Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Превод на ZoneAlarm

Featured Replies

Дойде ми една идея, която е доста странна, но е някакво решение на проблема с превода на ZoneAlarm. Идеята е следната: В Word файл да опиша абсолютно всички опций и тяхното подробно описание. Вие да си свалите този файл и ако се чудите някоя опция за какво е да проверите в него нейното значение. Даже може и да направя уеб страница, за да ви е по-удобно направо да търсите в нея, а не да си сваляте файла. Ако мислите, че ще има ползва от това чудесно.

Това ще са нещата, които ще съдържа файла като първоначална идея:

1. Първо ще приложа скрийншот на прозореца, на който ще правя подробно описание на опцийте и даже не само на опцийте, а на всичко, което може да се види в прозореца

2. След това ще има описание как да стигнете до този прозорец или опция

3. Всяка една част от целия пакет ще блъде на съответните раздели като антивирусна, защитна стена и така нататък

4. Имената на всяка опция или текст ще бъдат написани на английски език и после в скоби преведени на български, за да е по-лесно намирането им, ако използвате търсачка

5. Всяка опция или текст ще бъде в черен удебелен шрифт, за да се различава по-лесно кога е свършило описанието на дадена опция

Ако има още нещо, които ще бъде полезно прсто ще го приложа и него. Ако вие имате някакви идеи просто ми пиште ЛС. Надявам се идеята да ви хареса.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Идеята куца, извини ме. Също толкова безмислено, колкото да преведеш Windows на БГ... Ще се опитам да се обоснова - защитна стена от сорта на ZonAlarm изисква да можеш да взимаш динамични, "гъвкави" решения. Би трябвало да си малко на "ти" с компютрите, поне малллко... в противен случай, ZonAlarm само ще пречи. Самия факт, че трябва да знаеш поне основни понятия, предполага, че поне на най-най-елементарно ниво си запознат с английския. Според мен, поне за сега, смисъл да се превеждат програми на български, има само за нещо от сорта на Paint и Notepad. Е, ако си решиш, тъй или иначе да направиш този БЕЗСМИСЛЕН ТРУД, евала! На мен лично ми харесва да има и такива опции, въпреки че не ги ползвам.

• Автор

Хубав коментар. Харесва ми. Наистина. Малко критика никога не вреди, даже помага. Не съм малко а достатъчно на ти с компютрите,за да мога да боравя с тях повече от колокото да си инсталирам програма и да с истартирам Skype, а и с английския ме бива достатъчно, за да се справям без много проблеми в разибрането на написаното. Но пък и за останалите неща си има речници. За превеждането на програми го правя поради няколко неща:

1. Проучавам програмата в дълбочина

2. За забавление

3. Уплътнявам си времето, когато се чудя какво д правя

4. Помагам на хората, които не знаят много добре английски (това е най-важното нещо от всичките)

5. Обогатявам си английския

6. Достатъчно луд съм, за да го правя laugh.gif Бъзикам се. Съвсем нормален съм си, ама понякога се чудя какво да правя цал ден, а определно не ми се играят игри изпиващи мозъка или да гледам филми докато припадна. Това за мен е един интелигентен начин да правя нещо и в същото време да не затъпея, а даже и да науча нещо. Честно казано, ако някой ме пита за някоя добра програма за нещо си веднага ще му препоръчам най-добрата, която се сетя. По принцип аз знам много програми за какво са и какмо може човек да направи с тях, само защото разбирам какво пише. Отделтно е ръчкането насам натам. Но пък защо и другите хпора да не могат да разберат какво пише и те да научат много повече за програмата. Вярно е че тук не правиме професионални преводи, но все пак е нещо. З асе старя да го направя възможно най-добре и да преведа всичко, които може, за да е по-лесно разбирането на една програма, а не менютата да са преведени и всички прозорци на програмата да не са. Това не е никаква работа, ако аз го правя. Или всичко или нищо.

Но ще изчакам да видя и другите какво мислят по въпроса.

• Автор

Хайде ве хора. Кажете какво мислите. Заслужава ли си да го направя това нещо или да не се занимавам. Кажете.

Човек Браво!Но защо чакаш другите да ти казват какво да правиш.Ти сам го спомена.Доставя ти удоволствие и е полезно.Е щом ти харесва какво ти пука другите какво мислят.Повярвай мо ще има хора които ще са ти благодарни.От друга страна обаче - ако искап качествена работа трябва да пречедеш програмата а не да пишеш файл с описание.Но каквото и да свършиш все ще е от полза и ЗА хората.

Междо другото свършвам училище на 30 юни и след това бих искал да учатвам в превода на разни програмки стига да се осъществи докрай идеята и да стане професионално.Така че в мое лице можеш да намериш човек да превежда.Може да се разберем на ЛС. ;)

• Автор

jorasik преди време имаше една тема за превеждане на ZoneAlarm. В нея описах, че това не може да стане, защото файловете са сертифицирани, което означава че общо взето трябва да се напише цялата програма. Пратих мейли на производителите. Отказаха ми всякаква помощ и разбиране. Било риск за сигурността да ми позволя да преведа програмата. Ами хубаво, оставих ги намира. И сега ми дойде тази идея, която не е това, което всички искат Преведен ZoneAlarm. И аз го искам, но няма да стане. За това ще направя всичко възможно превода, който ще е в този вид да е максимално полезен и удобен за употреба във всяка ситуация. За това ще я има в уеб страница и във Word файл. Хубавото във втория формат е че няма нужда да имаш интернет и примерно знаеш че след една седмица ще имаш интернет. Тогава ще можеш да проучиш програмата доста добре, ако превода е направен удобно и разбираемо. Ще се постарая максимално. Та това е. Радвам се че много хора ще имат полза от това. Скоро ще започна работата по превода.

