Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да клокна видеокарта Asus GeForce 6600

Featured Replies

същото се едно нищо 20 кадъра го играя с клок без клок

Ми нормално е се пак не си я клокнал много.Сигурно има разлика,но тя е в границите на не повече от 2-3 кадъра.

• Автор
Ми нормално е се пак не си я клокнал много.Сигурно има разлика,но тя е в границите на не повече от 2-3 кадъра.

да прав си но 2,3 кадъра нищо не е ;)

да прав си но 2,3 кадъра нищо не е :wors:

Чакай де, какво очакваш от видео-карта, която се пръкна 2002-ра година? Тя беше добра карта 2002, 2003 и 2004, макар, че тогава други я изместиха..

Не можеш да очакваш много от тази карта. Нито сериозен клок става, нито с него се повишават кадрите../както бях писал по-горе, 6ххх си е "залъгалка", да е 7ххх или 8ххх.. ама от това и аз не виждам смисъл../ cool.gif

• Автор

да прав си :wors: а много ми е интересно примерно с 1950Pro както сега на 1024x768 всичко но лол с тази видео карта 6600 дали ще се дигне FPS-то и защо какво прави по-добре(една нова видео карта) за да се увеличи fps-то.

Редактирано от Nyarlathotep (преглед на промените)

да прав си :hush: а много ми е интересно примерно с 1950Pro както сега на 1024x768 всичко но лол с тази видео карта 6600 дали ще се дигне FPS-то и защо какво прави по-добре(една нова видео карта) за да се увеличи fps-то.

Ама да ти имам въпроса. х1950Pro е по-върза, с по-нова памет, с по-голяма шина... с х1950Про ще върви с повече от 30 кадъра, дори и 40, а може и с повече, но предполагам, че останалата част от компютъра ти няма да го понесе biggrin.gif

• Автор

Pentium D 935 2gb Ram kingston 533 + 1950 Pro горе долу колко Fps на medium,мисля че ще издържи без проблем

Ами това е една наистина прилична конфигурация. Имаш двуядрен, макар и не C2D процесор, 2ГБ памет ... Ако сложиш х1950Про ще стане супер, но нека е 512МВ картата. С повечето видео памет ще стане добре, защото ще компенсира бавната РАМ. 533Mhz са малко ... можеш да пробваш да вдигнеш малко таймингите и да я клокнеш заедно с процесора, но първо прочети главните теми за овърклок и тогава питай ако има проблем.

В заключение мисля, че със Sapphire x1950Pro 512МВ ще подкараш Crysis на 1024х768 на Medium с около 30-50 fps. Просто нещата са относителни и не мога да гадая. Но с клок определено ще достигнеш 50!!!

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

без клок и с x1950Pro на medium с 30 fps ми е повече от достатъчно и направо ще скачам до небето! а как ще е примерно с High Shader Quality и другото медиум просто питам ако имаш няква представа ако не здраве да е :)cool.gif

Ами ако хвярля боб или звездите ми проговорят ще разбера. Проблема е, че нямам боб, а и е облачно и няма звезди. cool.gif Иначе не виждам защо избягваш клока - ще стане супер машината ... Но както си решиш. Другото вече ти го казах - взимай х1950Pro с 512МВ и 30 кадъра са ти гарантирани.

• Автор

аз имам боб ;) а избягвам клока щото неразбирам и ме е шубе да не прецакам нещо :) но може някой ден да раздвижа нещата да прочета и да се заема.Мерси пак xactoR

ще взема х1950Pro с 512МВ 100% вместо HD 2600 xt gddr4 256

да прав си но 2,3 кадъра нищо не е :cupid:

2-3 кадъра са 10-15 %, а това не е малко за клок! Радвай се, че и толкова може!

Ти кво искаш? Да вдигнеш честотите 20 % и да играеш с 30 кадъра в секунда? Нормално е при клок на честотите на 6600 от 20 %, да ти се увеличи производителността при 3DMark с 10 %. Същото важи и за процесора. Поне при мен е така. Значи вдигаш честотите на видеото и процесора с 20 %, увеличава ти се резултатът при тест също с 20 % Няма как, елим инирайки единия от двата компонента, да получиш същата производителност! Просто получаваш някаква средна стойност.

