Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за SATA кабел

Featured Replies

Аз имах такъв проблем с първото ми дъно на сегашния компютър. Забиваше когато си иска, дори без да го натоварвам. Смених дъното с друг модел, не съм искал да ми дават същото дъно ама ново. Смятам, че щом нещо такова не е наред с ново дъно, то направо човек да си вземе друг модел. Може и на същата марка, но друг модел! dragozow, по-добре отиди и поискай да ти изкупят това дъно и си купи някакво друго със сходните характеристики. Така ще си помогнеш поне малко с парите. Прецени си. Но според мен това няма да можеш да го оправиш, кой знае в коя частичка може да е проблемът... Успех!

• Автор

Предполагам немога да го рекламирам защото немога да докажа че има проблем,прави го избирателно.Ще взема назаем захранване за около седмица колкото да се убедя че не е от него,или е от него.Ако не е от него вече трябва да е дъното,друго не остава.Имам сва варианта:

http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=35020

http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=34368

Първия вариант май е по-добър въпреки марката.Мога ли да искам гаранционно да ми го изкупят това дъно или смяна?Като се има предвид че трудно ще докажа правотата си.

Ами не съм сигурен дали ще се съгласят веднага да го изкупят. Най-добре им се обади и говори с тях. Дано не почнат да те мотаят и да искат да го носиш за тестване и т.н... Аз сега си имам ядове с един рутер и вече 2-ра седмица ме мотаят от Reset. Но все пак провери и захранването и се убеди дали проблемът е то него или от дъното. Успех!

• Автор

Снощи ръгнах едно смотано захранване от гръмката марка Delux,дано да не изгори докато тествам с него защото съм го взел назаем от познат.Иначе ако е дъното ще им занеса целия компютър защото с изключение на едната платка рам Corsair и захранването Fortron 350 PNF всичко съм купил от тях,даже те са го асемблирали.Ще им кажа какво съм правил до момента и как съм стигнал до извода че е дъното.Със сигурност ще искат да го тестват защото то работи ама на моменти има забиване и изоставане на часовника.Та тоя часовник изостава и на изключен компютър.Понякога компютъра при опит да го пусна не стартира монитора и харда.Извършените действия досега от мен са:

Тестване на рамта с memtest два пъти по около два часа.Сменяне на местата на платките.

Тест на харда с HD Tune и още една програмка която не помня как се казва.Това няколко пъти.

Смяна на контакта на захранването,след това и разклонителя.

Местене на САТА кабела на друг куплунг на дъното,махане на САТА захранването на харда и пускане на стандартния молекс.Харда подържа и двата вида.

Смяна на батерийката на дъното...два пъти.

Повече незнам какво да правя,май е работа на майсторите вече.Аз се надявам да е захранването проблема защото него докато ми го смянят ще имам друго и няма да оставам без компютър у дома за някой ден.

Оставам с впечатлението, че компа ти забива след по-сериозно натоварване, например десетина минути игра на Токата. Това ме навежда на мисълта за проблем с терпературите. ....

В първия пост пише , че температурите са ОК. Ако това е така остава да се провери дали няма изменение в работата на захранването или в тази на дъното след натоварване за известно време

• Автор

От два дена съм с друго захранване,същата работа.Понякога и компа не пали,в смисъл не върти харда и не пали монитора.След рестарт(или два) се оправя.Дъното е,ще им го занеса в понеделник май да го тестват.Някои казват че може да са надути кондензатори.

при всички модели на Asrock, чипсета на дъното при определени условия влиза в конфликт с вградения райд-контролер. при по-старите модели дори не могат да се ползват SATA хардове по-големи от 200Gb. препоръката от официалният им сайт да се обнови версията на биоса не помага. единственото решение за сега е да се сложи допълнителен райд-контролер. нищо, че не се използва райд-масив. на допълнителната карта се закачат SATA хардовете и всичко си е наред.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Вадя темата от архивите защото компютъра е на ремонт от седмица и ми се обадиха от Hardwarebg(те са ми гаранционен сервиз) и казват че според тях всичко е наред.Карах ги да го включват/изключват и т.н. и казват че всичко е наред.Имаме уговорка да си играят с него до четвъртък когато ще им звънна пак и ако е окей ще го взема.Сега ми минава през акъла че проблемите ми почнаха горе долу по едно и също време с едно зарядно за телефон което забих на разклонителя и не съм го вадил.Като съм пробвал с друг разклонител/контакт въпросното зарядно все е било включено и то.Досега направих:

Тестване на рамта с memtest два пъти по около два часа.Сменяне на местата на платките.Пробвах само с едната и само с другата.

Тест на харда с HD Tune и още една програмка която не помня как се казва.Това няколко пъти.

Смяна на контакта на захранването,след това и разклонителя.

Местене на САТА кабела на друг куплунг на дъното,махане на САТА захранването на харда и пускане на стандартния молекс.Харда подържа и двата вида.

Смяна на батерийката на дъното... 4 пъти.

Пробвах с друго захранване.

Преинсталирах два пъти от тогава.Мизерията става и под Уиндоус и под Линукс.

Сега ме гложди мисълта за това зарядно.Тия щом казват че всичко е наред де да знам...Не ми се ще да си късам много нервите защото до 30-40 дена ще ъпгрейдна всичко без захранването,харда и кутията.Вече незнам...

според мен цялата мизерия ти идва някъде от дъното... не може след всичките операции, които си направил да продължава натрапчивия проблем...

Те асрок по принцип са добри дънца, но след 2-3 години вярна служба имат навика да сдават багажа без видими признаци за това...

• Автор

Направо се чудя вече какво да правя като казват че всичко е наред,не ми се ще само да го разнасям по сервизи.

Ами щом от hardware сервиза ти казват, че върви, значи върви... може пък фантомното зарядно да е проблем, макар че лично се съмнявам.. както и да е изтрай го там един месец, нали ще го пенсионираш след това :P

• Автор

Така и ще направя.В четвъртък ще ходя да си го взема.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.