този случай фотошоп). В този случай може да погледне статията по-нагоре за ръчно деинсталиране на фотошопа, да почисте след това регистъра. При нужда може да използва Windows Installer CleanUp Utility..

А той иска да ги махне от листа или направо целите програми? Как мислиш?

Ако има желание да ги премахва ръчно, то няма значение кога ще изтрие MSI записите на дадените adobe компоненти. В момента ползвам Creative Suite 3 и не си спомням при инсталацията на фотошопа дали присъстваше само Photoshop CS3 в Add/ remove Programs. Другите компоненти не би трабвало да са там. Този инсталатор на фотошоп е иключително калпав и аз имах същите проблеми, когато бях инсталирал само Photoshop CS3 версията от страницата на Adobe...

Е да де, но целта на занятието е да деинсталира някакви програми, в случая този туул изобщо не му трябва за тази цел, особено при положение че с него може да оплеска и останалите програми. Ако ще ги трие ръчно тези записи са му последният дерт.

Е да де, но целта на занятието е да деинсталира някакви програми, в случая този туул изобщо не му трябва за тази цел, особено при положение че с него може да оплеска и останалите програми. Ако ще ги трие ръчно тези записи са му последният дерт.

Че аз говоря само за премахване на Photoshop CS3 , нито за споменатия Office 2007, нито за други програми. За деинсталирането на офис пакета съм дал по-нагоре линк. Не виждам иначе други програми, които затрудняват wertyusa при деинсталиране :ph34r:

Conroe, не се сърди, аз визирам единствено пост #3 , който не адекватен за ситуацията и си го написал преди останалото. Това е всичко. Ако някой друг чете темата и взема да пробва с този туул да си деинсталира програма, както лесно може да бъде разбрано се сещаш какви поразии могат да станат, а да се махне от листа в add/remove programs става само с изтриване на съответният запис в uninstall секцията в регистъра. Бъзикането с MSI ако не знаеш със сигурност какво правиш води директно към преинсталация, предвид комплексният характер и безбройните записи на MSI.

Готово, поясних в 3ти пост, че става дума в този случай за Photoshop cs3, въпреки че съм написал премахнеш тези досадни продукти на adobe . wertyusa, ти опита ли се да преинсталираш програмата, тъй като това е първата реакция след като нещата не са като хората :speak:

Преди време, когато ми направи подобни проблеми тази програма, дори след изтриването на записите на дадените компоненти от Uninstall секцията в регистъра, те останаха в листата add/ remove programs. Може и с CCleaner да се опиташ да деинсталираш програмата

дори след изтриването на записите на дадените компоненти от Uninstall секцията в регистъра, те останаха в листата add/ remove programs...
Има няколко такива секции, за local machine и за всеки юзер, зависи как е инсталирана програмата. Няма такова положение да се изтрият правилните ключове и пак да я има, това са единствените места, откъдето се чете какво да се покаже в add/remove programs.

Така вече пост 3 се ядва, мерси.

Има няколко такива секции, за local machine и за всеки юзер, зависи как е инсталирана програмата. Няма такова положение да се изтрият правилните ключове и пак да я има, това са единствените места, откъдето се чете какво да се покаже в add/remove programs.

Така вече пост 3 се ядва, мерси.

Това е ясно, но явно за Adobe всичко е въможно :speak:

• Автор

Приятели, много ви благодаря, че се отзовахте.

Значи photoshop+components я remove, както ме посъветва newb, за което му благодаря.

Останалите microsoft office ги премахнах със CCLeaner, (thanks Conroe.) и в регистрите почитих някои неща, с помощта на надения от Conroe линк.

Сега обаче имам microsoft Enterprise 2007 да uninstall, и чрез run-installer-намерих този installer( microsoft Enterprise 2007 )и при даване на Uninstall ми посочва следното(както и когато му давам remove със CCLeaner, равносилно е) и нищо не се получава!

