Премини към съдържанието
christy

Шашмата, наречена ясновидство

Препоръчан отговор


ТЕХНОЛОГИЯ НА ИЗМАМАТА

Парапсихологията е една сравнително млада научна дисциплина, която се занимава с изучаването на свръхестествените явления. Особено място сред тях заема така наречената ЕКСТРАСЕНЗОРНА ПЕРЦЕПЦИЯ, обозначавана най- често със съкращението ЕСП.

Според парапсихолозите екстрасензорната перцепция е налице тогава, когато определена личност получава информация относно външната среда, без да използва познатите ни пет сетивни канала.

Екстрасензорната перцепция включва следните явления:

- ТЕЛЕПАТИЯ, или обмяна на мисли между две лица, които са в необяснима и невидима “връзка”

- ЯСНОВИДСТВО, или способността да узнаваш за събития, които са извън обсега на сетивата

- ПРЕКОГНИТИВНИ ФЕНОМЕНИ, или възприемане и предсказване на събития, преди те да са се случили

Тук му е мястото да отбележа, че второто и третото понятие до голяма степен се припокриват.

Има освен това и ред други явления, с които се занимават парапсихолозите- телекинеза, психокинеза, спонтанно човешко изгаряне, психометрия… Дори астрологията е обект на техните изследвания.

Още в началото на този материал искам да цитирам няколко реда от труда на професор Джоузеф Бенкс Райн “Телепатия и други недоказани хипотези”, излязъл от печат през 1974 година. Професор Райн минава не без основание за основоположник на парапсихологията. Ето какво е написал той след провеждането на хиляди експерименти:

“…Не е възможно да се създаде завършен експериментален тест за телепатия и ясновидство и изводът е, че тези явления ще бъдат недоказани за неопределено време.”

Редно е да кажа и няколко думи за историята на парапсихологията. През 1882 година в Лондон се основава Общността за психически изследвания. През 1885 година и в САЩ се създава подобно дружество.

Изтъкнатият психолог Уилям Макдугъл, считан за родоначалник на съвременната социална психология, се премества през 1927 година от Харвардския университет в университета “Дюк” (Гледали ли сте филма “Прекалено богата- тайната история на Дорис Дюк”?…)

В университета “Дюк”, създаден с парите на прочутия тютюнев магнат, към него се присъединил младият биолог Джоузеф Райн. Двамата стават много скоро водещи фигури на американската парапсихология. Те въвеждат лабораторния метод в тази научна дисциплина и по този начин поставят основите на една нова наука.

Освен тях ред други изследователи доста задълбочено са се занимавали с изучаването на ясновидството. Ще ми се да цитирам дословно един автор, който се крие под псевдонима Коринда. Трудът му се казва “13 стъпала към ментализма”. В главата, посветена на ясновидството, той пише:

“Милиони долари са спечелени от хора, които са овладели изкуството да казват на другите това, което те искат да чуят.”

Защото “ясновидството” в крайна сметка не е нищо друго, освен умението да отговаряш ловко на всички зададени ти въпроси. Вещите професионални “ясновидци” години наред изучават този щекотлив занаят.

Най- отговорно заявявам, че всеки, абсолютно всеки може да овладее тази древна “професия”. Много малко умения са необходими за целта, макар че практическото им приложение никак не е лесно.

Има няколко предпоставки, без които просто не може да минете. Ще ги изброя накратко…

За да прецените поведението и живота на даден човек вие трябва да притежавате:

- голям житейски опит

- наблюдателност

- добра памет

- способността да говорите много и да се изразявате добре

Овладеете ли един път тези умения, вие ще можете да общувате по задоволителен начин с хората и те ще ви търсят точно за това.

Нека все пак да изясним един фундаментален въпрос. Защо хората изобщо ходят при “ясновидци”? Трябва да знаете отговора на този въпрос, защото ако проумеете какви въпроси ще ви задават, вие ще съумеете да дадете задоволителни отговори. Това като че ли е най- важната предпоставка за успеха на всеки един “ясновидец”.

