Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с видеокарта ATI Mobility 9700

Featured Replies

Здравейте,

значи проблема ми е следния: Видео картата при зареждане на операционната система(а от известно време и при вкл.) се появяват артефакти. Първоначално реших проблема с използването на ATi Tools като намалих работната честота от 410MHz(Default) на 166МНz, но от няколко дни и това не помага. Конфигурацията е следната:

Sager D870P / CPU P4 3.0GHz s.478 / Video ATI Mobility 9700 AGP 8x, 256/128 / RAM 1GB DDR 400MHz.

Предполагам че проблема се дължи на прегряване, но не съм сигурен. Ако някой може да помогне, ще съм много признателен.

Благодаря ви предварително!

Ако предполагаш, че е от прегряване защо не направиш нещо по въпроса за по-доброто и охлаждане. Така ще изключиш причината прегряване.

Артефактите могат да се дължат и на прецакване на някой чип от видео паметта.

Но щом снижаването на тактовата честота с ATi Tools е довело до подобряване за известно време е възможно повредата да е в самият графичен процесор (например повреден конвеир) или по веригите на неговото захранване.

Първото което можеш да направиш е да си провериш охлаждането на самата видеокарата и паметта на нея.

Не си писал дали си изпробвал твоята видеокарта на друг компютър, дали има същите артефакти?

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

Ако предполагаш, че е от прегряване защо не направиш нещо по въпроса за по-доброто и охлаждане. Така ще изключиш причината прегряване.

Артефактите могат да се дължат и на прецакване на някой чип от видео паметта.

Но щом снижаването на тактовата честота с ATi Tools е довело до подобряване за известно време е възможно повредата да е в самият графичен процесор (например повреден конвеир) или по веригите на неговото захранване.

Първото което можеш да направиш е да си провериш охлаждането на самата видеокарата и паметта на нея.

Не си писал дали си изпробвал твоята видеокарта на друг компютър, дали има същите артефакти?

Случайно да обърна внимание, че става въпрос за лаптоп?

Носи го на специалист да го поизчисти малко, не се препоръчва сам да правиш такива процедури! Според мен се е събрал прах по елементите и се нуждае от почистване!

• Автор
Случайно да обърна внимание, че става въпрос за лаптоп?

Носи го на специалист да го поизчисти малко, не се препоръчва сам да правиш такива процедури! Според мен се е събрал прах по елементите и се нуждае от почистване!

Беше се събрал прах и то доста затова го почистих но след като нямаше и минимално подобрение го занесъх на специалист. Той каза че проблема е в паметта на видеото и ми предложи 2 варианта:

1. Да се опита да я оправи като шанса да се оправи е 50/50 (според него).

2. Да се търси нова видео карта. Което аз вече се опитах да направя но без успех, защото нито един от магазините за РС в Пловдив (не съм ги обикалял всичките), не пожела да ми продаде само видео.

Понеже не съм 100% компетентен искам да попитам видео картите на слот ли са защото аз като го разпечатах никъде не видях такова нещо. А и сребърната паста на чиповете е изчезнала доста одавна :)

Беше се събрал прах и то доста затова го почистих но след като нямаше и минимално подобрение го занесъх на специалист. Той каза че проблема е в паметта на видеото и ми предложи 2 варианта:

1. Да се опита да я оправи като шанса да се оправи е 50/50 (според него).

2. Да се търси нова видео карта. Което аз вече се опитах да направя но без успех, защото нито един от магазините за РС в Пловдив (не съм ги обикалял всичките), не пожела да ми продаде само видео.

Понеже не съм 100% компетентен искам да попитам видео картите на слот ли са защото аз като го разпечатах никъде не видях такова нещо. А и сребърната паста на чиповете е изчезнала доста одавна :)

Съветът ми е да се допиташ до друг "специалист". Тоя малко ми намирисва с това си намерение "да ремонтира паметта на видеокартата". Това да не е като да смениш пантите на шкафа, щото са се разскърцали!

• Автор

Казаха ми, че няма да се оправи видеото защото е запоено за дъното. Да ви попитам пак защото не знам много за лаптопите. Има ля някакъв стандарт за дъната, за да мога да го заменя с друго, но не от същия производител.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.