Bfaf, ако позволиш, и аз ще си изкажа мнението по въпроса: щом ти доставя удоволствие - направи го. Но програма от типа на ZA има по-голяма нужда не толкова от превод на български, колкото от едно ясно и достатъчно добре мотивирано и онагледено ръководство за експлоатация. От български превод много по-голяма нужда има например TuneUp Utilities 2007, с чиито превод вече си се захванал и вероятно не само аз го очаквам с нетърпение.

Мисля, че ZA е една от най-качествените стени, но това качество изисква редица модули и настройки, които само с превод няма да станат по-привлекателни и ясни за масовия потребител. Има си и тънкости, които не са познати за повечето ползващи я и ще е от полза да се поясни как да се ускори стартирането на системата (основен проблем), как да се разрешат някои функции, които не са в най-добрия си вид по подразбиране.

Може би го написах малко разхвърляно, но се надявам да е ясна идеята ми.

Вярно е, че не е трудно да се намерят поне 1-2 такива ръководства за ZA, но те са много стари версии на програмата и определено се нуждаят от осъвременяване.

Казано иначе, най-важна е т.1 от първия ти пост по темата.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор

Разбрах напълно какво имаш впредвид. Напълно съм съгласен като се замисля. Проблема е че не знам точно тези тънкости. Ако ти ги знаеш, може ли да ги споделиш с мен на ЛС и да напрвя това ръководство или ти да го направиш и в двата случая заслугата ще е твоя. Това ще го пиша навсякъде. Ако имаш време и ти се занимава ти го направи. Каквото и да решеш няма да е лош избор.

Браво на @hlevoust за мнението! Едно ръководство, което не се ограничава само до най-елементарните настройки, би било от полза! Според мен, би могъл да съчетаеш двете - превод, придружен с кратки обяснения.

• Автор

ОК. Но ако мога да дам по-подробни обяснения ще го направя. Мисля към по-важните опций от които зависи функционалноста на програмата да добавя предупредителен знак, за да не се окаже че някой е изключил нещо по погрешка.

...Проблема е че не знам точно тези тънкости. Ако ти ги знаеш, може ли да ги споделиш с мен...

E, то точно в това е проблемът и при мен - аз също не ги знам чак в такива детайли и ползвам някое ръководство, например това или пък това от наличните. Не знам и кой е съвсем наясно с тях. Мнозина ползват стената, вече версия 7, а не 4.5, примирявайки се с някои очевидни недостатъци (най-вече забавянето при стартирането на системата), които вероятно има начин да бъдат отстранени с някоя отметка. Както например при Kaspersky може да се изключи опцията за проверка на стартиращите програми, която започва по подразбиране 2 минути след стартиране на системата и я прави почти неизползваема за кратък период от време.

Базирах предложението си на:

... Това ще са нещата, които ще съдържа файла като първоначална идея:

1. Първо ще приложа скрийншот на прозореца, на който ще правя подробно описание на опцийте и даже не само на опцийте, а на всичко, което може да се види в прозореца...

Не че ползващите програмата ще намалеят или увеличат от това ръководство, но поне ще има определена полза за ползващите я. Явно ще се наложи някой по-детайлно запознат да помогне с идеи.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор

Явно ще трябва да правиме конференти връзки по скайп. Или да се хващам и да търся някакво ръководство на английски. Да пробвам нещата от него и ако са така направо да го преведа.

Намерих упътване от самите производители на ZoneAlarm. 312 страници. Ще има доста да си превеждам. Като го гледам много добре са описани всички функций, но все пак ако нещо не ми е ясно google и ще го разбера.

• 3 месеца по-късно...
Явно ще трябва да правиме конференти връзки по скайп. Или да се хващам и да търся някакво ръководство на английски. Да пробвам нещата от него и ако са така направо да го преведа.

Намерих упътване от самите производители на ZoneAlarm. 312 страници. Ще има доста да си превеждам. Като го гледам много добре са описани всички функций, но все пак ако нещо не ми е ясно google и ще го разбера.

Bfaf, успя ли да направиш нещо с превода на ръководството за ZoneAlarm? Превел ли си ръководството?

Здравей ! .... Гледам този пост от повече от 1 час .... Какво искаш да ти преведа он-лайн по защитната стена "Zone Alarm" ?

cool.gif

Здравей ! .... Гледам този пост от повече от 1 час .... Какво искаш да ти преведа он-лайн по защитната стена "Zone Alarm" ?

cool.gif

Здрасти. Ми например искам описанията на опциите, текстовете, които могат да се скриват и показват, ако се сещаш.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Аз започнах да правя упътване за цялата програма. От вчера съм го почнал и все още няма нищо съществено. За сега са описани разликите между различните версии, кои чат клиенти и кои браузъри се поддържат и системните изисквания.

• 7 месеца по-късно...

Прочетох до тук какво се прави по въпроса със програмата "ZoneAlarm"и виждам че не е лесно ,но последния коментар е от 27.10 2007 на Bfaf . Ако има някакво развитие по темата моля ви кажете къде да "погледна и прогледна" ;) .Благодаря ви предварително!

Редактирано от pechenyaga (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.