Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ с оверклок на E2160

Featured Replies

До 2-3 дена ще съм с E2160 и Gigabyte P35-DS3. Охлаждането е инфинити, а паметта SUPER-T 2GB 800MHz CL4, захранване 500 блусторм.

Надявам се да ми помогнете с волтажи, шини и такива неща не съм запознат , досега съм имал само атлони.

• Отговори 53
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

До 2-3 дена ще съм с E2160 и Gigabyte P35-DS3. Охлаждането е инфинити, а паметта SUPER-T 2GB 800MHz CL4, захранване 500 блусторм.

Надявам се да ми помогнете с волтажи, шини и такива неща не съм запознат , досега съм имал само атлони.

Сглоби си първо компютъра, после прочети голямата тема за клок на C2D, после ако имаш конкретни въпроси -насреща сме cool.gif

( Лично мнение - охлаждането е супер, но и Бокса би свършил работа :speak: В смисъл -процесор за 150 лв. и охлаждане за 100 -няма нужда чак от толкова)

• Автор

темата е пускам защото ако пиша в някаква обща въобще няма да се опрая сериозно.и имам един въпрос за охлаждането. гледам тука едни картинки и пише че на двуядрените AS5 се слагало по далжината отгоре надолу , това вярно ли е или една точка в средата стига?

и в смисал аз не сам малумен ще се справя с клока само ми трябва малко помощ за паметите особено, там фсб шините и тези неща. всичко ще ми е ново и дори и да чета ако някой не ми обясни... sad.gif

;)img0089px5.th.jpg

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

мисля че си направил много добър избор с процесорчето.аз съм с него и дъно на gigabye 965p S3 и съм направил мн добър клок.от 1800 го дигнах до 3000!с радост ще ти помогна-стига да мога!

• Автор

тука сам :cant believe: с новата система на лице

имам въпрос. за да стигна 3000+ ще ми трябват високи волтажи на паметта предполагам трябват ли ми допълнителни охлаждания тя е суперталент със синкове.

За да стигнеш 3000Mhz ще ти трябва само по-висок волтаж на процесора, нищо друго.

• Автор

вече съм на 3000МХз@1.43В.

Искам да стигна 3600 но ми кажете с Инфинити и с какъв волтаж ваобще ще мога ли да го ударя до макса?

Вдигаш шината на 400mhz и му търсиш волтажа. Вдигаш докато не стане стабилен. Паметта 1:1 (в твоето дъно се явява 2.00 доколкото си спомням) на 800Mhz и това е.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Автор

имам проблем и ми трябва помощ :)

сега съм на 3200MHz @ 1.46V температурите при ненатоварено и натоварено състояние са 25Ц и 57-60Ц. Изчерпаха ми се вариантите. В кутията няма място за други вентилатори, охладителя няма място за други вентилатори. Единствено май е че вентилатора е на 0.8рпм апък в сайта на производителя го дават 1.2рпм и сигурно може да се вдигне..

абе ти кажи какво мислиш за тези температури (при тест с ортос).

57-60 градуса са на границата. Не се препоръчва продължително време (максимум няколко часа) процесорът да ги поддържа. Иначе коре дуо са издръжливи процесори.Все пак си е друго с охлаждане с топлинни тръби (heatpipe).

Сега като гледам, че пишеш вентилатор 0.8рпм ми е направо странно. 0.8рпм би трябвало а значат 800 оборота в минута, което е доста ниска скорост даже за голям вентилатор. Вдигни оборотите.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

57-60 градуса са на границата. Не се препоръчва продължително време (максимум няколко часа) процесорът да ги поддържа. Иначе коре дуо са издръжливи процесори.Все пак си е друго с охлаждане с топлинни тръби (heatpipe).

Сега като гледам, че пишеш вентилатор 0.8рпм ми е направо странно. 0.8рпм би трябвало а значат 800 оборота в минута, което е доста ниска скорост даже за голям вентилатор. Вдигни оборотите.

