Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows не стартира - Disc boot failure

Featured Replies

Здравейте, От няколко дена на сам ( да не кажа 1-2 седмици) имам проблем с Windows XP.Проблема е там че при стартиране на компютъра Windows-а не иска да ми се стартира като ми дава ето този error - "Disc boot failure.Please insert system disc and press enter" , ако някой знае от къде е проблема и дали е от Windows-a или от моя компютър моля да пише тук ще съм му благодарен :).

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

Здравейте,

От няколко дена на сам ( да не кажа 1-2 седмици) имам проблем с Windows XP.Проблема е там че при стартиране на компютъра Windows-а не иска да ми се стартира като ми дава ето този error - "Disc boot failure.Please insert system disc and press enter" , ако някой знае от къде е проблема и дали е от Windows-a или от моя компютър моля да пише тук ще съм му благодарен :shake_puter:.

Ако нямаш дискета във флопито и се появявява този надпис, имаш проблем с хардуера. По всяка вероятност не ти се разпознава хард диска или самия хард не е наред ако е разпознат. Дали го има, може да го видиш при буутване или като влезеш в биоса.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Та значи BIOS-а си прави цялата проверка , но доста бавно и след дълго чакане ми изписва: Disk boot failure , insert system disk and press ENTER ,без значение какво съм сложил като first boot device :lol6:

Какво ти е дъното?

Дънна платка ECS KT600-A

Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

Производител на BIOS-а

Фирма Phoenix Technologies Ltd.

Информация за продукта http://www.phoenix.com/en/products/default.htm

BIOS обновления http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40

Щом е бавно зареждането, намирисва на хардуерен прецак, който системата опитва да заобиколи и, несмогвайки да зареди от харда, иска друга възможност. Дай й я. Опитай да бутнеш от СД, флаш или там каквото ти се намира. И кажи резултата.

Дънна платка ECS KT600-A

Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

Производител на BIOS-а

Фирма Phoenix Technologies Ltd.

Информация за продукта http://www.phoenix.com/en/products/default.htm

BIOS обновления http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40

Скоро ъпдейтвал ли си биоса?

мхм ... и на мен ми се е случвало. Не съм много сигурен дали ми се появяваше същото съобщение, но намерих начин да го оправя. Ако имаш RAID му преинталирай драйверите! Ако не, ... сещам се и за още нещо - влез в биоса и му задай да буутва първо хард диска. Дано да съм помогнал. Успех!

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

мхм ... и на мен ми се е случвало. Не съм много сигурен дали ми се появяваше същото съобщение, но намерих начин да го оправя. Ако имаш RAID му преинталирай драйверите! Ако не, ... сещам се и за още нещо - влез в биоса и му задай да буутва първо хард диска. Дано да съм помогнал. Успех!

"Disk boot failure , insert system disk and press ENTER ,без значение какво съм сложил като first boot device"

xactoR

Щом е бавно зареждането, намирисва на хардуерен прецак, който системата опитва да заобиколи и, несмогвайки да зареди от харда, иска друга възможност.

Дай й я. Опитай да бутнеш от СД, флаш или там каквото ти се намира. И кажи резултата.

Струва ми се , че проблемът се появи , след като се опитвах да подкарам F-Prot for DOS като за целта трябваше да си направя boot CD за DOS for NTFS . Сега трябва да хакна вътре същото CD , да се стартира CHKDSK.EXE , рестарт и тогава тръгва

Струва ми се , че проблемът се появи , след като се опитвах да подкарам F-Prot for DOS като за целта трябваше да си направя boot CD за DOS for NTFS . Сега трябва да хакна вътре същото CD , да се стартира CHKDSK.EXE , рестарт и тогава тръгва

Пробвай се да стартираш DOS и после пишеш C:\WINDOWS\system32\CHKDSK.EXE ...

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

1.Махни дискетата от флопито (ако има такава) и ако има диск в оптично устройство

2.Виж дали хард диска се разпознава в БИОС-а...Ако не провери си кабелите - ако трябва смени джъмпера от MASTER на CABLE SELECT

Публикувано изображение

3.Направи компютъра да боот-ва от харда на първа инстанция

4.Свали си програма за диагностика на хард диска (каква марка е?)За : Westen Digital - Drive Fitness Test, за Seagate - SeaTools

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Странно, как така ХР ти е позволил да му нагазиш бутващите сектори? Нямал съм подобен проблем, но мисля, че ако спазиш точно указанията на B-boy[styLe] ще получиш полезни резултати, най-малкото - добре ще се ориентираш в ситуацията. Аз на твое място, ако нямах ценни неща на диска, на секундата пусках основно преформатиране и последваща фреш инсталация. Но очевидно, ти това си го можеш, и те интересува как да поправиш без преинсталация ... Опитай съветите на B-boy[styLe], не го познавам, но няколкото му съвета, които дава по форума, ме СМАЯХА с точността си; и супер прецизната му интуиция, с която разчита проблемите на хората, дори когато те са дървени по отношение на поставяне на проблема си.

• 2 месеца по-късно...

Ok B-boy, много полезна информация.Поне при мене този вариянт сработи, но за сметка на това DVD - то сега не се разпознава като устройство и не работи.Ако можеш да ми кажеш как да наглася тия пинове, така че хем да ботва нормално хем и DVD - то да работи цена няма да имаш.Благодаря предварително!

• 3 години по-късно...

здравейте момчета и момичета , аз имам същия проблем като момчето което е направило теманата, при вкучване получавам. текст: DISK BOOT FAILYRE INSERT SYSTEM DIST AND PRESS ENTER, флопито ми е празно, няма дискета вътре а записвачката неми работи :) бихте ли ми казали какво да правя?. и Хардуера Хард диск ли е ? да знам дали да се притеснявам

Ако беше попитал обратното, бих ти отговорил с „да“, но на така зададения въпрос отговора е „не“! Много е възможно твърдия диск да си е отишъл, както и кабела свързващ диска с дъното да има проблем. Може да се е повредил и буутващия сектор на ОС.

• 4 години по-късно...

Днес си сложих 4 гб рам и ми изписа  ,,disk boot failure, insert system disk and press enter'' какво мислите че нещо е издало багажа или как да го управя

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.