Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

Rogue Remover - стартираш приложението...

Даваш Check For Update => Ако има в наличност => ще ти стане активен бутона DOWNLOAD...

След това даваш SCAN (сканира за секунди) ако намери нещо избираш Remove Selected

untitledlo0.jpg

RemoveIt Pro - стартираш приложението...

Избираш Continue to use free version!

untitlednz2.jpg

След това избираш UPDATE (втората възможност) и чакаш да се обнови приложението...

untitled1tg4.jpg

След това даваш Scan for viruses...Ще ти каже че трябва да затвориш браузъра (Internet Explorer)...Ти му даваш YES за да започне проверката...

След като завърши проверката...ако намери нещо ще те пита дали да извърши цялостна/дълбока проверка...Отново се съгласяваш и най-накрая "щракаш" върху бутона FIX (долу вдясно)...По-ясно не мога да ти го обясня...Ако пак не се справиш извикай някой приятел...

untitled2lw5.jpg

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 174,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

Разбирам всичко което ми казвате колкото и да е странно и правя това което пише. Разгледах и важните теми във форума. Мисля че програмата RemoveIt Pro ми е по-полезна.. Все още не съм премахнала напълно вирусите но се надявам да стане..

А най-важните от рода на SmitfraudFix и AVG Anti-spyware изпълниха ли си задачите...

Можеш да опиташ и с тази безплатна програмка...a-squared Free

http://download5.emsisoft.com/a2FreeSetup.exe

Ако си изпълнила стъпките описани в предишните постове...Ако наистина си погледнала важните теми...и си проверила за гадинки с повечето приложения там...не би трябвало да имаш повече проблеми...

Веднага след стартиране на програмата ще получиш запитване дали да провериш за актуализации.Съгласяваш се (YES)

21952053dh3.jpg

Ще те попита дали да рестартира приложението за да влезнат в сила промените...Отново казваш YES

След като приключи този процес отиваш в категорията SCAN PC и избираш Deep Scan

a1gb4.jpg

и даваш SCAN

След завършване на проверката ще видиш списък с заразите...Слагаш отметка на всяка една от тях или просто с десен бутон избираш върху някои от отбектите избираш Select ALL и после най-отдолу Delete Selected Items

untitledhe7.jpg

Здравейте. Значи брат ми си търсел хак за Counter- Strike и попаднал на ниакакав сайт hack47.com ( не го отваряйте) където имало нещо като вирус и в момента компютъра ми е заразен. Така вирусат ( као може така да се нарече ) е следният при стартиране на Windows и съответно изгасянето му звучат части от песни на Азис, смени се Screen Server- а също със снимки на Азис. Като отворя My Computer и в горната лента е пак Азис :rolleyes:. Така като потърсих в Гоогле намерих, че още някой се е заразил така изпробвах единия начин който са предложили чрез System Restore- добре махнаха се картините на Азис от My Computer, ама музиката при стартирането на Windows и при изгасянето му си стоят, също така и папката "napipai go" във Program Files :wors:. Също се уплаих от това, че има един интернетски файл html на който пише прочети ме хакер и този файл е и в C ( където ми е операционата система ) и в D. Та предложете кка мога да се отърва от това нещо. Имам KIS 7.125 пускам пълен Scan намира два инфектирани файла ама нещо не ги трие после пакги намира пък уш предния път му бях задал да ги изстрие ( можеби проблма е в това, че не съм я лицензирал, какъвто и ключ да пробвам все ми пише your key has been blacklisted и нататъка знаете какво следва Май ще я сменям с NOD32 ). Не ми пречи да си форматирам C, ама само да не ми е заразено и нещо в D. Та някакви идеи за премахването му. МЕрси предварително.

