Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изтрия тази папка и този фаил.

Featured Replies

Така имам една папка и един фаил, които много ме дразнят, но така и не можах да ги изтрия. Та по същество.

Папката вече съм забравил кога е правена, казва се "new" и е празва, като и се даде "delete" (Shift + Del) излиза съобщението "Cannot delete new: Access is denies, Make sure the disk is not full or write-protected and that the file is not currently in use". Спокойно мога да кажа, че диска не е пълен и не е "write-protected" и след като е празна "not currently in use" звучи неправдоподобно. Изчетох темите за Windows, но намерих само едно мнение за триене на файлове и явно неставаше въпрос за XP, защото нещата не съвпадаха.

Файла е ".ехе" на една злочеста игра, която свалих от eMule, защото само там я имаше (и вече жестоко съжалявам) намира се на десктопа и дава грешка, че се използва от друга програма.

Моля помогнете, кажете някаква програма или някой трик, защото това на десктопа ме дразни много.

Благодаря на отзовалите се.

Unlocker 1.8.5

http://www.kaldata.com/comments.php?id=156...hlight=unlocker

Пробвай и под Safe Mode, сканирай за вируси, виж в TASK MANAGER-a за подозрителни процеси (по-добре с Process Explorer)...И накрая пусни една проверка на харда за грешки...Не може да не се изтрива ;)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

B-boy[styLe] сега ще пробвам. Колкото до вируси прегледах вече с касперски, пробвал съм и в сайф моуд разбирасе :)

Файла се изтри, но папката още не sad.gif

Редактирано от PoweR_of_DarK (преглед на промените)

TUNE UP utilities има функция,можеш да триеш ,като те пита,файл,папка и т.н.т

B-boy[styLe] сега ще пробвам. Колкото до вируси прегледах вече с касперски, пробвал съм и в сайф моуд разбирасе :)

Файла се изтри, но папката още не sad.gif

Каква е тази папка...Да не би да е важна системна, или е свързана с System Restore...Като сложиш курсора на мишката върху нея празна ли ти я дава?

Може да се е прецакала нещо структурата и...Пусни една проверка за грешки...

Десен бутон на мишката на дяла на който се намира папката...и дай "PROPERTIES"...После отиди на "Tools" и после избери "Check Now" слагаш и двете отметки...предполагам че се наложи да рестартираш и оставяш Windows-a да провери за прецакани клъстери и разни подобни...

Под Command Promt не можеш ли да я изтиеш...Start => Run => CMD...

Сега въведи следната команда: “DELTREE C:\ИМЕТО НА ПАПКАТА” (без кавичките). И бъди много внимателен с подобни команди...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

А най-вероятно нямаш права за да изтриеш тази папка.

Два пъти до сега съм имал същия проблем. Възможно е да е създадена от друг потребител (или поне Windows-а мисли така).

Влез в "Инструменти" -> "Опции за папките" -> "Изглед" ->

Махни отметката от "Използвай просто споделяне на файлове (препоръчва се)" -> "Приложи за всички папки"

Сега вече в "Свойства" на папката, която искаш да изтриеш, има нов таб с меню (не му помня името). Като влезеш там ще видиш кой юзер има права над папката и можеш да си добавиш твои права (на администратор!).

Чак сега можеш да я изтриеш!!!

Дано да съм ти бил полезен! :rolleyes:

Редактирано от nahalnik (преглед на промените)

Понякога Вин прави разни номера с файлове и папки. Според мен. всъщност от личен опит тази програма е много подходяща. ако файла деиствително се ползва от някое приложение - просто ти го изписва и ти си преценяш дали да го триеш. Не си спомням случай да не е успяла да "отключи" файл, вкл. с рестарт на системата. Но нищо не Ви спира, стига да сте решили да триете с нея....

п.п Става дуна за Unlocker

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Едно Windows Live CD - самоделка върши чудесна работа с такива случаи.

• Автор

Извинявам се, че не съм писал от много време, но бях на работа. Благодаря за многото отговори.

И така..

Ken не може да нямам права над папката, защото компа не е разделян на Юзери понеже го ползвам само аз. Мисля, че това елиминира и предложението на nahalnik.

gaffer вече пробвах с unlocker, B-boy[styLe] ми я предложи, както пише в горните мнения и съм написал, че НЕ става.

Да кажа също, че имам два харда (160 & 250) и папката НЕ е на този с уиндоуса.

B-boy[styLe] да на папката пише, че е празна.

Сега ще изпробвам новите предложения и ще пиша за резолтатите.

Ken не може да нямам права над папката, защото компа не е разделян на Юзери понеже го ползвам само аз. Мисля, че това елиминира и предложението на nahalnik.

"Не може да нямам" означава ли, че си проверил и си се убедил, че имаш ?

Да се включа и аз ако не е проблем.Имам подобен проблем, само ,че на Vista, значи това са първите две папки, които виждате на скрийншота, като им дам Properties, ми изписва, че имат 0 bites и по една папка във всяка една от двете, имената на подпапките са update, няма никакви файлове вътре в тях

Значи, ето как стана цялата работа: бях с Vista и реших да си сложа пак XP, след като го сложих забелязах, че ми е сложило някакви папки на D:, а самият Windows е на C:, тогава обаче не пробвах да ги трия, защото не предположих, че ще е проблем и ги оставих за по-късно, след 15-20 минути, реших да махна XP-то и да си сложа пак Vista, така и направих и след това се сетих, че трябва да ги изтрия тези папки и като пробвах ми изписваше съобщението на скрийна.

untitledqp0.th.jpg

PS: UAC ми е изключен на 100% съм сигурен, защото хем лично съм го правил, хем преди малко го проверих отново за да се убедя, че не греша.

Редактирано от Toni- (преглед на промените)

Да се включа и аз ако не е проблем.Имам подобен проблем, само ,че на Vista, значи това са първите две папки, които виждате на скрийншота, като им дам Properties, ми изписва, че имат 0 bites и по една папка във всяка една от двете, имената на подпапките са update, няма никакви файлове вътре в тях

Значи, ето как стана цялата работа: бях с Vista и реших да си сложа пак XP, след като го сложих забелязах, че ми е сложило някакви папки на D:, а самият Windows е на C:, тогава обаче не пробвах да ги трия, защото не предположих, че ще е проблем и ги оставих за по-късно, след 15-20 минути, реших да махна XP-то и да си сложа пак Vista, така и направих и след това се сетих, че трябва да ги изтрия тези папки и като пробвах ми изписваше съобщението на скрийна.

untitledqp0.th.jpg

PS: UAC ми е изключен на 100% съм сигурен, защото хем лично съм го правил, хем преди малко го проверих отново за да се убедя, че не греша.

Дай по-голям шот. На този нищо не се разчита.

Опа извинявам се...объркал съм с този imageshack....

untitledpk1.th.jpg

Същия проблем - нямаш права върху тези папки.

Виж това дали ще помогне : http://paulstamatiou.com/2007/02/09/how-to...ta-permissions/

хахха направих всичко, но естествено при мене се случи точно 14-та точка :rolleyes:

14. On some files that are essential to Windows, you’ll get a “Unable to save

permission changes… access is denied” warning and there’s nothing that

you can do about it to the best of my knowledge.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.