Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

компютър за игри-колко ли струва?

Featured Replies

• Автор

Братче,мога да правя перфектно четири неща,а за останалите плащам на професионалисти.Вярно,ако се хвана с йога сериозно,мога да отнема от професионалистките още едно нещо,обаче съм твърде инертен за това. :yanim:

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

@Питон извинявай ако е прозвучало иронично или по някакъв начин убидно. Просто исках да те посъветвам да не стане някоя беля.

Второ - относно мнението ти за и че не е желателно да се прави на нови машини ..... :hush:

Просто "изтрепа рибата" с това си изказване :lol6::lol6: Изобщо , веднага влизаш в бисерите на форума :clap::yanim:

Значи за това че трябва да внимавам със кирилизатора да не се получават бисери като "оверцлоцк" си прав, но въпреки че очевидно си тук от дълго време твърдо заставам зад това че overclockването не е желателно да се прави на нови компютри.

Overclockването на даден компонент води до увеличeние на волтажа, създаване нa повече топлина и намаляване на неговия живот което не е желателно.

Ощеповече че дори при опитни техници винаги има риск(за тях е малък но за неопитните не е) да сe изпече, за това според мен не трябва да се прави на нови компютри. Ако изпечеш някоя стара щайга няма да бъдеш съкрушен, но ако на новият ти компютър отиде процесора ще се чустваш все едно те е .... слон.

Един от многото негативи посочени във wikiпедия относно overclockването

Overclocking has a risky potential to end in component failure ("heat death")

Нямам нищо против overclock, направих го на видео картата си и работи много добре, НO най-добре като е нa нов компютърa да се взима по-добър компонент, а overclockvaneto да се остави за шайгите и комппоненти които пресдстои да бъдат сменени.

@Питон извинявай ако е прозвучало иронично или по някакъв начин убидно. Просто исках да те посъветвам да не стане някоя беля.

Значи за това че трябва да внимавам със кирилизатора да не се получават бисери като "оверцлоцк" си прав, но въпреки че очевидно си тук от дълго време твърдо заставам зад това че overclockването не е желателно да се прави на нови компютри.

Overclockването на даден компонент води до увеличeние на волтажа, създаване нa повече топлина и намаляване на неговия живот което не е желателно.

Ощеповече че дори при опитни техници винаги има риск(за тях е малък но за неопитните не е) да сe изпече, за това според мен не трябва да се прави на нови компютри. Ако изпечеш някоя стара щайга няма да бъдеш съкрушен, но ако на новият ти компютър отиде процесора ще се чустваш все едно те е .... слон.

Един от многото негативи посочени във wikiпедия относно overclockването

Нямам нищо против overclock, направих го на видео картата си и работи много добре, НO най-добре като е нa нов компютърa да се взима по-добър компонент, а overclockvaneto да се остави за шайгите и комппоненти които пресдстои да бъдат сменени.

Тук вече се разминаваме в мненията :whist: Дали компютъра е нов или стар няма никакво значение . Обикновенно за овърклок има достатъчно много написани статии, тестове, упътвания (вкл. и с картинки), което го прави една нетрудна задача, дори и за не толкова напреднали ентусиасти. Още повече съвременните компютри си имат опции, които при неуспешен клок си връщат Default настройките , за да не се получават конфузни ситуации.

Що се отнася до процесорите пък - сигурно най-трудно в един компютър може да повредиш процесора ! Те си имат достатъчно защити, които при прегряване си ги изключват. Още повече, че при клок на новите, съвременни машини клока в повечето случаи се осъществява без дори и да се повишават напреженията и на процесора, и на паметта, и на чипсета - тогава за какво прегряване говорим ? Обикновенно потребителите питат за охлажданията на отделните компоненти, както и за създаването на необходимия въздушен поток вътре в кутиите, което намалява опасността от прегряване на отделните компоненти.

За пример мога да дам Core2Duo процесорите на Интел, които са си достатъчни хладни, и които при default честоти около 2 ГХц тръгват без проблем на около 3 ГХц направо с боксовото охлаждане, при това без особено голямо изменение в температурния режим. А какъв по-голям гъдел от това да си купиш процесор за 100+ долара и да го пуснеш да върви като процесор за 300-400 + долара (със съответният прираст на производителността , разбира се)?