Здравейте. Значи брат ми си търсел хак за Counter- Strike и попаднал на ниакакав сайт hack47.com ( не го отваряйте) където имало нещо като вирус и в момента компютъра ми е заразен. Така вирусат ( као може така да се нарече ) е следният при стартиране на Windows и съответно изгасянето му звучат части от песни на Азис, смени се Screen Server- а също със снимки на Азис. Като отворя My Computer и в горната лента е пак Азис :rolleyes:. Така като потърсих в Гоогле намерих, че още някой се е заразил така изпробвах единия начин който са предложили чрез System Restore- добре махнаха се картините на Азис от My Computer, ама музиката при стартирането на Windows и при изгасянето му си стоят, също така и папката "napipai go" във Program Files :wors:. Също се уплаих от това, че има един интернетски файл html на който пише прочети ме хакер и този файл е и в C ( където ми е операционата система ) и в D. Та предложете кка мога да се отърва от това нещо. Имам KIS 7.125 пускам пълен Scan намира два инфектирани файла ама нещо не ги трие после пакги намира пък уш предния път му бях задал да ги изстрие ( можеби проблма е в това, че не съм я лицензирал, какъвто и ключ да пробвам все ми пише your key has been blacklisted и нататъка знаете какво следва Май ще я сменям с NOD32 ). Не ми пречи да си форматирам C, ама само да не ми е заразено и нещо в D. Та някакви идеи за премахването му. МЕрси предварително.

скрийн сейвърът най вероятно е скрит в системна папка на windows. файловете за пускането и спирането задължително са wav. в контролен панел. звуци се намират звуците който windows ползва. виж на файла който се ползва за стартиране къде се намира и го смени с друг.

папката напипай го ако не можеш да я махнеш с триене. в safe modе влизаш и ако пак не ти дава правиш следното : cmd>cacls "C:\program files\napipai go" /s /h /g username:f и ще имаш достъп до нея. пусни си панда актив скан от интернет и сканирай от там. но все си мисля че е някакъв бъзик..

не е вирус :wors: базик е :rolleyes: отвори контролния панел на звуци и си го смени там на Windows Loggon си го направи както си е било cool.gif

Редактирано от petio93 (преглед на промените)

Да бе знам че е базик ама е нервещо. То Антивирусна май това не го засича, защото го сканирам с Kaspersky и не го намира. Пък и тя си е била пусанта когато се е хванал.

Да бе знам че е базик ама е нервещо. То Антивирусна май това не го засича, защото го сканирам с Kaspersky и не го намира. Пък и тя си е била пусанта когато се е хванал.

прочети какво съм ти писал и го пробвай , кажи дали е станало :clap:

ДА точно това пробвах и нали ти казвам звука си е който трябва, обаче самият звук е повреден като чели.

a-squared Free ми помогна най-много както и RemoveIt Pro. Сканирах за последно компютъра с RemoveIt Pro. Казва ми че той е чист, но продължават съобщенията че има вирус. Явно не мога да се справя сама..Ще извикам човек да ми го оправи. За SmitfraudFix и AVG Anti-spyware не мога да твърдя нищо за съжаление...

Чувствам се длъжна да Ви благодаря, защото Вие ми помогнахте наистина много. Без Вас нямаше да стигна дори до тук. Следващият път когато ми се наложи вече ще знам как да действам против вируси. МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!!! :huh:

Сигурно му е писнало да го трепят някакви "хаковци" на Counter-Strike и е знаел че там има голяма популярност...

Изчисти ли го напълно както е описано от ESET?

Това наистина е егати смехорията.Така е човек като няма какво да прави,виждате ли какви неща измисля ХаХа :clap:

Сигурно му е писнало да го трепят някакви "хаковци" на Counter-Strike и е знаел че там има голяма популярност...

Изчисти ли го напълно както е описано от ESET?

Подкрепям човека, даже и аз бих се заел с такова нещо (да обединим усилията си :) )

Пробвай още нещо...изтегли тази програмка...Направи и UPDATE и сканирай както е показано на снимката:

sshot1lj2.png

http://www.malwarebytes.org/mbam/program/mbam-setup.exe

Edit: с благодарности към RMPG за нея!

Надявам се че след сканиране със съответните продукти ги деинсталираш от ADD/REMOVE Programs от (Start => Settings => Control Panel)...Не е желателно присъствието на повече от 1 активна антивирусна програма...

Браво на тоя пич ако имаш път към Русе ела да те черпя брат.То от тез ламери отърване няма ......хак ще ми теглел а ся натеглихте ли са хахахахахахахахаахаахахах :rolleyes: Аве другият път освен музика им сложи и един х..й на монитора да им излиза.Вирус било ам кат си прос ламер яж го сега и другият път да си мислиш като тръгнеш пак хак да сваляш.Ай успех желая на създателя на "това" явно и той се е напатил от ламери и е измислил оригинално отмъщение :)

Ами, че то няма как да го засече касперския, защото то просто ти е подменило няколко файла - нищо повече

Ами, че то няма как да го засече касперския, защото то просто ти е подменило няколко файла - нищо повече

Абе по същността си е вирус, ама няма кой да го засече :rolleyes:

Абе по същността си е вирус, ама няма кой да го засече :yanim:

За да го засече трябва вируса да е по-разпространен за да могат да го анализират и да пуснат лекарство за него...

