Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Растение чудо връща младостта

Featured Replies

Израелска лекарка откри формулата на вечната младост, съобщи в. The Jerusalem Post. Д-р Орит Босси от Биологическия факултет на Еврейския университет в гр. Реховот създаде антиоксидант от растителен произход, който се окислява бавно, не се влияе от високи температури и стимулира синтеза на колаген и еластин в кожата. Д-р Босси не съобщава на базата на кое растение е създала антиоксиданта. "Тази информация е тайна, докато не патентовам веществото, спечелило безапелационно битката със свободните радикали", казва тя.

В малки дози те не са опасни за организма. Нещо повече - те участват в много физиологични процеси. Обаче когато количеството им превиши определен лимит, те "подлагат крак" на синтеза на протеините колаген и еластин, придаващи на кожата гладкост и еластичност.

Създателката на чудодейния антиоксидант твърди, че той не реагира на жегите, разтваря се във вода, почти не се окислява и поради това съхранява ефективността си доста дълго.

Първите тестове с него, проведени на основата на кожни клетки на мишки, сочат, че действа безотказно. За разлика от веществата в слънцезащитните кремове, чиято функция е да предпазват кожата от вредните ултравиолетови лъчи, антиоксидантът на д-р Орит Босси силно забавя стареенето на кожата, понеже въздейства на най-долните й слоеве, а не само върху епидермиса й. Помадите, включващи веществото чудо, ще се появят на европейския пазар не по-рано от 1 година, прогнозира израелската лекарка.

Източник Стандарт

Приятелю преди да си купиш въпросната помада ми се обади и ми кажи, как се казва. Но априорно те съветвам да не вярваш на Стандарт. Това е наистина много слаб вестник поне в частта си за медицински новини.Преди 2 години бяха гвърлили бомбата, че според някакъв техен източник лекар, ние българите или поне 10% от нас сме били резистентни към СПИН.Да ти призная занимавам се от 10 години с наука, но не съм чул някой сериозен учен да си позволява подобни твърдения. Чел съм и други подобни смешки на страниците на Стандарт, но дори това с антиоксидантите да е вярно аз не бих си купил въпросния препарат.Първо можеш да си сигурен, че почти всички вещества които можеш да намериш в природата било с антиоксидантно или друго въздействие, (изключвам витамините и ко-ензимите), та надали би било еднозначно въздействието им върху организма ти.Ако искаш да си здрав, не прекалявай с трите гряха, а билките ... остави за бабите. :)Ако ли те интересува нещо по-конкретно питай. Ама научната фантастика на Стандарт ... може да четеш вместо вицове. :)Освен това дори един антиоксидант да предпазва дадени клетки, той не може да ги съживи или поне подмлади! :)Добра идея обаче би била да посръбваш по малко червено винце, ама с полифеноли в него (стипчивите на вкус вина). Виж за тях е доказано, че имат положителен ефект за забавянето на стареенето. :) И то не от израелска лекарка на страниците на Стандарт. ;)

До колкото разбрах тази "вечна младост" се отнася само до външния вид. Представям си след някоя друга година как хората ще спрат да умират от старост и ще започнат да умират от младост biggrin.gif

Редактирано от k0n3v3 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
До колкото разбрах тази "вечна младост" се отнася само до външния вид. Представям си след някоя друга година как хората ще спрат да умират от старост и ще започнат да умират от младост biggrin.gif

Най накрая и аз да дам признаци на живот и да се включа с моето мнение.Това което аз знам е ако човек е настроен положително, няма отрицателна нагласа към себе си и света, не че на него ще му върви живота без проблеми, не, само дето за него проблемите са изпитания или поредната задача за разрешаване. Просто за едни и същи неща но мисловният модел е положителен. Точно както приказката за песимиста и оптимиста, с чашата с вода. За мен отговора на нещата е там. Тогава няма нужда нито от кремове-чудо, нито от лекарства. Има любов, смях, и други такива лекарства и при това безплатни и без странични ефекти.

