Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Музикални новини

Featured Replies

60 тира карат АС/DC сцената

Публикувано изображение

07 май 2010/life.dir.bg

60 тира ще докарат уникалната сцена за шоуто на АС/DC на стадион Васил Левски в столицата.

До рок събитието на десетилетието остават броени дни, а мениджърът на продукцията Рич Бар вече е у нас, за да стъкмява концерта.

Гигантите на твърдия саунд ще взривят България на 14 май, а десетина дни Бар ще организира рок взривът с марка АС/DC. Той ще остане тук през целия период до концерта, за да наблюдава работата на българските и чуждестранните екипи, ангажирани в най-мащабното събитие на годината.

От 6 май започва покриването на пистите на стадиона, а на 8 май сутринта ще се даде начало и на строежа на сцената, която наистина е нещо невиждано.

600 гарда ще охраняват националния стадион по време на концерта. Преди началото на шоуто членовете на групата ще разпускат в 3 големи съблекални в backstage зоните на стадиона.

От 13 - 15 май Националният хиподрум в Банкя ще събере всички фенове на рока и високите скорости в първия Рок уикенд. Един АС/DC маниак ще си тръгне с бленувана награда - мотор с автографите на титаните.

• Отговори 915
  • Прегледи 229,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Alexandra Burke - новата певица, покорила света Новото световно откритие в музикалния шоубизнес е Alexandra Burke. За броени дни нейното дебютно парче "Bad boys", в което участва и

• Йоко Оно разкрива тайни на Бийтълс Йоко Оно се кани да разкрие най-ревниво пазените тайни на "Бийтълс". Вдовицата на Джон Ленън вече е готова да тиражира мемоарите си, съобщава в. "Дейли

• Краят на "Скорпиънс" "Скорпиънс" (The-Scorpions.com) приключват с музиката. След 40 години на сцената и в сърцата на почитателите си музикантите обявиха, че е време да сложат точката.

Публикувани изображения

Деси Добрева с награда на голям поп форум в Азия

Публикувано изображение

Деси Добрева е с втора наградата от фестивала Asia New Singer Festival в Китай, който е един от най-големите международни форум за поп музика на азиатските държави.

Фестивалът се транслира по сателит в държави с население от 4 милиарда зрители. За втори път България участва в международния конкурс, в сойто се състезаваха 32 участници от близо 20 държави, 10 от тях успешно преминаха финалната селекция. Сред тях и Деси Добрева.

Първото нейно изпълнение на песен от репертоара на Уитни Хюстън я остави на 6 позиция във временното класиране, но изпълнението на "Едерлези" беше блестящо и това я постави на първа позиция. Само една стотна в края на шоуто и тя подели наградата с представителката на Шри Ланка Умария.

Първата награда спечели Лорден Панганибан от Филипините.

Източник: dir.bg

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

"Конкурент" ще подгряват "AC/DC"

Публикувано изображение

"Конкурент" ще свирят преди "Ей Си/Ди Си" (ACDC.com) на 14 май в София, избра мениджмънтът на групата.

Емо Анчев и компания ще излязат на сцената около 19,30 ч. и ще свирят около 40 минути, съобщиха организаторите от "Болкан ентъртейнмънт".

"Конкурент" ще изпълнят само авторски песни, включително "Аз съм твоят вечен конкурент", "Дай шанс" и "Дай ми време".

Те ще подгряват "Ей Си/Ди Си" и на концерта им в Букурещ на 16 май.

В момента групата (KonkurentRockBand.com) подготвя нов албум, който се очаква на музикалния пазар след няколко месеца.

В мрежата на "Ивентим" от днес можете да купите билети за паркиране в района на Националния стадион "Васил Левски".

Цената им е 30 или 50 лв. и важат от 10 ч. сутринта в деня на концерта до 10 ч. на следващия ден.

Билети за шоуто тази седмица ще се продават и на касите пред стадиона. Пропуските за трибуните са изчерпани, но все още могат да се намерят места за терена, информират организаторите.

Сцената е почти готова, утре се чакат камионите с оборудването за осветлението и звука.

На 14 май шествие от мотоциклети ще потегли от хиподрума в Банкя специално за концерта. От 13 до 15 май там се събират почитатели на рока и на високите скорости от цялата страна.

В деня след спектакъла на "Ей Си/Ди Си" те ще премерят сили в състезание за атрактивно каране на мотори. Наградният фонд е 8000 лв.

За настроението на участниците и публиката ще се погрижи Ани Лозанова.

vesti.bg

Краят на "Пусикет Долс"

Публикувано изображение

Pussycat Dolls се "разпаднаха напълно", заяви Кимбърли Уайът.

Бъдещето на момичешката група от известно време е под въпрос, тъй като през изминалата година сред певиците се появиха разногласия. Според Кимбърли, ако се завърнат на сцената, звездите ще бъдат с коренно различен стил и поведение.

"Какво е мнението на останалите кукли - не знам. Никога не съм дърпала конците в групата, не го правя и сега. Почти всички напуснаха Pussycat Dolls и сега преследват собствените си цели. Доколкото знам, групата се разпадна напълно", коментира тя.

