Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми твърд диск

Featured Replies

250GB,може и 320GB,до 130,140лв,по възможноста да не е някое менте от рода:"турски стоки" :)

250GB,може и 320GB,до 130,140лв,по възможноста да не е някое менте от рода:"турски стоки" :)

http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=35003

http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=34231

надявам се да съм бил полезен! :)

• Автор

Със сигурност,но от къде мога ди си закупя едно от тези устройства.

ПС.Май съм объркал раздела,за което предварително се извинявам.

Редактирано от Nikiman (преглед на промените)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=49730

А иначе това , това ако искаш по-високо качество, ориентирай се към второто.

WD са за предпочитане.

Със сигурност,но от къде мога ди си закупя едно от тези устройства.

ПС.Май съм объркал раздела,за което предварително се извинявам.

Можеш да си поръчаш онлайн, чрез телефон или на място да отидеш- виж адресите на мост и плесио :)

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

Аз лично съм с western digital, щото нямаха hitachi когато си купувах компа... но моя съвет е - това

Seagate разбира се , сигурността при хардовете е много важна , ако пък е и с голям обем , не прави компромис в качеството.

Например:

<a href="http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgne...mp;locale=en-US" target="_blank">http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgne...mp;locale=en-US</a>

Досега всичко , което съм ползвал за сървъри ми е създавало проблеми(повечето след 8-12 месеца работа 24\7) , освен Seagate.

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Едно време бяха бързи, безшумни и студени дискове Seagate. Сега почти всички са такива. А Western Digital са най-бързите в момента и не говорим за Raptor, а за обикновен диск AAKS на приемлива цена. Samsung пък направиха изключително безшумен диск. Не си само ти този на който не му се вярва. То със всичко е така. И в момента AMD потребителите отказват да вярват, че C2Duo-то е по-бърз процесор biggrin.gif

Ето да се убедиш

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Едно време бяха бързи, безшумни и студени дискове Seagate. Сега почти всички са такива. А Western Digital са най-бързите в момента и не говорим за Raptor, а за обикновен диск AAKS на приемлива цена. Samsung пък направиха изключително безшумен диск. Не си само ти този на който не му се вярва. То със всичко е така. И в момента AMD потребителите отказват да вярват, че C2Duo-то е по-бърз процесор biggrin.gif

Ето да се убедиш

Така е... пък и WD съм забелязал, че са и не загряват като seagate....

Точно. Престанете вече да си измуквате нещата от пръстите. Всички други дискове се чупели, само Seagate били здрави, WD били по-студени от Seagate и т.н. Всичко това е относително! Единственото по което може да правите сравнение е скоростта, капацитета и цената. Относно температурата, производителите дават нормални работни температури около 35-40 градуса и критична граница от 50, след което не се гарантира живота на хард диска. Т.е повечето дискове са си в нормата. Пък и си има охлаждания за HDD, за който иска по-ниски температури. Относно шума, много от дисковете поддържат AAM технологията. Намаля шума значително за сметка на seek time-а на диска, това за манияците на тема тишина и спокойствие.

П.П. Писна ми да ви чета измислиците.

Ами аз слагам на първо место сигурността , и след това другите параметри на твърдия диск . И от тази гледна точка давам препоръки, за да може да си прецени човека обективно какво му е нужно.Защото спрялите WD(20-40гб) които съм сменил на клиенти са в пъти(8-9) повече от seagate-те, а и повечето спряли sg. са под 10гб , т.е. доста по стари.

Това е моето мнение , изводите си правете сами.

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Сега малко отклонение от темата...

Аз като много отдаванашен потрбител на компютри да споделя приключения с дисковете на "великата" фирма SEAGATE....

Ta така...

Навремето имаше 4 фирми производителки на дискове... 1.най-добрата - Quantum (в последствие изкупена от "4.МАXTOR"...толкова оплювана от някои "много знаещи"), 2- Western Digital - най-новаторската (първи въведоха 800МБ дискове по време, в което само сървърни дъна поддържаха такива капацитети "SCSI"), 3 - Seagate - изцяло автономна фирма със собствени разработки в класа на сървърните дискове "Small Computer System Interface". Да кажем че серията Barracuda, която сега почти всички ползват за домашен "ДИСК", на времето си беше SCSI, струващо непосилни пари. Още по това сурово за хардуера време съм имал проблеми с "великата" фирма: Seagate... На сървър с 4 х 250 МВ...диcкове на въпросната марка, дефектират 3, в рамките на 4 месеца (при условие, че такива капацитети за '92, си бяха сериозни)...

Тогава ..."по това време" форматирането на ниско ниво през debug беше още възможно... Форматирахме въпросните носители...забележете - с официално писмо от SEAGATE, които 10-кратно ни се извиняваха по разни майли и BBS-и (които съответно никой не четеше, защото по това време интернет беше само хапка в устите на "разбирачите" в България: InfoTel, SymCom и още една фирма, която вече не съществува)

Извинявам се за дългите прелюдии, но...

След формата... дисковете се "закрепиха" (буквално за нищо не ставаха) за половин година... бяха гаранционни ... при което Seagate, поеха част от поддръжката. Изпратиха 2 х 250 МВ-и диска, с обяснението, че нямали представители в този район?!?

ОК , но сега имат...Имат и най-голямата гаранция за HDD, пред всички производители: 5 години...

Oставяме гаранцията настрана! Въпросът е?.. защо е такава гаранцията?.. Отговорът е много прост:

Seagate...с течение на годините купуват фирми и технологии, с чиято помощ развиват собствените си разработки (придобиха Maxtor, чиято собственост пък беше най-великата фирма - Quantum)...

да това е тенденция в международен мащаб, но... нека никой не робува на марки и технологии...(личен съвет), защото ако се замисли човек, Philips са измислили всичко най-атрактивно в днешно време, но тяхната технология е патентована така, че да си счупиш главата ако имаш проблем с тяхна електроника (VHS стил BETAMAX..няма такова чудо, освен Philips разработки...лично притежавам един такъв видео рекордер)...

Повтарям, не робувайте на марки и модели, всичко е конкуренция...

Хе, от времената, които описваш до днес е изтекла доста вода и нещата сега са малко по-модерни.

И друго, не смяташ ли, че същата история е валидна за която си искаш фирма, производител на харддискове?

Да, прав си, но тогава ползвахме и WD примерно, и при проблем с техен 800МБ диск, изпратиха нов без много да чакаме!

Иначе аз на марки не робувам. В компютъра си имам няколко харда, като има и Маxtor и Seagate и Hitachi от различни поколения... От никой не се оплаквам за момента, защото всичките ми служат и не са отказвали!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.