Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добра снимка от цифров фотоапарат?!

Featured Replies

Кои цифрови фотоапарати правят най-добри снимки?

Тези с многото Мегапксели ( 10 - 20 ) или тези с високото оптично у-ние ( 10 - 20 )?

Тези с най-добра матрица.

Мегапикселите не определят дали ще прави качествени снимки. Може да се предположи, че ако има оптично увеличение 10Х-20Х ще прави добри снимки, но не е задължително.

Виж тук, има подробни описания на много видове апарати и примерни снимки.

Има много неща от които зависи добрата снимка (обектив, матрица и т.н.), но най-важното нещо за добра снимка е задпаратното устройсвто. :help wanted3:

• Автор

А кои фотоапрати ( коя марка ) правят горе долу по-изчистени снимки от другите?

Canon, Panasonic, Samsung (при по-любителските) и т.н. са си все доказани марки, продуктите им винаги са на ниво, вече кой от кой модел е по добър трябва да гледаш ревюта и т.н.

Ако снимаш боклуци незнам с какво ще може да ти помогне апарата ... :P хехе

истината е, че ако говорим за качество и то средно си приготви над 1000 лв. да не кажа 2000 ... купи си апарат със сменяема оптика и дерзай ;)

ако искаш професионално - вече комплектите (щотото само с апарт нямя да минеш) минават 3 - 4 хил ..

cool.gif

Когато си купиш апарат с сменяема оптика (DSLR) не ставаш професионалист, а собственник на апарат с сменяема оптика. Много са хората който имат имат скъпи апарати, но малцина са хората с добри снимки....

• 3 седмици по-късно...

Е, със сменяема оптика е хубаво, но не означава че като струва 1000 - 20000 лева ще е хубав.... Защо да даваш толкова пари ако фотоапарата не е чак толкова хубав....

Има хубави апарати около, даже под хиляда лева ( 900 - 1000 )

Аз имам Панасоник Лумикс. Прави перфектни снимки, но някои неща не са ми ясни. Какво е AWB. Излиза при различните режими на снимане-осветеност, облаци и др.

• Автор

Ами те май Panasonik са най-добри!

А кой от тези двата е по-хубав? - Този или Този

Редактирано от SentLorlpMan (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
Ами те май Panasonik са най-добри!

А кой от тези двата е по-хубав? - Този или Този

Панасоник и Сони правят телевизори - Канон и Никон фотоапарати!

Виждал съм снимки с апарати за 10 бона, все едно са с гсм правени.

Ако умееш да работиш със светлината, един апарат от 700лв до 2000лв ти е достатъчен!

:)

• 2 седмици по-късно...

За по изчистено изображение и по-ясна картина аз предлагам Canon, много двоумения имах за Panasonik но мисля че избрах по-доброто ;)Canon Недостатъци на Panasonik-a от мои наблюдения са високи шумове при ниска осветеност или нощни снимки, при хубаво време цветовете са малко по-мътни от на канона, а сенките и тъмните тонове излизат малко по-силни. При Canona може да постигнеш кристална снимка, но трябва да обичаш и да работиш с ръчни настройки и различни профили.

Ако се двоуми някой за фотоапарат в този сайт: ТУК може да намери различни ревюта, а също може да сравни различни модели как снимат един и същи обект. Много е полезен сайта.

Аз си имам ето такава машинка препоръчвам я пред посочените панасоници по-горе.

машинката ми

Редактирано от varvarinata (преглед на промените)

Абе хора никой не спомена Olympus. Те са едни от най-добрите особенно в средният клас. Скоро си взех от серията 550 UZ и съм много доволен. Горещо ви го препоръчвам.

Аз не съм много очарована от Олимпус, може би ги слагам на едно ниво с Панасоник. Не съм им фенка. На първо място мисля че са Никон, след това нареждам Канон, после Коника Минолта ... Панасоник, Олимпус и т.н

P-серията на SONY правят доста добри снимки, но за огромно съжаление не се внасят в България. Ето ТУК може да видите снимка правена със SONY DSC-P150. Правена е на 7.2 мегапискела, но съм я изрязал и намалил, за да стане за тапет.

P-серията на SONY правят доста добри снимки, но за огромно съжаление не се внасят в България. Ето ТУК може да видите снимка правена със SONY DSC-P150. Правена е на 7.2 мегапискела, но съм я изрязал и намалил, за да стане за тапет.

И какво и е доброто на тая снимка? Неестествените цветове ли? Това е много стар модел. Аз съм със Sony DSC W-5 вече близо 3 години и смятам, че техниката е напреднала доста оттогава. Не, че фотоапаратът не ми върши работа, но е доста трудно да направиш добра снимка. Да кажем веднъж на 50 или 100 фотографии се получава нещо и то след доработка, което става за публикуване. Сега ще покажа нещо и от моя фотоапарат, направено след час и половина дебнене. Всъщност тогава направих стотина снимки, някои от които биха се харесали на 80 % от вас, но на мен лично ми допаднаха само две.

DSC02806-1.jpg

Значи стигаме до извода,че освен резолюция,оптика,матрица,трябва да гледаме и марката.Според мен само някой фирми правят фотоапарати.

Просто, който иска перфектни снимки си взима професионален модел на SONY, CANON, OLYMPUS. Тези, които се продават в нашите магазини са любителски, да не говорим, че имат надценка до тавана.

• 8 месеца по-късно...
Просто, който иска перфектни снимки си взима професионален модел на SONY, CANON, OLYMPUS. Тези, които се продават в нашите магазини са любителски, да не говорим, че имат надценка до тавана.

http://www.kenrockwell.com/tech/150-vs-500...llar-camera.htm

http://sandiego.sierraclub.org/photoclub/mono/index.htm Снимките са правени с 1.3 мекапиксолова камера и въпреки това са по-добри от повечето правени с далеч по-добри апарати.

Като за финал един цитат от Even Ansel "The single most important component

of a camera is the twelve inches behind it." cool.gif

• 7 години по-късно...

Ако наистина сте решили да се занимавате с цифрова фотография и искате да прочетет нещо смислено по темата, то тогава мога да ви препоръчам това:

http://wizardnote.com/40-syveta-kak-da-snimame-po-dobri-snimki/

на 4.11.2007 г. в 0:54, Firowenrow написа:

Какво разбирате под изчистени снимки? И хубави снимки можете да направите с камера за 100 лева или за 10000 лева. Зависи от много неща. Кажете какво точно искате да постигнете и колко сте готов да дадете за него и ние ще се опитаме да помогнем

на 31.01.2008 г. в 8:57, troi4o написа:

???? А къде оставихте Никон, Пентакс, Панасоник, Хаселблад и ред други фирми....?

rscossworth, присъждам ти наградата "археолог на месеца" :lol6: Откъде я изкопа тази тема, само за да пуснеш някакъв тъп линк?...

capnemo, като гледам откога са постовете - не се надявай на отговор ;) 

току-що, RudeBoy написа:

rscossworth, присъждам ти наградата "археолог на месеца" :lol6: Откъде я изкопа тази тема, само за да пуснеш някакъв тъп линк?...

capnemo, като гледам откога са постовете - не се надявай на отговор ;) 

Ааа, аз сега обърнах внимание на датите :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.