Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ша са опрайм ли?

Featured Replies

Имаше едно време такава реплика"ша са опрайм"та сага си седя и се чуда ,дали някога ще се оправим,дали свсе още някой се надява ,че ще се оправим?Аз лично съм с доста песимистично мнение,а ВИЕ?

Ми с надяване и чудене не става.. :) Ша са опрайм,ако не-все някой Шъ ни оправи..за пореден път

Някои се оправиха, други се смятат за оправени, трети чакат да ги оправят. Ако чакаме да се оправим, може и да не дочакаме. определено годините минават, а аз чаках да се оправя може би от 30 години. Комунизмът не ме оправи, капитализмът също, затова реших, че не е нужно някой да ме оправя,а че съм се оправил сам ;) Това ми позволи да предприема доста рисковани стъпки, според мнозинството от вас, но се оказва, че няма разлика в това, дали живееш със 100 лева на месец или с 1500. Ако си решил, че не си оправен с 1500 лева, няма как някой друг да те оправи. Щастието е еднакво - със сто и с хиляда лева в джоба ти. Доказателство за това са циганите, които са щастливи и без пари :) Смятам, че първо трябва да оправим съзнанието си, за да разберем, дали сме щастливи с тия пари, с които разполагаме. За един човек оправяне може да означава и съвсем друго - семейство, деца, дом, топлина... въпрос на гледна точка е просто! Който няма семейство, мечтае за това, а който има, за съвсем друго! Мечти винаги ще има, което означава, че оправия никога не ще има!

Лично за мен бих казал, че съм постигнал 50 % от нещата, за които мечтая. Значи съм се оправил на 50 %. Сигурен съм, че и да постигна останалите 50%, пак ще мечтая за други 50 :P Примерче: Новата ми кола е нова и хората се чудят - защо аз още по-чевръсто чета автомобилни списания и гледам нон стоп снимките в тях, дори и когато работя! Мислят си, че аз съм постигнал нещо, оправил съм се и не трябва да искам друго! Но не е така! Аз иска още повече другото, след като съм постигнал нещо!

Заплатата... Преди 5 години, само в най-смелите си мечти съм си мислел за такава заплата, но не си вярвах много. Сега тая заплата ми се вижда много малка! Така, че къде е оправията? Естествено в съзнанието ни, когато осъзнаем, че ние всъщност сме щастливи и с това което разполагаме ;)))))))

все някой Шъ ни оправи..за пореден път

Мда,5 века под турско робство и още толкоз под наше си

sad.gif

• Автор

Заплатата... Преди 5 години, само в най-смелите си мечти съм си мислел за такава заплата, но не си вярвах много. Сега тая заплата ми се вижда много малка! Така, че къде е оправията? Естествено в съзнанието ни, когато осъзнаем, че ние всъщност сме щастливи и с това което разполагаме

Абе и аз преди 5 години взимах къде по-малка заплата ама да ти кажа по- ми стигаше от сега,така,че ако си направа един генерален извод ,то аз затъвам.Кво да си променям съзнанието,като ми е стиснат врата и нямам въздух/образно казано/.И това да се сравняваме с циганите е доста глупаво,по тази логика можем да кажем "има и по-зле от нас"-и докато така казваме нема да се оправим.

Заплатата... Преди 5 години, само в най-смелите си мечти съм си мислел за такава заплата, но не си вярвах много. Сега тая заплата ми се вижда много малка! Така, че къде е оправията? Естествено в съзнанието ни, когато осъзнаем, че ние всъщност сме щастливи и с това което разполагаме

Абе и аз преди 5 години взимах къде по-малка заплата ама да ти кажа по- ми стигаше от сега,така,че ако си направа един генерален извод ,то аз затъвам.Кво да си променям съзнанието,като ми е стиснат врата и нямам въздух/образно казано/.И това да се сравняваме с циганите е доста глупаво,по тази логика можем да кажем "има и по-зле от нас"-и докато така казваме нема да се оправим.

Ами пак казвам, според мен зависи какво разбираш под оправяне. Уточни се, че аз под оправяне на мен разбирам, да имам десетки фирми под мое управление, голям палат в центъра на Русе, центъра на Виена и центъра на Женевското езеро. Ако под оправяне разбираш нормален живот, без да си броиш парите за ток, вода и храна, това е друга работа. На запад ги има и тия неща, но съм гледал проучвания, колко хора в ЕС са недоволни от живота си. Въпреки, че най-големият бедняк там няма проблеми с храна, нещата не са толкова розови. По памет си спомням, че Европа силно е разделена по мнението си - дали е оправена или не. Разликата с нас не е голяма. Така, че уточни какво разбираш под оправяне.

