Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Триядрени процесори излизат през март

Featured Replies

Първите такива чипове на AMD ще се правят по 65-нм технология

Първите триядрени процесори на AMD ще се появят през март следващата година, според производители на дънни платки от Тайван. Тази разновидност на четириядрените чипове AMD Phenom, с кодово име Toliman, ще се произвежда по 65-нанометров технологичен процес.

Процесорите ще са съвместими със сокета AM2+, ще поддържат шина HyperTransport 3.0 и ще включват 2 MB кеш памет от трето ниво.По-късно през първата половина на 2008 година се очаква и второ поколение триядрени чипове, изпълнени по 45-нанометрова технология и съвместими със сокет AM3. Те ще поддържат памети DDR2/DDR3 и HyperTransport 3.0.Триядрените чипове на AMD се базират на архитектурата на четириядрените, като се изключва едно от ядрата. Така значително ще се намали бракът при 65-нанометровото производство, тъй като дефектите обикновено са само в едно от ядрата.Освен това, с тези процесори AMD ще запълни нишата в производителността между дву- и четириядрените чипове.

techenews

като цяло замисълът е добър.имаме си едноядрени,двуядрени и четириядрени.защо да нямаме и триядрен?но,да не забравяме-на няколко пъти четох,че плановете са до края на 2009 да бъде пуснат и първият 64-ядрен гигант!Просто бъдешето е многопроцесорно! :)

Еми производителите не могат да постигнат по-високи честоти и за да бъдат конкурентни и атрактивни правят многоядрени процесори. Не че не одобрявам- нека направят с 64 ядра, нека ги правят с повече. Но ужким миналата година от интел твърдяха, че ядрена война нямало да има, защото, повече от 16 ядра били излишни. Или поне такова твърдение беше публикувано в The Inquirer ..

а сега споменават за 64 ядрен процесор през 2009,който ще разполага с 24мб кеш памет. laugh.gif

По някакъв начин физическите закони трябва да се заобикалят, затова ограниченията в честотата принуждават производителите да увеличават броя на ядрата. Последните обаче не могат да се миниатюризират до безкрай, затова ще се търсят нови пътища. На мен ми просветва идеята за органичните процесори, но пътят дотам е твърде дълъг, а е възможно изобщо да не е правилен, като се има предвид колко много грешки допуска единственият ни познат сложен органичен "процесор" - човешкият мозък.

На базата на тези размисли бъдещето на компютърните технологии ми се струва почти необозримо. :)

Абе важно е да има и за нас, бедните геймъри :)

Според мен малко късно им дойде идеята и през Март може да не си заслужават ...

Според мен малко късно им дойде идеята и през Март може да не си заслужават ...

не мога да се съглася с теб.един триядрен процесор с прилична прозиводителност в началото ня 2008 ще си е напълно достатъчен.единствено си мисля дали центата на триядрените да не бъде много близка до четириядрените и тогава повечето потребители да рискуват направо на четириядрения,заради малката разлика в цената.

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

не мога да се съглася с теб.един триядрен процесор с прилична прозиводителност в началото ня 2008 ще си е напълно достатъчен.единствено си мисля дали центата на триядрените да не бъде много близка до четириядрените и тогава повечето потребители да рискуват направо на четириядрения,заради малката разлика в цената.

Всичко е относително. Сигурно през 2008 г. на пазара ще се появят игри, за които ресурсите на "орязаните" триядрени процесори няма да са съвсем достатъчни. Е, поне не в началото на годината... :)

Има и много програмни пакети, изискващи много сериозна производителност. Примерно Avid Xpress Pro изисква минимум два двугигахерцови Xeon-а иначе "върви" като тротинетка или само те залъгва, че можеш да вършиш работа с нея.

така е.имах предвид например за един геймърси компютър.нека видим цените на тези триядрени процесори и съответно прозиводителността им,пък после ще се разбере дали си заслужават или не.

• 2 седмици по-късно...

Ми то след 10 години тези сегашни нове технологий ще бъдат ,както сега са за нас Правец и т.н.

Не знам какви ще бъдат комповете тогава но със сигурност едно нещо се развива ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ!!! :wors::)

По някакъв начин физическите закони трябва да се заобикалят, затова ограниченията в честотата принуждават производителите да увеличават броя на ядрата. Последните обаче не могат да се миниатюризират до безкрай, затова ще се търсят нови пътища. На мен ми просветва идеята за органичните процесори, но пътят дотам е твърде дълъг, а е възможно изобщо да не е правилен, като се има предвид колко много грешки допуска единственият ни познат сложен органичен "процесор" - човешкият мозък.

На базата на тези размисли бъдещето на компютърните технологии ми се струва почти необозримо. :)

За мен органичните процесори не са фактор. Не мога да си представя нито как ще ги правят, нито как ще работят. Да не говорим колко кекави са биотехнологиите. Единственото хубаво при сложните биомашини е възможността да се самопоправят и регенерират. Последното има дълго да го сънуваме. Не може да се каже колко грешки прави мозъкът. Твърде е възможно дефекта да в логиката/метода на пресмятане. Освен това почти никога не работи с цифров вход-изход с което се мъчим да го изтезаваме.

С други думи казано, ако ви трябва биокомпютър използвайте собствения си мозък. Той може.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.