Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Георги Първанов даде право Майкъл Шийлдс да бъде помилван

Featured Replies

a_39e0.jpga_39e1.jpg

Осъденият преди две години фен на Ливърпул Майкъл Шийлд не успя да изчисти името си в европейския съд за правата на човека в Страсбург, информира Sportal.bg.

Привърженикът на Ливърпул, който след финала в Истанбул през 2005 г. бе признат за виновен в опит за убийство на бармана Мартин Георгиев, трябва да излежи присъда от 10 години затвор. След като през миналата година Шийлдс бе преместен в затвор в своята родина, 20-годишният привърженик на мърсисайдци заведе дело в Страсбург, в което претендира, че по време на съдебния процес и в годината, прекарана в български затвор, са били нарушени човешките му права. И тримата съдии, които бяха ангажирани с иска на Майкъл Шийлдс, обаче, са били категорични, че няма причини да се смята, че е имало нарушаване на неговите права.

дир.бг

Крайно време беше и чужденец да го отнесе, за това, че е причинил българину нещо!

Евала, да си лежи наглото и самонадеяно коп*ле!

Хах 10 години за това, дето му причини на оня барман е мнооого малко време. Оня пич остава инвалид за цял живот, не само за 10 години. Разберете , че оня не може да си каже заглавието а на тоя разходка по парковете. Хубаво е, че го осъдиха ама за тия щети дето ги направи е малко времето.

Поне това е моето мнение

Тъп и нагъл англичанин! Дано да го харесат "меките китки" в английския затвор! Той това заслужава... :)

Тъп и нагъл англичанин! Дано да го харесат "меките китки" в английския затвор! Той това заслужава... whistling.gif

по добре да го бяха оставили в някой наш пандиз , със сигурност условията са по лоши от там .

Тъп и нагъл англичанин! Дано да го харесат "меките китки" в английския затвор! Той това заслужава... :)

Абе тея меките китки са най - опасни там biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Хах 10 години за това, дето му причини на оня барман е мнооого малко време. Оня пич остава инвалид за цял живот, не само за 10 години. Разберете , че оня не може да си каже заглавието а на тоя разходка по парковете. Хубаво е, че го осъдиха ама за тия щети дето ги направи е малко времето.

Поне това е моето мнение

Нашия човек е мъртъв, а не инвалид sad.gif

Дори тези 10 години са достатъчни да разбият живота и психиката му. Така трябва.

Крайно време беше и Европейският съд за правата на човека да реши дело в полза на България, а не само да ни унижава с абсурдни решения в полза на престъпници, дори и на убийци.

Футболното хулиганство е от най-отвратителните прояви в днешно време. Затова - никаква милост. Радвам се, че и европейският съд е сметнал, че българските органи са действали правилно и няма нарушения.

• 6 месеца по-късно...

85u7pro.jpg

Българският президент Георги Първанов предоставя възможност на властите във Великобритания да вземат решение по въпроса за освобождаването на футболния запалянко Майкъл Шийлдс. През 2005 година той нападна и сериозно нарани българския гражданин Мартин Георгиев.

Британското правителство вече има компетенциите да реши дали да помилва английския футболен фен.

Това стана възможно след като българският президент Георги Първанов дава съгласие съдбата на Шийлдс да бъде решена на местно ниво. "Проблемът с Майкъл Шийлдс може да бъде решен и от съответните органи в Обединеното кралство. Вземайки предвид Конвенцията за трансфер на осъдени хора в чужбина (член 12), която е призната от всички европейски държави, всяка страна има право да намалява, амнистира или отменя дадена присъда според собствените си закони", се казва в писмото, цитирано от ББС.

Майкъл Шийлдс, който сега е на 21 години, първоначално получи 15 години затвор заради опит за убийство на Мартин Георгиев, който по това време е работил като барман в курорта “Златни пясъци” .

Инцидентът става след финала за Шампионската лига през 2005 г. между Челси и Ливърпул в Истанбул, когато фенът на „Ливърпул" се радвал на победата на любимия си отбор.

Шийлдс в нетрезво състояние напада Мартин Георгиев като го удря тежко с паве в главата. В следствие на удара, барманът остава инвалид, а здравето му е сериозно нарушено. Мартин Георгиев не може да работи. Той е женен с едно дете.

Щом е оставил един баща инвалид, трябва да си плати за стореното и то в български затвор.

Президентът защо не си зададе въпроса "Ако българин попадне в същата ситуация Англия дали ще го помилва?"

Редактирано от helenasilvia (преглед на промените)

Не мисля, че българският президент е фактор в този съдебен казус. Просто изразява позиция, която е срамна и недостойна за България. Първанов не можа да освободи престъпника, докато той беше в България, но с този си пореден гнусен жест дава ясен и важен знак за кралството: "Освободете си го вие, от мен няма проблем". Изключително нагло и подло!