Да започнем от А и Б. Когато някой заболее, той търси лекарска помощ. Ако има правни проблеми, отива при адвокат. Когато обаче проблемите не са свързани със сферата на материалното, мнозина се сещат за “ясновидците”…

При всяка една форма на нерешителност, колебание, страх и надежда, хората са склонни да търсят помощта на някой “феномен”. Тогава те търсят “надарения свише” за съвет, защото вярват, че той притежава необикновени качества и може да им помогне.

Истината обаче е, че КОНСУЛТАЦИЯТА С “ЯСНОВИДЕЦ” Е ПЪЛЕН АБСУРД! Към такъв род съвети прибягват най- примитивните народи и хорица- папуаси, аборигени и… Хайде да не се обиждаме…

Ситуацията, погледната съвсем безпристрастно отстрани изглежда така: човекът, изпаднал в затруднение, отива при “ясновидец” като очаква да бъде приет любезно и настанен удобно. Това първо. Оттук насетне “ясновидецът” трябва да разгадае миналото, настоящето и бъдещето на своя клиент. Освен това той трябва да назове конкретни факти и да даде ЗАДОВОЛИТЕЛЕН ОТГОВОР на въпросите.

За да постигне всичко това, “ясновидецът” прилага няколко дяволски хитри похвати. С една единствена цел, разбира се: да даде задоволителен отговор на въпросите, които му се поставят.

Клиентът на “ясновидеца” може всъщност да чуе само две неща- отговор, който ЖЕЛАЕ И ОЧАКВА, и отговор, който за него е неприемлив и неприятен. Ако чуе онова, което очаква, той ще остане предоволен.

Тук възниква първата и ЕДИНСТВЕНА трудност за “ясновидеца”. По някакъв начин той трябва да установи какво иска и очаква клиентът му от него.

През столетията са изкристализирали много разнообразни похвати, за постигането на тази цел.

В най- общи линии “ясновидецът” трябва да наблюдава внимателно клиента си и накрая да събере 2 и 2. Така например жена в черни дрехи има смъртен случай в семейството си и идва по този повод. Това, разбира се, е един екстремален пример.

Има далеч по- хитри методи. Ето няколко от тях: клиент с изтъркани токове на обувките със сигурност има финансови проблеми. Изпотената длан, тиковете, въртенето на стола, зачервеното лице и нос издават определени здравни проблеми.

Понякога нещата са още по- прости. Клиентът си казва като поп какво го вълнува.

Една нашенска хитруша пък оставяше клиентите си да чакат с часове и дни пред дома и, докато нейни близки, представящи се за чакащи клиенти, хитро и подло ги разпитваха за техните проблеми…

Ловкият “ясновидец” знае освен това, че когато си пъха носа в чуждите работи, той трябва да е дяволски предпазлив. Освен това той задължително е много, много любезен, търпелив и внимателен.

Сега ще ви издам и най- голямата тайна. Опитният “ясновидец” много добре знае, че всеки човек се интересува истински САМО от 3 (три) неща:

- от своето здраве

- от своите пари

- от своя любовен и сексуален живот

За “ясновидеца” е важно да разбере веднага кой въпрос вълнува клиента му в момента. Това никак не е трудно, защото, както вече споменах, има външни белези, които насочват гадателя безпогрешно в правилната посока.

Има и още нещо… Поне 50 % от клиентите на “ясновидеца” не търсят никакви отговори; те търсят само човек, който търпеливо да ги изслуша.

Сега ще ви съобщя нещо, което е толкова просто, че повечето хора дори не го и съзнават. НАЙ- ЛЕСНОТО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ Е ПРЕДСКАЗВАНЕТО НА БЪДЕЩЕТО! Защото, каквото и да кажете, в 50 % от случаите то ще се сбъдне. Според математическата теория на вероятностите.