Три от певиците - Джесика, Кимбърли и Ашли, вече се отказаха, така че най-вероятно, ако има нова група, тя ще бъде съставена от Никол Шерцингер и Мелъди Торнтън.

източник; actualno.bg

Първите балкански музикални награди

събират едни от най-големите звезди на Балканите

Публикувано изображение

Анна Виси

БНТ1 и Балканика мюзик телевижън ще излъчат директно от 21.00 ч. на 16 май церемонията по награждаването на Първите балкански музикални награди. На пл. Ал. Батенберг на една сцена ще се съберат да пеят едни от най-големите звезди на Балканите. Единадесет песни ще се конкурират за ПЕСЕН НА БАЛКАНИТЕ ЗА 2009 Г. – по една от единадесетте балкански държави - като певците ще ги представят, за да могат милионите зрители на Балканите – и не само, да гласуват за своя фаворит със СМС-и.

В конкуренция ще влезат песните изпълнявани от Флори (Албания), Дино Мерлин и Емина Яхович (Босна и Херцеговина), дуетната балада на Крум и Емануела (България), Сакис Рувас (Гърция), Каролина Гочева (Македония), група “Акчент” (Румъния), Таня Жагар (Словения), Желко Йоксимович (Сърбия), Хадисе (Турция), група “Колония” (Хърватска), Ненад Черанич (Черна гора).

Освен изпълнителите на номинираните песни ще има и специални гост-изпълнители. Анна Виси, която идва, за да получи статуетката си за “Принос към развитието и популяризирането на музиката от Балканите”, ще изпее една от най-популярните си песни. На сцената ще се качат също да пеят Цеца Величкович (Сърбия), Оливер Мандич (Сърбия), Северина (Хърватия), Йоргос Яниас (Гърция), Миро (България). Водещи на церемонията са изпълнителният директор на Балканика мюзик телевижън Камен Воденичаров и популярната Даниела Янков-Арнаудов.

Ще бъдат обявени и победителите в категориите “Изпълнител”, “Изпълнителка”, “Дует/група” и “Видеоклип”, за които гласуването приключва в сайта www.balkanika.tv на 13 май в 24.00 ч.

По време на грандиозния шоу-спектакъл на сцената ще се качат общо над 200 души участници – певците, музиканти и танцьори.

Първите балкански музикални награди ще съберат още над 150 души продуценти, бизнесмени и чужди журналисти, които ще присъстват на церемонията.

Тя ще се излъчва освен по БНТ1 и Балканика МТВ, и във всички държави на Балканския полуостров, като телевизионните екипи на медийните партньори наброяват над 60 души, а акредитации са заявили 25 чуждестранни медии.

slava.bg

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ug6KdO0TyOI

• Автор

Публикувано изображение

Концертът на Уитни Хюстън в Германия – пълно фиаско

Първият концерт след 11 години на легендарната Уитни Хюстън в Берлин се превърна в трагично фиаско, вместо тържествуващо завръщане на сцената. Почти 10 000 души бяха изпълнили залата, за да чуят отново на живо соул дивата в Германия.

Концертът започна добре за облечената в черен кожен костюм Уитни. Публиката я посрещна възторжено, с бурни аплодисменти в очакване на предстоящото "фантастично шоу", както тя самата обяви представянето на новия й албум "I Look To You". Но дрезгавият й глас, който най-ясно проличаваше при изпълнението на балади, бе бледа сянка от миналото.

Често на 46-годишната певица й се налагаше да си почива по няколко минути, за да може да продължи изпълненията си. Мнозина зрители напуснаха шоуто преди края му, като освиркаха Уитни Хюстън. В края на концерта залата бе наполовина пълна.

Концертът в Берлин бе първият от десет запланувани в Германия представления, които са част от турнето на поп дивата "Nothing But Love Tour". На него тя представя първия си албум от седем години "I Look To You". След като години наред Уитни Хюстън имаше проблеми, заради злоупотреба с наркотици и алкохол, сега тя иска да се опита да се върне на сцената. За съжаление, изглежда не се получава.

Източник: tialoto.bg

За съжаление тази сутрин, 16 май, в 7:45 битката с рака загуби "малкият човек с големия глас" Ronnie James Dio. Няколко часа по-късно съпругата му Уенди официално съобщи новината. "Днес сърцето ми е разбито. Много, много приятели и семейството успяха да му кажат сбогом преди кротко да напусне този свят. Рони знаеше колко е обичан от всички. Ние също оценяваме любовта и подкрепата, която всички ни дадохте. Моля, дайте ни няколко дни, за да осъзнаем ужасяващата загуби. Той обичаше всички ви и неговата музика ще живее вечно". Благодарим ти за музиката, Рони. Почивай в мир. Източник: http://www.pro-rock.net/

• 2 седмици по-късно...

Луна с нов клип

Публикувано изображение

Новият видеоклип на Луна към песента "Преродена" е готов. Реализирането на проекта отне близо месец, а основната причина за забавянето били дизайнерските тоалети и обувки, които пристигнали от Америка ден преди снимките.

Режисьор на клипа е Ники Скерлев, за когото певицата казва: "Той има златни ръце", и допълва, че двамата работят чудесно заедно.

"Преродена" е по музика и аранжимент на Бойко Петков, а за текста Луна се довери на Герго Милов.