Следващият път, като нашите любими туристи от Англия, след като се напият порядъчно затрият някой българин, няма да има процес. А направо ще ги пускат без съдебно театро. За англичаните ние, българите ни би трябвало да сме вече нормални и достойни люде. Благодарение на тази малоумна чупка в кръста на настоящия български президент.

Егоисти просто ... замислете се малко как беше в Либия с нашите сестри ... не беше ли същото ,е да тяхните доказателства бяха измислени ,но съм 100% сигурен ,че и там хората са били на същото мнение и за това трябва да подходим дипломатично ,а не като пълни дървари ... вярно е че Шийлдс не е напразно в нашият затвор и че е нечестно спрямо близките(на пострадалия) ,но политиците не гледат само съдбата на 1 човек(дано да не се налага този човек да бъде някой от нас...) ,а на целият народ (поне така би трябвало да бъде за България е малко пресилено...) ,колкото и ш**ано да звучи...

Редактирано от Dobrqka (преглед на промените)

Поредното клякане на нашите управляващи, само не казват за какво го изтъргуваме.

...не гледат само съдбата на 1 човек(дано да не се налага този човек да бъде някой от нас...) ,а на целият народ (поне така би трябвало да бъде за България е малко пресилено...) ,колкото и ш**ано да звучи...

То да гледаха съдбата на целия народ пак щяхме да сме доволни, но уви тия отгоре гледам само своята съдба и грам не ги интересува мнението, а още по-малко добруването ни.

Нека от Англия да изплатят, или да накарат Шийлдс да изплати една сума от сорта на 3-5 милиона паунда, пък да го освобождават ако ще и с почести!

Не мисля, че бъдещото му помилване би било справедливо без едно подобно обезщетение към жертвата на пиянските изблици, на английския ултрас!

Егоисти просто ... замислете се малко как беше в Либия с нашите сестри ... не беше ли същото ,е да тяхните доказателства бяха измислени ,но съм 100% сигурен ,че и там хората са били на същото мнение и за това трябва да подходим дипломатично ,а не като пълни дървари ... вярно е че Шийлдс не е напразно в нашият затвор и че е нечестно спрямо близките(на пострадалия) ,но политиците не гледат само съдбата на 1 човек(дано да не се налага този човек да бъде някой от нас...) ,а на целият народ (поне така би трябвало да бъде за България е малко пресилено...) ,колкото и ш**ано да звучи...

НЕ съм сигласен с теб.В либия нашите медицински сестри бяха обвинени за умишлено заразяване на цяла болница с деца.Което е изключително сериозно обвинение а и либия го обърна на полическа игра.Друго което е много различно е че така и не стана ясно дали са виновни или не аз така не разбрах защо точно са били освободени:поради невиност,полически натиск от европа или понеже някои(Франция) плати някакви пари който Кадафи искаше.

А сега да погледнем случея с Шийлдс,бил е пиян(доказано) и е направил опит за саморазправа с бармана която приключва с почти фатален изход за Мартин Георгиев.Има повече от достатачно улики и учевидци за присада която и има.Просто двата случея са много различни.

В която и нормална държава да беше станало това тоя Майкъл Шийлдс ще лежи пълната си присъда за да е сигурно че няма да вреди на общяството.Аз съм убеден че Англия няма да го пусне на свобода НО това което Първанов е извършил за мене е уронване на престижа на държавата понеже за този индивид има деисваща присъда от Български съд която трябва да се зачита.Не може с проста ръка да се зачерква присъдата понеже тоя бил англичанин видетели.Ние не спазваме собственитени отсъждания на съдилищата ни а после се чудим защо има такова без законие в България и то кои главата на държавата ма то англичаните са си го казали риба се вмирисва от към главата.

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

Избирали сте си ги тези управляващи за това ще си траете ;)

Избирали сте си ги тези управляващи за това ще си траете ;)

Аз не съм гласувал за Първанов нито пък мисля да си трая от толкова мълчание България е тоя хал.

Аз не съм гласувал за Първанов нито пък мисля да си трая от толкова мълчание България е тоя хал.

Ами да си да не си спал

Избирали сте си ги тези управляващи за това ще си траете :P

Това дали е гласувал или не някой за Първанов и има плюещо срещу него мнение по темата, не е толкова важно. Никога не е късно управляващият самозабравил се "мъдър" началник да се осере...

Ами да си да не си спал

Не съм!!! Червеният бик дава криле.

Това дали е гласувал или не някой за Първанов и има плюещо срещу него мнение по темата, не е толкова важно. Никога не е късно управляващият самозабравил се "мъдър" началник да се осере...

Нещо не разбрах смилса на поста ти.НО ако имаш предвид че по някакъв начин плюя по Парванов, грешиш. За мен тои е направил нещо което не е в интерес на Държавата,а държавата се пак сме ние и в като всички нормални демокраций(нали сме демокрация :P ) изказвам мнението си.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.