Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислямисти взривиха гигантска статуя на Буда

Featured Replies

и все пак това е един камък, с който няма да свърши будизма, малко тъпо ми изглежда някой да обръща внимание на камъняци

Хаха, пак ме разсмя biggrin.gif Айде да си направим купчина камъни от някоя джамия, като например тази срещу халите, да видиш ти какво внимание ще видят тея камъни. Сам дето тогава ще избухне етническа война, която ще свърши зле за всички.

Виж за тази статуя надали ще се пролее кръв и точно в това се корени нуждата от внимание към такива пещерняшки актове!

Изобщо, какво може да се очаква от прости мюсулмани , живеещи в пещери и землянки?

Има ли нужда, драги вокси, да пояснявам още глупостта на казаното от теб по-горе?

Ислямистите са производ на мюсулманите, а не обратното. В тяхното поле за унищожение влизат всички, включително мюсулмани. Думата "джихат" се интерпретира неправилно в мненията по-горе, най-малко пък носи вложен смисъл убийство (справка арабист). От своя страна пророкът Мохамед е бил ученик на евреите и още - не е проповядвал убийства на неверници. Направено е за пари и то малко пари, защото преди да дойде Мохамед - идва апетитът, а той не пита къде серат гладните.

Ислямистите са производ на мюсулманите, а не обратното. В тяхното поле за унищожение влизат всички, включително мюсулмани. Думата "джихат" се интерпретира неправилно в мненията по-горе, най-малко пък носи вложен смисъл убийство (справка арабист). От своя страна пророкът Мохамед е бил ученик на евреите и още - не е проповядвал убийства на неверници. Направено е за пари и то малко пари, защото преди да дойде Мохамед - идва апетитът, а той не пита къде серат гладните.

Прав си. Ако визираш и мен, че употребих думата "джихат", ще кажа, че го направих полу на майтап, полу насериозно. Все пак как да нарека нашите действия преди петнайстина години, когато обявихме война на комунизма и по-специално на паметниците ни? Напълно подходяща е думата " джихат", която ние християните, наистина не знаем какво означава, но както и много други думи в нашия мил майчин език, значението и е намерило място в словореда ни. Сега, доколкото знам, "джихат" се превежда, като "свещенна война". Поне така го определиха някои хора, които имат мнение в "тая' държава. Значи по тая логика, аз може да употребя думата "джихат" и да определя с нея, нашите действия в миналото спрямо комунизма и комунистите като цяло. Затова и казах, че ние не се различаваме много от умерените ислямисти. Румънците пък на времето, бих ги сравнил с крайните ислямисти сега. Ако се разровим по-надълбоко, можем да сравним и комунистите с радикалните ислямисти. Така, че ние не сме нещо различно от ислямския свят, който си има много добри хорица, но си има и такива, които опорочават цялата религия. В интерес на истината и християнството на времето си е имало своите мърши, дори бих казал, че превъзхождат в момента радикалните ислямисти! И сега има разни християнски секти, които не са нещо по-различно, но все пак при християнството нещата са ограничени в тесен кръг, което по никакъв начин не накърнява днешния християнски свят, за разлика от налудничевите прояви на част от мюсюлманския свят.

Вчера гледах продължението на филма за Афганистан по БТВ. Просто се шокирах, как в едно тяхно училище, учат 6000 деца на две смени, като първа смяна са момичетата, а втора момчетата. Освен това, средната възраст на Афганистан е 17 години, а в България 41!!!!! Какво да очакваме тогава от младите мюсюлмани, които още са пубери? Ами естествено подобни прояви! Нашите пубери го доказват, че това не е присъщо само за мюсюлманските страни, но и за нас. Е, да, ама страна, в която повече от половината население е непълнолетна, каква страна е?

И сега ето една истинска случка с един тираджия в близкия изток. Наш, български шофьор го вижда да пие уиски под камиона си на екс и го пита, защо пие под камиона си. Отговаря му, че оня отгоре всичко вижда, но под камиона няма как да го види! в тоя филм за Афганистан, стана много ясно, че мюсюлманите там не спазват никакви закони, след като отглеждат макови насаждения заради стомасите си! Още по-лошото е, че и много от тях се пристрастяват към наркотиците и то не по собствено жвелание, а по желание на чорбаджиите си!

Ислям... какво е това? Много сложна тема за непросветени като мен, но в същото време много проста за мнозинството непросветени!

Невежеството ще види сметката на света, аз съм силно убеден в това. Без значение за каква религия става въпрос, това е преди всичко произведение на изкуството и паметник на културата. Само духовно и интелектуално осакатен би могъл в пълно съзнание да извърши нещо подобно.

