Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

При положение, че проблемът ти са изкачащите прозорци на IE и нямаш нещо заразно в системката те съветвам да вземеш моите превантивни мерки:

1. В IE Internet Options -> Privacy -> чекваш block pop-ups

2. Предполагам, че имаш програмка за чистене на регистри, обикновенно те съдържат в себе си също "ловци" на pop-ups (активирай защитата). Аз лично използвам System Mechanic и Spyware Doctor - вършат ми работа.

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 174,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

Невярната информация със заглавие "Фидел Кастро е мъртъв", появила се в интернет, съдържа вирус, който атакува хиляди компютри, предупреди Испанската асоциация на потребителите на интернет, цитирана от Франс прес. Асоциацията отбелязва, че информацията съдържа вирус от типа Троянски кон.

736bf1863b78271.jpg

Той се активира, когато файлът бъде отворен. Вирусът е на път да засегне хиляди компютри, след като през последните няколко дни отново се появиха спекулации за здравословното състояние на кубинския лидер Фидел Кастро.

Въпросният вирус е прикачен и към други информации със заглавия "Уго Чавес е мъртъв", "Руският президент Путин е мъртъв" и "Саддам Хюсеин е жив!", се казва в комюнике на асоциацията.

Заразени с вируса са също неверните информации със заглавия "Руска ракета сваля китайски спътник", "Китайска ракета сваля американски самолет", "Започна Третата световна война" и "Първи акт на ядрен тероризъм".

actualno

"вирус от типа Троянски кон" - едни и същи глупости всеки ден

Не забравяй че по-голямата част от потребителите незнаят какво е вирус и как да го борят.

Моля за малко помощ!Днес си изтеглих торент с версия 2.12 на BSplayer но ми възникнаха разни тъпи грешки...автоматично ме вкарваше в страницата на на сайта на плейъра и т.н-реших да го махна от менщто премахване на програми но ми се получи проблем...от инсталацията остана някаква програмка ли какво е...когато вляза в интернет ми отваря някакви страници с вирусчета опитвам се да я премахна и ми се получава това-undefined

как да премахна това досадно нещо..според мен е вирусче некво...моля за помощ!!!

Редактирано от guruni (преглед на промените)

И аз го бях лепнал преди време с кристал плеъра/Т.Е при инсталирането/,но при мене не беше болка за умиране,под сейв мод го махнах от старт менюто и римуув,тва беше всичко,повече не се е появило.

Опитай със SpyBot Search destroy ! angry.gif

Махни и BS Player-а. Иначе пак ще се появи. От версия 1.3.нещо си, лиценза е Adware, т.е се съдържа тая гадина.

Опитай със SpyBot Search destroy ! angry.gif

Ми опитах с това но не се получава......Съобщението си стои...

Имам някъкъв вирус който ми създава големи проблеми,сканирам с Аваст изтривам го и след като рестартирам компа и отново се появява този вирус ако някои знае някъкъв "лек" срещо него моля да ме посъветва.

П.С.

Ето и снимка на вируса

SC_12.jpg

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Иди на този сайт http://www.virustotal.com/en/indexx.html

Посочи заразения файл и посочи "send", виж кои антивирусни го разпознават, инсталираш някоя от тях, влизаш под "safe mode" и сканираш

Виж какво ти показва HijackThis и пусни лога

Опитай и с тези

http://store2.data.bg/vanchik/AntiVir+AntiSpy/NGenFix.exe

http://store2.data.bg/vanchik/AntiVir+AntiSpy/cureit.exe

и запомни под "Safe mode"

Ами аз съм пробвал с Аваста с "Save mode" както и в предстартова проверка или както там се казва и виросът се изтрива (може би)но при следващо пускане на компа като заредят няколко неща (Skype и т.н.)и антивирусната ми се "обажда" и ми изчезва картинката от десктопа и ми се появява съобщение ( и на картинката се вижда)

Далеч по-просто е да си инсталираш програма, която да те пази от троянски коне (пише го на снимката), а още по-лесно е това да стане чрез онлайн скенер, например този на ewido. Няма нужда от сейф моуд, нова антивирусна и т.н.