Очаква се съвсем скоро да видим видеото.

Новината е предоставена от signal.bg

slava.bg

http-~~-//www.vbox7.com/play:687be0b8

На 13 юни ви очаква истински рокендрол

Публикувано изображение

Дейви Джонстън свири в бенда на сър Елтън от началото на 70-те години

На 13 юни сър Елтън Джон пристига в България за първи път.

Вероятно всяка първа среща с публиката в някоя страна е по своему емоционална. Музикантите от бенда му казват, че се вълнуват най-много именно на тези концерти, от реакцията на хората, от настроението, с което ги посрещат.

В интервю за Vesti.bg китаристът Дейви Джонстън обещава на българската публика невероятно шоу с истински рокендрол и разказва за себе си и работата си със сър Елтън (EltonJohn.com).

- Как започна кариерата Ви, г-н Джонстън?

- Свиря на китара от 11-годишен. На 18 се преместих в Лондон, където се запознах с Ноел Мърфи. Малко по-късно към нас се присъедини Рон Честърман и така създадохме триото "Драут поридж".

Две години след това (официално през 1971 г.) се включих в групата "Магна Карта" (MagnaC.com), продуцирана от Гъс Даджън. Свършихме чудесна работа, записахме няколко албума заедно, а след това Даджън ме запозна с Елтън.

- Какво е за Вас бендът на Елтън Джон?

- Моят дом. Уютно ни е, когато сме заедно на сцената. С тези хора пораснах и остарях - точно както в едно истинско семейство. Знаем всичко един за друг, под прожекторите сме на работа, а след работа сме приятели. Такъв е животът.

- Какъв е Елтън Джон зад кулисите?

- Дори тогава е изключителен професионалист. Светне ли червената лампа за запис в студиото, можете да сте сигурни, че Елтън е там и е безупречен. Този човек просто кара нещата да се случват. Това ни надъхва така, както само един истински треньор умее да поддържа духа на своя отбор.

- Как приемате това, че сте известен?

- Нормално. Когато приемаш нещата по естествен начин, с времето свикваш и популярността не е онази драматична доживотна присъда, както си я представят повечето хора.

- Предусещахте ли, че Ви очаква толкова успешна кариера?

- Знаете ли, започнах да градя кариерата си, когато бях на 20 години. Първите ми истински стъпки в невероятния свят на музиката всъщност са едни от най-ценните ми спомени. Оттогава аз и музиката не сме се изоставяли взаимно. Свирил съм през целия си съзнателен живот и сякаш никога не съм имал време и нужда да спра, за да си кажа горделиво: "Да, ето това е върхът". Важното е да не забравяш откъде си тръгнал, как си започнал.

- Но зрителите пак са непредсказуеми, нали?

- Така е. Спомням си един интересен случай от миналата година. През юни бяхме на концерт в Шотландия, хората ме изненадаха страхотно. Бяха направили огромни плакати, с които ми честитяха 2000-то участие с Елтън. Самият аз вече съм загубил представа за броя на концертите, но виждате, че феновете са невероятни.

- С кой известен музикант искате да работите, но не сте имали възможност?

- С Пол Макартни. Да свиря с него би било чест и удоволствие.

- Имате ли амбиции, които не сте осъществили?

- О, разбира се. При това много. Бих искал да правя повече филмова музика, да работя с възможно повече хора и заедно да участваме в повече вълнуващи експерименти, които музиката ни предоставя доста често.

С Елтън ще продължаваме да работим усилено всеки следващ наш концерт да бъде още по-прецизен и по-детайлно съобразен от предишните.

vesti.bg

На 13 юни ви очаква истински рокендрол

Публикувано изображение

Дейви Джонстън свири в бенда на сър Елтън от началото на 70-те години

На 13 юни сър Елтън Джон пристига в България за първи път.

Вероятно всяка първа среща с публиката в някоя страна е по своему емоционална. Музикантите от бенда му казват, че се вълнуват най-много именно на тези концерти, от реакцията на хората, от настроението, с което ги посрещат.

В интервю за Vesti.bg китаристът Дейви Джонстън обещава на българската публика невероятно шоу с истински рокендрол и разказва за себе си и работата си със сър Елтън (EltonJohn.com).

- Как започна кариерата Ви, г-н Джонстън?

- Свиря на китара от 11-годишен. На 18 се преместих в Лондон, където се запознах с Ноел Мърфи. Малко по-късно към нас се присъедини Рон Честърман и така създадохме триото "Драут поридж".

Две години след това (официално през 1971 г.) се включих в групата "Магна Карта" (MagnaC.com), продуцирана от Гъс Даджън. Свършихме чудесна работа, записахме няколко албума заедно, а след това Даджън ме запозна с Елтън.

- Какво е за Вас бендът на Елтън Джон?

- Моят дом. Уютно ни е, когато сме заедно на сцената. С тези хора пораснах и остарях - точно както в едно истинско семейство. Знаем всичко един за друг, под прожекторите сме на работа, а след работа сме приятели. Такъв е животът.

- Какъв е Елтън Джон зад кулисите?

- Дори тогава е изключителен професионалист. Светне ли червената лампа за запис в студиото, можете да сте сигурни, че Елтън е там и е безупречен. Този човек просто кара нещата да се случват. Това ни надъхва така, както само един истински треньор умее да поддържа духа на своя отбор.

