Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с автоматичното изпълнение при външни памети

Featured Replies

Става въпрос че като сложа нещо в usb порт не излиза прозореца който пита какво действие да избера.Веднага погледнах автоматичното изпълнение на задачата и отметката си беше на:

10aef1cfad0c469d.JPG

Получава се на две флашпамети,външен хард,телефон,фотоапарат.Иначе се появяват в My computer като устройства ама всеки път трябва да ходя до там да си ги разцъквам.Пита ме какво да прави единствено като сложа DVD диск.Пробвах да избера действие от автоматичното изпълнение и после да го направя пак да ме пита ама резултата е един и същ.Имате ли идеи как да го оправя?

• Автор

Тулчето не помага.Нещо друго?

Виж ми профила и коментарите.

• Автор

Не помага това,пробвах вече.Аз няма да умра без autoplay ама ми е интересно от какво се е получило и как се оправя.

• Автор

Оправи се благодарение на това научено от B-boy[styLe] на лс:

Можеш да пробваш с Start => run => cmd => sfc /scannow (слагаш Win-a в CDROM-a и натискаш Retry всеки път при появана на диалогов прозорец...)

Само не разбрах това връща библиотеките в начален вид ли?Я някой да ме осветли по въпроса ако знае?

Start => run => cmd => sfc /scannow-я ми обясни какво точно прави това?Подменя dll с оригиналните?Към половин час компютъра ми циклеше с него.В крайна смерка autorun работи вече.Мерси много!

Използване на инструмента за проверка на системните файлове (Sfc.exe) за сканиране на всички файлове, защитени от WFP

Използвайте инструмента за проверка на системните файлове с параметъра /scannow, за да сканирате всички системни файлове, защитени от WFP, и определите техните версии. Ако инструментът за проверка на системните файлове открие, че някой от тези файлове е бил презаписан, той извлича правилната версия на файла от папката на кеша (Systemroot\System32\Dllcache) или от оригиналните инсталационни файлове на Windows и заменя грешния файл. Той също проверява и обновява съдържанието на папката на кеша. За да стартирате инструмента за проверка на системните файлове, е необходимо е да сте влезли в системата като администратор или като член на групата "Администратори".

Източник: Microsoft Bulgaria

С тази команда се връщат оригиналните файлове който идват с инсталационния диск на Windows за подобряване на стабилността на работа на Операционната Система.Много програми ги заменят със свои модифицирани версии които понякога се отразяват зле на Windows...но пък съм чувал че трябва задължително да използваш твоя диск с WIN иначе ако вземеш от някой друг ставало мазало...Не съм и напълно убеден дали връща файловете в началния им вид ако си инсталирал някои кръпки и обновления...Някои дори изключват Windows File Protection от gpedit.msc с цел повишаване на производителността на машината.

Windows File Protection

Това е още една екстра, която може да се спести. Но преди да започнем с нейното премахване нека кажа, че тя се харесва от много хора. Нейната главна цел да прави копия на всички важни системни файлове като също така ако тази функция е включена се отказва автоматично промяната или заместването на важен системен файл, което полезно ако компютъра е заразен с вирус или на него се инсталира зловредна програма, но пък има и случаи когато това е дразнещо. Windows File Protection сканира важните системни файлове регулативно за да се "убеди, че са добре", сканирането става по време на стартиращият процес или когато работите с него (излишно товарене за един слаб компютър).

Общо взето това е предназначението на тази функция. Има хора, който я харесват, но аз лично я махам всеки път когато имам нужда от допълнително пространство (копираните файлове са около 500 МВ). Премахването й не се отразява лошо на компютъра, с него се работи безпроблемно и без никакви заплахи за сигурността.

За да премахнете "Windows File Protection" разрешете преглеждането на стемни файлове:

Отворете папка и натиснете "Tools-> Folder Options..."

folder%20op.JPG

Отидете в "View" и там натиснете радио бутона "Show hidden files and Folder" както и махнете отметката от "Hide protected operating system file [Recommended]" , на изкочилото съобщение отговорете с "Yes" след това затворете прозореца като му дадете "Apply" и "OK". Сега вече файловете на "Windows File Protection" могат да се изтрият.

Отидете в "C:\WINDOWS\system32\dllcache" и изтрийте всички файлове в тази папка. След като бъдат изтрити е време да се забрани на пълно цялата услуга - отидете в "Start->Run" и напишете "gpedit.msc" след това дайте "ОК".

wfp.JPG

Там отидете в "Computer Configuration/Administrative Templates/System/Windows File Protection", в дясно стартирайте "Set Windows File Protection scanning".

wfp%20op.JPG

задайте стойност "Disabled".

Добре е също така да стартирате и "Limit Windows File Protection cache size":

limit.JPG

задайте му стойност "Enabled" и минимален размер – 1 MB.

След завършването на процедурата се спестяват 500МВ свободно място от системният дял.

Източник: http://hometechlabs.hit.bg/

http://www.updatexp.com/scannow-sfc.html

http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;EN-US;222193

http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=310747

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Нещо пак се появи проблема и нищо досегашно не помага.

edit

Не бях рестартирал,след рестарт се оправи.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.