в ред ли си моя процесор е Е6320 със боксовото охлаждане.Ся вентилатора работи на 800 оборота ето го ако не си гов виждал http://www.network-store.ro/pics/Intel_cooler_P4.jpg и ся процесора е на 30 градуса :)

имам проблем и ми трябва помощ :)

сега съм на 3200MHz @ 1.46V температурите при ненатоварено и натоварено състояние са 25Ц и 57-60Ц. Изчерпаха ми се вариантите. В кутията няма място за други вентилатори, охладителя няма място за други вентилатори. Единствено май е че вентилатора е на 0.8рпм апък в сайта на производителя го дават 1.2рпм и сигурно може да се вдигне..

абе ти кажи какво мислиш за тези температури (при тест с ортос).

Хмм, а радиатора на инфинитито топъл ли е? И как няма място за други вентилатори на охладителя, той до 4 може чак. В Plesio се продават скобите, с които се захващат още вентилатори. Това е вариант.

И все пак е доста голяма разликата от Idle и 100%. С каква паста си ?

Инак за по-нататъшен клок с тия температури няма как да си говорим.

• Автор

ами ето как стои цялата ситуация. на 3200мхз съм @1.47V. поръчах си два тъндърблейда 120мм за скайта. ще сложа перки и на кутията отпреде и отзаде и след това ще видим как ще е ситуацията. пастата е ас5.

а как се увеличават оборотие на вентилатор?

Ако си го вързал на 12V и се върти бавно нищо повече не можеш да направиш.

... радиатора на инфинитито топъл ли е?...

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Да се "вметна" с едно съветче cool.gif Дъното ти, предполагам, е с Биос F2 - флашни го с F4 -ще заработи още по-добре с паметите, а тях спокойно можеш да ги пробваш на клок ( докъде ще стигнат - 1000 или 1000+ - ти ще кажеш).

Щом си стигнал 3200 -браво (остава да го тестваш за стабилност) :laughing5: Имай предвид, че там някъде ще се сблъскаш и с FSB Wall.

• Автор
Да се "вметна" с едно съветче cool.gif Дъното ти, предполагам, е с Биос F2 - флашни го с F4 -ще заработи още по-добре с паметите, а тях спокойно можеш да ги пробваш на клок ( докъде ще стигнат - 1000 или 1000+ - ти ще кажеш).

Щом си стигнал 3200 -браво (остава да го тестваш за стабилност) :sobbing: Имай предвид, че там някъде ще се сблъскаш и с FSB Wall.

1. не мисля че ще си играя да флашвам това е напълно непознато нещо за мене и не искам да си оплекскам дъното.

паметите ще ги пробвам само да им взема охлаждане. чета за тези памети че до 2.3, 2.4 волта издържат с охлаждане.

2.тествах цяла нощ и няма проблеми

3. какво е фсб уал?

и процесора да го пипам ли повече от 1.50 волта?

Флашването на това дъно е лесно ( по-точно, ти нищо не правиш, Q-Flash си действа сама) cool.gif В книжката към дъното има подробно и ясно описание как се прави с програмката Q-Flash .

какво е фсб уал?
Тавана на възможностите на процесора , оттам насетне каквото и да правиш няма да помръдне и с 1 МХц нагоре .
  • Автор

процесора да го пипам ли повече от 1.50 волта?

и какво трябва да направя да го флашна трябва л ида тегля нещо и откъде? как да разбера дали ми е Ф2 биоса и така нататака.

• Автор

точно това щях да ти кажа , че нямам флопи. чета , че ставало чрез харда, но на система фат. но нашите системи не са ли на нтфс или каквото беше там?

В ред ли си? Моя процесор е Е6320 със боксовото охлаждане.Сега вентилатора работи на 800 оборота ето го ако не си го виждал http://www.network-store.ro/pics/Intel_cooler_P4.jpg и сега процесора е на 30 градуса ;)

Кофти линк си дал. Тия 30 градуса в какъв режим на работа са idle ли?

• Автор

аз си изтеглих Ф4 биос но кажи ми какво ще правя без флопи?

аз си изтеглих Ф4 биос но кажи ми какво ще правя без флопи?

В такъв случай не си заслужава риска да ъпдейтваш Биос-а ! Остави си сегашния . Виж CPU-Z в секцията Mainboard коя версия на Биос ще ти покаже.

• Автор

ОМГ! Ф4 биос аз съм голям касметлия ;)

всичките си части поръчвам от мост и оттам винаги всичко е на ниво

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.