Не казвам, че всеки ,който си е купил нов компютър го е пуснал веднага да работи на по-високи честоти, но има една камара примери на компютри, които още при първоначалното си пускане са пуснати на високи честоти и си бачкат без никакъв проблем ! ( А иначе за клока и за това, колко "трудно" се прави, можем да си говорим още дълго cool.gif

( По принцип , на всеки му е ясно това, което си пейстнал от Wikipedia -

Overclocking has a risky potential to end in component failure ("heat death")
- то и на цигарите си пише, че пушенето е вредно за здравето и това всеки го знае и без да го чете, но ... )

Какъв хубав оффтопик спор се е заформил тук :P Та за overclocka всеки си преценява сам, но смятам че да си вземеш процесор който можеш да клокнеш без никакви проблеми 50%(при 21х0 стига почти до 100%) без изобщо да буташ волтажа, и да го оставиш на оригиналните му честоти е все едно да си вземеш ферари и да го караш с 50 по магистралата. Другото е че то си е зарибявка, почнеш ли ведъж... А по въпроса за овреждането - според мен да повредиш процесора може да се окаже по трудно от колкото си мислиш, доколкото ми е известно клока се води че намалява живота на процесора, но извинявай при среден живот на процесора 10г, дори и на полвина да го скъси, тоя процесор след 5 години не можеш и 2 бири с картофки да му вземеш( е малко преувеличих :ph34r: )

Редактирано от slasher66 (преглед на промените)

• Автор
Какъв хубав оффтопик спор се е заформил тук ;) Та за overclocka всеки си преценява сам, но смятам че да си вземеш процесор който можеш да клокнеш без никакви проблеми 50%(при 21х0 стига почти до 100%) без изобщо да буташ волтажа, и да го оставиш на оригиналните му честоти е все едно да си вземеш ферари и да го караш с 50 по магистралата. Другото е че то си е зарибявка, почнеш ли ведъж... А по въпроса за овреждането - според мен да повредиш процесора може да се окаже по трудно от колкото си мислиш, доколкото ми е известно клока се води че намалява живота на процесора, но извинявай при среден живот на процесора 10г, дори и на полвина да го скъси, тоя процесор след 5 години не можеш и 2 бири с картофки да му вземеш( е малко преувеличих :) )

Бе май не преувеличи много. laugh.gif.Пентиум 4 511 2.8,кулър титан и някакво дъно асрок за колко мога да продам-май горе-долу за толкова.

Е погледни от добрата страна, ако не можеш да му вземеш 2 бири, поне може едни картофки да си опържиш на него cool.gif

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Компютър за игри е над 1000 лв. С някои компромиси може до 700 - 800 да слезеш, но вместо да е актуален 3 год ще бъде само 2.

Бе братче,знам ли дали ще съм жив след две-три години... :handshake:Пък и един бон,за да си направиш кефа какво е!Просто искам да съм сигурен,че всички компоненти са добре подбрани-признавам си-акъла ми в тази област не е достатъчен.

• 4 месеца по-късно...

Колко лева ще ми струва като добавя още 512рам на комютъра?

Колко лева ще ми струва като добавя още 512рам на комютъра?

DDR 1/ DDR 2 ... уточнявай малко. Можеш да намериш 512МВ DDR 1 за около 40-50 лева и 512 MB DDR 2 за около 25-40 лева. Не се заблуждавай по цената - DDR 2 е по-добра, но DDR вече е стара и затова държи такива цени. Все пак предполагам, че в твоя случай става вапрос за DDR 1, следоватилно ще трябва да се бръкнеш повечко.

DDR 1/ DDR 2 ... уточнявай малко. Можеш да намериш 512МВ DDR 1 за около 40-50 лева и 512 MB DDR 2 за около 25-40 лева. Не се заблуждавай по цената - DDR 2 е по-добра, но DDR вече е стара и затова държи такива цени. Все пак предполагам, че в твоя случай става вапрос за DDR 1, следоватилно ще трябва да се бръкнеш повечко.

Програмата ЕВЕРЕСТ ми показва 2 DDr

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.