Редактирано от dora_e.m (преглед на промените)

Ми то не е толкова зле. Както се казва -"умри млад, за да бъдеш красив труп!" biggrin.gif

Редактирано от Geronimo (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

weselqk написа:

Приятелю преди да си купиш въпросната помада ми се обади и ми кажи, как се казва. Но априорно те съветвам да не вярваш на Стандарт. Това е наистина много слаб вестник поне в частта си за медицински новини.Преди 2 години бяха гвърлили бомбата, че според някакъв техен източник лекар, ние българите или поне 10% от нас сме били резистентни към СПИН.Да ти призная занимавам се от 10 години с наука, но не съм чул някой сериозен учен да си позволява подобни твърдения.

И аз съм попадал на подобна информация, но ставаше дума за 10% от европейците изобщо. Според някакво изследване, при около 10% от европейците вирусът на СПИН не можел да проникне в клетките на имунната система, защото липсвал съответният рецептор. Компютърните симулации върху разпространението на въпросният ген сочели, че вероятно се е появил в Европа преди около 750 години. Предполага се, че същият ген е давал някаква форма на имунитет по отношение на "черната смърт" унищожила около 30% от населението на Европа в онази епоха.

10% на пръв поглед е дреболийка - дори и да е вярно, съществува 90% вероятност човек да няма естествен имунитет. Но в една епидемия може да е от решаващо значение за общият брой на заразените - малките промени имат склонност да се натурпват и да водят до големи промени.

• 4 седмици по-късно...
И аз съм попадал на подобна информация, но ставаше дума за 10% от европейците изобщо. Според някакво изследване, при около 10% от европейците вирусът на СПИН не можел да проникне в клетките на имунната система, защото липсвал съответният рецептор. Компютърните симулации върху разпространението на въпросният ген сочели, че вероятно се е появил в Европа преди около 750 години. Предполага се, че същият ген е давал някаква форма на имунитет по отношение на "черната смърт" унищожила около 30% от населението на Европа в онази епоха.

Подобна информация е крайно несериозна и се разпространява от някакви лекари дето надали заслужават да са лекари. Но уви сред лекарите от край време е било пълно с шарлатани. sad.gif

1) Вирусът на СПИН използва рецептора CD4, който е характерен практически за всички "Т-помощници" и е важна съставка на комплекса, който разпознава чужди антигени и води то Т-клетъчен имунен отговор. Никоя Т-помощна клетка, не може да функицонира ефективно без този си рецептор, защото неговата функция е важна за успешно предаване и усилване на сигналите, които се предават от "Т-клетъчния рецептор" и водещи до ефективен имунен отговор.

2) Т.нар. "черна смърт" или Чума е бактериална инфекция и няма нищо общо по механизма си със СПИН.

А българските вестници са пълни с пишман специалисти, дето бълват само глупости. sad.gif

Представете си че израилтяни решат да го продават това чудо само на евреи biggrin.gif

Любовта носи младост. Гледай да си винаги влюбен, и няма да остаряваш. :speak:

Представете си че израилтяни решат да го продават това чудо само на евреи biggrin.gif

Любовта носи младост. Гледай да си винаги влюбен, и няма да остаряваш. :P

Toва сега в каква връзка е?! ohmy.gif

Любовта носи младост. Гледай да си винаги влюбен, и няма да остаряваш. :P

тук те подкрепям! cool.gif

• 1 година по-късно...

Може. Това е новина, защото доколкото знам, досега колагена се извличаше предимно от животински продукти. Сега ще е от растителни продукти. Освен това, колагенът, който се извлича в момента не издържа на горещини, а този би трябвало да издържа, ако се вярва на създателката. Продукти съдържащи колаген има в изобилно количество. Има за мазане на кожата, има и за пиене. А това, че създателката му щяла да открие чудодеен антиоксидант не го вярвам. За дълга младост трябва здрвословен начин на живот, положително мислене и скойствие. Пък иначе, на всеки е писано колко ще живее - ние можем само да скъсим живота си, ако той е нездравословен.

Хъм. Това е новина от преди една година. Сега вече би трябвало да е на пазара. Е, къде е и как се казва? :line dance: :line dance:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.