- Как приемате това, че сте известен?

- Нормално. Когато приемаш нещата по естествен начин, с времето свикваш и популярността не е онази драматична доживотна присъда, както си я представят повечето хора.

- Предусещахте ли, че Ви очаква толкова успешна кариера?

- Знаете ли, започнах да градя кариерата си, когато бях на 20 години. Първите ми истински стъпки в невероятния свят на музиката всъщност са едни от най-ценните ми спомени. Оттогава аз и музиката не сме се изоставяли взаимно. Свирил съм през целия си съзнателен живот и сякаш никога не съм имал време и нужда да спра, за да си кажа горделиво: "Да, ето това е върхът". Важното е да не забравяш откъде си тръгнал, как си започнал.

- Но зрителите пак са непредсказуеми, нали?

- Така е. Спомням си един интересен случай от миналата година. През юни бяхме на концерт в Шотландия, хората ме изненадаха страхотно. Бяха направили огромни плакати, с които ми честитяха 2000-то участие с Елтън. Самият аз вече съм загубил представа за броя на концертите, но виждате, че феновете са невероятни.

- С кой известен музикант искате да работите, но не сте имали възможност?

- С Пол Макартни. Да свиря с него би било чест и удоволствие.

- Имате ли амбиции, които не сте осъществили?

- О, разбира се. При това много. Бих искал да правя повече филмова музика, да работя с възможно повече хора и заедно да участваме в повече вълнуващи експерименти, които музиката ни предоставя доста често.

С Елтън ще продължаваме да работим усилено всеки следващ наш концерт да бъде още по-прецизен и по-детайлно съобразен от предишните.

vesti.bg

Един от малкото, които са известни и пеят в България...

Сбогувахме се с Евровизия 2010

Публикувано изображение

България не успя да се класира за финала на Евровизия снощи.

Песента на Миро „Ангел си ти“ не успя да събере гласове, за да продължи състезанието.

Грузия, Украйна, Турция, Израел, Ирландия, Кипър, Азербайджан, Румъния, Армения и Дания продължават напред.

Досега само Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи са успявали да ни класират за финала на „Евровизия“ – през 2007 година тяхната песен „Вода“ имаше огромни шансове за медал, но в крайна сметка се класира на пето място.

Миро изпълни песента „Ангел си ти“ перфектно, но конкуренцията тази година беше изключително голяма и хубавата песен и впечатляващото изпълнение очевидно не бяха достатъчни, за да се класираме.

„Това винаги е било политически вот. За мен редът беше предопределен. Всичко е предопределено и то от хора. Единственото, за което съжалявам е, че не направихме още по-силно медийно присъствие на България. Не разполагахме с достатъчно пари. Това трябва да си го кажем. Още един път ще благодаря на всички, които ни подкрепиха. За нас е важно само едно нещо – България беше представена добре“, заяви снощи пред БНТ певецът.

Заключителната част на „Евровизия“ 2010 е в събота.

25 държави ще се представят на финала. На 29 май зрителите за първи път ще видят представителите на Великобритания, Франция, Германия, Испания (основателки на конкурса) и Норвегия – страната-победител от миналата година.

newsofbulgaria.com

Селин Дион бременна с близнаци

Публикувано изображение

Певицата Селин Дион е най-после бременна с близнаци, след продължителни опити да забременее чрез процедура ин витро.

42-годишната изпълнителка на саундтрака на "Титаник" се опитваше да забременее за втори път от нейния мениджър и съпруг Рене Анжелил.

В момента двойката има 9-годишен син Рене Чарлс. Преди няколко месеца Дион призна, че не се чувства добре, след като претърпя няколко неуспешни опита за изкуствено забременяване.

Сега обаче семейството на певицата има двойна причина да празнува - тя очаква близнаци, след като шестият опит се оказа успешен.

"Много сме развълнувани. Селин се надява на нормална бременност. Тя се надяваше на едно дете, а новината, че ще имаме цели две е същинска благословия!", заяви Анжелил пред сп. "Пийпъл".

Дион се намира в 14-та седмица от бременността и се очаква да разбере пола на децата си този юни.

slava.bg

Спайските се събират пак, тръгват на турне от 2011

Публикувано изображение

Популярната през 90-те години на миналия век британска момичешка група "Спайс гърлс" се събира отново, съобщи в. "Дейли мирър".

Момичетата планират да пуснат нов студиен албум и DVD, а също да предприемат мащабно турне.

Събитието е отложено за 2011 година, тъй като момичетата от "Спайс гърлс" искат първо да изчакат премиерата на мюзикъла "Viva Forever" по техни песни.

По време на подготовката на постановката петте – Гери Халиуел, Мелани Браун, Мелани Чишълм, Ема Бънтън и Виктория Бекъм, стартираха собствено риалити шоу, в което подбраха участничките в мюзикъла.

"Спайс гърлс" е една от най-добрите момичешки групи в историята. Основана е през 1994 г., записват три мултиплатинени албума и се разпадат през 2001 г.