Ако, да речем, даден клиент попита дали ще се ожени, възможните отговори по принцип са само два. Каже ли гадателят “да” и предсказанието се сбъдне, доволният клиент тутакси започва да разправя навсякъде, че гадателят е познал. По този начин нашият “ясновидец” се превръща в ПРОРОК, в СВЕТЕЦ…

А ако предсказанието не се сбъдне?… Установено е, че хората си спомнят САМО за сбъднали се предсказания. Човешката памет е къса за несбъднати предсказания и обещания. Парламентарните избори например непрекъснато доказват това. Засега никой не може да изясни защо това е така, но е факт- хората просто така са устроени.

Иска ми се да завърша с една крилата фраза: “Мошениците ще измрат едва тогава, когато измрат баламите.” Работата е там обаче, че балами в България дал Господ. С лопата да ги ринеш…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И не само в България е пълно с балами. Дори тук може би са относително по-малко отколкото в повечето други страни.

Съставителите на хороскопи, за мен са в същата категория, като ясноводците.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом има търсене ще има и предлагане .

Хората ги гризе и искат да знаят , затова винаги ще се намери някой който да им каже това което искат да чуят .

cool.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Истината обаче е, че КОНСУЛТАЦИЯТА С “ЯСНОВИДЕЦ” Е ПЪЛЕН АБСУРД! Към такъв род съвети прибягват най- примитивните народи и хорица- папуаси, аборигени и… Хайде да не се обиждаме…

Ей тука изби рибата ;) Ти затапи 90 % от българските жени и ги прати при аборигените :))) Ха, ха, ха :P))))

Всъщност кой е Апостол Апостолов?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ей тука изби рибата ;) Ти затапи 90 % от българските жени и ги прати при аборигените :))) Ха, ха, ха :P))))

Всъщност кой е Апостол Апостолов?

от Уикицитат

Апостол Апостолов е български илюзионист, писател и в последствие -- професионален „астролог“.

* Истинска малка мистерия, чийто ефект може да бъде подсилен с една историйка за телекинезата, силата на волята, неизследваните възможности на мозъка... Ще се уверите, че ще се вслушат в приказките ви. Припомнете си само колко наивници сте срещали, които са готови всеки момент да ви запитат: „Ти коя зодия си?“

o от първата му книжка за деца „Фокуси и фокусници“, Д.Изд. Техника, София, 1989, стр. 64

изт.ТУК


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пълна глупост. Тази статия е написана некомпетентно от некомпетентен човек. Съвременната психология е провеждала задълбочени изследвания с подчертано противоречиви резултати, което дава основание да се смята, че на ментално ниво човек има определени неразвити способности, но какви механизми ги движат и какво точно представляват те остава загадка. Спонсорството в областта на сериозни подобни изследвания е оскъдно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей!

Много лошо мнение имам и аз , но правилото си има и изключения.

И покойната Ванга ли е в числото на шарлатаните? Лека и пръст на жената , на доста хора е помогнала. Поздрави

П.П. Какво стана с оня гей дето ги опипваше по интимните места? Даваха го по телевизията чак, как ги лекува мръсника! Да ми падне в ръцете аз да го полекувам по моята метода! Те май бяха двама такива лекари...един дядо и някакъв по-млад дето ментално не бива...боклуци! От хорската болка пари ще правят!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо хората изобщо ходят при “ясновидци”? - Ами защото, когато човек не може да си отговори сам на някои въпроси, търси някой друг да го направи. А пък, когато е и балама, оставя мошениците да го лъжат. (В това число и покойната Ванга.)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ясноводството може да е източник на реално знание и информация.Но с разликата, че не идва от Бога, а има демоничен произход.Хората, практикуващи това могат да има работа с духовни сили, коити не могат да контролират, но могат да получават от тях определена информация.В този смисъл един ясноводец може да каже много верни неща и да впечатли хората.Но информацията му, нейният източник, не е божествен, а демоничен.Когато Бог е говорил, думите му са записани в Библията.Когато говори днес, това е гласът на Святия Дух.Различава се по това, че Святия Дух, никога не си противоречи с Библията.Святият Дух винаги издига и насочва вниманието към Исус, не към човек или някакъв дух.А ясноводците в Библията са класифицирани като омразни на Господа.Омразни, защото черпят знанието си от демоничен източник, а не отиват при Бога.И даже печелят от това.Но искам да подчертая дебело, че един ясновидец може да ви впечатли със нещата, които ще ви каже и да ви завърти главата с много истини.Сатана дори цитира Псалмите на Исус.Прибягването до Библията не е само по себе си доказателство за истинност.Ясноводците е казал Бог, са ми омразни, книгата Второзаконие, 18 гл.Това не е шашама, това е средство за измама и то доста успешно и доходно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Здравей!