И да дам една задачка. Как бихте изхарчили 1000 лева за един месец, ако в момента не вземате повече от 400.

Лично аз, хилядите ги харча по-зле, отколкото ония 130 лева преди 5 години.

Тогава каква заплата трябва да вземаме, за де се смятаме оправени? Може би 7000 лева? Ами тогава аз ще реша да си построя къща, но от лакомия, ще я направя по-голяма, отколкото ми трябва - с басейн, голям двор, гаражи, изби... Ще реша да взема и някой Мерцедес Е-класа на изплащане и като дръпна чертата, какво? Ами няма да бъда доволен пак от живота, защото и тия 7000 лева няма да ми стигат. В най-добрия случай ще се движа на ръба на фалита, което никак не е приятно (да бъдеш притискан всеки месец от кредитори) Сега някой ще каже, че той няма да изхарчи така парите, а ще е доволен и на малкото. Да, ама къде забравихте жената? На нея никак няма да и хареса идеята за панелка в крайния квартал. И бих попитал - кой е доволен на малкото, след като може да си позволи повече? Няма ли да го човърка нещо отвътре да купува всеки ден 12 годишно уиски, да хвърля педесетачки на к*рвите в Мулен Руж... и накрая какво се получава? С тая заплата имаме панелка, недоволна жена и деца и пари, които са минали за момент през гърлото и след по-малко от 48 часа са излезли през задната врата. ...

sad.gif 40 год. яко бачкане, след което ако 60% от българите продължават да се инатят като магаре на мост и не искат да започнат да мислят самостоятелно и да продължават да си четат мислите по вестниците ,няма да се оправим. cool.gif
sad.gif 40 год. яко бачкане, след което ако 60% от българите продължават да се инатят като магаре на мост и не искат да започнат да мислят самостоятелно и да продължават да си четат мислите по вестниците ,няма да се оправим. cool.gif

Това за мислите ми хареса :wors: Трябва да прибавим и БТВ, Канал 1, Нова...+ форумите и картинката ще ни се изясни напълно :)

Това за мислите ми хареса ;) Трябва да прибавим и БТВ, Канал 1, Нова...+ форумите и картинката ще ни се изясни напълно :help:

За форумите не си прав, вярно е че се контролират от едни юнаци с умни калпаци които се прикриват като обикновени юзерчета на даден форум и единствената им задача е да направят смешен този който изкаже дадена еретична мисъл.Но въпреки тях по форумите се срещат различни идеи, пораждат се спорове,а заставайки зад някоя страна ,спорейки независимо на коя страна вече почваш да избираш сам,което си е мислене.А онези юнаци колкото и ерудирани и начетени да са мисленето им е закърняло от старанието им за вярно служене и ще станат лесна плячка за мислещия . :wors:

Зависи какво разбирате под "Ша са опрайм ли?"

Някои вече са оправени, някои сега ги оправят, а някои няма да бъдат и оправени.

За форумите не си прав, вярно е че се контролират от едни юнаци с умни калпаци които се прикриват като обикновени юзерчета на даден форум и единствената им задача е да направят смешен този който изкаже дадена еретична мисъл.Но въпреки тях по форумите се срещат различни идеи, пораждат се спорове,а заставайки зад някоя страна ,спорейки независимо на коя страна вече почваш да избираш сам,което си е мислене.А онези юнаци колкото и ерудирани и начетени да са мисленето им е закърняло от старанието им за вярно служене и ще станат лесна плячка за мислещия . :yanim:

Ами може би си прав донякъде, даже и аз се зачудих, когато писах за форумите, дали е така. Обаче всички еретични мисли се прекъсват в зародиша им от модератори, под предлог за офтопик или неспазване на правилата. За юзерчетата и аз съм съгласен. ДС не спи, най-малко по форумите, но тук са най-безобидните юзерчета, затова се чудя, какво ли прави ДС във форумите? Може би целта им е следене на ЛС, за което ги разбирам. Виж, чата е друга работа. Там трябва да има ДС. Обаче какво става в чата? Юнаците от специалните части забърсват някоя 20 годишна девойка, под предлог, че я разследват. За жалост на ДС, има девойки, които си казват всичко, което не прави чест на тия, които трябва да ни пазат от истинските опасности. Интересни са похватите на специалните части и то не на тия, които се борят с пиратството, а на тия, които разследват други престъпления. Понякога тъпчат на едно място и между другото, както казах, чукат някои девойки, които след това ми се оплакват от ченгетата . Ха, ха. Чудя се, колко ли такива юнаци има в Калдейта? Заподозрените са доста ;)