През 2007 г. момичетата от "Спайс гърлс" се събраха за световно турне.

dnes.bg

Стинг тръгна на световно турне с Кралската филхармония

Публикувано изображение

Стинг, бившият фронтмен на група "Полис", тръгна на световно турне, за да изпълни пред почитателите си някои от най-големите хитове на групата, както и свои песни в "симфоничен контекст".

За целта певецът е заменил познатото звучене на барабани и китари с мекия звук на обои, цигулки и виолончела, изпълнявани от лондонския Кралски филхармоничен оркестър, предаде Ройтерс.

Първият концерт на Стинг се състоя в препълнена зала в канадския град Ванкувър, допълва БТА.

"Обикновено не ми харесва звученето на поп музика в изпълнение на оркестър. Досадно е за музикантите, за публиката и за самия изпълнител", сподели 58-годишният британец преди началото на шоуто.

Публиката в Центъра за изпълнителски изкуства във Ванкувър обаче не изглеждаше отегчена и отказваше да се раздели със Стинг, който пя цели три часа и бе извикан три пъти на бис. Интересът на певеца за работа с оркестри се събужда, когато през 2008 г. е поканен да пее със симфоничния оркестър на Чикаго.

Британският изпълнител е работил и с Филаделфийския оркестър. В рамките на турнето си Стинг ще пее през лятото в Северна Америка, след което ще има концерти в Европа.

slava.bg

Натали Коул в НДК за 50 лв.

Публикувано изображение

Гранд дамата на джаза Натали Коул (NatalieCole.com) идва за пръв път в България за концерт на 30 юли, петък, в зала 1 на НДК.

Дъщерята на легендата Нат "Кинг" Коул ще представи пред българската публика най-новия си албум Still Unforgettable.

В него са включени нови интерпретации на класики на Франк Синатра, Лена Хорн, Сами Дейвис-младши и Пеги Лий, както и още една песен, в която нейният глас се преплита с този на баща й - Walkin' My Baby Back Home.

На концерта почитателите й ще чуят още обичани класики като The Best is Yet To Come, Come Rain or Come Shine, Nice 'n' Easy.

Билетите вече са в продажба в билетния център на НДК и мрежата на "Ивентим", а цените са между 50 и 100 лв.

Still Unforgettable излезе на пазара през септември 2009 г.

Той е 21-ия албум на Натали Коул и е втора част на Unforgettable... With Love от 1991 г.

Въпреки успеха на последния - шест награди "Грами" и пет седмици на номер 1, с продадени над 8 млн. копия само в Щатите - Натали не бърза да издаде втора част.

Тя умишлено се отдава на други проекти и изчаква, докато се почувства готова да се завърне към песните, които изпълват сърцето и душата й.

Чакането обаче си заслужава, защото албумът вече има две награди "Грами" и NAACP награда за най-добър джаз артист.

Дуета на Натали с баща й Нат от албума Unforgettable... With Love се е превърнал в емблематичен за кариерата й.

vesti.bg

Деси Слава има своя телевизия

Публикувано изображение

Певицата Деси Слава изненада всички със смелия си ход и направи собствена телевизия. Името на медията е „DS TV” – кръстена на самата нея.

„Както Драгана Миркович си има телевизия – DM Sat, така и аз реших да кръстя моята на себе си - DS” – обясни избора си русата фурия. Тя разкри, че много желание, много труд и точно 8 месеца са били необходими за осъществяването на проекта. „DS TV” се появи в отговор на бойкота на другите музикални канали да излъчват клипове на Деси.

„ Да направя собствен телевизионен канал бе логично продължение на кариерата ми. За съжаление се оказа, че всяка компания си прави телевизия не за да радва зрителите, а за да върти само собствените си изпълнители. Аз съм една от потърпевшите. Има много изпълнители, които правят качествени неща, но тъй като нямат голям продуцент със собствен канал зад гърба си, те няма как да покажат продукцията си.

Този канал ще е точно за тях. Тази телевизия ще е за тези, които се стараят, работят, правят хубава музика и клипове, и за зрителите, които искат да гледат качествена музика. Няма ограничения в стила музика. Всяка песен, било то поп фолк, поп, гръцка, сръбска, рап, R&B, хип -хоп – ако тя се харесва и се иска от зрителите – ще я даваме.” – обясни концепцията си Деси Слава.

Музикалният канал стартира тестово на 6-ти юни, но официалното откриване и представяне ще е през месец септември.

„В началото телевизията ще излъчва само музика, а на по-късен етап ще има класации, различни музикални и развлекателни предавания.”

Това е най-младата музикална телевизия – редно е да й дадем шанс и да подкрепим усилията на спонсорите и организаторите, за да дръпне напред и след емоциите от световното по футбол, зрителите да се разтушат с хубава и качествена музика.

„Не си мислете, че е лесно. Вложила съм много труд и средства, и искрено се надявам нещата да потръгнат. Работата не ме плаши и няма да се разсърдя, ако ме залеете с хубави песни и нови клипове” - с усмивка заяви Деси.

slava.bg

Поздравления,Деси,и успех!

http-~~-//www.vbox7.com/play:1d773330

Азис интервюиран от "Ню Йорк таймс"

Публикувано изображение

Америка призна Краля, обявиха от екипа на Азис, след като Краля на попфолка бил интервюиран от влиятелния всекидневник "Ню Йорк таймс" (NYTimes.com).