http://img265.imageshack.us/img265/8968/untitled3hc6.jpg

~~~~~~Другият ми проблем:~~~~~~~~

Отново не ми излизат програмите, а на излезлите няма remove.Ето:

http://img522.imageshack.us/img522/3685/untitled1uk3.jpg

В интерес на истината от всичко, което виждате само на Skype ми се появява remove:

http://img522.imageshack.us/img522/10/untitled2nm9.jpg

Определено това не са всичките програми, които аз имам.Къде са останалите.И при Run--installer също ги няма...направо се чудя какво става?!А програмите ми си действат без проблем.

Отидох в регистрите:

HKEY_LOCAL_MACHINE

\SOFTWARE

\Microsoft

\Windows

\CurrentVersion

\Uninstall

и тук вместо програмите ми излизат следните две:

http://img486.imageshack.us/img486/3631/untitleddr2.jpg

Значи не мога да си оправя проблема...!

Ще се радвам някой да даде идеи.

Благодаря!

P.S. Windows XP

Интересно, да не би някой деинсталатор да е вършал наред и да е изтрил липсващите ключове с uninstall информацията?

Опитай да преинсталираш отгоре въпросните програми и виж дали ще се появи remove бутона.

• Автор

Аз не пазя installers, защото принципно не ги save, хайде то това, че не изписва на тези програми remove, не е толкова фатално, защото са framework и Platform.Ами да, примерно изтеглих новата версия на msn messenger->Windows live messenger се добави там в add/remove.А иначе е абсурдно да взема да преинсталирам всички програми, които имам, пък им нямам и installerite.

А то има и друг начин: http://www.winxptutor.com/arpbuttons.htm

Обаче нали по-горе описах, че там не ми излизат програмите в регистъра.

Проблемът е другите, старите никога ли няма да мога да ги видя.Много е неудобно така, да не може да се видят всички програми в PC.

А като цяло едно преинсталиране на Windows дали би помогнало и оправило тези проблеми.

Newb, мерси.

Проблемът е другите, старите никога ли няма да мога да ги видя.Много е неудобно така, да не може да се видят всички програми в PC.

Ще ги гледаш в %programfiles% ;)

А като цяло едно преинсталиране на Windows дали би помогнало и оправило тези проблеми.

Ще ги оправи, стига да ти се занимава. Намери си инсталаторите на програмите, вземи диска с Windows и почвай.

Ще ти препоръчам оттук нататък да използуваш програма като Total Uninstall, когато инсталираш нещо. Нито ще ти зачезват деинсталаторите, нито ще чистиш боклуци след премахване на програма.

Дали проблемът ти не е възникнал след употреба на някоя от неизброимото множество програми за почистване/оптимизиране на системата?

• Автор
Ще ги гледаш в %programfiles% ;)

Ще ги оправи, стига да ти се занимава. Намери си инсталаторите на програмите, вземи диска с Windows и почвай.

Ще ти препоръчам оттук нататък да използуваш програма като Total Uninstall, когато инсталираш нещо. Нито ще ти зачезват деинсталаторите, нито ще чистиш боклуци след премахване на програма.

Дали проблемът ти не е възникнал след употреба на някоя от неизброимото множество програми за почистване/оптимизиране на системата?

dixi, прав си, От такива програми е, толкова много такива използвам в последно време,че и име не мога да напиша.Предимно за почистване на регистрите.Ето защо трябва да се внимава с регистрите!.А под programfiles имаш предвид от Start-->Programs ли?

Е, да алтернатива е, но понякога не всички излизат там.

Много ви благодаря, че ми помогнахте.Нямаше да се справя без вас.

Добре, че ви има.

Поздрави!

dixi, прав си, От такива програми е, толкова много такива използвам в последно време,че и име не мога да напиша.Предимно за почистване на регистрите.Ето защо трябва да се внимава с регистрите!

С това трябваше да започнеш. От собствен (горчив) опит знам до какви проблеми довежда едновременното използуване на няколко такива програми. Бих ти препоръчал да върнеш backup-а, който всяка от програмите за почистване на регистри прави, но едва ли е приложимо в твоя случай. Поне за в бъдеще прави Restore Point или имидж с Acronis. За регистри ти препоръчвам TuneUp Utilities, CCleaner, RegSupreme Pro 1.2.0.38 и Work With Registry, с тях проблеми не съм имал.

А под programfiles имаш предвид от Start-->Programs ли?

Не, C:\Program Files.

С това трябваше да започнеш. От собствен (горчив) опит знам до какви проблеми довежда едновременното използуване на няколко такива програми...

За регистри ти препоръчвам TuneUp Utilities, CCleaner, RegSupreme Pro 1.2.0.38 и Work With Registry, с тях проблеми не съм имал...

Една програма никога не е достатъчна за почистване на регистрите, винаги следващата намира купища остатъчни записи. Сума ти и време изпробвах различни комбинации и изцяло подкрепям мнението на dixi за TuneUp Utilities и CCleaner, но не и за RegSupreme Pro - програмата чисти добре, но се попрестарава и чисти не само ненужни регистри, а благодарение на бек-ъпа й се наложи да преинсталирам компютъра на съседа.

В добавка към "добрите" програми с удоволствие бих посочил Registry Repair.

Хубавото на тия програми е, че имат и деинсталиращи модули, помагали ми в някои случай, в които вграденият деинсталатор Add/remove programs е безполезен - CCleaner се оказа единственото решение при деинсталирането на FantomСD, например; никоя от останалите програми дори не я откриваше като налична в компютъра.

И все пак, това са програми с друга насоченост. За деинсталатор препоръчвам Your Uninstaller! 2006 с лека корекция на нивото на почистване.

• 9 месеца по-късно...
Така имам много странен проблем.

В add or remove programs не ми излизат програмите, а ми излизат някакви продукти и update на adobe, всъщност разполагам със скрийншот:

http://img503.imageshack.us/img503/9199/untitledfz4.jpg

Пробвах с Easy Uninstaller и други такива, обаче.........като програми ми изкарва само Skype и съответното Uninstall, с което работя.

Интересно ми е защо не изкарва и другите програми...ами искам и да uninstall Photoshop със всичките му bridge и глупости там, обаче няма за тях uninstall при add/remove, и в папката, в която са също няма Unwise, съответно и с Comand Prompt не става.

Разбирате ли просто нямам бутона remove изписва ми само used:съответно колко е използвана.И то не ми показва другите програми ами тези adobe....

Много моля, ако някой разбира какъв е проблемът да ми помогне, защото ще откача.

Малко късно, но сега видях темата.Проблема би трябвало да се реши със следната команда:

Start => Run => CMD => REGSVR32 APPWIZ.CPL

Рестартирай компютъра.Ако проблема все още е налице е възможно някой софтуер който се стартира с Операционната Система да прави конфликта:

Start => Run => MSCONFIG => Startup => махай отметките пред различните приложения една по една.Рестартирай и виж дали проблема изчезва.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.