Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забиване на компютъра заради рам паметта.

Featured Replies

Здравейте.

От известно време кошницата ми забива. След като е рестартирам тръгва и излиза само логото на дъното, но не продължава нататък. Та когато забие така, му махам едната платка рам и намествам другата. Включвам го и всичко си тръгва както трябва. След някой друг ден това може да се случи отново, че дори понякога и след някой друг час.

Гъделичка ме и си мисля, че това всичко става заради скапания Biostar и по-точно слотовете за рамта, но не знам със сигурност.

Кошницата ми е с дъно MB Biostar NF325-a7, socket 754, nvidia nforce 3; 1024 мб рам, АМД Sempron 2500+.

• Автор

Огледах дъното, но не забелязах нищо нередно.

А теста за който говориш... тест през Еverest ли ? Или става въпрос за друго?

• Автор

Направих тест с RightMark Memory Analyzer 3.72, не откри нищо.

testzu6.th.jpg

Може би е нещо по дъното което не виждам...

Редактирано от Totalll (преглед на промените)

• Автор

Така. Когато го рестартирах, за да boot-на диска ми изписа, че не засича хард диска, рестартирах, за да видя дали ще зацепи пак така на логото на биостар. Е, зацепи си. Обърнах внимание на кабела за преноса на данни на hdd-то ( харда е Seagete Barracuda 7200.9 NCQ 200gb, SATA 2 ) и го откачих. (Преди бях забелязал, че не е много стабилен кабела и доста лесно се откача от харда или от дъното. При всеки блокаж го намествах и него за по-сигурно, но не му обръщах особено внимание). Та, сложих го отново /кабела/, но този път буксата която влизаше в hdd-то е цъкнах на дъното, тоест размених им местата на буксите. Не знам има ли някакво значение това.

Та дали е възможно това да е от кабела или е станало случайно? Ако е от кабела може ли да си закупя нов такъв?

ps: Тест тази вечер нямам възможност да направя. Утре ще го пусна и ще пиша.

Благодаря на отзовалите се. :P

А нещо в настройките на биоса пипал ли си скоро? Или да си махал батерията?

Наскоро си купих 2 нови памети и нов процесор. Всичко точно и стабилно до момента на събирането на всичко и затварянето на кутията. Хиляди рестарти забивания и т.н. Махах слагах драйвери - не. Забелязах, че се "дъни" платката с IEE1394, което ми се стори странно т.к. е малко вероятно да не сложа правилно платката. След няколко дена размисъл / т.к. отварянето на компютъра и особено мушкането на кабелите отзад ми е страшно противно, както и преинсталации/ се разгледах по внимателно в настройките на Рама. Открих 2 които са включени по дефоулт и до момента на апгрейта не са ми пречили и те звучат нещо като 4 GB SW remaping , 4 GB HW remaping. Kато ги забраних и всичко си дойде на мястото и отървах преинсталации и разглобки. Може и другаде да ти е проблема но погледни и за това.

Успех.

Редактирано от KTT (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.