Значи случаят е следния : днес като пуснах антивирусната програма (AVG Free) тя намери вирус това име : Win32/Parasitic-gen . Заразеният фаил беше .exe фаил на една игра. Програмата показа че вируса е нелечим. При опит да изрия .exe фаил-а бяха заразени оште два .exe фаила на други игри. При повторно сканиране програмата не намери инфекция в парвия фаил а другите два премести във "virus vaul". Търсих много във интернет за този вирус но никъде нямаше нищо, нито описаиние за вируса нито дори името му. Единственото което можах да намеря за него беше в самия саит на програмта и то беше просто

"Win32/Parasitic-gen

The exact description is not available."

Тази програма я обновявам почти всеки ден и до сега не ми беше правила такъв проблем всички вируси които са били на моя компютър ги е премахвала успешно , до този момент. Имам чусвството че вируса няма голям ефект върху ресурсите на компютъра колкото до интернета ми - напоследък се държи ужасно странно - в единия момент свалям със 100 kb/s а в другия със 5 kb/s като максималната скорост ми е към 120 kb/s . Едва се зареди страницата до тук.Разбира се проблем може да е при моя интернет доставчик обаче е малко вероятно защото проблемите при тях са обикновенно от съвсем различно естесво а и в повечето случаи когато има проблем при тях аз въобще нямам интернет. Друго странно нещо което току що се случи е че докато пишех това flex type-a ми внезапно се изключи сам. Моля помогнете за този вирус с напътствия за унищожаване му или с нещо друго. Сега не знам на коя антивирусна програма да вярвам от едно место чувам едно нещо от друго съвсем различно за една и съща програма и за това не съм я сменял тази до сега - просто вършеше работа и не се е налагало но сега вече не знам - вие сте последната ми надежда защото вдругиден може и да нямам компютър ако не се отсрани този вирус , ако като помисля колко труд съм хвърлил в него мисълта за преинсталация ме ужасява. Моля ви помогнете за този отчаиващ случаи. Предварително благодаря на всички.

В avgbulgaria не намирам нищо за така нареченият "Win32/Parasitic-gen",дори ще ти цитирам това:<За въпроси относно безплатната версия - AVG Free трябва да използвате секцията Често Задавани Въпроси или форумите на сайта.> те най-добре ще ти отговорят...

-Провери заразените файлове тук: http://online.drweb.com/ или което и да е онлайн сканиране,ако въобще това е вирус...и само факта че си инсталирал flex type си направо за преинсталация

-Ако приемаш съвети-смени си антивирусната.Успех!

Изпрати въпроса си към avg bulgaria форума или често задавани въпроси ! Вирусната си е добра , а за отрицателното отношение към flextype ми е известно и наистина много хора имат проблеми с него , но аз до момента съм нямал никакви проблеми с него ! Успех в лечението !

Антивирусните приложения:

virustotal.com

или

virusscan.jotti.org

cool.gif

Всичко е оправено вече :ph34r:

boot from CD->Format C:\ ->и няма проблеми :yanim:

П.С.

Така и така имах нужда от преинсталация

Всичко е оправено вече :ph34r:

boot from CD->Format C:\ ->и няма проблеми :yanim:

П.С.

Така и така имах нужда от преинсталация

Е, винаги е добре да освежиш системата, но тъкмо сега е подходящият момент да подсилиш малко защитата си с някоя от многобройните програми за целта. Все пак, не е нужно да се форматира за всеки боклук, нали? :yanim:

Маи за сега се оправих с вируса , поне за сега. Три игри отидоха ама все пак добре е че не са повече. Както казах преди благодаря на всички за помощта и отделеното време.

Хванала съм някакъв боклук в компютъра и постоянно ми се появява следната страница: http://www.winantivirus.com

Не мога да се отърва от нея. С антивирусна аваст съм,но той открива само някакви троянци като: trojan gen. Уж ги трие но на следващия ден пак си в компютъра. За анти шпиони използвам XoftSpy, но излиза ми грешка като я пусна от както се заразих с тоя постоянното появяване на тази интернет страница http://www.winantivirus.com

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.