Ами може би си прав донякъде, даже и аз се зачудих, когато писах за форумите, дали е така. Обаче всички еретични мисли се прекъсват в зародиша им от модератори, под предлог за офтопик или неспазване на правилата. За юзерчетата и аз съм съгласен. ДС не спи, най-малко по форумите, но тук са най-безобидните юзерчета, затова се чудя, какво ли прави ДС във форумите? Може би целта им е следене на ЛС, за което ги разбирам. Виж, чата е друга работа. Там трябва да има ДС. Обаче какво става в чата? Юнаците от специалните части забърсват някоя 20 годишна девойка, под предлог, че я разследват. За жалост на ДС, има девойки, които си казват всичко, което не прави чест на тия, които трябва да ни пазат от истинските опасности. Интересни са похватите на специалните части и то не на тия, които се борят с пиратството, а на тия, които разследват други престъпления. Понякога тъпчат на едно място и между другото, както казах, чукат някои девойки, които след това ми се оплакват от ченгетата . Ха, ха. Чудя се, колко ли такива юнаци има в Калдейта? Заподозрените са доста :wors:

Тези юнаци не са модове и адми,те не са и от дс,те са потребители мембъри наи-много да станат супер потребител но го избягват, те са научни работници , целта им е контрол на общественото мнение.

А знаеш ли че един от методите им за контрол е футболът, та в тази връзка колко от нас ще се откажат да се интересуват от този спорт? cool.gif

Тези юнаци не са модове и адми,те не са и от дс,те са потребители мембъри наи-много да станат супер потребител но го избягват, те са научни работници , целта им е контрол на общественото мнение.

А знаеш ли че един от методите им за контрол е футболът, та в тази връзка колко от нас ще се откажат да се интересуват от този спорт? cool.gif

Може и такива да има, но аз имах предвид РЕАЛНИ хора от ДС, а не мои измишльотини!

Може и такива да има, но аз имах предвид РЕАЛНИ хора от ДС, а не мои измишльотини!

ДС са на долният етаж в ерархията, пък са и мили хора в сравнение с тези.

изобщо не съм чела коментарите на другите защото малко ме домързя и може да повторя някой като каза мнението си: скоро няма да се опраЙм, `щото сме станали за смях през целия свят с тия протести тия политически глупости и т.н. само ако има по-нормални политици, които да спрат протестите както и да се погрижат за тая държава шА сА опраЙм!

Аз за вас не знам - аз ша са опраа!

Да се надяваме...

Ама защо все мислите за общото вместо да си се погледнете себе си?

Вярно, аз съм млад, с големи мечти и претенции, ама и аз ще си намеря майстора.

После и аз ще питам - Ша са опраим ли?

Ама ми писна да ми мрънкат на главата, по телевизията, по форумите....

Чувам само хиляди гърла да се дерат и да викат Неволята.

Стегнете се и се оправете себе си :)

За останалите - не питайте.

Те да си му мислят.

А ако някои предлага работа може да ми пише ЛС, че съм го позакъсал напоследък ;)

Наистина зависи какво разбираш под оправяне.

За едни 1000 лв. е много а за други малко .

Важното е ти да си доволен иначе като общо понятие няма –щото все ще има недоволни и ламтящи за още повече ;)

Аз за вас не знам - аз ша са опраа!

Да се надяваме...

Ама защо все мислите за общото вместо да си се погледнете себе си?

Вярно, аз съм млад, с големи мечти и претенции, ама и аз ще си намеря майстора.

После и аз ще питам - Ша са опраим ли?

Ама ми писна да ми мрънкат на главата, по телевизията, по форумите....

Чувам само хиляди гърла да се дерат и да викат Неволята.

Стегнете се и се оправете себе си :help:

За останалите - не питайте.

Те да си му мислят.

А ако някои предлага работа може да ми пише ЛС, че съм го позакъсал напоследък :)

Правилно! И аз бях на твоя хал без работа на твоята възраст, продавайки ту вестници, ту работейки на някой строж... После нещата се подреждат, щом имаш нещо в това, което стои на раменете ти :) Може би най-важно е постоянството и следване на целите безотказно. А за тия, дето ги мързи да четат горните постове, ще кажа, че аз живях по-добре със 130 лева преди години, отколкото със хиляди сега. Всичко е въпрос на разпределяне на парите. Както има една по-говорка - апетитът идва с яденето ( или парите в конкретния случай)...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.