Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем със самоизключване на монитора

Featured Replies

Здравейте! Имам много странен проблем с компютъра си, и то не постоянен.. става, когато сам си реши. Докато работи нормално, изведнъж мониторът се изключва, а компютърът остава включен, но примерно ако свирел Winamp-а - спира, а лампичката на HDD-а не спира да свети. От какво може да е предизвикан този проблем и ще мога ли евентоално сам да го оправя?

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

• Автор

Не е от температурите.. и аз помислих, че може да е от това, но са в норма.

А какво е това Event Viewer angry.gif

Редактирано от cecko0 (преглед на промените)

• Автор

Ок сега ще го пусна да провери за грешки.

Кликваш на My Computer с десен бутон, след това Manage. Първото подменю е System Tools, в него е Ivent Viewer, където се записват всички събития в системата. Разгледай тези с червения кръст и надписа Error. После копирай съобщението тук да го погледнем. Вземи също и един мултицет и премери напреженията по различните линии, да не се окаже, че захранването ги прави тези номера.

• Автор

В Event Viewer не разбирам само това.. останалите грешки са разни програми(skype winamp и т.н.) и мисял, че няма смисъл да ги пиша

Unable to read the performance counter strings of the 002 language ID. The Win32 status returned by the call is the first DWORD in Data section.

а за напрежението това ми показва Everest:

Стойности на напрежението:

Ядро на процесора 1.50 V

+3.3 V 3.30 V

+5 V 5.16 V

+12 V 12.16 V

+5 V помощ 4.92 V

Debug Info F FF 86 FF

Debug Info T 40 41 208

Debug Info V 60 C8 CE C0 FF 9B 04 (03)

Debug Info I 90 8284

Имам и мултицет, но не знам какво точно да меря ???

Редактирано от cecko0 (преглед на промените)

Everest не е програма, на която може да се вярва относно напреженията. Отваряш кутията и мериш на някой от 4-пиновите кабели. Напреженията са както следва:

жълт цвят: 12 v

черен цвят: маса

черен цвят: маса

червен цвят: 5 v

Допустим толеранс е +/-5%

• Автор

И напрежението е в норма. Показателите съвпадат почти с това, което ти написа, със съвсем малки разлики. Може ли проблемът да идва от харда ?

Може да е от всеки компонент. Затова погледни темата инструменти за тестване на хардуера за грешки, за да не повтарям обясненото от колегите и тествай подред. Можеш да извадиш компонентите и да почистиш както тях, така и слотовете им, да не се окаже, че има хлабава връзка или замърсен слот.

Може да е от всеки компонент. Затова погледни темата инструменти за тестване на хардуера за грешки, за да не повтарям обясненото от колегите и тествай подред. Можеш да извадиш компонентите и да почистиш както тях, така и слотовете им, да не се окаже, че има хлабава връзка или замърсен слот.

... можеш да смениш кабела на харда (ако е Сата особено , те правят доста мизерии) .

• Автор

10x и на двамата :0 дано да го орравя

здравеите приятели от както съм си взел компа,издава много странен звук и по всичко личи че машината се мъчи,това се случва предимно през зимата при по ниски температури,но на последак и през горещите летни дни.според мен е от неправилно монтирани винтелатори при което наи вероятно закачат ниакъде,при въртенето,иначе софтуера се държи нормално но звукът не е като на другите комп.Моиат реве като мечка, ниакакви идеи.

--------------------------------------------------------------------------------

Версия EVEREST v4.00.1053 Beta/bg

Тестов модул 2.1.184.0

Домашна страница http://www.lavalys.com/

Тип на отчета Помощник за отчет

Компютър PETAR

Създател Petar

Операционна система Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)

Дата 2007-08-15

Време 16:30

Датчик

--------------------------------------------------------------------------------

Свойства на датчика:

Тип на датчика ITE IT8712F (ISA 290h)

Засечено отваряне на кутията Не

Температури:

Дънна платка 39 °C (102 °F)

Диод на процесора 38 °C (100 °F)

Aux 38 °C (100 °F)

ExcelStor Technology J8160S 45 °C (113 °F)

Вентилатори:

Процесор 2377 RPM

Стойности на напрежението:

Ядро на процесора 1.39 V

+3.3 V 2.90 V

+5 V 5.03 V

+12 V 11.71 V

+5 V помощ 0.62 V

VBAT батерия 3.22 V

Debug Info F 47 FF 00

Debug Info T 38 39 127

Debug Info V 57 00 B5 BB B7 00 00 (F7)

Не е от температурите.. и аз помислих, че може да е от това, но са в норма.

А какво е това Event Viewer angry.gif

Windkey+R (Start>Run...) "eventvwr.msc" > Enter

А иначе е лог където се записват състоянията, грешки, събития в няколко основни модула. Можете да видите и кога някой ви е влизал в PC-то и от кое IP (NetBIOS name)

Цецко кажи все пак каква е машината, харда .... варинати много.

Харда най-вече каква марка е

Здравейте! Имам много странен проблем с компютъра си, и то не постоянен.. става, когато сам си реши. Докато работи нормално, изведнъж мониторът се изключва, а компютърът остава включен, но примерно ако свирел Winamp-а - спира, а лампичката на HDD-а не спира да свети. От какво може да е предизвикан този проблем и ще мога ли евентоално сам да го оправя?

Ами не искам да съм лош пророк, но най-вероятно е видеокартата.

Поне при мен беше от нея. В началото го правеше рядко, после по-често, след това едвам палеше. Някъде след 10-я рестарт.

Като за капак като пуснех някакво видео и всичко се скапваше.

Закърпих положението като изключих DirectX докато събера стотинки за друга карта и сега нямам ядове.

• 1 месец по-късно...

Имам същия проблем.Проверих в event viewer и там пише The driver ati2dvag for the display device \Device\Video0 got stuck in an infinite loop. This usually indicates a problem with the device itself or with the device driver programming the hardware incorrectly. Please check with your hardware device vendor for any driver updates. Моля ви кажете ако е от видео картата да я сменям на време докато е в гаранция . sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.