Eто ти един тест, който намерих набързо. Имай предвид, че видеокартата 7600GT при мен дава 70 % по-добри резултати от 6600, но при други, 300%, особено ако е и PCI-E! Погледни какви резултати дава 1950PRO и си прави някакви заключения, какво може да очакваш от такава карта. Със сигурност, резултатът ще ти е в пъти по-добър от 6600, още повече, че процесорът няма да те ограничава, както при мен.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

7600GT е къде къде по-добра,мерси за тестовете

Човек, ако ще клокваш, първо прочети темите за клок. И ще ти дам един съвет- има смисъл от клока, даже и системата ти ще го понесе.. е, зависи и какво захранване имаш. Но, предполагам, че си си взел щайгата миналата година или в началото на тази-гадните консултанти по компютърните магазини тогава избягваха да продават C2D, защото Netburst се продаваше по-добре. А Pentium D имат доста слабости спрямо C2D. Относно клока- повече греят при клок, и, само при някои дъна/мисля и с твоето/ може да се регулира напрежението на ядрото, макар че в повечето случаи напрежението е на максимално-допустимите стойности/ от 1,45-1,5 волта мисля/. Така че, рамта и процесора могат да се клокват, но с немного голям успех.. А клока на видо-картата - ако си вземеш 1950-клоквай смело! Там няма такива спънки. cool.gif

Това е малко офтопик-мнение, но мисля, че ще ти бъде в полза. cool.gif

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

• Автор

Да благодаря ти а иначе наистина много грее този процесор,Pc-то го взех меналата година август месец.До 2 седмици най-много ще взема 1950Pro 512. :ph34r:

Засега несе замислям за клок но иначе след известно време ще дойде и този момент.

P.C Захранване PSU Fortron ATX-350PNF /350W;Дъно Asus P2PL2

Да благодаря ти а иначе наистина много грее този процесор,Pc-то го взех меналата година август месец.До 2 седмици най-много ще взема 1950Pro 512. :)

Засега несе замислям за клок но иначе след известно време ще дойде и този момент.

P.C Захранване PSU Fortron ATX-350PNF /350W;Дъно Asus P2PL2

Видя ли как познах cool.gif от миналата година е. Захранването става, не се притеснявай. Дъното не мога да го намеря в интернет, може да е спряно от производство/поддръжка. Проблемите, които ще имаш при клок може да са

-да не можеш да повишиш волтажа, или ако успееш, да не е стабилна системата

-процесорът ще грее дори още. Предполагам, че сега работи на 50-55 градуса, но клокнеш ли го/със перката, която имаш сега/ ще грее дори повече. 60 градуса и нагоре. Макар, че от интел дават критични 74 градуса или нещо такова..

- рамта ако ти е 533 няма да се поддава на сериозен клок, но приличен-да. С промяна на тайминги..

Това ще са проблемите.. най-вече ще можеш да си пържеш или вариш в кутията.. cool.gif

• Автор
biggrin.gif а имали възможност някакво охлаждане да се сложи за да се намалят температурите.Като е нормална температурата в стаята му работи на 50/60 градуса иначе през лятото дига повече и шуми УЖАСНО.
biggrin.gif а имали възможност някакво охлаждане да се сложи за да се намалят температурите.Като е нормална температурата в стаята му работи на 50/60 градуса иначе през лятото дига повече и шуми УЖАСНО.

Амии.. има доста добри охлаждания.. и щом сега ти дига 60 градуса не знам какво би било при клок.. фурна.Пък и няма начин повече от 600мхз да повишиш.. /макар, че и 600мхз не е никак малко, но е нищо в сравнение с потенциалът на core/ То хубаво викаха на Атлон-Котлон, ами за Pentium D какво да измислим biggrin.gif Какви пари можеш да дадеш за перка?Има хубави охлаждания.

А впрочем- изместваме темата.. ако искаш помощ, пиши ми лс.. cool.gif

• Автор

сега клокнах отново, на 380 Core Clock и 870 memory Clock и има найстина видим ефект тествах с демото на Crysis(3,4 fps) ,а сега ще пробвам и с Call of Duty 2,но мпературите се вдигнаха значително при натоварване на GPU-то с 10тина градуса а на CPUто 70 75 дали има шанс да изгори нещо ? :rolleyes:

на COD 2 имам 10 Fps отгоре (party) все едно съм с друго видео.Сега на COD температурите несе вдигат чак лкова с 5 градуса са по-ниски

сега клокнах отново, на 380 Core Clock и 870 memory Clock и има найстина видим ефект тествах с демото на Crysis(3,4 fps) ,а сега ще пробвам и с Call of Duty 2,но мпературите се вдигнаха значително при натоварване на GPU-то с 10тина градуса а на CPUто 70 75 дали има шанс да изгори нещо ? :)

на COD 2 имам 10 Fps отгоре (party) все едно съм с друго видео.Сега на COD температурите несе вдигат чак лкова с 5 градуса са по-ниски

Според Интел нормалните температури на pentium D са до 74 градуса. Ако си клоквал прозесора е нормално, макар, че има реална възможност да изгори.

Така че прочети пак лс-то ми cool.gif

• 1 месец по-късно...

за сефте чувам Асус да имат серия Ге-форс :) ма карай... виж ен видиа може.. :)

за сефте чувам Асус да имат серия Ге-форс :) ма карай... виж ен видиа може.. :)

Видимо си изостанал ... Nvidia правят само чипа. Цели карти сглобяват други фирми - Asus, Sapphire, Galaxy, XFX, EVGA, Zotac, Magic Prism, Gigabyte и доста други! И не само на Nvidia, на ATI картите също ги правяг тези фирми.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.