От няколко дни пратеник на изданието събирал впечатления за живота и политическата ситуация в страната ни, подготвяйки специален материал за вестника.

Още преди пристигането си у нас журналистът Майкъл Кимелман пожелал среща с една от най-големите звезди на България.

Поканата за интервю дошла съвсем неочаквано за Азис от хора, които работят в американското посолство.

Културният аташе на САЩ у нас Шери Кенесон-Хол лично се свързала с Азис и уговорила срещата.

Изпълнителят се изповядал пред "Ню Йорк таймс" в конферентна зала в престижен столичен хотел.

Интервюто е продължило малко повече от час в изключително приятелска атмосфера, поясняват от екипа му.

Въпросите били на различна тематика - за музика, политика и, разбира се, имиджа на звездата.

"Интервюто беше направено невероятно професионално. Много е леко да говориш пред толкова мили и възпитани хора, показващи уважение", отбелязал след това Азис, без да крие симпатиите към американците.

Събеседникът му Майкъл Кимелман е арт критик, който води колонката Abroad с репортажи от културния и обществения живот в Европа.

Той задал на Азис и въпроса дали не се чувства натясно в родината си и не планира ли да покаже таланта си пред света.

Засега Краля, както го наричат приближените му - макар че това прозвище е запазено за Елвис Пресли, - не коментира открито този въпрос, но от антуража му вече го поставят редом до Лейди Гага, Риана и Бийонсе.

Може би българската публика трябва по някакъв начин да го окуражи, за да започне и светът да говори за България - а дотогава нека говорят само читателите на "Ню Йорк таймс", които са повече от 2 млн. души всеки ден, заключават от щаба на Азис.

Американската връзка на Азис не е от вчера - когато още бе водещ на вечерното токшоу по Про.БГ, той общуваше с най-известния холивудски блогър Перец Хилтън, който го е споменавал неколкократно и дори го е сравнявал с актьора Джак Блек.

При влизането на България в ЕС един от първите репортажи на Би Би Си бе посветен на масовата култура и отделяше подобаващо внимание на "чалгата на Азис".

Той бе герой и в българския епизод от тв поредицата на някогашния комик от "Монти Пайтън" Майкъл Пейлин, озаглавена "Новата Европа".

Миналата година един от блоговете на "Ню Йорк таймс" класира съвместното му видео с Устата като "кич на деня".

След като слезе от тв екрана в началото на годината "костинбродския славей" се върна към стария си имидж в няколко фотосесии и клипа.

В най-новото му видео "Удряй ме", заснето от Люси Иларионов в цеха на известна модна къща, участва скандалната Анжелика от "Биг брадър фемили".

vesti.bg

Всеки с гривна на Металика

Публикувано изображение

На грандиозното двудневно рок пиршество Sofia Rocks (22 и 23 юни) ще се влиза само със специални гривни. Всеки закупил билет за феста с “Металика”, “Рамщайн”, “Алис ин чейнс”, “Мегадет”, “Слеър”, “Антракс”... - еднодневен или комбиниран, ще трябва да го представи на някой от т. нар. предварителни пунктове, които ще бъдат изградени около стадион “Васил Левски”. Към билета си всеки фен ще получи гривна. Достъп до стадиона ще имат само онези, които са се сдобили и с двата атрибута.

За собствениците на двудневен билет е предвидена само една гривна. Тя ще важи и за двата дни, уточняват организаторите на рок събитието “Болкън ентъртейнмънт къмпани”. И не трябва да се сваля до края на друдневния фест.

Десет са пунктовете за проверка, които ще бъдат отворени на 22 юни в 8 ч сутринта. Те ще са разположени на всички важни артерии около стадиона - Орлов мост, пред метростанцията на стадиона, пред главния вход... След като преминат през съответния пункт и се сдобият с гривна, зрителите ще трябва да се ориентират кое от 9-те КПП-та е най-подходящо за местата им.

slava.bg

Как така Ози Озбърн е още жив

Публикувано изображение

"Медицинското чудо"Ози Озбърн най-после ще бъде разгадано.

Учените ще съставят пълна генетична карта на рок динозавъра, за да разберат как е възможно все още да е жив и здрав след десетилетия на алкохолна и наркотична зависимост.

Така 61-годишният бивш вокалист на "Блак Сабат", който на всичкото отгоре от тази седмица започва да списва здравна колонка в "Сънди Таймс мегъзин", ще бъде един от първите хора в света, чийто геном е секвениран.

Със задачата ще се захване масачузетската компания Knome, която ще използва негова кръвна проба.

Според шефа на изследователския отдел Нейтън Пиърсън изучаването на хора с необичайна медицинска история крие огромен научен потенциал.

В случая с Ози учените се надяват да бъде изяснен механизмът, по който организмът усвоява наркотичните вещества, както и да съберат информация, която може да послужи при лечението на различни болести.

Самият музикант нееднократно е изказвал удивлението си от факта, че все още е жив, нарича себе си "медицинско чудо" и казва, че ще дари тялото си на Музея по естествена история.