За тази цел е нужно трябва:

1-вируса да е събудил подозрението на потребителя

2-този вреден код да има определен ритъм на разпространение

Ако тези условия не са налице а и вируса се е разпространил до ограничен брой компютри се създават митове за т.нар. "неоткриваеми вируси"...А и дали Васко не е замесен с цел допълнителна рекламка? (можем само да гадаем)

Ех, великите евристични скенери пак се доказаха biggrin.gif

Евристиката не е точна наука и дава много нисък процент за успех на откриване на подобни заплахи...Нито Code Analyzer 2 на Kaspersky, нито TruPrevent на Panda, нито BloodHound на Symantec едва ли биха успяли да се справят...

Като чета това от сайта на RMPG и от други тестове си мисля (макар да съм фен на Kaspersky) че само NOD32 на ESET има една евристика на високо ниво:

Вчера, след пускането на beta-версия на новия Foxit Editor 2.0 Beta Build 2003, неочаквано дори за компанията производител, бе открит вирус, който унищожава .exe файловете под Windows. Това включва и така важният explorer.exe, без който не може да се стартита графичната среда на най-разпространената операционна система. Вирусът представлява случайно попаднал код, способен да унищожи на практика целия софтуер в системата. Официалната теза е човешка грешка.

Само две антивирусни програми са засекли непознатия вирус, благодарение на своите евристики - NOD32 и McAfee, като първата е способна да обезвреди заразата и се препоръчва от Foxit Software.(б.а.:Дотук със спора кой разчита на евристики и кой на дефиниции :yanim: )

Заразният рилийз на програмата е спрян за разпространение от официалния сайт на компанията. Потребителите, изтеглили програмата, се умоляват веднага да я изтрият (но НЕ деинсталират, защото uninstall.exe също е заразен) и да сканират с NOD32.

Ще бъде започнато разследване, с което да се изяснят конкретните причини за нелепата ситуация. Собствениците на заразени компютри ще получат 50% отстъпка, ако решат да закупят финалната версия на бъдещия продукт. Схемата, по която това ще стане, все още не е напълно уточнена.

Скоро ще бъде пусната нова beta-версия, която ще бъде изчистена от подобни "неприятности".

Foxit Software произвежда програми за разглеждане и редактиране на .pdf файлове, които според все повече потребители са по-леки и по-добри от оригиналните Adobe Acrobat и Adobe Reader.

А и нали българи участват в създаването и...нищо чудно че само тя май се справя с този вирус...

http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?p=9...45b581c0e01e19b

Принцип на работа на евристика примерно при AVG

Методично анализиране (heuristic analysis), което включва статично

анализиране за търсене на подозрителни данни и динамично анализиране,

при което проверяваният обект се стартира в защитената среда на

виртуалния компютър на AVG и действията му се анализират за сходимост с

познатите вируси.

Благодаря много на stanley56 ....благодарение ,на когото се отървах от този така досаден нашественик :P)))) !

От друга страна бих споменал че в тези линкове първите два ми помогнаха до някаква степен тъй като не можах да изтегля SmitFraudFix.exe файла и така около половината инструкции не ми бяха полезни.Ето как изтрих този досадник VirusProtectPro:

1.Изтелих файлчето FixVPP.reg и го запаметих на Десктоп-а

2.след това в първите два линка бяха дали да се преименуват определени файлове в директорията c:\windows\system32 аз намерих само едно съвпадение файл tmxxxh.dll и го преименувах както е дадено в tmxxxh.dll.bad

3.Стартирах файлчето FixVPP.reg ,което по-рано запаметих на Десктопа.

4.Рестартирах компютъра и изтрих файла благодарение на 1-Click Maintenance (която върви с пакета на TuneUp Utilities), но смятам че изтриването на този файл е възможно да се направи с всяка една програма, която пречиства регистри.

5. Изтрих файлчето FixVPP.reg .

Надявам се да съм го обяснил достатъчно детайлно и полезно и да съм помогнал на някой ;))

Относно третия линк не бих казал че ми е бил полезен лично на мен.

Още веднъж благодаря ти stanley56 :))

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.