Много лошо мнение имам и аз , но правилото си има и изключения.

И покойната Ванга ли е в числото на шарлатаните? Лека и пръст на жената , на доста хора е помогнала. Поздрави

П.П. Какво стана с оня гей дето ги опипваше по интимните места? Даваха го по телевизията чак, как ги лекува мръсника! Да ми падне в ръцете аз да го полекувам по моята метода! Те май бяха двама такива лекари...един дядо и някакъв по-млад дето ментално не бива...боклуци! От хорската болка пари ще правят!

Ако бе чел по-внимателно и мислил, можеби щеше да видиш, че точно за покойната баба Ванга става дума в материала. Той просто не е казал името й, за да не предизвика първосигнален гняв на глупци срещу себе си. Но да, за нея иде реч.

Боже, колко слепи хора има. sad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ясноводството може да е източник на реално знание и информация.Но с разликата, че не идва от Бога, а има демоничен произход.Хората, практикуващи това могат да има работа с духовни сили, коити не могат да контролират, но могат да получават от тях определена информация.В този смисъл един ясноводец може да каже много верни неща и да впечатли хората.Но информацията му, нейният източник, не е божествен, а демоничен.Когато Бог е говорил, думите му са записани в Библията.Когато говори днес, това е гласът на Святия Дух.Различава се по това, че Святия Дух, никога не си противоречи с Библията.Святият Дух винаги издига и насочва вниманието към Исус, не към човек или някакъв дух.А ясноводците в Библията са класифицирани като омразни на Господа.Омразни, защото черпят знанието си от демоничен източник, а не отиват при Бога.И даже печелят от това.Но искам да подчертая дебело, че един ясновидец може да ви впечатли със нещата, които ще ви каже и да ви завърти главата с много истини.Сатана дори цитира Псалмите на Исус.Прибягването до Библията не е само по себе си доказателство за истинност.Ясноводците е казал Бог, са ми омразни, книгата Второзаконие, 18 гл.Това не е шашама, това е средство за измама и то доста успешно и доходно.

alesys, виждам че си много компетентен за ясновидците, кажи ми пророците от Стария завет какви са, не са ли ЯСНОВИДЦИ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
И покойната Ванга ли е в числото на шарлатаните?

Ето ти отговора:

Една нашенска хитруша пък оставяше клиентите си да чакат с часове и дни пред дома и, докато нейни близки, представящи се за чакащи клиенти, хитро и подло ги разпитваха за техните проблеми…

Това е директно за петричката врачка.

Боже, колко слепи хора има. sad.gif

"Тежко, тежко, вино дайте..." Още ме е яд за парите дето жена ми ги даде на една врачка, когато си мислеше, че сестра и няма да се ожени. angry.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
alesys, виждам че си много компетентен за ясновидците, кажи ми пророците от Стария завет какви са, не са ли ЯСНОВИДЦИ?

Не съм много компетентен. ;) Пророците от Стария Завет са си това, пророци.Някои фалшиви, други истински.Пророк, не е равно на ясновидец.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.