• Автор

Изтрих няколко обидни коментара към някакви религии.Моля сдържайте емоциите си.В бъдеще авторите ще бъдат наказвани.

Ще се сетите предполагам , че си нямат полигони на които да се упражняват....а Буда си е мишена един път!

Имам познати които са ходили там и са се нагледали на немотия и мизерия. Как, и в кой бог да вярваш, ако животът ти е низ от глад и нищета? Там надеждата не вирее...

Ще се сетите предполагам , че си нямат полигони на които да се упражняват....а Буда си е мишена един път!

Имам познати които са ходили там и са се нагледали на немотия и мизерия. Как, и в кой бог да вярваш, ако животът ти е низ от глад и нищета? Там надеждата не вирее...

Просто е. Вярваш в тоя Бог, в който вярва баща ти, майка ти и най-вече приятелите ти. За теб може да е глад и нищета, но спомни си нашите комунистически години. Не знам на колко години си и дали си спомняш Онова време, но и тогава ние бяхме щастливи и нещастни. Щастливи в това, че всяка година можехме да отидам за 20 дена на почивка край някоя рекичка или море, можехме да си направим зимнина, която консумирахме с удоволствие, прехраната беше най-лесното нещо, но ни изнервяше много, защото трябваше да чакаме, Никой не ни се присмиваше, че на училище ходехме с ученически панталон и ученическо сако и въобще, дребните неща от живота бяха на ниво, за което можем да мечтаем сега. Но бяхме и нещастни. Всеизвестно е, че всеки щастлив човек е и нещастен. Просто той не може да осъзнае, че е щастлив в момента. Сега при нас не е по-различно. Така е и в Близкия изток. Хората са щастливи, но по своему. Нещастни са също по своему. Това, че някой ги определя като нещастни и неставащи за нищо, е негова илюзия. Щастието не зависи от парите. Дори бих казал, че то е обратнопропорционално на парите! Предполагам, че си нямаш и напредстава, как един човек се чувства щастлив, дори и без стотинка в джоба си! Аз съм го преживял това и бих казал, че тогава наистина бях щастлив! Просто фактът, че не дължиш на никому нищо, не дължиш пари, нямаш пари, които да те правят нещастен, нямаш нищо на твое име, нямаш нищо, което някой би ти взел под предлог, че му дължиш нещо, те прави много щастлив. Най-щастливо се чувствах, през 1997 година след събитията. Тогава нямах стотинка в джоба си. Нямах пари за купони, просто нямах какво да ям. Опитвах се и да открадна някоя филийка хляб от студентския стол, но успях само веднъж! После готвачките се усетиха, че има много такива като мен и предприеха груби мерки за защита на и аз незнам какво! Бях далеч от дома си и нямах пари да се прибера. Имах само някакви си мижави 200 лева, с които можех да си купя 4 цигари и 1/3 хляб, но никой не продаваше по-малко от 1/2! Предпочетох цигарите. Бях щастлив, когато ставах в 5 часа сутрин, нарамвах въдицата и половин час се разсънвах до морето. После си ловях рибка, прибирах се и си хапвах :) Когато нямаше рибка и мидата беше риба :) Обаче, не мога никога да забравя момента, когато към 10 часа, рибата почти не кълвеше, а аз се гмурках в камънаците и си правех кефа. Наистина, не бих заменил това и за милиони, които бих могъл да имам! Не бих заменил и паричките, които изкарвах с труда си. Ползвах ги за покупката на храна от новия супермаркет и за душата - касетката на Глория, Контрол и Костадин Гугов( Бог да го прости! )

Какво ли знаете вие? Тоя въпрос бе задаван от бабите ми , но едва ли са предполагали, че и аз ще стигна до там.

Завиждам им на мюсюлманите от Близкия изток. Просто те живеят за Нещо и са ЩАСТЛИВИ! Ние живеем за Нищо и сме нещастни в момента! Под Нищо имам предвид парите!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Нали се сещате, че Пакистан е пред парламентарни избори и настоящия режим е про-американски, само дето му се клати стола. Американците даже накараха тяхното ченге, Осама, да заплаши режима, един вид да излезе, че настоящия диктатор, Первез Мушараф, е добрия. И след арестите и екстрадациите на опозиционните лидери, кампанията на Мушараф продължава. Сега пък някакви "неизвестни ислямисти" били "опитали" да взривят някаква статуя. Ебаси мафията - все едно си в България.

Да, наистина продължава. Аз не ги говоря тези неща тукотака. Ето доказателствата:

http://www.focus-news.net/?id=n805477

http://edition.cnn.com/2007/WORLD/asiapcf/...ions/index.html

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.