Освен традиционното пиене и дрога, той се е лекувал в психиатрична клиника, чупил е врата си по време на шофиране (като по време на лечението е бил вкаран в състояние на изкуствена кома), и страда от генетично заболяване подобно на Паркинсон. Да не говорим за нервните кризи и семейните проблеми.

Преди да се "реформира", Ози беше доста луд, като един от незабравимите му моменти бе, когато отхапа главата на прилеп на сцената в състояние на алкохолен делириум и трябваше да му бият инжекция срещу бяс.

Сега в. "Таймс" го представя като д-р Оз - световно светило в областта на фармакологията, неврологията, психологията и хипохондрията".

Здравната колонката на Ози Озбърн ще започне със съвети към майките как да откажат синовете си от цигарите, един от които е "Посипете овесените му ядки с малко цигарена пепел".

Първият пълен геном е бил секвентиран през 2003 г. след 13 години работа. Днес анализът става за три месеца и струва около 27 хил. лири стерлинги.

vesti.bg

Момчетата от “Akcent” луднаха по Андреа

Публикувано изображение

От известно време сладурите от група Akcent тръбят по медиите, че си падат по Андреа и тя е тяхната любима българска певица. Румънците Ади, Сорин и Михай дори признават: “обожаваме външният й вид”. Не само в родната Румъния, но и на гастроли в България, групарите не пропускат да изтъкнат не само певческите качества на родната звезда.

Единствената румънска звезда, с която Андреа прави общи дуети, това е Кости Йонита. Нищо чудно обаче скоро да видим едно ново побратимяване и то с най-успешната група от северната ни съседка, чието парче That’s my name се превърна в сто-процентов световен хит. От своя страна Андреа също бележи успех след успех. Тя успя да заснеме видеоклипа към общата песен с Марио Уинанс “Mine”. Премиерата на видеото ще бъде много скоро в ефира на телевизия “Планета”. Въпреки претовареният й график, блондинката продължава да изненадва феновете си.

На юбилейния концерт “20 години “Пайнер”атрактивната певица бе подготвила представяне в стил “Мулен Руж”, което накара публиката да избухне и да пее заедно със своята любимка. На сцената пред близо 30 000 екзалтирани, тя изпълни своя най-нов хит “Неблагодарен”. Освен това Андреа официално представи и новия си балет, сформиран от четири момчета и две момичета, които ще танцуват само с нея. Великолепната седморка вече репетира и за лятното турне на Пайнер, където ще има още по-големи изненади.

На сцената ще пее и една друга фолк-звезда, която направи шокиращи признания. “Ако има жена пич, то това е Андреа. Възхищавам ú се, че е много борбена” - каза Анелия пред колежката си. “Анелия е една от малкото изпълнители, която още от началото, когато бях никоя, се държеше добре с мен” - върна жеста Андреа.

“Всеки си има свое поприще, поле на изява. Винаги ще има конкуренция, но трябва да има уважение” – допълни най-актуалната блондинка. И после кой твърди, че в поп-фолка няма добри приятелства...

slava.bg

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Джъстин става рапър

Публикувано изображение

Джъстин Тимбърлейк ще направи своя дебют като рапър в новия албум на P.Diddy.

Last Train To Paris е първият проект на P.Diddy с новата му група Diddy-Dirty Money band,в него той ще включи и песен,в която Джъстин рапира.

Пред Daily Star той каза: "Нямам търпение публиката да чуе парчето.То ще се казва „Shades” и е направо взривяващо.Основният вокал в него е моят,а Джъстин прави бек вокалите и в един момент забива рапа.Това му е за пръв път,но ще се влюбите,като го чуете.Самата песен е много секси,най-горещата в албума”.

Новата банда на P.Diddy ще дебютира през септември,като ще видим в нея Джей Зи,Крис Браун и Дрейк.

Качват Сашка Васева на кон насред Балкана

Публикувано изображение

Сашка Васева ще се яви на кон пред феновете си насред Централния Балкан. Дупнишката Мадона ще е "гвоздеят" на многочасова фиеста, озаглавена "Билките, планината и туризма", която ще започне в местността Айдушкото сборище над троянското с. Балканец на 26 юни.

Празникът ще сложи началото на летния туристически сезон за района, а негов водещ организатор е Община Троян. Това заяви днес Стела Карамфилска, председател на троянското Сдружение "Съвет по туризъм".

"Избрали сме за Сашка Васева много кротък кон, както и двама опитни конни инструктори, които ще я следват неотлъчно. Колкото до репертоарът, в него ще са само песни от Пиринско", заяви още Карамфилска.

Според нея в програмата на празника са включени още състезание по спортно ориентиране с участието на отбори от Мизия, конни атракции, пиене на корем на чай от 22 билки, много жива музика, игри и изненади.

slava.bg

Първият в историята клип на July morning

Публикувано изображение

Първи юли е само след няколко дни и хиляди хипари стягат вече багажа за Джулая.

Култовата поляна край морето на Камен бряг пак ще се изпълни с устремени към слънцето хора. Ще празнуват изгрева и на десетки други места край морето. Тази година особено интересно ще е в Бургас на 30 юни, където ще бъде показан първият в историята клип на химна на празника - July morning, който бе заснет в България само преди дни. "Досега имаше много видеоизпълнения на песента от наши концерти, но специално режисиран клип със сюжет нямаше", потвърди в ексклузивно интервю за "Стандарт" авторът на парчето Кен Хенсли. Той участва във видеото заедно с една от най-добрите български групи "Сънрайз", които са инициатор на проекта.

