Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем: инсталирани програми не стартират

Featured Replies

Значи проблемът е следният.

Преди няколко дена останових, че на лаптопа ми офис пакета не функционира. Има ги инсталирани, но щракна ли на иконата се опитват да стартират и не успяват. Деинсталирах офис пакета сложих го на ново, но проблемът си остава. Днес на дригият ми компютър спря да работи идна програма подобна на Еxplorer, която ползвам. При нея е същия проблем. Опитва се да се стартира, но не успява. Немога да си обясня от къде идва проблемът, дали е вирус също незнам и немога да установя.

Благодаря предварително за помоща!

Проба ли да провериш/сканираш за вируси/червеи/спайчта и тн ?

Ако не откриеш проблема те съветвам да преинсталираш УИНА но преди това си намери друг офис пакет за да си сигурен че е от Win-a

• Автор

Сканирах за всичко, което се сетих, но нищо. Еми явно ще трябва да го преинсталирам. Мерси все пак.

Това ми напомня за вируса Win32.Parite Който поразява *.exe файловете...

Разгледай важните теми в разделите за "Сигурност и антивирусна защита" и в "Операционни Системи"...Почисти регистри, излишни файлове,сканирай харда за грешки => Start => run => CMD => CHKDSK /f

отделно с командата

Start => run => CMD => sfc /scannow (слагаш инсталационния диск на Windows и даваш всеки път RETRY при появата на диалогов прозорец) за да възстановяване на оригиналните версии на файловете на WINDOWS...

Какво става в DEVICE MANAGER, какво пише в EVENT VIEWER, какво става в TASK MANAGER-a...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

Това ми напомня за вируса Win32.Parite Който поразява *.exe файловете...

Разгледай важните теми в разделите за "Сигурност и антивирусна защита" и в "Операционни Системи"...Почисти регистри, излишни файлове,сканирай харда за грешки => Start => run => CMD => CHKDSK /f

отделно с командата

Start => run => CMD => sfc /scannow (слагаш инсталационния диск на Windows и даваш всеки път RETRY при появата на диалогов прозорец) за да възстановяване на оригиналните версии на файловете на WINDOWS...

Какво става в DEVICE MANAGER, какво пише в EVENT VIEWER, какво става в TASK MANAGER-a...

От това, което виждам всичко работи поне на пръв поглед нормално. Уиндолс-а работи нормално. Единствено Office пакета не функционира. Инсталиран е, но не тръва нито едно негово приложение, а приложенията във Program Files ги има. Ще пробвам сканирането на хард-а, но ще ми е малко трудно, защото съм на немски Уиндоус и ми е малко объркващо.

Аз пък се сетих за един дтуг вирус WIN32.Pinfi той трие *.ехе файловете но при тебе си ги има такаче мисля че нямаше смисал да го казвам това но все пак го направих biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

• Автор
Аз пък се сетих за един дтуг вирус WIN32.Pinfi той трие *.ехе файловете но при тебе си ги има такаче мисля че нямаше смисал да го казвам това но все пак го направих biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Да при мен ги има. Всичко на пръв поглед е нормално, но щракна ли да включа някое приложение от Office пекета то просто не тръгва.

Да при мен ги има. Всичко на пръв поглед е нормално, но щракна ли да включа някое приложение от Office пекета то просто не тръгва.

Провери за грешки в Event log-a.

Целият пакет ли не функционира или по-често употребяваните му модули - Word и Excel? Провери за забрани от страна на стената си.

• 2 седмици по-късно...
Значи проблемът е следният.

Преди няколко дена останових, че на лаптопа ми офис пакета не функционира. Има ги инсталирани, но щракна ли на иконата се опитват да стартират и не успяват. Деинсталирах офис пакета сложих го на ново, но проблемът си остава. Днес на дригият ми компютър спря да работи идна програма подобна на Еxplorer, която ползвам. При нея е същия проблем. Опитва се да се стартира, но не успява. Немога да си обясня от къде идва проблемът, дали е вирус също незнам и немога да установя.

Благодаря предварително за помоща!

Има ги инсталирани, но щракна ли на иконата се опитват да стартират и не успяват. Деинсталирах офис пакета сложих го на ново, но проблемът си остава. Днес на дригият ми компютър спря да работи идна програма подобна на Еxplorer, която ползвам. При нея е същия проблем. Опитва се да се стартира, но не успява. Немога да си обясня от къде идва проблемът, дали е вирус също незнам и немога да установя.

Според мен това може да е Макро вирус:

Макро вирусите са написани на езици за програмиране (например VisualBasic), които се поддържат от някои продукти като Microsoft Excel и Microsoft Word. Макросите са малки програмки, които са включени в даден документ, за да извършват автоматично някои действия за потребителя (например бързо пресмятане на дадена формула по зададени стойности). Макро вирусите са често срещана форма на вирусна зараза, която е надмината само от Интернет червеите, поради по-лесното им разпространение. Както при всеки друг вирус, и при макро вирусите има голяма опасност от загуба на данни. Въпреки, че досега Microsoft са въвели няколко форми на защита срещу нежелано изпълнение на макроси, тази форма на вируси е масово разпространена. Най-често макро вирусите заразяват така наречения "глобален шаблон" (global template - например Normal.dot в Word), за да се разпространят във всички други документи в компютъра.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.