Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ с оверклок на E2160

Featured Replies

ОК ! Тогава продължаваш да качваш шината , пък докъде стигнеш. Успех !

( Биос-а можеш и с флашка да го ъпдейтнеш, тя е на Фат32 -но засега няма нужда, по-нататък като излезе някой друг, тогава)

• Отговори 53
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

ами процесора е стабилен на [email protected] волта. пробвах на повече но не зацепи на тоя волтаж. та въпроса ми е сега си поръчах няколко вентилатора охлаждането ще има 2 вместо 1 вече и ще има поток в кутията. дали ще мога да изстискам малко от процесора?

• Автор

имам въпрос. казват ми навсякаде да не пипам повече от 1.5. ами не мога да разбера като температурата е до 65Ц в натоварено какъв е проблема да се дига волтажа така ли е?

имам въпрос. казват ми навсякаде да не пипам повече от 1.5. ами не мога да разбера като температурата е до 65Ц в натоварено какъв е проблема да се дига волтажа така ли е?

Като видиш показанията на Core Temp за температурата на процесора ще видиш защо не ти препоръчват повече от 1.50 В cool.gif

Разгледай внимателно характеристиките на процесора (осбено електрическите ) и ще си обясниш защо не е много препоръчително напрежението да е дори 1.50 В . Иначе температурите са .... картинката подсказва cool.gif

capturedvc5.jpg

• Автор

пцто ми се рестартира като играя ЦС. знаеш ли от какво може дае? 1.47V@3200 съм засега

Ами кокомил ти отговори на въпроса със картинката по-горе. Изглежда си яко зарибен за да пуснеш 1,8 на 3,2. Въпреки че много много не разбирам, мисля, че ще трябва да намалиш волтажа до 1,35-1,4 макс, което означава че ще трябва да занижиш и честотата за да стане стабилно.

На мен ми е по-интересно за какво ти е двуядрен процесор на 3,2 за да играеш ЦС?! biggrin.gif

• Автор

бе че няма да занижа нямая :)

даже още мога да пробвам днеска ми идват едни перки

пич както съм ти казал вече и аз съм с 2160 и съм го клокнал до 3.06.като видях волтажа на твоя не мога да повярвам.3,2 и 1.47.аз съм на 3.06 с 1.31V и дъно 965P S3.А темепратурата ми е 49 в нормално натоварване.иначе пада до 44-45.

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

• Автор

на 3000MHz бях на 1.43

на по малко волтажи или не запалва или ми се ресва псто постоянно. от какво може да е това?

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

предполагам че е от дъното.знам ли?кокомиле ти как мислиш?защо аз го подкарвам на 3гхз на 1.31 а тои на 1.43?от дъното ли идва разликата?

Може и до бройката процесор да е, все пак има 2 степинга този процесор, L2 и M0.

и моя.тогава от къде идва разликата?

ok!и все пак да питам температурата на 2160 е 48-54 градуса.това е нормално предполагам и няма смисъл от допълнително охлаждане нали?

• Автор
Може да е от всичко:
  • волт дроп на дъното
  • куца памет
  • неправилни настройки на паметта

аве ей момче какви неща говориш ти ве

колко пъти да повторя че не съм клоквал паметта апък преди съм и правил тестове и отива на 900+

какво е това волт дроп

аве ей момче какви неща говориш ти ве

колко пъти да повторя че не съм клоквал паметта апък преди съм и правил тестове и отива на 900+

какво е това волт дроп

По-полека, ще ти обясня.

Занчи проблемът може да е в самата памет, къде я пробва до колко ходи? Какви са и таймингите (това все пак не е 1066МHz-ова памет)?

Волт дропа е пад на напрежение (буквално), а иначе по-просто: В БИОС задаваш на CPU 1,5V, а всъщност CPU-то получава 1,25~1,3V..

наблюдава се при дъната на Gigabyte, в някои партиди.

• Автор
По-полека, ще ти обясня.

Занчи проблемът може да е в самата памет, къде я пробва до колко ходи? Какви са и таймингите (това все пак не е 1066МHz-ова памет)?

Волт дропа е пад на напрежение (буквално), а иначе по-просто: В БИОС задаваш на CPU 1,5V, а всъщност CPU-то получава 1,25~1,3V..

наблюдава се при дъната на Gigabyte, в някои партиди.

Пробвал съм я на пцто на един приятел с е4300 и ходи до много. Даже бях чел също друго хора дето на 1100 са я докарвали. Те хората 667 суперт до 1100 докарват пък какво остана за 800.

Волт дропа го имам. в биоса трябва да задавам например 1.53 апък в цпуз е 1.50. 1.48 задавам апък излиза 1.45

а това ли ме спъва?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.