В лентата, която е снимана на морето край Бургас, ще видим още актрисата Мария Каварджикова, която повежда рокерите към слънцето, режисьора Димитър Еленов, Лора Пехливанова, кадри с втория певец на Uriah Heep Джон Лоутън, както и още близо 60 участници. Идеята е подкрепена и от германците от "Бизнес съпорт", както и от Община Бургас. Продуцент е фронтменът на "Сънрайз" Георги Мархолев. Той обясни, че има известни промени в аранжимента на легендарната балада, която е записана повторно пак в България от неговата група, Кен и Лоутън. Между другото, това е първият студиен запис на July morning от страна на Джон и това се случи отново у нас.

"Сънрайз" заедно с Хенсли тръгват на турне из страната, озаглавено Rock on the roks. Музикантите ще пеят край най-големите забележителности у нас като Мадарския конник, Царевец, Перперикон и много други.

По време на турнето ще бъде и премиерата на автобиографичната книга на Хенсли "Кръв на магистралата". След обиколката си тук те ще направят редица концерти в Европа заедно с Кен и неговата група Live Fire. В интервюто си за "Стандарт" Хенсли разказва още, че би събрал Uriah Heep, но ако Дейвид Байрон и Гари Тейн бяха живи.

"Нямам необходимост да се виждам с Мик", казва още звездата за другата голяма фигура в бандата - китариста Мик Бокс. Той свири с Uriah Heep и досега.

standartnews.com

NE-YO ще става баща

Публикувано изображение

Соул изпълнителят и неговата приятелка Мониета Шоу очакват първото си бебе.

Самият той потвърди новината пред сп.Ebony,като каза: „Аз съм на 30 и чакам първото си дете.Много,много,ама много съм развълнуван.Ще бъде новогодишно бебче и идва в най-подходящия възможен момент".

Певецът, с истинско име Шейфър Смит сподели,че специално е летял до дома си, за да бъде с приятелката си,за първия ултразвуков преглед.

Майка му Лорейн Смит също едва сдържа вълнението си,че ще става баба.Пред сп.Sister 2 Sister тя се изповяда, че семейството обича гаджето на сина си „до смърт“.

В момента Мониета е във втория триместър на бременността.

Фърги напуска Black Eyed Peas ?

Публикувано изображение

Според непотвърдена информация Фърги възнамерява да напусне Black Eyed Peas.

Вътрешен източник коментира пред Radar Online,че напрежението в групата расте и това е провокирало срив в отношенията между Фърги и will.i.am:

"Фърги иска да напусне бандата и не е ясно дали втората половина от турнето ще се състои.Отношенията с will.i.am станаха наистина непоносими“.

По думите му,не само изпълнителката на "Fergalicious" има проблеми с will.i.am,но останалите в групата. „Егото му е извън контрол“ – завършва коментара си източникът.

Миналата седмица Фърги разкри,че за нея групата е като семейство.

Часове по-късно,след като новината излезе в пресата,will.i.am опроверга слуховете,че бандата се разпада.

Източник;actualno

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Spirit of Burgas 2010 7 сцени с над 100 изпълнения

По-малко от месец остава до старта на Spirit of Burgas 2010. Третото издание на фестивала ще е между 13 и 15 август на Централния плаж. 100 изпълнения ще прозвучат тази година на 7 сцени, разположени върху пясъка и част от Морската градина в Бургас. Програмата на отделните сцени вече е готова и всички артисти са потвърдили своето участие. На феновете не им остава нищо друго, освен да изберат на кои фестивални точки ще купонясват три дни и три нощи.

Признатата за най-авторитетна група на всички времена “Продиджи” ще е хедлайнерът на основната сцена на 13 август. За тях ще подгрява българската банда “Гравити ко” и пионерите на електророка “Аполо 440”. Като поддръжник на дръмендбейс сцената феновете ще видят H.M.S.U. Изключително добрият в този стил DJ Andy C ще се качи на основната сцена след полунощ заедно с MC GQ. Преди появата си те ще бъдат подкрепени от Acidtrip, Konspirator и Mocks. Гвоздеят на 14 август ще е лайфът на Unkle, предшествани от някогашния фронтмен на House of Pain - носителят на “Грами” Евърлест и българската банда “Остава”. След полунощ на денс арената ще се качи DJ Shadow, подгрян от Solardip и Chaves.

Шоуто на “Горилаз саунд систъм” ще е основният акцент на 15 август. Д2 ще стартира вечерта, последвана от бившия фронтмен на System of a Down Серж Танкян. Финалът на основната сцена ще бъде даден от изобретателя на скреча - Грандмастър Флеш. Останалите сцени ще бъдат неизменната Jack Daniel`s Rock Stage, ъндърграунд сцената “На тъмно”, електронната Go Dutch, а реге и рага лагерът ще е разположен на ZioN LionZ Reggae Stage.

На предварителна продажба еднодневният билет за фестивала струва 50 лева. Тридневните са по 120 лв. Билети за къмпинга се продават по 30 лв.

Източник: 24 часа

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.